Живот на кантар - тема 2

• 36 483
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
На фотографката майката е за бой... Не казвам, че трябва да я насърчава да яде каквото и колкото си иска, но... майка е...

# 691
За мен пък това с обидите беше едно от най-смислените неща в предаването именно защото много хора носят подобни травми, а колко много възрастни обиждат на база външен вид!  Всъщност повечето неща идват от възрастните. Детето вижда майка си как коментира друга жена: “тази колко е дебела! Няма ли да спре да плющи” и намират сходно изглеждащо дете в училище и отправят същите забележки! За мен е поучително колкото за децата, които гледат с родителите си, толкова и за самите родители. Членувам в доста женски групи и е него страшно!!

# 692
Да, но то стана малко като психологически семинар, а не всички са с тази нагласа и не всички са отишли за това. Някои от мъжете не са емоционални и не се трогват толкова, но заради предаването, трябваше да си пишат обидите на листче и да ги изгарят и да участват във всеобщата драма. Аз съм участвал в семинари на Менис Юсри и на Норбеков, ясно ми е какво е да те удрят по емоциите и да те връщат назад в детството, ама тези хора са се записали в предаване за отслабване и не всички имат нагласата да ходят на психологичен ритрийт или както там се казва.

# 693
  • Наблизо
Напротив,много е важна психическата част в отслабването.Без нея си е една механика,докато са там и после със същите травми-вкъщи.На няколко пъти го казаха и в шоуто,че не се става така дебел само от мързел и “плющене” и без третиране на психологичните проблеми,пак ще се върнат на същото място.И е грозно да се минимизират травмите,обидите и тн.
Неслучайно в ендокринологиите има психиатър и задължително следи пациентите с голяма амплитуда от нормалните килограми.Защото отвъд здравословните причини,до това се стига най-вече след психологични травми.

# 694
Някои мъже нямаха какво толкова да кажат защото примерно  Симеон и Тодор са изтървали козите тука последните няколко години. Ако Сонай беше останал например можеше да чуем друга история и да, пишенето на листчета може би не беше тяхното, но пък имаха възможността да се поставят в обувките на жените. А ако щете дори на един мъж пък зад екран да е повлияло и да е чул как звучат обидите му /шегите не е било напразно.

# 695
  • някъде другаде
На фотографката майката е за бой... Не казвам, че трябва да я насърчава да яде каквото и колкото си иска, но... майка е...
Аз също бях шокирана от думите на майка и. Майките обикновено винаги защитават децата си. Ако е искала да и каже , че трябва да отслабне има много начини да поговори с нея без да я обижда.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 10:01 от *Тони*

# 696
Жалко, че простите хора, които обиждат, не вдяват, че дебелия може да отслабне някога, но те по умни няма да станат никога.
Да си тъп било като да си умрял, ти не го осъзнаваш, само околните страдат. Sunglasses
Пп Гледам хортувате си за тортички и планувам тези дни да ви покажа една такава. Grinning

# 697
Майката на моя приятелка, която се опитва да отслабне, постоянно я критикува за теглото. Ръцете ѝ били като крака, кашляла, щото е дебела, сама е по същата причина. Ако я питаш, то е защото много ѝ пука и е загрижена, ама...

# 698
Разбира се, че е секретно. Това струва пари, да не очаквате някой да ви го подари?!

Режимите на хранене са индивидуални, така че и да ми "подарят" режима на 150 килограмовия Антонио той няма да ми послужи за нищо. Wink

# 699
  • Пловдив
"Мечка" ли е голямата обида от майката на Виолета? Че не съм гледала предаването снощи. И брат ми, и баща ми са ме наричали така като ученичка. Брат ми като пубер беше изоткровеничил, без дори да го питам, че на игрището за баскетбол в махалата, където се събирахме да играем, съм смешна като мечка сред останалите (а да съм била най-много 65 кила), баща ми - на мой въпрос какъв глас е моят отговори "мечка-сопран", това трябваше да е остроумие, ама за моя сметка. Обидно е, разбира се, затова и го помня, ама да речеш, че е нещо рядко срещано и невероятно това, което на Виолета и се е случило...

# 700
Ако се работи в посока психика, то по-скоро би трябвало да се насочи към това какво им дава храната(очевидно, не само задоволяване на глад), как са стигнали до неприемливо хранене. Аз чух няколко хранителни наеици, които според мен надминават здравия разум-20 шоколада на седмица, имаше друга-преди да влезе в предаването яла на обяд и на вечеря пържени картофи, един (не помня отначало имената им) ял картофено пюре на филия, Вили ли беше по няколко "лате със сироп" (това дори не го бях чувала, че има кафе със сироп) . Вероятно още примери има като тези. Това не е за нахранване и предполагам, че има нещо объркано в психиката, затова психологическа помощ им трябва в тази насока.

За обидите, всеки отработва различно. Но ако кг могат да се променят, за други неща е невъзможно. Моето дете вървеше поднормен на ръст и кг, много го обижда ха в училище, вкл и дебели деца. Най-леката обида беше "върви в детската градина, какво правиш в училище". В първи-втори клас му се подиграва ха на гащите по физическо като се обличат (вкл му смъква ха панталона да гледат), че били с картинки, бебешки, а иди, намери за неговия ръст размер без картинки. Говорили сме много, но мисълта ми беше, че децата се подиграват за много неща, не може да се избегне.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 07:46 от Светкавица

# 701
  • Наблизо
Някои мъже нямаха какво толкова да кажат защото примерно  Симеон и Тодор са изтървали козите тука последните няколко години. Ако Сонай беше останал например можеше да чуем друга история и да, пишенето на листчета може би не беше тяхното, но пък имаха възможността да се поставят в обувките на жените. А ако щете дори на един мъж пък зад екран да е повлияло и да е чул как звучат обидите му /шегите не е било напразно.
Да,и това.Те не са били дебели преди няколко години,сега е станало.Славчо също.
А и са мъже.Ела обиждай 150 -160кг мъж,той буди страхопочитание.
А една жена,я обиждат и мъже и жени,дори и семейството й.Затова и те са по-засегнати от обиди и думи като “Дебела си,никой няма да те погледне”.

# 702
  • Пловдив
За сиропа предполагам, че става дума за готови фабрични дози с глюкозо-фруктозен сироп вместо захар.

# 703
За мен пък това с обидите беше едно от най-смислените неща в предаването именно защото много хора носят подобни травми, а колко много възрастни обиждат на база външен вид!  Всъщност повечето неща идват от възрастните. Детето вижда майка си как коментира друга жена: “тази колко е дебела! Няма ли да спре да плющи” и намират сходно изглеждащо дете в училище и отправят същите забележки! За мен е поучително колкото за децата, които гледат с родителите си, толкова и за самите родители. Членувам в доста женски групи и е него страшно!!
Не е  само при възрастни. Ето онзи ден  синът ми от училище  сподели, че съученичка го е нарекла  "дебелак", "прасе", "нисък дебел пингвин ".Детето не е пълно обаче.Въпрос на възпитание у дома😉
Джаста Праста, каква е тортата?😁

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 08:33 от Ани2010

# 704
Елора, много ми харесва мисленето ти 👏
Но ти просто не си знаела и много си чела, а тези в предаването повечето поне имат психологическа причина, за да ядат толкова много и не я лекуват.
Това с обидите е близко до ума, че е ужасно и не помага. Никога не съм обиждала човек за тегло или друго, имам пълни приятелки (не толкова), на едната й казвам постоянно да спира захарта. В училище съм виждала как най-големите нещастници обичаха да мачкат някой по-слаб психически, той свива и те още повече...нз какво удоволствие е това. Обаче моята приятелка ми е разправяла, че нея никой не я е обиждал, въпреки килата, защото си е имала самочувствие-добро семейство, интелект, здрава и силна психика. И точно тук е розковничето-родителите. А при тези хора собствените родители са ги мачкали...е какво е това сега! И майка ми по едно време беше започнала да яде по една кутия с бонбони и направих всичко да й помогна за смяна на навиците, и успяхме, но на мен не ми пречи аз я харесвах и дебела, просто исках да е здрава, да й е по-леко като ходи и да й седят дрехите по-добре.
Но хора, това че някой е дебел не го прави жертва винаги и само, или невинен, чувала съм ужасни коментари от дебели жени за слабите. А да имаш спортно тяло е плод на страшно много усилия и труд, ежедневни.
Също майката на една приятелка, която спортува и има перфектно тяло й била казала, че няма право да има претенции за мъж, защото няма никакви гърди е и плоска като мъж. 😐 Жената е на 30 и се разплака от обида...ама как може толкова зли родители! Чак толкова някой да не се усеща не е възможно, според мен е нарочно или от някаква завист и злоба...

Общи условия

Активация на акаунт