Градинарство - моето хоби 36

• 37 189
  • 753
  •   1
Отговори
# 1
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за новата тема.

Са се запиша с две в едно - прецъфтяваща роза и зреещ домат. Първи, но не единствен.
Балконски микс  Wink

# 2
Момичета, препоръчайте електрическа ножица за клони.

# 3
При мен нарцисите и лалетата доста се показаха и след този сняг и студ все още им няма нищо; Минзухарите ми обаче никакви ги няма тази година и се чудя рано ли е или снега ги попари.

# 4
  • София
Момичета, препоръчайте електрическа ножица за клони.
Имаш предвид тип малък верижен трион, акумулаторен ли?
Всичко около 20V мощност ще свърши работа. Ако искаш качествено - Макита или Щил, ясно е.

# 5
  • София
Щил гледах, беше 10 и нещо, бош и макита имат 18...20в тоз калибът не виждам, обмислям да си взема за борба с лияни, не мога аз с големия бензинов трион, та се чудя аз за боша....
Иначе може и за акумулаторна лозарска ножица да пита. 🤷‍♀️

# 6
Да,, да, ножица имах предвид. С лозарска нямам сили да режа клони на върбата.

# 7
  • На морето!
Хоп записвам се във фризьорската вълна.
Утре ще режа овошки, хортензии, лавандула, пампаска трева и може би асма.
За по-късно ще останат розите само. Имам много за рязане, дано времето е с мен.

# 8
Здравейте!
Посъветвайте ме какво растение да избера за засаждане покрай ограда, така че да се захване за нея, бързо да се разлисти и да служи за естествена зелена стена. И да не изисква особени грижи  Simple Smile  Абсолютно боса съм в областта на градинарството.
Колебая се между жасмин, повет и лозички.  Но може и нещо друго подходящо.
Благодаря предварително!

# 9
Привет!
Дива лоза.Wink
Расте бързо, прави хубава листна маса, а през есента става много красива-жълто, оранжево,червено.
Недостатък е, че през зимата листата падат.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:55 от NeZ_9

# 10
Друг недостатък на дивата лоза, според мен, е че може оси да си правят гнезда, скрити в нея.

# 11
Друг недостатък на дивата лоза, според мен, е че може оси да си правят гнезда, скрити в нея.
Имам дива лоза, по цялата ограда. Няма токова нещо.
През лятото е само с листа, през есента се появяват малки тъмно сини зрънца, които не съм забелязала да представляват интерес за осите.

Ще потърся и други снимки.

# 12
Шоколадова лоза,лоницера,клематис Монтана,пасифлора,хмел,едногодишни ипомея,латинка,тунбергия,декоративен грах,кобе.

# 13

За колко време дивата лоза е покрила така оградата? През какво растояние се сади?

Имаме за покриване много дълга ограда.

# 14
Добър ден. Купихме къща и изобщо нищо не разбирам от градинарство, така че надявам се да ме приемете и да не ме съдите за тъпите въпроси, които ще задам. Къщата е заобиколена и от четирите си страни с градина, в която се е отглеждало зеленчуци. Аз искам да оставя само едната страна, защото си е доста голяма, а другите 3 ще засеем с райграс. До тук добре, но има засадени цветя навсякъде, а аз искам да преместя, но не знам кога. Розите ще ги оставя така както са, няма да пречат на райграса, но има много лалета, кокичета, зумбюли, нарциси, които искам да преместя. Как и кога се прави това? Ще имам доста въпроси, когато дойде време да слагаме зеленчуци, тук ли да си задавам въпросите или има друга тема?

Общи условия

Активация на акаунт