Отговори
# 60
Те тия и с партньор да се сдобият, пак ще са мрънкащи и недоволни. И точно баш за темата ще са.

# 61
Мрънкащи и нещастни сингъл лелки напоследък май не виждам, за сметка на това мрънкащи и нещастни обвързани жени има бая.

# 62
Ммда. Тия дни една майка на детеот градината на моето,незнайно защо започна да ми разказва колко прекрасно спокойно се чувствала мъжа йкато бил командировка за седмицата,а иначе само крещяла по цял ден и се напрягала.... Не я познавам до толкова че да й бях казала да разкара мъжа...

# 63
  • Поморие
Много силно впечатление ми направи едно изказване - мъжете могат да живеят в брак с една жена 50 години, НО да я мразят, да ù пречат, да саботират всяко общо начинание и особено нейните лични начинания, и напук няма да се махнат; жените обаче не могат да живеят така и искат раздяла.
И аз, и статистиката сме съгласни с твърдението.
Вие как смятате и защо?
Склонна съм да повярвам. Мъж набележи ли жертва - отърване няма. Не знам дали мразят или си мислят, че обичат, но по някакъв твърде странен начин. Или просто имат собственическо чувство, а най-водещата и направо желязна причина е да имат (някаква) изгода. Тогава са склонни и 50 години да цедят жертвата и да й пречат на щастието и спококствието, ако тя разбира се им позволи.

# 64
Аз пък не мога да си представя 50 години да живея с човек когото мразя.
Това са пак някакви поколенчески (бейби бумър) изкривявания.
Сегашното поколение никога не би се хванало на подобно хоро.

# 65
Не знам какво толкова се чудите как хората стоят при някого, когото не понасят, след като в България в 2025-та още има отношение към разведените жени като към втора категория хора. И не говоря за Павликени и Попово.

# 66
И аз имам една приятелка, която само се оплаква от мъжа си и говори с презрение за него. Миналата година роди второ дете от него. Добре че се виждаме 2 пъти годишно.

# 67
Не знам какво толкова се чудите как хората стоят при някого, когото не понасят, след като в България в 2025-та още има отношение към разведените жени като към втора категория хора. И не говоря за Павликени и Попово.

Аз лично отказвам да повярвам в това твърдение. Ако има такива, то това са по-скоро единични случаи.

# 68
Аз не съм срещнала лошо отношение след раздялата си. Даже, напротив, дори бабите от входаме поздравиха. Едната ми вика "ееее, браво, отърва се, честито" хахахах

# 69
  • София
Мне, никакви такива наблюдения нямам.
Свърши стигмата.

# 70
  • Out of the Mix
Точно в малките села и градчета, където всеки всеки познава, го има това, но не и в големите градове, особено в София. На никого не му дреме, дори комшиите не се поздравяват, всеки влиза и излиза, и няма време, еле пък интерес кой какво. Особено, ако си умен и за загаджваш и въртиш отношения с възлюбени извън, в другия квартал, далеч, още повече. Ни те знаят, ни нищо, не е и нужно.

# 71
  • SF
Някои хора имат нужда от жертва, за се чувстват, че съществуват пълноценно. Други имат желанието цял живот да го играят жертва. Чудесно е, когато се намерят и се разберат да не отстъпват от ролите си. Могат и 50, и 100 години да изкарат така. Чувстват се комфортно.
Насилникът и жертвата са с един психологически профил и най-големият насилник обикновено се оказва жертвата.
Много жени се прилепват към "подходящия" мъж и карат цял живот  под рамото му, под протекцията му. В началото се оглеждат за нещо по-добро, но са умни и осъзнават, че са се уредили с най-доброто. В същото време имат страх да не го загубят заради изкушението да са влюбени в друг. И се кротнат, наместват се до "най-доброто", до което са се домогнали и 50, и 100 години могат да си я карат така. Даже си заобичват партньорите, и когато отсъстват за по-дълго, им липсват.

# 72
  • София
Много силно впечатление ми направи едно изказване - мъжете могат да живеят в брак с една жена 50 години, НО да я мразят, да ù пречат, да саботират всяко общо начинание и особено нейните лични начинания, и напук няма да се махнат; жените обаче не могат да живеят така и искат раздяла.
И аз, и статистиката сме съгласни с твърдението.
Вие как смятате и защо?
Защо да я мрази тая жена? Описаното е поведение на дърт селски бек, който не уважава жените и иска да смачка и подчини своята. Той така си я обича и я пази да не му избяга. Векове наред е било точно така.
И жените може би вече не могат да живеят така, но векове наред си живеят точно така, и бой ядат, и свои пари нямат, и нищо не са свършили като хората и си търпят. Влез в кулинарния и ще видиш, че най-големия комплимент, който повечето жени получават за изключителните си кулинарни умения и старание е "изяде се за норматив", т.е. не са и се карали, яли са и явно това е върхът.

# 73
То и не е баш стигма за разведените, но насред София съм чувала коментари, тази пък как не успя да го задържи този мъж, нещо не е направила както трябва, не се е постарала ... Има го и все жената е виновна. Не е направила достатъчно компромиси, демек.

# 74
  • София
Е, и аз съм чувала - тоя жена му не го е изгладила, майка му не го е научила и прочие глупости.

Общи условия

Активация на акаунт