Живот на кантар - тема 2

• 36 520
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Това което на мен ми подейства на пук на всички съвети и препоръки ( както винаги при мен)  беше чисто месо и карантии, риба, яйца, извара и масло, всякакви зеленолистни, краставици и броколи + чиста вода, дори кафе не пиех . Бях изключила всичко друго дори и другите зеленчуци, но на всеки две седмици в събота или неделя хапвах от всичко. Дали ще е пица, паста, ориз, торта, или няква манджа с картофи и месо, нямаше значение. От следващият ден пак си минавах на режима.
Обяд и вечеря бяха храненията и то стабилни големи порции. Не съм закусвала никога.
Свалих всичко излишно и без никакъв спорт, само бързото ходене с кучето.
Сега от  принудително залежаване, съм качила пак няколко килограма, но смятам, когато имам зелена светлина от лекарите да се движа много, да приложа същото да видим дали ще имам същият успех.
Тогава забелзах, че след всеки ден на вкарване обилно на въглехидрат, че в следващите дни свалях доста повече.
Винаги е било така, каквото действа на другите, не действа при мен.

Точно това действа и при мен. Пробвала съм какво ли не - но протеини + зеленолистни, зелеви и кореноплодни(без картофи и други зеленчуци) + чисти мазнини в нормално количество ми е най-доброто хранене. Но не е случайно - така се заздравяват червата и се подобрява чревната флора. И тук таме чийтинг ден.

# 136
Ограниченията във вида храна са излишно измъчване. Храната трябва да е разнообразна, така е най-полезно. Калориен дефицит и движение трябва. Пак ще кажа... ако си примерно 60 кг. са ти нужни близо 1800 ккал за да си жив.
 Имаш още 200 ккал от движение. Значи ако искаш да отслабнеш, трябва да ядеш по-малко от 2000 ккал. Всички тук знаете колко малко храна са 2000 ккал. Ужасно малко. Или ядеш малко или се движиш много. За мен това е единствената истина. Другото са само мъки.
Много голямо обездвижване има в съвременния начин на живот. Хайде да кажат тези от нас, които извървяват поне 5-6 км. на ден пеш. Аз си признавам че вече ме мързи. Преди да извървя 3 км. до Кауфланд да си напазарувам изобщо не се двоумях. Сега много сериозно се двоумя, намирам си оправдания да отида с колата. Еми, резултатът е по талията ми.

# 137
  • София
Всички тук знаете колко малко храна са 2000 ккал. Ужасно малко.
Не мога да се съглася. Малко храна са, ако ядеш бадеми или сладолед или торта или пиеш ежедневно 200 водка с 400 кока кола.

Извадих една таблица с калории и почнах да смятам.
Закуска: 3 яйца с наденичка, шунка или малко бекон (100гр) - 370кк

Обяд: 1 пилешко бутче (200 гр) със салата домати и краставици с малко сирене (400 гр) - 570кк

Следобедна закуска: 200 гр. кисело мляко и 300 гр. ягоди - 350кк

Вечеря: 300 гр. пъстърва с картофена салата (около 200гр) - 630кк

Това са 1920кк. Остават 80кк за кафе, чай, хляб или още плодове.

Струва ми се съвсем нормално количество. Да, няма да ядеш пиле със сметана, масло и топено сирене или торта Гараш, но със сигурност няма да умреш от глад.

# 138
  • Наблизо
Елора,а ти имаш ли увисване?Да не би тези килограми да са кожа?

2000 ккал са добре,понякога ям и по-малко,друг път повече.Движението е важно и аз го усещам.

# 139
Важно е от къде идват калориите. Ако кроасани си гладен след час, а са повече калории от яйца, които засищат. Също алкохол и сокове са много калории, но празни.

# 140
  • Някъде там
Ако имаш куче от голяма порода и ти си единственият който има възможност да го разхожда ежедневно,забравяш думата мързел. Та 5 км са само половината от ежедневната разходка.
Естествено, че не е полезно ограничението, но е нужно за сериозно отслабване, поне според мен и моят опит.

# 141
Джаста, не знам какво си казвала за доматите, само за морковите прочетох (:
Аз като бях ученичка, в последните класове вече, майка ми си заминаваше на село лятото и идваше веднъж в седмицата. Да ми изчисти, да ми наготви, да ми остави пари (: Аз обаче готвено не ядох, на вън 40 градуса, не мерси манджа. Парите ги харчех за компютърни клубове ( тогава бяха много модерни) и 7 дена глад. Не съм била дебела, но ходех всеки ден при баба ми и от всичко в тях, ядох само доматите. Та 2 месеца само на доматите бях останала кожа и кости. Реално с доматите хапвах и сирене, но факт. Ако съм била 45кг тогава, бях станала 35кг ( 155 височина, да не се шашнете нещо)
А за височината ми е болна тема. Тъй като съм ниска, като кача 4 кг и съм слон. Сега като казвам на хората, че след ражданията имам да свалям 5 кг и всички ме гледат под вежди. Изглежда че имам да свалям поне 20...
После ще ви дочитам (:

# 142
. Хайде да кажат тези от нас, които извървяват поне 5-6 км. на ден пеш. Аз си признавам че вече ме мързи. Преди да извървя 3 км. до Кауфланд да си напазарувам изобщо не се двоумях. Сега много сериозно се двоумя, намирам си оправдания да отида с колата. Еми, резултатът е по талията ми.
Движението е важно. Аз така, без ограничение в храната и като се има предвид, че съм любител на въглехидратите, поддържах тегло в периода 1-6клас на сина ми. Домът ни, училищата(две основни) и работата ми, са на пешеходно разстояние едно от друго, но все пак се събира разстояние. Сутрин го водя на училище, отивам на работа, в обедната почивка излизам, вземам го и го водя при майка ми, после пак на работа, после у дома. Най-голямото разстояние едно от друго беше 15-20 минути, но се събираше много. В 6 клас реши сам да ходи, но имаше инцидент, нападнаха го посред бял ден в центъра, пребъркали му раницата и хайде пак водене, вземане. В 7 вече сам освен инцидентно, ако ходим някъде заедно, а в 8, когато отиде в гимназията (с автобус вече пътуваше), аз неусетно качих 5-6 кг. Тогава си дадох сметка от какво значение е движението, не че не съм знаела, но чак толкова да има ефект едно пешеходно ходене, не вярвах.

Друго - наистина не са важни кг само, а как са разпределени. Трябваше може би да се коментира каква част от кг са не здравословни и каква-неестетични. Ясно е, че никой от участниците няма да стане манекен, но поне да има визия с колко точно кг трябва да се бори, за да излезе от фазата"затлъстяване"
Друго- аз не съм следила внимателно нито един епизод, все с нещо друго се занимавах, но стана ли въпрос за предпочитанията им? Мисля, че това също е важно. В диетата все нещо трябва да ти харесва, не вярвам всички да са с еднакви вкусове.
Напр, всички в последно време хвалят "високомазнинен, ниско въглехидратен режим" (ако така се казва). Но аз, например, не бих си и помислила за такава диета. Не ям мляко(ако не се брои, че съм кърмена 14_15 месеца), яйца ям само на Великден варени(заради обичая) най - много 1 или 1 и 1/2за целия празник, не обичам почти никакъв вид месо и това не са възгледи или превземки, просто организмът ми не понася тези храни. Никога в живота си не съм си поръчвала пържола доброволно, вратн а съм яла точно два пъти, с голямо чоплене да няма мазно, в ситуации на пикник, в които друго нямаше. Е, как да приложа такъв режим. Затова мисля, че и участниците трябваше да споделят какво обичат, какво не, а не на всеки да се предлага еднакво.

Всъщност, вероятно при подбора да е имало такъв въпрос, може момичето, което е кандидатствало и пише тук да сподели, ще е интересно.

# 143
Елора, много се радвам за теб, браво! Точно това е, което каза, хората трябва да научат как да са сити и слаби.
Спортът иначе е страшно важен, не само зя тонус, но и за стегнато тяло и мускулна маса. Аз след спорт може да се каже, че ям като прасе, но не пълнея, защото ям протеини, че и въглехидрати, защото си трябват, само че не шоколади и торти.
Но при хора над 100 кг не знам колко са полезни интензивни тренировки. Искам да показват повече храненето, защото без балансирано хранене нищо не се постига, нито тяло, нито даже и да тренираш можеш, защото няма да имаш сили. Едно тяло дори 50 кг изглежда различно със спорт и без спорт. При тези хора нещата са стигнали до опасни размери, надявам се наистина да успеят, но някои са били цял живот така и не са разбрали причината, защо се хранят емоционално. Ако се работи върху това ще имат повече мотивация и ще задържат кг. Искам да показват и храненето, за да се учат хората какво и как да ядат, и че храненето е важно, не гладуване, напротив.
И аз като тийн си мислих, че ако просто заменя калориите от пържолата мога да си доям с бисквити. Сега е пълно с информация, но е трудно да се селектира и най-вече да се изградят навици на тази възраст тепърва.

Tanya, за сваляне може да са полезни, но за други неща - сърце, стави - не.
При такива килограми само ходене, много ходене. Може и йога.
При първите си 10 кг свалих само с петте тибетци и повече ходене. Като бях дебела от кихане можеше да ми се повреди кръста, затова бях и все още съм внимателна с упражнения.
Вътрешното ми усещане беше такова. Почнах да се качвам на кростренажора вече към 100 кг, а като свалях увеличавах.
Гледам на някоя клипче онзи ден как бързо ги правят. Свят ми се завива.
Преди година и нещо опитах бързи тренировки, реших, че съм добре.
Пострадах за много време напред. С много неща.
Та вече по-бавно. Никой не ме гони.

И тук таме чийтинг ден.

Нормално, хора сме.
Но вече и в чийтинга съм внимателна.
Много неща не ме блазнят.
Но ще гледам да направя кето вариант.

# 144
Елора,а ти имаш ли увисване?Да не би тези килограми да са кожа?

2000 ккал са добре,понякога ям и по-малко,друг път повече.Движението е важно и аз го усещам.

Не смятам,че са кожа, личи си коремче. Малко остана. Имам стрии, много.
Обаче започнах да ги пека на корема повече лятото и започнаха да изчезват Grinning
И съм гледала снимки на увиснала кожа на корема.
Просто съм на финала. Да бяха на краката  и задника. Де  тоз късмет.
Но последните килограми се дават трудно. Фастове ме раздвижват повече.
На всичко отгоре миналата година бях на АБ 15 дни и качих, цигари спирам и почвам и качвам и от това.
Добре съм, но едно 7-8 ми трябват. В най-лошия случай 5.

# 145
И аз го гледам, изчетох ви, да си кажа и аз. 😂

Съжалявам за Деян - не ми се струваше злобен, неестествен.
Виолета фотографката не ми харесва, има нещо злобно и отблъскващо, някакво самочувствие в повече.
Останалите ми харесват.

За треньорите - харесвам и двамата. Диетоложката и тя, ама все имам чувството, че ще заплаче. 😂

Водещата не харесвам - и тя всеки момент ще заплаче, все едно. Имам усещането, че участва в драматична постановка, опитва се да променя интонация, но за съжаление не я уцелва - както и паузите, които да прави. 😂

# 146
  • Наблизо
Сега е на мода зоната.
Надявам се предпочитанията и болестите да са взети предвид,защото аз с НВ-ВМ си изпружих щитовидната,както и майка ми и за мен изобщо не работи,въпреки че отслабнах.Плюс ужасен запек.
За всеки е индивидуално и калориите за най-важни.На НВ-ВМ уж не се броят калории,но ти пак не ядеш повече от 2000-2500.То няма и как,ако не се тъпчеш с уж кето сладкиши,които са дори по-калорични от истинските.

# 147
Да изям три яйца и наденичка на гладен стомах, със сигурност ще повърна! Показаното примерно хранене е от онази според мен супер нездравословна диета с много мазнини и ниски въглехидрати. Тази диета трябва да се прилага за кратко време, преди да е увредила тялото. На една колежка свекърва й си докара левкемия с тази диета. Тя не е за всеки и не е панацея за затлъстяването.
Аз не закусвам, сега огладнях и изядох половин портокал, две парчета манго и супена лъжица сурови тиквени семки. След около един час ще обядвам. Да ям мазни храни на гладно ми се отразява ужасно зле и само мисълта за това ме отвращава.
Наистина всеки трябва да гледа тялото си и да не прави неща, които не му харесват. Защото и това не е полезно, вътрешно да се противиш на храната.

# 148
Нищо и няма на диетата.
И това всъщност не е диета.
НВВМХ ми спаси живота.

# 149
Сега е на мода зоната.
Надявам се предпочитанията и болестите да са взети предвид,защото аз с НВ-ВМ си изпружих щитовидната,както и майка ми и за мен изобщо не работи,въпреки че отслабнах.Плюс ужасен запек.
За всеки е индивидуално и калориите за най-важни.На НВ-ВМ уж не се броят калории,но ти пак не ядеш повече от 2000-2500.То няма и как,ако не се тъпчеш с уж кето сладкиши,които са дори по-калорични от истинските.
Зоната е модерна,защото реално не е диета . Целта й е да ти оправя хормоните,да  контролира инсулина и всъщност свалените килограми са бонус към всичко останало.
Минала съм всички популярни режими ,предполагам и през повечето неизвестни Grinning от няколко месеца се храня по зоната и толкова добре не съм се чувствала никога в живота си. Изчезнаха ми тъмните кръгове около очите, кожата на лицето ми се изчисти и избистри и имам толкова енергия ,че понякога ми се иска да си поспя  и да се погушкам с детето на обяд,но просто не мога защото се чувствам отпочинала.
 Имам още много килограми да свалям ,но се усещам че спрях да се качвам често на кантара защото не ме вълнува толкова какво показва ,при положение че се чувствам прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт