Партньора ми иска да ме изостави с малко дете

• 4 186
  • 73
  •   1
Отговори
Здравейте!

Толкова съм нещастна и се чувствам като нищожество, че трябваше да напиша и моята история тук. Партньора ми което сме от 7 години заедно иска да се разделим. От 2 години откакто синът ни се роди и откакто той има нова работа много се промени. Не ми обръща внимание, не ми показва никакви чувства като се прибере от работа само иска да спи, а пък за приятелите му винаги намира време не иска с нас да прекарва време не му прави кеф с мен нещо да направи, не си говорим много. В началото беше добре, но от 2 години незнам какво му стана питам го дали има друга жена в главата му той отказва. Казва че проблема е в мен искал свобода аз съм му правил голям стрес. Миналата седмица ходи с неговият Team на почивка за 2 нощувки в една къща с други жени и мъже на хижа  и ни се обади максимум 2 пъти. А пък от 7 години с мен не е правил таково нещо. Той е немец. В момента съм в майчинство не получавам никакви пари и не мога да платя сама квартирата казах му че ако не се справя тук в Германия ще се връщам в България и това отказва незнам вече какво да правя обичам го и не мога да възприема положението преди беше толкова мил към мен а сега гледа ме без чувство не мога да разбера изведнъж какво му стана казва че съм направила голям проблем за тези 2 дена а тук е било нормално 😢

# 1
  • Melmak
Той иска ли да се разделите? Освен от заглавието, това в текста не се разбира.

Разбирам, че не ти обръща внимание и ходил на хижа с колеги.

Как така си майчинство и не взимаш пари?

# 2
Да днес каза че 100 % е сигурен че не ме иска повече.
Тук в Германия може да се вземе сумата за една година може и за две но аз направих за една затова само детски взимам.

# 3
  • Melmak
Ами ти не можеш на сила да го задържиш. Детето го даваш на ясла и почваш работа.

# 4
Разпитай приятелки как стоят нещата с помощи за самотни майки.
Какво значи не те искал вече?
И детето не е играчка вчера го исках, днес не ми се занимава.
Има го и друго, че в майчинство жените ставаме непоносими, та чак не му се прибира на човек.Погрозняваме, напълняваме, мрънкаме, натякваме.
Вероятно се е отегчил набързо, но да седне да поговори с теб!
Къде са родителите на този хаймана?
Отиди директно при майка му и й разкажи да си стяга синчето.
Детето е много мъничко за такива експерименти, но не си първата нито ще си последната
Късмет!

# 5
  • По света и у нас
Иди се консултирай с адвокат относно развод и издръжка. Какви са тия глупости?

# 6
Иди се консултирай с адвокат относно развод и издръжка. Какви са тия глупости?

Подкрепям! Съд до дупка!
Вероятно (типично) и от жилището иска да те изгони да не си създава сам проблеми.
Да не си посмяла да ходиш някъде посред зима с малко дете.
Да се маха той след като той иска развод.
Говори и с родителите си за съвет.

И какво по дяволите означава, че "отказвал" да се прибираш в България?
Той как мисли, че ще го гледаш това дете в Германия без пари?
Като иска да оставаш тук да развързва кесията и да плаща.
Или как я мисли той тая работа? Той ще се изживява като ерген докато ти се чудиш как да свързваш двата края?

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 07:58 от Arielle

# 7
  • София
Каквото и да напишем тук, трябва адвокат за местното право. Насила не можеш да го задържиш, въпросът е да се уреди правната страна на проблема.

# 8
Към детето как се отнася?

# 9
  • По света и у нас
Събирай доказателства че той иска да се маха - смс-и, че не иска детето и тн. Намери си приятели които да свидетелстват. Може да стане дебела работата ако той те извърти, да не стане той да те изкара не читава и после ти да му плащаш издръжка.

Започвай да го записваш отвсякъде, и през това време търси много добър адвокат, по възможност експерт то защита на емигранти в развод.

# 10
  • София
В Германия е уредена държава с подкрепа към самотните майки. Срещни се с местен адвокат и виж какви са правата ти, издръжки и прочее. Може да не се налага да се връщаш в България, а и не е сигурно, че просто можеш да се вдигнеш с детето. Проучи тези неща.

# 11
  • Поморие
Здравейте!

Толкова съм нещастна и се чувствам като нищожество, че трябваше да напиша и моята история тук. Партньора ми което сме от 7 години заедно иска да се разделим. От 2 години откакто синът ни се роди и откакто той има нова работа много се промени. Не ми обръща внимание, не ми показва никакви чувства като се прибере от работа само иска да спи, а пък за приятелите му винаги намира време не иска с нас да прекарва време не му прави кеф с мен нещо да направи, не си говорим много. В началото беше добре, но от 2 години незнам какво му стана питам го дали има друга жена в главата му той отказва. Казва че проблема е в мен искал свобода аз съм му правил голям стрес. Миналата седмица ходи с неговият Team на почивка за 2 нощувки в една къща с други жени и мъже на хижа  и ни се обади максимум 2 пъти. А пък от 7 години с мен не е правил таково нещо. Той е немец. В момента съм в майчинство не получавам никакви пари и не мога да платя сама квартирата казах му че ако не се справя тук в Германия ще се връщам в България и това отказва незнам вече какво да правя обичам го и не мога да възприема положението преди беше толкова мил към мен а сега гледа ме без чувство не мога да разбера изведнъж какво му стана казва че съм направила голям проблем за тези 2 дена а тук е било нормално 😢
Съвременната истина - роди дете на един мъж, за да те намрази. Явно вече не е присъщо в мъжката природа да оценяват най-хубавото в живота им. Затова съм отписала мъжете.
Истината е, че сами сме по-добре!
Ще се справите и ще дойде и вашето щастие!

# 12
Да го остави,да го съди -да!
Но е много трудно сама с малко дете трябва да има някой да помага,защото и да тръгне на ясла или градина има един много голям проблем- постоянно боледуване
И аз съм на мнение че ще и е по-добре сама,но е много трудно !

# 13
Къде са родителите на този хаймана?
Отиди директно при майка му и й разкажи да си стяга синчето.

Действието се развива в Германия, мъжът е германец, майка му вероятно също.
Такова действие не само няма да има никакъв ефект, но ще постави авторката в още по-неблагоприятна позиция, ако изобщо има някаква позиция пред родителите на мъжа. Едва ли е желаната и любима снаха. Източни драми няма да проработят там.

Консултация с адвокат е единствения правилен ход. Тъй като адвокатските услуги са скъпи, а авторката едва ли е цъфнала и вързала, да се поинтересува за местни адвокати, които работят про боно, или за организации, които помагат юридически на чужденки с подобни проблеми. Не е единствената в такава ситуация. Ключовата дума е местни, защото различните провинции си имат специфични особености.

# 14
  • Deutschland
С баща немец а познайте немските институции на коя страна ще са?
В кой град си авторке? И защо трябва ТИ да платиш наема?

Общи условия

Активация на акаунт