Живот на кантар - тема 2

• 36 534
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Айде сега, не че не обичали. И аз никога не съм опитвала пача или дроб, откъде знам, че не обичам... Пържола съм опитвала и пак не обичам. Не искам да си възпитавам вкуса към кетодиета например - освен че съм скептична за успеха, не виждам смисъл. Наистина не бива да продължат да нагъват свинско с винско (знам, че свинското е кето Wink) или торти на корем, ама не е нужно и прекалено да се превъзпитават. Все има нещо, дето го обичат/понасят и могат да ограничат само количествата.
"Ти не си опитала, опитай и ще разбереш колко е вкусно" (баща ми го ползваше), като пораснах, взе да ми прилича на обясненията на други хора защо някоя си е лесбийка - защото не била опитала с точния мъж.
Не са на почивка с ол инклузив, но наистина не са и на лагер - все някаква алтернатива имат необичащите.

# 181
Аз мразя сурови треволяци да ям, това рукола, зелена салата, зелен лук и пр. Ям ги, ама не ми е вкусно. А като си представя и какво ги е пълзяло... буболечки, голи охлюви .. и съвсем ми се отяжда. А това е най най полезната храна, възможно най-полезната!
За салати предпочитам кореноплодните. Не успях да култивирам в себе си вкус към зелените листни салати и това е. Зеленчуци обожавам, но трева не.

# 182
  • Пловдив
Ами ето, всеки различно. Аз листна салата обичам, зеле също, друг въпрос е, че от мързел да ги приготвям или дори да отида до магазина за готови нарязани не винаги ям достатъчно от тях. Но който не обича трева, може да обича краставици, домати, ряпа...

Офтопик.
Скрит текст:
Само спанак, какъвто ям, готвен с ориз, сирене и т.н., когато не е преобладаваща част от ястието (майка ми готвеше още навремето спанак с ориз, или май лапад с ориз беше Grinning), на салата ми се видя адски безвкусен.

# 183
Тези хора са се записали в предаване със съответните условия и договор, който са подписали. Ако не искат да се съобразяват и да не ядат броколи/зелена салата, вадят трицифрена към четирицифрена сума на месец за фитнес треньор, нутриционист и меню и почват.

# 184
Винаги има алтернатива, ако не обичат едно, могат да го заменят с друго. Щом не обичат броколи, могат да ги заменят със зеле да речем, то от своя страна е хем диетично, хем има фибри, хем прави баласт, пълни окото и стомаха.
Стига да искаш, намираш начин.
Аз с овесените трици вече съм виртуоз, що хляб, курабийки, палачинки, пици и торти съм направила, не е истина.
Днес закуската ми беше от две варени яйца, 100гр.постна шунка и две тричави хлебчета в които има добавен хуск(двете хлебчета са ми трите с.л.трици. Правя си хлебчета за 4дни по две на ден) .
Ами наядох се и то стабилно. В интерес на истината бях сварила 3 яйца, сакън да не би да не ми стигнат две Joy, но ми стигнаха и останаха, а и от шунката остана.
За обяд(за работа) си спретнах зелева салата и пилешко бутче, то тъй малко като от велосираптор Joy, ама пилето явно големшко е било Stuck Out Tongue Winking Eye.
За вечеря планирам пилешко и таратор(имам от вчера) .
Пп Трябва да призная, че предаването сериозно ме мотивира да подновя режима си. При устискване и резултат, ще показвам в снимки. Sunglasses

# 185
Не е същото, когато нормален човек не обича някаква храна. Това са хора изгубили вкуса не само към храната, но и към живота щом са допуснали да пият хапчета и да имат хиляди животозастрашаващи проблеми, заради теглото си, което не е от някаква болест или хормони, а чисто и просто неконтролируемо тъпкане. Не защото им е много вкусно да ядат по 5 баници, 3 сока, 2 шоколада... в един момент спират да усещат вкус, а искат да си набавят дозата, това е зависимост вече. Нормално нищо здравословно да не им е вкусно, те са зависими от друго. В моето 300 кг тяло предлагаха на един, който не можеше да стане от леглото порция сьмга със зеленчуци, а той се мусеше все едно му предлагат миризливи чорапи, защото си искаше 10 бургера и пържен бекон. Не знам дали е полезно извън предаването да бъдат заобиколени с още такива хора, трябва да избягват такава храна плюс хора, които имат склонност да се тъпчат, и изобщо с наднормено тегло, защото си влияят един друг, и губят представа за граници.

# 186
Е, трябва си нагласа и пренастройване, то инак трудна работа, че дори и невъзможна. Но щом искаш да постигнеш резултат, ще се прежалиш. Все пак не може да направиш омлет, ако не счупиш яйцата. В техния случай счупват модела си на хранене и мятат омлетите(буквално) и те така.. Grinning

# 187
  • Пловдив
Е ми да, де - не виждам смисъл да яде непременно сьомга със зеленчуци, може един бургер (два, три? не десет) с пилешко (ако обича) и краставица примерно.

# 188
  • София
Категорично, вкусът се "възпитава".
Присъединявам се към голямата група от вас, които споделиха как вече не пият кафето си със захар или поне с много по-малко захар.

Стана постепенно, отне години, но вече и аз не харесвам сладко кафе. Може там половин лъжичка, колкото да убие киселата нотка, но не мога да пия шербет, гадно ми е.

Същото е и с шоколада. Преди харесвах само млечен шоколад. Не понясях черен, защото ми горчеше. Постепенно започнах с Милка с 40% какао, после 50%, 60%, сега 70% ми е екстра и даже понякога ми идва твърде сладко. Има един на Линдт 70% с морска сол. Страхотен! Но ще опитам да вдигна на 80%. ММ от години е на 85-90% какао. Всичко надолу му е страшно сладко.

# 189
  • София
На мен също предаването много ми помага да спазвам режим. Дава ми усещането, че не съм сама в борбата с килограмите.
Джаста, и аз яйца за закуска. Но направени на пастет с малко кварк. Намазан на 3 оризовки. Идеално е. Вярвам в теб и чакам снимки.

Аз не обичам дроб. Пробвала съм. Много пъти при това. И положението е аз бутам навътре, тялото ми бута навън. Така че нека не бъдем толкова категорични. Не към всичко може да се възпита вкус. Дъщеря ми е така с бананите и доматите. Не става и не става. Ако има желание, винаги могат да заменят една храна с друга. Не мисля, че да се съобразят с някои специфики на хранителните вкусове на участниците, ще наруши бюджета на продукцията.

# 190
Всъщност никъде в предаването не стана ясно, дали нямат здравословен проблем довел до това положение.
Аз съм далеч от мисълта, че всички хора стигат до такива килограми просто от лакомия. Така че не бива така да се обобщава за хората. Нито им направиха някакви първоначални изследвания, нито ако са правили са ги показали на зрителите. Не видях да обясняват някакви медицински проблеми водещи до проблемите им. Видимо е за доста от тях, че страдат най - малкото от инсулинова резистентност.
Вярно е, че корекцията на състоянието започва с промяна в навиците, но понякога човек губи битката и се пуска по инерцията и се стига до такива резултати.

# 191
  • ПАЗАРДЖИК
Джаста Праста, с теб съм❤! И аз се заех да вляза в по- добра форма. В седмицата, която започна предаването, получих 2 покани за сватби за септември и реших, че това е моментът. Стартирах от 77.4 на 170 височина и за седмица свалих 3кг. Меря се заедно с кантара на предаването. Целта ми е да падна под 70. На 68 ще съм доволна и щастлива

# 192
И аз карантии, пача, свински уши, крачета, сланина и пр. никога не съм опитвала и не ми харесват. За бекона не знам, взимала съм си бекон, или сандвич с бекон, който беше като по-бледа шунка, нищо сланинесто, обаче пък продават и бекон, който е като шарена сланина. Дъщеря ми ядеше шунка като едно от малкото месни неща, които яде, обаче веднъж свекърва ми направи бъркани яйца с бекон на кубчета, приличаше на шунка на пръв поглед, от яйцата много не личеше, оказа се сланина. Опитах го, не можах да се накарам да го ям, аз, която съм възрастен човек, а дъщеря го опита и след това спря да яде и шунка. И много ме е яд така, само в събота или неделя идват и готви, научила е за другото внуче хилядите му алергии, за дъщеря ми не може да запомни или няма желание да запомни никакви предпочитания. Заради нея спря да яде и неща, които ядеше. Супички ядеше, вече не иска, след супите,  на които не знам какво ѝ пречи да не ги пълни със спагети и ориз.

# 193
Със сигурност са им правени изследвания, но няма как да видим всичко.

Джасте, успех на теб и на всички, които са на режим! Чакаме снимки. 🤗

П.П. Джасте, моля за рецепта за овесените палачинки, които беше снимала.

# 194
Благодаря, момичета. Много сте мили.
Хайде, много сме, силни сме, можем, всички дружно ще се справим. Ще си се надъхваме тука, за който има нужда.
Пп Мария Hug, по късно през деня ще изровя рецептата и ще я постна.

Общи условия

Активация на акаунт