Живот на кантар - тема 2

• 36 529
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм от тези, които когато тренират превръщат всичко в мускул. И е ужасно. Сега съм почнала пак да тренирам и умирам от ужас, че ще стана набита като всеки път. За това ще наблегна на кардио в началото, дано да имам успех. Иначе аз като тренирам никога не ям боклуци, защото ми е жал за мен си Joy Едва съм намерила време за тренировка, мъчила съм се в залата и накрая да изям един шоколад след това... ми за жал си е.
Не ги следят стриктно. Тоест виждат ги, но няма да им слагат порции на масата. Всеки си го прави за себе си. Дали са им правилната храна, точните грамажи, всеки сам си решава колко ще изяде и кога. Така издънките ще са си за тяхна сметка

# 631
Фурмите са ужасна храна - и като вкус, и като хранителна стойност. Не знам изобщо защо се дискутират в контекста на здравословното хранене. По хубаво да изям един-два шоколадови бонбона, поне ще ми е густо и няма да търся друго сладко!

# 632
Аз пък мисля обратното.
Фурмата е естествен продукт, а бонбона изкуственяк. Освен ако не е ръчно изработен шоколадов бонбон от качествени съставки.
В бонбона един тон бяла захар, палмови глупости и други незнайни боклуци.
Правила съм изследване на кз и инсулин след ядене на сушени сливи примерно, подобно е на фурмата и имах перфектен резултат.
Ама едва ли  щеше да е такъв ако бях яла обикновен шоколадов бонбон.
Тайната е в останалите неща съдържащи се, неща, които ги няма в бонбончето.
Но има много хора и фурма няма да могат да толерират.
Но иначе и аз не съм фен на сушени плодове.

# 633
Вижте сега, една фурма или бонбон никого не са съборили, както и парче баница или торта. Всичко е в количеството.

# 634
Аз съм с ниска кръвна захар, винаги ми е била около 3 , гранични стойности, само през бременността беше около 4. От фурми и грозде ми става ужасно сладко и гадно, и не ги ям. Нямам проблеми с нездравословната захар от типа на бонбони или торта. Споменатия буркан с течен шоколад от 700 мл спокойно съм го изяждала за ден-два.

# 635
Мускули? 😂 Какви мускули имат... звучи като подигравка, но бая ще почакат за някакви мускули. Аз трябва да вземам допълнително протиен, за да правя, въпреки че нито съм на калориен дефицит, нито имам да свалям и работя с големи тежести. Те клекнаха два пъти с топка и вече им натежали мускулите, та затова не сваляли, въпреки че имат да свалят по 50-100 кг.

# 636
Вие сте скептични, но типът фигура, която качва най-лесно сланина, качва най-лесно и мускули.

# 637
  • Пловдив
Аз лично не вярвам, че има зависимост между лесно качване на сланина и на мускули, също и на тия две неща с едрината на скелета, и смятам типовете (ендоморф, мезоморф и т.н., ако за тях говориш) за произволни. Но в една тема написах същото и като доказателство ми дадоха линкове със самата класификация на типовете (дето я оспорвам). Нали, ясно е, че хората са генетично различни по отношение на всички тези качества, не ми е и минало през ума да твърдя, че разлика няма, но не смятам, че има връзка, корелация между тип скелет, склонност към пълнеене (вкл. от изразен апетит) и лесно качване на мускули.

А за самото носене на сто и кусур кила искаш-не искаш, развиваш мускули, особено на краката.

# 638
Аз лично не вярвам, че има зависимост между лесно качване на сланина и на мускули, също и на тия две неща с едрината на скелета, и смятам типовете (ендоморф, мезоморф и т.н., ако за тях говориш) за произволни. Но в една тема написах същото и като доказателство ми дадоха линкове със самата класификация на типовете (дето я оспорвам). Нали, ясно е, че хората са генетично различни по отношение на всички тези качества, не ми е и минало през ума да твърдя, че разлика няма, но не смятам, че има връзка, корелация между тип скелет, склонност към пълнеене (вкл. от изразен апетит) и лесно качване на мускули.

А за самото носене на сто и кусур кила искаш-не искаш, развиваш мускули, особено на краката.

Според мен има връзка, точно това визирах. Сега на първи март ми направи впечатление за сравнително едри хора, като връзвах мартенички, те тези мартенички като гривнички не се и връзват, има някакъв толеранс да разширят, но определено си бяха някои не са с по-широки китки , но и самите им ръце чувствително по-големи от моите, едва ли само заради мастна тъкан, и се притеснявах дали ще мине мартеничката, а аз съм сравнително висок човек, но не съм с толкова широки китки и такива големи юмруци. За дъщеря ми пък треньорка каза, че няма да е с моето телосложение, по-тънка и гъвкава от мен е, като баща си, който нито мускул, нито сланина качва. Аз не съм гъвкава, даже съм доста схваната.

# 639
  • Mediterraneo
Аз ако качвах така лесно мускули, както трупам сланина, нямаше да излизам от фитнеса и за месец щях да се явя на конкурс по културизъм.

# 640
Идея за прост обяд с недобра снимка:
Скрит текст:

Печен омлет с извара и стрък пресен лук на тиган намазан с капки зехтин, зелева салата и две филийки овесено хлебче на микровълнова. Последното стана по влажно заради изварата, която сложих в него. В порцията има протеин от омлета, зеленчук и въглехидрат от хляба.
Пп Следващия път ще изпека омлета на фурна.
Пп Да си призная не е най вкусното нещо на света, но пък засища. Grinning

# 641
Вие сте скептични, но типът фигура, която качва най-лесно сланина, качва най-лесно и мускули.
Това е мит. Слабите хора качват по-лесно мускулна маса. Обяснявам защо, тъй като работя с треньор и диетолог. При “слабите” има по-малко мазнини, което им предоставя по-добра база за изграждането на мускулната маса, защото клетките и тъканите са в по-добро състояние за използването на калориите за “създаване” на новата тъкан под формата на мускул. При по-пълните хора тялото до момента е цялото в огромен % мазнини и тези калории ако да в повече и при неправилни тренировки пак стават мазнини.

# 642
  • Пловдив
С качването на много килограми се увеличава, макар и в малка степен, размерът на китката, на глезена и коляното също. А едрите хора също могат да напълнеят.
Не знам, то за да се докаже, трябва да се направи явно случайна голяма извадка от дебели и слаби и да се прецени телосложението им, а пък за мускулите даже не знам как - трябва да се проследява как и с колко упражнения натрупват мускулна маса, което е сложно за организиране.
Аз вземам себе си за пример, защото най-подробно се познавам - обичам да ям, съответно дебелея, но под тлъстините нямам едро телосложение, по-скоро обратно, и не бих казала, че лесно правя мускули, то и не съм имала за цел да правя, де.
Фактор № 1 за дебелеенето е апетитът и яденето - било заради заболяване, или обикновено чревоугодничество. Не изглежда като да са свързани апетитът и способността за трупане на мускулна маса. Разбира се, истинска извадка за проверка нямам.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 12:41 от Магдена

# 643
Не сравнявам кое се трупа по-лесно - мускул или сланина, защото то е ясно, че действията, водещи до едното, са по-лесни, отколкото до другото, и неизискващи специални усилия, а потенциала на всеки да може да натрупа чисто количествено нещо. Има хора, които обемна мускулна маса могат да натрупат само със стероиди, анаболи и пр., докато на други им е по-лесно и натурално.

# 644
  • Пловдив
Цитат
Има хора, които обемна мускулна маса могат да натрупат само със стероиди, анаболи и пр., докато на други им е по-лесно и натурално.
Разбира се, че има. Нали написах, че не съм си и помисляла да го отрека. Казвам, че това не са непременно същите хора, които са склонни към пълнеене, защото склонността към пълнеене зависи от това, колко ядеш, и няма връзка с това, колко лесно организмът ти гради мускули от белтъчини. Различни процеси и различни способности са, струва ми се.

Общи условия

Активация на акаунт