Живот на кантар - тема 2

• 36 497
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Само на мен ли ми се стори доста унизително, особено за жена, да тегли трамвай?
Изобщо, странни методи използват за хора, които са травмирани и, предполагам, имат комплекси – включително и събличането за кантара.

Тренировките са безумни, особено тази на Анита. Вече се дразня, като я чуя да крещи: "Давай, давай, можеш!"
 Не ми се мисли каква мускулна треска имат тези хора. Може би с право се отказа Антонио.

Жалко за Диян.
Кога влезе, кога излезе. Тъкмо човекът си е повярвал, влязъл е в ритъм – и хайде навън. Изгонен, но мотивиран да продължи да отслабва… с 15 хиляди лева. Мотивацията не е здравето, а парите. Сякаш продукцията си знае, че розовият балон може да се спука извън предаването.

Марчето е напът да направи революция в отслабването. Ако искаш да отслабнеш – ядеш един бургер, ако искаш мускулна маса и плочки – два. Joy

# 61
До колкото видях при готвенето им,режимът на хранене е един и същи,само количествата са различни.Което е добре от една страна няма разлики и изкушения,но от друга ако е еднообразно седмичното меню не знам дали няма да доведе до липси,доскучаване,привикване.
На мен ми хареса позитивността на предаването,от тренировки не разбирам,но щом казвате че на Ванко са по добри,значи е така.Анита и симпатизирам заради булимията с която се е борила,но лично мнение не се е "подобрила" с корекциите и устата и гърдите и седят изкуствено.Не съм гледала още снощния епизод,сигурно в понеделник ще успея.

# 62
Освен това е несправедливо. Може при някои участници по- бавно да се задейства процесът, а после да се ускори. И пак да кажа, че може и индивидуалните режими да са сбъркани.
Това си е някакъв клуб като при АА, ако ги гонят, да е на друг принцип.

Именно. Затова не трябва да се гони никой.
Една седмица един по-малко ще свали, но на другата повече.
В режима им явно има В. Явно е тип зоново хранене.
Но е логично да има ефект.
Хора,  които поемат огромни тонове вредна храна, дори и на този режим, пак ще свалят доста кила.
Но ще стопират. Нормално е.

# 63
И на мен повече ми харесва тренировката на мъжа треньор, но все пак са излъчили много малка част от тренирането. Направи ми впепатление, че е някак тъмно в залата на червените, а при сините обратното. Възможно е тренировките да са били еднакви просто да са ни показали ралични етапи от тях.Марчето ме разби като каза пе е качила мускулна маса Joy каква мускулна маса за една седмица и то в зверски калориен дефицит с кардио.

# 64
  • Пловдив
Значи според мнението на форума, с което съм склонна да се съглася, точно Деян и Антонио са тези, които с най-голяма сигурност не биха продължили режима и не биха отслабнали навън.
При Антонио е възможно да не е само мързел, но и мрачно настроение от планинската хижа или изобщо обстановката, но така или иначе, несериозно постъпи.
Може пък да ни изненадат двамата, както Мария ни изненада с цели 3+ килограма, но... малко вероятно (като се знам и аз как съм, макар и без мусакЪта на Деян или мама каквото там му готви на Антонио).

# 65
  • София
Това е чуждестранен формат, купили са го, защото знаят, че е зарибил  десетки хкляди хора по света. Отслабващи има толкова много в инрернет, но не представялват такъв интерес за масата. Аз също не искам да ги гонят, но със сигурност нямат право да променят това и да оставят всички докрай. В случая обаче можеха така да го изиграят, че Антонио само да е отпадналият.

На Дидо не мисля, че му е сбъркан режимът. Те имат храна в хладилниците и шкафовете и някои си слагат малко повече или Дидо, който сложил толкова много зехтин на салатата, че другите отказали да ядат.

При Йорданка Анита намекна на тренировките, че не се раздава особено и че все повтаря, че това ѝ е максимумът и почива или имитира движенията. Мен Анита също трудно ще ме мотивира, много пищи, но и на Йорданка може би ѝ липсва малко вътрешна мотивацкя в сравнение с други участници.

# 66
  • Пловдив
Възможно е и да не се справя Йорданка с някои движения, да отмалява, да няма сили, не знам. По себе си съдя от груповата тренировка - някои движения, изискващи сила и равновесие, са ми много трудни, понякога невъзможни. А не е занимание само за някакви напреднали, да речеш.

Да си кажа, на мен лично много изкуствени ми идват окуражаващите подвиквания и на двамата треньори, не само на Анита, но и на Ванко, който иначе ми харесва - "браво, момиче", "можеш" и т.н. Но това да им е кусурът.
На Анита попълваните устни не и правят услуга, да, макар че иначе е хубавичка.

Цитат
...със сигурност нямат право да променят това и да оставят всички докрай. В случая обаче можеха така да го изиграят, че Антонио само да е отпадналият.
Така е за правилата на чуждия формат. Но и аз мисля, че е справедливо отказал се да заменя отпаднал. Не знам дали изрично го забраняват правилата.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:03 от Магдена

# 67
Аз имам чувството, че това е състезание между треньорите. Тази Анита хич не я бива според това, което се видя. При мъжът треньор тренировките бяха много по-сериозни. То се видя и по участниците. Синия отбор свалиха много повече килограми от червения. Според мен трябва да има само един треньор, за да имат равни шансове всички.

# 68
  • София
Благодаря за новата тема! Тук е толкова уютно и позитивно.
Аз харесвам всички, освен леля ви. Изприщвам се като я видя. Сигурна съм, че малко по малко ще излизат и негативните страни на всички, но няма идеални хора, така че не мисля, че ще ме дразнят много.
Аз също повече харесвам Ванко. Изглежда ми топъл и сърдечен човек. А за една антика като мен, това е много важно. Бих тренирала с него. Анита ми се вижда изкуствена и студена. Мен не ме мотивира по никакъв начин. Дано ме опровергае.
Това с 15те хиляди лева е страхотна идея. Надявам се да стимулира отпадналите да продължат.

# 69
Антонио се оказа интересен участник.
Според мен е влязъл в конфликт с някой от отбора/екипа или всички участници и регламента са му се видяли под нивото.
Все пак хората там не са много наясно какво са въглехидрати и че да даваш чипс и кроасани на децата не е много здравословно.
Иначе изглежда амбициозен. На 23-26г два пъти е печелил Последният печели, участвал е в Голямото преследване и Стани богат.
https://komentarnik.com/author/akolarov98/

https://toppresa.com/360209/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA … D0%B2%D0%B8%D0%BB

# 70
Ако наистина всички са пристрастени към храната, както го изкарват, трябваше да наблегат на психологическа помощ. Тези похвати с вкарване в стая с нездравословна храна са погрешни и излишни. Освен за сеир на зрителя, друга функция нямат. По-скоро са написали за всеки реплики, които да каже.

Аз имам чувството, че това е състезание между треньорите. Тази Анита хич не я бива според това, което се видя. При мъжът треньор тренировките бяха много по-сериозни. То се видя и по участниците. Синия отбор свалиха много повече килограми от червения. Според мен трябва да има само един треньор, за да имат равни шансове всички.
И без  никакъв спорт пак щяха да свалят толкова. Храненето е това, което сваля. Тренировките са за шоу - викане, рев, пот.

Ако всички спазват хранителните се режими, отдавам неуспеха на червения отбор основно на тренировките.
Преднината на сините дойде от неравномерното разпределение на по-тежките участници. Като изключим двамата по 180 кг, другите трима най-тежки (135, 147, 160 кг) са в синия отбор. Те тръгват от по-високо и свалят много повече от по-леките.

Пък и 1.700 кг + 2 кг. бонус, реално 3.700 кг не им стигнаха за победа (или по 500 грама средно на човек). Т.е. и двата отбора имат приблизително еднакъв успех, но сценарият е такъв, че трябва да има победител.

Като цяло не ми харесва това, което се опитват да внушат - че са необходими мъчения, за да се постигне успех. При хора със затлъстяване е стъпка към провала. Тези в предаването ще отслабнат, докато са там, обаче няма да могат да поддържат ритъма, когато се приберат, а тези пред телевизорите няма и да започнат. Идеята е хубава, но за съжаление е далеч от изграждането на здравословни навици (единственият начин за поддържане на теглото в дългосрочен план).

# 71
Гледах тази сутрин и двата епизода наведнъж.  И аз не мисля, че щом Антонио се отказа, не трябваше да отпада друг човек, но явно такъв е форматът, да има гласуване на загубилия отбор и още един да си отиде. А защо трябва да си отиват хора изобщо? Дидо едва ли ще прави същите упражнения вкъщи, дори и да ограничи храната. Може би не трябва да има отпаднали, а всички да отслабват до последния епизод и да се видят при кого какви са резултатите. Но явно се спазва американския формат и това е.

За Антонио можеше да се измисли някакъв вариант и да му предложат например с него да правят повече упражнения за от кръста нагоре и да си спазва строгия хранителен режим, поне 1 седмица така. После да се включва пак с упражнения за крака. И съответно той да се съгласи или да се откаже. Но не му предложиха алтернативен вариант.

Леля Мара, дето вика "скъпи" на Ванко Гаванко... тежка простотия. Подобно фамилиарно поведение е недопустимо.

В анкетата гласувах за Сонай.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:46 от diziler

# 72
За Антонио не се ли подразбра, че точно това му предлагат следкато се изказа лекаря, че няма проблем да прави горна част?

# 73
За Антонио можеше да се измисли някакъв вариант и да му предложат например с него да правят повече упражнения за от кръста нагоре и да си спазва строгия хранителен режим, поне 1 седмица така. После да се включва пак с упражнения за крака. И съответно той да се съгласи или да се откаже. Но не му предложиха алтернативен вариант.
Точно това беше препоръката на доктора и треньорът му го предложи. Но той отказа. Аз също бих. Не бих се доверила пак на треньор, който съзнателно ми изготви програма за сигурни кунтузии.
Дано не са го отчаяли и потърси ендокринолог или специалист по хранене, който да му покаже правилния път.

# 74
Не знам, на мен не ми прозвуча толкова категорично. Убеден съм, че кракът го боли и не трябва да се натоварва точно там поне 5-6 дни, но и той го използва като оправдание, да се откаже. Само строг хранителен режим една седмица и някакви упражнения за ръце, кръст, гръб... тя пак спомена нещо за ходене/тичане, което включва крака.

Общи условия

Активация на акаунт