Живот на кантар - тема 2

• 36 516
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Винаги се казва и ръстът, защото тези килограми значат едно при 190 см мъж и друго при 170 см, разликата е огромна. Затова ми е супер странно как не казват колко е висок Славко (почти 2 метра), а той не изглежда толкова дебел като сумиста от Кюстендил, дето е с 20 кг по-лек (но очевидно доста по-нисък)

# 121
И на мен са ми много симпатични почти всички участници и искрено им стискам палци да превъзмогнат себе си и да успеят да извлекат максимума от предаването. Много бих се зарадвала, ако някой ден след време ги видя отслабнали, личи си колко са мотивирани наистина.
Аз ги разбирам донякъде честно казано. Отказах цигарите преди години и това беше едно от най-трудните неща, които съм правила. Пристрастяването към храната не е същото, но пък тя е навсякъде около нас и не можеш да я изключиш напълно от живота си, напротив. Аз обичам да си похапвам и макар да съм под 70кг, искам да отслабна и да си върна формата от преди раждането, а някак не успявам да спазвам калориен дефицит, дори и по най-правилния начин. Просто не ми се получава, засега.

Иначе предаването е много зареждащо и приятно за гледане. Съгласна съм с вас, че е тъпо да има елиминации, но все пак е шоу, трябва да има драма и съспенс.
Странно ми е, че не наблягат много на храненето. Видяхме една закуска досега и една риба. Би ми се искало малко повече.
Хубаво предаване, определено ще го следя! (по принцип изобщо не гледам телевизия)

Тялото има нужда от храна, обаче от цигари никаква нужда няма.
Без храна ще умре човек. Ама без цигари - не.
Да, не наблягат много на храната. И не наблягат на това какво да ядат, не им обясняват. Поне с това впечатление оставам. Дават менюто и това е.
Дано да не е така.
Поне това което излъчват е наблягане на спорта.
А спорта не е за отслабване. Отслабва най-вече с храна. Храната върши огромна част от работата.
Като бях 100 кила 2005 и нямаше много инфо тогава какво да ям. Карах на каквото съм подочула.
Каже ми някой овесените ядки са полезни, ям ги. Ама те са въглехидрат. Откъде да знам, аз знаех, че хляба е протеин Joy Ми зле си бях.
Помня и че 3 месеца ходех на фитнес. На работа бях на крак и то търчане като кон по 8 часа.
Закусвах овесени ядки. Колежката вика махай вафлите на работа. Махнах ги. Ядях както каза овесени ядки с мед. Тя така отслабвала. След 2 часа бях гладна на работа. Ама нали не можело вафли и си купувах солети. То пак въглехидрат, ама аз откъде да знам. Нали не е вафла. Спазила съм изискванията.На обяд от стола взимах манджа със салата. Примерно ориз със салата, мусака със салата. Махнах хляба, че трета вика, че се пълнеело.
И цял живот дебела и гладна. Пък сега сита и слаба. Мечтата си сбъднах да ям и да съм слаба.  И веган съм била. Друга ми вика, че така се отслабвало. И вегетарианец го раздавах по едно време. Да ям само леща, боб, картофи, хляб. Отново въглехидрати.
И ходя аз на фитнес 4 пъти в седмицата по час и половина. Ходя на работа по 8
И за тия три месеца фитнес и работа по 8 часа на крак и в движение имах свалени 3 кг.
Разревах се. И отидох да се наям с дюнерче и с моята любима торта после. Рева и ям.
На всичкото отгоре фитнес с дискова херния и сколиоза не беше особено умно. Ама откъде да знам, нали трябва да се отслабва. Повредих и кръста за месеци напред. И тъй  като се повреди кръста, ми ограничи движението и още повече започнах да качвам.
Това протеините и мазнините голям враг ми бяха. Така бях научена, че са много вредни.
Той и Мартин си го каза в началото. Не знам какво е въглехидрат, но ще се постарая да науча и запомня. Милия Joy
Стана ми хем смешно, хем мило, че се припознах.

Мария ми е страшно неприятна.
Вика - няма на мен някой да ми казва какво да ям.
Ужас. Ама виж се бе, то ако знаеше какво да ядеш, нямаше да изглеждаш по този начин.
Вместо да попие от знаещите и можещите тя от глупост сама се прецаква.

# 122
Абе, аз на Джастев му казвам, че не съм дебела, просто съм ниска, ама... Joy
Майтапа настрана, но той е от тези, които вярват и са убедени, че се отслабва с глад и много движение, ама по много и от двете. И не мога и не мога да го убедя, че не е съвсем прав. Дори и с налични резултати. Луда работа, казвам ви.
Пп Отделно, че при неговото ядене щеше да се търкаля, ако не беше висок и ако нямаше физическото натоварване в работата и въпреки това е много, ама много далеч от слаб.
Но то на чужд гръб 100 тояги малко са. Sunglasses

# 123
Така е, ръстът е много важен. Като кажеш 58 кг, си представяш супер секси модел, а то - майка ми - 150 см със зор Joy Не е честно според мен за двата отбора - естествено, че по-пълните ще свалят повече. Бях сигурна, че синият отбор ще спечели.
 Мнението ми напълно съвпада с това на Елора. Може би защото и двете имаме опит със свалянето на кг - това, което се смята за "здравословно" (смутита, мюсли, плодове, фрешове) не работи, ако си предразположен към пълнеене (както са повечето хора). Протеин + зеленчук (без кореноплодни И моркови) това е решението. Тренировките са за тонус, за да се постигнеш, но в хранителния режим е истината. Без ограничения няма успех за съжаление. Борбата е всекидневна.

# 124
Ами аз за морковите казах, ама тука лекинко ми се присмяха. И с доматите така.

# 125
Все пак в това предаване резултатите се мерят в проценти, които най-правилното.
Ама аз да се оплача, че за последните дни имам нарастване с 3%, вместо по примера на нашите герои да сваля 3-4% , което ме кара да се дразня супер много на себе си

# 126
Абе, аз на Джастев му казвам, че не съм дебела, просто съм ниска, ама... Joy
Майтапа настрана, но той е от тези, които вярват и са убедени, че се отслабва с глад и много движение, ама по много и от двете. И не мога и не мога да го убедя, че не е съвсем прав. Дори и с налични резултати. Луда работа, казвам ви.
Пп Отделно, че при неговото ядене щеше да се търкаля, ако не беше висок и ако нямаше физическото натоварване в работата и въпреки това е много, ама много далеч от слаб.
Но то на чужд гръб 100 тояги малко са. Sunglasses

Гладувала съм. Не искам да чуя за глад.
Едно време се четеше Лидия Ковачева.
Колко плодови дни съм карала като тийн. Ужас. И след това. И съм припадала.
И не съм отслабвала. Обратното стана. Е, сваляш малко и после двойно качваш.
След време ендокриноложката ми каза, че многото плодови дни като дете също са фактор да ми се съсипе щитовидна и други неща.

Моркови си хапвам, сурови. Грам не ми пречат. На салатка с лучец, марулка - екстра ми е.

# 127
Ами аз за морковите казах, ама тука лекинко ми се присмяха. И с доматите така.
Ами, Джасте, така е. Пак казвам, чи всеки трябва да внимава и да си вземе глюкомер, за да види коя храна какво му причинява. За мен спагети, домати... Добре са, ама виж цитрусови и ориз - кошмар.

# 128
Аз с макаронените съм ужас. Много зле ми се отразяват, а така да обичам.
Иначе преди години съм гладувала като куче и да, свалих, по кило на ден за 21 дена, но после двойно и тройно качих. По Пол Брехт гладувах. Абе, каквото не съм зърнала, това не съм прилагала върху клетия си организъм.

# 129
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не само ръстът има значение за това как ще ти стоят килограмите, ами и костната плътност. Има хора с много леки и фини кости и такива с тежки и плътни. Едни и същи килограми ще стоят различно на двама такива човека с еднаква височина - този с по-тежките кости ще е по-слаб, защото ще има по-малко "месце" по себе си.
Също така мъжете и жените трупат по различен начин тегло. Мъжете най-често наддават на корем и трупат на торса предимно като цяло, краката остават сравнително слаби. По тази причина доста рядко се срещат мъже с целулит по краката и ръцете, за разлика от жените.
Докато ние жените можем да трупаме навсякъде - и на дупето, и на бедрата, и на корема... Разбира се, това е най-общо казано. Много зависи и от гена, и от структурата на дадения човек.

# 130
Сготвен морков е с висок ГИ определено, но отдавна и с него нямам драма.
Но в началото изключих и сурови моркови.
Сега си ги уважавам.
С домати нямам драма.
Позната обаче сподели за доматите, че ако са домашни, истински розови и вдигала повече кз от магазинските.

Да, всеки трябва да си прецени. Даже да тества.
Един ще може едно, друг няма да може.
Аз и с плодове нямам драма. Правила съм не само с глюкомер, но и съм изследвала инсулина след ядене на плодове и то не беше един плод. 6-7 кивита, мандарина и половин банан.
Перфектни резултати после.
И по-добре да се тества кз и инсулин, защото кз може да е нормална, но инсулина да е висок. Глюкомера не винаги показва истината.

# 131
Аз трудно свалям с хранителен режим, мнооого бавно. Но започна ли тренировки с тежести, избухвам. От 100 кг 🫣 свалих до 85 кг за месец, на третия месец бях 76 кг. Но пуст мързел, спрях тренировките. Държах килограмите около четири години и сега пак почнах да качвам. Аз си прецаквам всичко започна ли да пия кола. Бях пристрастена навремето, но я отказах. Преди половин година я поднових след системно недоспиване и много задачи (кафе не пия). Не пиех много - по едно кенче на ден три-четири дни седмично, като съм в офиса. Сега я спрях, но щетите са налице, а мен сериозно си ме мързи.

Иначе при 100кг, приятелките не ми вярваха, докато не се качих на кантара пред тях. Не ми личаха, че са чак толкова, а съм със средна височина -173 см.

# 132
Rebel Rebel, хич не си среден ръст Simple Smile
За другото съм съгласна. И аз започна ли да тренирам силово, свалям много бързо, ама пусти мързел.
Но пък приятелки ми казват, че съм като биче Simple Smile Такава ми е структурата. И не си казвам килограмите да не ги стряскам.

# 133
Елора, много се радвам за теб, браво! Точно това е, което каза, хората трябва да научат как да са сити и слаби.
Спортът иначе е страшно важен, не само зя тонус, но и за стегнато тяло и мускулна маса. Аз след спорт може да се каже, че ям като прасе, но не пълнея, защото ям протеини, че и въглехидрати, защото си трябват, само че не шоколади и торти.
Но при хора над 100 кг не знам колко са полезни интензивни тренировки. Искам да показват повече храненето, защото без балансирано хранене нищо не се постига, нито тяло, нито даже и да тренираш можеш, защото няма да имаш сили. Едно тяло дори 50 кг изглежда различно със спорт и без спорт. При тези хора нещата са стигнали до опасни размери, надявам се наистина да успеят, но някои са били цял живот така и не са разбрали причината, защо се хранят емоционално. Ако се работи върху това ще имат повече мотивация и ще задържат кг. Искам да показват и храненето, за да се учат хората какво и как да ядат, и че храненето е важно, не гладуване, напротив.
И аз като тийн си мислих, че ако просто заменя калориите от пържолата мога да си доям с бисквити. Сега е пълно с информация, но е трудно да се селектира и най-вече да се изградят навици на тази възраст тепърва.

# 134
  • Някъде там
Това което на мен ми подейства на пук на всички съвети и препоръки ( както винаги при мен)  беше чисто месо и карантии, риба, яйца, извара и масло, всякакви зеленолистни, краставици и броколи + чиста вода, дори кафе не пиех . Бях изключила всичко друго дори и другите зеленчуци, но на всеки две седмици в събота или неделя хапвах от всичко. Дали ще е пица, паста, ориз, торта, или няква манджа с картофи и месо, нямаше значение. От следващият ден пак си минавах на режима.
Обяд и вечеря бяха храненията и то стабилни големи порции. Не съм закусвала никога.
Свалих всичко излишно и без никакъв спорт, само бързото ходене с кучето.
Сега от  принудително залежаване, съм качила пак няколко килограма, но смятам, когато имам зелена светлина от лекарите да се движа много, да приложа същото да видим дали ще имам същият успех.
Тогава забелзах, че след всеки ден на вкарване обилно на въглехидрат, че в следващите дни свалях доста повече.
Винаги е било така, каквото действа на другите, не действа при мен.

Общи условия

Активация на акаунт