Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 022
  • 389
  •   2
Отговори
# 270
Аз напълно ви разбирам. И аз съм ги отказвала по този начин.
Но проблема е мисленето ви за цигарите.
Само мисълта за спирането щом ви докарва мисли за скапан живот и ви взимат смисъла, то тогава още не сте узряла.
При мен проблема е друг.
Да се замества един порок с друг никога не е помогнало. Лишено от смисъл е.
За храната. Рецепторите на езика се възстановяват, храната става по-вкусна.
Когато съм пушила е имало неща са ми били без вкус. Например кайсиите. На кайсиите години не можех да им усетя вкуса. Мислех, че няма читави на пазара.
Като съм спирала цигари лоша кайсия не съм опитала.

Има огромно значение дали прекалявате с храна след спиране. Тогава е нормално да се пълнее.
Но има хора като мен, които от години са стриктни в храната като цяло, едно и също ядях и пак имаше напълняване.
Има промяна в тялото след отказа и с това трябва да се съобразим, не да се оправдаваме и злоупотребяваме.
Но да, аз също първите дни като спирам и някак си се увеличава апетита, но това е за кратко. Отработила съм тия навици.
Чели ли сте някаква литература за цигарите? Най-малкото Алън Кар прочетете.
Вместо с храна да заместите, го направете с нещо друго.
Гимнастика, дихателни упражнения. Инхалатор ако щете, медитация.
Тоест нещо друго което да ви бъде разтуха. Не храна, не цигара, не друг вреден порок.

# 271
Да попитам, Вие главоболие имахте ли в началото на отказването? Нещо ме мъчи, а не мога да го свържа с друго?

# 272
Имала съм, то е изчистване.
Но ако си много време отказала, друга е причината.
Главоболие съм имала и 5 месеца след отказ.
Оказа се от шийните драми. С дискови протузии на врат съм. И от това може да се получи.
Главоболие може да има и от консумация на повече въглехидрати.
От недостатъчно вода. Абе много причини.

# 273
Реално още няма месец. И ме боли откакто ги спрях. Не всеки ден, не постоянно, но ме боли.

# 274
Прясно зайче си Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче главоболието трябва да е за няколко дни, не за месец.
Търси причината другаде.
Вече писах къде.

# 275
Аз напълно ви разбирам. И аз съм ги отказвала по този начин.
Но проблема е мисленето ви за цигарите.
Само мисълта за спирането щом ви докарва мисли за скапан живот и ви взимат смисъла, то тогава още не сте узряла.
При мен проблема е друг.
Да се замества един порок с друг никога не е помогнало. Лишено от смисъл е.
За храната. Рецепторите на езика се възстановяват, храната става по-вкусна.
Когато съм пушила е имало неща са ми били без вкус. Например кайсиите. На кайсиите години не можех да им усетя вкуса. Мислех, че няма читави на пазара.
Като съм спирала цигари лоша кайсия не съм опитала.

Има огромно значение дали прекалявате с храна след спиране. Тогава е нормално да се пълнее.
Но има хора като мен, които от години са стриктни в храната като цяло, едно и също ядях и пак имаше напълняване.
Има промяна в тялото след отказа и с това трябва да се съобразим, не да се оправдаваме и злоупотребяваме.
Но да, аз също първите дни като спирам и някак си се увеличава апетита, но това е за кратко. Отработила съм тия навици.
Чели ли сте някаква литература за цигарите? Най-малкото Алън Кар прочетете.
Вместо с храна да заместите, го направете с нещо друго.
Гимнастика, дихателни упражнения. Инхалатор ако щете, медитация.
Тоест нещо друго което да ви бъде разтуха. Не храна, не цигара, не друг вреден порок.
не само съм го чела, но с неговата книга ги отказах, даже и на семинар ходих. Като цяло аз бях решила преди това да ги отказвам, но някак си не знаех как и кога. Книгата ужасно ми помогна. Но има едно с което не съм съгласна, не може да сме толкова перфектни както той се опитва или е бил. Всяко нещо в крайност не е хубаво за мен. Да седя и да обяснявам че цигарите изобщо не ми липсват след като съм пушила близо 25 години е несериозно. Но дали знам защо съм ги отказала и че нямам нужда ит тях, да знам много добре. Но с храната трябва да си органича количества със сигурност, просто когато пушеш съм ядяла доста малко, направо чак се чудя как съм оцелявала хаха. Това с депресията сега вторият път го няма, но първият беше много изявено. Явно или е съвпаднало с мой кофти период или просто съм минала и през това.

# 276
Няма как да го има това с депресията.
Тялото ти, психиката ти вече е минавала през това и е по-лесно.
Винаги първия път е кошмар.
Има хора може да успяват от първия, но други кукундрели като мен не.
И Марк Твен е казал - да откажеш цигарите е най-лесното нещо.
Аз добавям - най-трудното е да не почнеш. Борбата е ежедневна почти понякога.

# 277
Здравейте! Нова съм в темата. Искам да спра да пуша. Неуспешни опити много. Явно с воля няма да стане. Сега прочетох за апарат за спиране на тютюнопушенето в Токуда. Някакви отзиви от личен опит може ли някой да сподели, ако има такива? Благодаря предварително!

# 278
Как няма да стане без воля? То само така става… всичко останало са патерици. Ако нямаш волята не само да спреш, но и да продължиш да не пушиш всеки изминал ден, няма да стане какъвто и метод да пробваш.
Иначе - виждала съм ги тези реклами в Токуда, но личен опит нямам.

# 279
Чела съм за този опит, но ми е скъп и не опитах.
Но опитайте. Ако искате. Все пак това е реномирана болница, едва ли е измама.
Воля си смятам, че не трябва.
С това съм съгласна с Алън Кар, горещо ви препоръчвам книгата.
Волята се използва да се прави дейност,  която не искате.
Как се живее  така? Трудно.
Трябва да узреете, да се осъзнаете.
Но трябва да желаете да не пушете. Да го лелеете. А не само да викате трябва. Щото трябва да работим примерно, ама не искаме много, нали!!!!
И да, и кризи си има, но ако ви е силно желанието за свобода от никотин и здраве заради самата вас, то ще ви свърши повече работа от една гола воля.
Иначе патерички бол.
Ей тука имам  три патерици на бюрото. Инхалаторчета
Единия от чужбина с евкалипт и карамфил.
Другия с мента и камфор, а третия с евкалипт и ментол.
И без това се препоръчват за синузита и ринита.
Открих, че ми имитират дръпване на цигара + много ми влият готино.
Също така си продължавам с дихателните практики.
За медитация не ми остава време, а трябва.
Преди 3 дни направих една хубава. Много благотворно ми понесе.
Ще ми се поне 1 месец да мога да правя всеки ден поне по 10 минути и да видя какво ще стане.
Трябва да се стягам.

Иначе аз също съм правила много опити adamal.
Но не ги приемам като неуспешни. Научавам нещо ново всеки път.
Да спреш да пушиш е лесно. Трудно е да не започнеш.
И тъй като тая година съм егати и кифлата - 10 дни не пуша, запаля три цигари, пак 10 дни не пуша, пак подивея. 20 дни не пуша, купя си кутия, напуша се като магарица, заболи ме главата, не мога да тренирам, спирам.
Имах и месец и нещо и пак.
Сега пак.
Все някой път може да е успешен. Може и този път да ми е успешния.
Може да ми писне от мене си и да се спра.
Онзи ден ми се припуши, зачудих се за колежката да и взема една, но знам, че само с една няма да стане.
И отидох навън, дишах през инхалатора, направих дихателни упражнения. После в тоалетната направих 1 минутна гимнастика.
По-добра почивка от това да висиш с цигара.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 23:15 от Елора

# 280
Това с инхалаторчетата ми дава някаква идея. Защото ми се иска да излизам на терасата в работата където всички колеги пушат, но да държа нещо друго вместо цигара и така лека полека да ги отвикна. Мислех да пробвам със солетки, ама бързо ги хрупкам и не е ефективно. И без това съм със синузит. Ще пробвам инхалатори. А ако някой друг се включи с положителни  отзиви за апарата в Токуда ще го прибавя и него. Иначе и аз три дена не пуша, после си викам - ама то лесно бе - и си запаля една. И така хиляди пъти.

# 281
Това с инхалаторчетата ми дава някаква идея. Защото ми се иска да излизам на терасата в работата където всички колеги пушат, но да държа нещо друго вместо цигара и така лека полека да ги отвикна. Мислех да пробвам със солетки, ама бързо ги хрупкам и не е ефективно. И без това съм със синузит. Ще пробвам инхалатори. А ако някой друг се включи с положителни  отзиви за апарата в Токуда ще го прибавя и него. Иначе и аз три дена не пуша, после си викам - ама то лесно бе - и си запаля една. И така хиляди пъти.

Ако ще заместваш щом имаш нужда по-добре здравословен навик, а не солета.
Да не дойдеш после и да мрънкаш- ама качих 10 кила Grinning
Че често се случва.
Инхалатора го открих случайно. Бях в аптека, на 7 ден някъде без цигари, леко настинала със запушена ноздра.
Вися и чакам и гледам инхалаторче. Цял ден ми се пуши. Не го вдишах заради това. Исках просто поне за малко да отпуша тоя нос.
И като го направих - ами много ми успокои желанието за цигара, все едно си дръпвам, ама няма дръпване и едно такова готино. То ти се разширява там кр.съдове и затова някакво приятно чувство остава.
Пробвай. 2 лв е един.
В началото не ходиш с колежките. Дразнех се, сега не ми пука.
Държа си чашата с вода или ръцете просто в джобовете.
Имаш още път да вървиш.
Прочети книгата на Алън кар. Има и други книги.
Може и с табекс да опиташ.
Усещам те, че си шантава като мен.
Но е важно дори и да пропушиш, колко пушиш и за колко време.
Не да пушиш седмица, две, три, пет.
А просто максимално малко и приключваш, защото губиш навика.
Три дни са нищо. Хайде направи ги 21 дни.
И ако после запалиш, ще търсиш проблема някъде другаде. Ако трябва и терапевт ще си намериш, но ако искаш да махнеш този навик, ще опиташ всичко и на челна стойка ще застанеш.

# 282
Понякога ми се иска само да опитам, но няма да го направя. Почти месец и всеки ден е все по-добре. Няма да разваля всичко.

Недей моля те. Не си позволявай тези мисли дори. Че това като червейче ще задълбае.
Виж ме мен. Засега не съм пример, ама мога да ти бъда голямо предупреждение. Grinning
Винаги, запомни, винаги дори и една води до следваща.
Да, може да изпушиш една. Ще кажеш, само една. После 3 седмици няма да пушиш. Ще се възгордееш. Виж ме колко съм силна и волева. Ама я чакай още една само.
Нищо няма да ти даде.
Ето, тук жена не пушила 14 години ей така си пропуши все едно не е спирала.
Пушача си е пушач винаги, това е ясно.
Ще сме пушачи, които не пушат.
Може би след много години може и дай боже да не ги мислим тия фъшкии.

Благодаря за ценните съвети!
Тези твои думи ме впечатлиха много "Ще сме пушачи, които не пушат." Ще размишлявам доста над тях.

# 283
Аз на 28 август чукнах месец без цигари. Гордея се със себе си. Не съм и качила кг, тренирам си. Яката работа. Успех на всички, които имат желание да не пушат

# 284

Благодаря за ценните съвети!
Тези твои думи ме впечатлиха много "Ще сме пушачи, които не пушат." Ще размишлявам доста над тях.

Ами съжалявам, но психиката ни е различна.
И в темата има потребителка не беше пушила 14 години и пак започна.
Спряла ги е вече надявам се.
Та може да си непушач когато не мислиш за цигари, не ти се пушат цигари.
Не е непостижимо.
Дори и след 10 години има пушачи изпитват желание. Не се поддават, свикнали са.
Но се присещат.
Кога непушач ще го направи.
Никога.

Общи условия

Активация на акаунт