Професия учител - 21

• 39 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Поли, разбирам те. И аз съм в подобна позиция. Но при нас не се знае нищо още, дали ще има клас или не. Но винаги връзкарите са на първо място и при нас ред няма. Годините вървят, а аз си чакам и в един момент ще ми писне. Често си мисля за смяна на мястото, ама не знаеш къде ще попаднеш пак.

# 436
Аз пък си мисля,че със стаж само на възпитател никъде няма да ме вземат за класен ръководител.

# 437
ПКС може да помогне за преминаване към класно ръководство. При нас една колежка защити 1.ПКС и я преназначиха за класен, веднага щом друга колежка излезе в пенсия. Мотивът беше, че е достатъчно квалифицирана, за да поеме отговорността. Wink

# 438
При нас само най-възрастните имат от трето нагоре. Моите са две. Фактор е вероятно, но е и факт, че има класни с по едно.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:24 от Полина@

# 439
При нас само най-възрастните имат от трето нагоре. Моите са две. Фактор е вероятно, но е и факт, че има кладни с по едно.

Те като са решили, вероятно ще си наредят хората с връзки, но не пречи да вземете следващо ПКС. Тъкмо за 26/27 ще сте го защитили. Тези дето са на заварено положение с едно ПКС  нямат мърдане така или иначе. Но ако си имат човек вече, нямате много варианти, което е много несправедливо.

# 440
  • София
Изкарайте си ПКС-то като възможност след време за друго училище. Simple Smile

# 441
Ще проуча за трето и ще взема да запиша. Ако все пак се спрат на друг човек , имам ли право поне да попитам за квалификациите му и защо той, ако не са сравними с моите? Предполагам не. Отговори задавам.

# 442
Полина@ никога не е излишно да се повишава квалификацията, не само за документ, а когато е реално такива, които ще са ти полезни в работата. Не мисля че някой ще ти даде отговор на въпроса които те тревожи. Трудно е, да но щом имате и часове с комбинирана форма значи все пак имате и преподавателска заетост. Това никак не е шега работа.

# 443
ПКС не е гаранция за назначаването на определена позиция. Особено като се знае как се вземат тези ПКС, мисля, че нямат никаква тежест. Имам 4-та и 5-а ПКС - с нищо не са ме обогатили и допринесли за развитието ми като професионалист.  Те са поредната машина за пари  в системата, за съжаление.

# 444
  • София
Съгласна с galerida. Поне се вдига заплатата и ще се отрази после за по-висока пенсия.
Цялата система е една финансова пирамида. No Mouth

# 445
Аз пък си мисля,че със стаж само на възпитател никъде няма да ме вземат за класен ръководител.
11 години трудов стаж. Първи работен ден като учител- февруари, после още септември класен. И така до днес- една година нямам пропуск и почивка. Жадувам да не съм класна!

# 446
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ще проуча за трето и ще взема да запиша. Ако все пак се спрат на друг човек , имам ли право поне да попитам за квалификациите му и защо той, ако не са сравними с моите? Предполагам не. Отговори задавам.
Може би е добра идея да следите да обявяват свободното работно място. Тогава да подадете и входирате заявление за преназначаване. Ако назначат друг човек, а Вие сте кандидатствала, може би ще можете да поискате да разберете квалификацията му.
Успех!

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 14:08 от bubanka

# 447
А така и така сме на тема занимални. Колеги, вие с колко ученици работите в клас?
Нашите групи са с между 30 и 36-7 ученици и е някакъв ад. Между двете смени чистачките внасят допълнително чинове и няма да ви опиша какъв шум настава следобед..
При нас четири класа пети клас ги поемаме две - аз и колежката.

# 448
26 са децата в моята група. Как 30+? То какъв учебен процес има с толкова деца...

# 449
При нас има колеги, които работят с по 16 деца следобед. И като отсъстват ученици, освобождават се от занимания по интереси, остават с 10-12. Има колеги и с по 27 ( само един клас, не е група).

Общи условия

Активация на акаунт