Европа по времето на Тръмп

• 46 843
  • 977
  •   1
Отговори
# 180
Пак казвам - моралът на повечето Българи е винаги бил по оста с и срещу Русия, като едното е доброто а другото е злото

# 181
Явно ги влече руския мир. Ами ще си го получим. Няма как да е само за желаещите го, за съжаление.

# 182
Аз още не разбирам защо всички злорадстват по жертвата?
Никой не говори за агресора, никой не му казва абе ей спри да стреляш, спри да хвърляш бомби, спри да избиваш хора.
Не се чува нищо подобно. Но пък колко омраза се лее по украинците, заради това че се защитават.
В държава като нашата, в която жертвата е все виновна а насилника все е провокиран, не би трябвало да ме учудва, но въпреки това ме изумява.
И мен това е, което най-много ме изумява. Не само в изявления на политици, а и в приказките на обикновените хора - Украйна не иска мир, Украйна иска да воюва.
Украйна сама ли си изстрелва ракети по градовете си?! Защо няма обръщения към Путин - Хей, спри поне за няколко дни да изстрелваш ракети и се опитайте да се разберете.
Такива призиви няма. Всичко е към Украйна и то в стил "Хайде, предавайте се вече, че ни писна от вас"

# 183
Елементарна лошотия, маскирана като прагматичност.

# 184
DEJA-VU: През юни 1930 г. САЩ приема т.нар. Закон Смуут-Хоули, който облага с мита от 60% повече от 3200 продукта, внасяни в САЩ. Както може да се предположи, други държави отвръщат на това четворно увеличение на вносните мита с увеличение на своите. Редица страни например значително вдигат митата за внос на американски автомобили. През следващите три години (1930 – 1933 г.) американският износ се срива с 64%, включително износът на селскостопанска продукция – с 60%. Тази мярка се оказва един от основните канали за предаването на кризата в Европа, тъй като реализацията на продукцията на европейските производители в САЩ е силно затруднена. През тези години общата световна търговия се свива с 61%.

# 185
Какви призиви към Путин след като 3г. се повтаря как искат мир през сила?
Европа и САЩ заложиха на стратегическо поражение на Русия, какви призиви към Путин биха имали смисъл?

# 186
А трябваше още от начало да му дадат каквото поиска и да вярват, че няма да иска повече.

Колко познато.

# 187
Не просто трябваше още преди войната да заявят официално, че няма да приемат Украйна в НАТО.
Както са го мисли и говорили не публично.

# 188
  • София
За всяка война в човешката история има причина и повод. Причините са или ресурси,  или територия, или и двете заедно. Поводите могат да бъдат най-различни. Ако не беше членството в НАТО, алчността и наглостта на Путин щяха да си намерят друг повод.

П.П. Предполагам тези, които са учили по соц време като мен, помните разликата между повод и причина за война. Не бъркайте повода с причината.

# 189
Хахах, големи смешки разправяте. Това щяло да ги спре... Ако още през 2014 г. бяха приели Украйна в НАТО, имаше шанс да не бъдат нападнати. Но и европейските лидери наивно вярваха, че ако не дразнят диктатора, ще им се размине. Е, не им се размина. На нас, също.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:08 от alex_jp

# 190
Анализите ви и неразбирането на тези, които не подкрепят Украйна са много неправилни. Прекарвате ги през някаква позиция от сорта "Щом не харесват Зеленски то това означава, че харесват Путин". Сякаш вземането на страна е задължително и нямаш право да избереш себе си и мира - да настояваш да намерят пресечна точка в исканията си.  И честно да ви кажа ако светът бе настоявал повече за мир, отколкото да покаже на Русия, че няма да и даде евала и да иска да и нанесе икономически вреди и да придобие ползи, то вероятно щеше да има някакво по-положително развитие. До сега активно се натискаше кой ще победи, а не смъртта да спре. Сега да видим какво следва.

Приемате, че страните са черно-бели = жертва-виновен и въобще не се опитвате да разберете кой за какво и защо се бори.
Вярвате безпрекословно на информацията, която цензурирано се поднася. Войната рядко е на емоционална основа - всички замесени имат материални щения и никога в една война не са само воюващите.

Лично аз смятам,  че единственото непоправимо е смъртта на толкова много хора. Дори отстъпени територии могат да бъдат взети, върнати, искани когато се изчака подходящ момент. Ничие управление и строй не е вечно и повечето от нас сме видели това лично барабар с всичките му последици!

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:10 от the Дорис

# 191
За всяка война в човешката история има причина и повод. Причините са или ресурси,  или територия, или и двете заедно. Поводите могат да бъдат най-различни. Ако не беше членството в НАТО, алчността и наглостта на Путин щяха да си намерят друг повод.

Аз даже се учудвам, че отново са се спрели на този предлог, след като от началото на войната предлагаха най-разнообразни  - защита на руския език, нацисти, биолаборатории, превантивно нападение, защото задругия ден било предвидено да нападнат украинците... В края на краищата се оказа, че искат четири области с техните ресурси - хората вече ги затриха, колкото можаха.

И преди и сега предлогът  с НАТО е най-малко обосновимият.

# 192
Мхм, и защо Путин жертва хората си?Дали не може той да спре да ги праща на смърт? Защото той напада, все пак.
Брей, каква загриженост за убитите. И пак нападнати да се предадат...

# 193
alex_jp, точно вие пишете и се водите само и единствено от някаква огнена омраза към Русия/Путин. За вас тази война е някакъв спортен мач и вие фанатично викате за "отбора си". Въобще човешките животи нямат значение!

Коментара ви е пример за какво става дума - щом не крещя в екстаз за Украйна то ясно е, че съм за Путин. Плашещо е! Наистина е страховито!

И пак нападнати да се предадат...
А вие предлагате да се бият до последния човек, стига този човек да не сте вие?

# 194
  • София
За всяка война в човешката история има причина и повод. Причините са или ресурси,  или територия, или и двете заедно. Поводите могат да бъдат най-различни. Ако не беше членството в НАТО, алчността и наглостта на Путин щяха да си намерят друг повод.

Аз даже се учудвам, че отново са се спрели на този предлог, след като от началото на войната предлагаха най-разнообразни  - защита на руския език, нацисти, биолаборатории, превантивно нападение, защото задругия ден било предвидено да нападнат украинците... В края на краищата се оказа, че искат четири области с техните ресурси - хората вече ги затриха, колкото можаха.

И преди и сега предлогът  с НАТО е най-малко обосновимият.
Абсолютно.

Русия граничи със САЩ, Литва, Латвия, Естония, Финландия (пропускам ли някоя?) (НАТО), но видиш ли Украйна не можела да влиза. Смехотворно и наивно поводче е това.

Общи условия

Активация на акаунт