💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 595
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Ваня, и аз още не съм дала рибата заради мотаене 🤣 Но съм поръчала пюрето от озон. Сьомга и аз няма да дам, защото тези големите риби трупат повече гадории в тялото си. Захранила съм се със сьомга на 20 и нещо така, че някой ден ако реши, да си яде. Обичам риба, но от типа на хек, зарган, мерлуза, лефер и от червените паламуд. Иначе от млечните извара още не съм и прясно мляко не съм дала. Но млякото ще почака май доста. И аз се ровя в американските групи и съм потресена от факта, че пият сурово прясно мляко. Дават го и на децата. Е колкото и да си падам по натуралистични методи, няма сила, която да ме накара да консумирам сурово мляко. Ето ви още една успешна рецепта за тестена закуска:
1 яйце
5с.л. кисело мляко
2с.л. разтопено масло или зехтин/олио
5с.л. брашно ( аз го правих с пълнозърнесто, по рецепта е микс лимецово и бяло)
Щипка сода угасена в млякото
Сирене/кашкавал/зеленчук/подправки
Аз сложих сирене, чубрица, червен пипер и 2 зелени перца пресен лук
По рецепта се правят на сух тефлонов тиган, но аз понеже не ползвам, насипах в хартийки и форма за мъфини по 2с.л. и пекох на загрята фурна 35мин някъде на 180-190°
Дребос, децата и майка ми много ги харесаха.

# 301
Дами, днес съм рожденичка, черпя ви виртуално 🍷 🍷🥂
Да ни радват мъниците, да ни слушат умерено.GrinningJoy
Аз още не съм дала риба, мина повечето меса и сега се забавлявам с глутен, сигурно ще дам масло и сирене скоро. Нямам търпение да ѝ правя попари Heart Иначе тя си седи стабилно от седмица-две някъде.
Честита да си, жива, здрава е щастлива, Трикси! 🫶🍀🌹

Честито да е и твоето бебче, Fairytale! Да ти е здраво и да те радва! Да има щастливо детство! 🫶❤️🥳

Момичета, праскайте цяло бурканче, стига сте я точили и чакали тая риба! 😎
Верена я тъпча, както си дойде! 😂 да не мислите, че едното основно е с месо, другото без. Нее, няма шанс. Тя без месо не ги харесва, мръщи се и мрънка. Само плодовото и кашите са без месо. От нашето семейство "модерни" хора няма да излязат хахаха месоядни сме! Твърдо 🤭

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:39 от КремонаЛиза

# 302
Трикси, да си жива и здрава!
Аз рибата я дадох още на 6месеца. Давам 2 пъти в седмицата риба. Втора седмица ядем държавна кухня, така че броя и прясното мляко за въведено.
Майка навремето ме е захранвала с картофено пюре с прясно мляко и масло, още от 5 месеца. Сега не че ще и дам да пие, но в застройка или печиво не пречи.

# 303
  • София
ЧРД, Триксии 💐🥳🌸

# 304
Честит рожден ден, TrixieJinx ! 🫶🍀🌹

Честита месечинка, Fairytale!

И ние сме на глутен, за момента само овес и лимец, като не съм спряла междувременно и други плодове и зеленчуци да въвеждам. Скоро мисля и останалите зърна да дам и масло и извара, че да разнообразя закуската вече. Риба ще давам след млечните, агнешко, телешко и свинско също не съм давала още

Моя син е имал периоди, когато се буди по нощите и не може да заспи веднага, дали от регресии, зъби, нови умения не знам, но е будувал от час до 3-4 часа през нощта, както и се е будил през 30 мин, общо взето всеки път различно. Последния такъв период може би над или около седмица продължи.

На 8 месеца и десетина дни е, от няколко дни вече се изправя, като се държи по мебелите, също доста лази. Килимчето за игра е много тънко и като се пусне назад си удря главата, не знам защо са толкова тънки ....  Взели сме дунапрен и плат си купих на животинки и него постилам, доста по - трудно е да се слага и маха постоянно, че няма как да го оставяме целодневно, но пък е много мекичко за игра на пода и доста по изолирано.

# 305
Честит рожден ден, Трикси! Бъди жива и здрава, много щастлива и обичана! 🍀💐🎂🥰

Аз съм въвела сьомга чрез пюре. В търсене съм на други пюрета с риба, които да нямат картофи в себе си. Иначе броя и лаврака за въведен, защото съм й давала парчета от моята риба. Веднъж седмично гледам да хапва рибка. Като цяло наблягам на месните  пюрета, жълтъкът не го одобрява като вкус в пюре. Извара дадох като смесих нискомаслена от Лидл с пюре. Не се хареса.

Аз много се чудя дали да я записвам на кухня. Много е разправия стигането до нея. Като навърши 1 г. ще й давам лт Ян Бибиян от Фантастико, че имаме на близо.

Луси, благодаря за рецептата! Много апетитни неща предлагаш.

# 306
Green Arow, има Ян Бибян във фантастико ли ?  Сега им погледнах цените. Био менюто е 115лв на седмица. Май ще си готвя😁
Тя има дни в които яде 4 пъти на ден, но на вечеря си довършва обяда. Нз дали даваме на месец по 500лв за нейната храна ама не ми се вярва.

# 307
500 лв са доста, обаче аз със сигурност няма да мога да приготвям всеки ден разнообразна храна за нея и ще е на кухня. Още не съм избрала коя, но ми се вижда нормално да е нещо около 80 лв на седмица. Иначе ще кандидатствам и за държавна кухня, но тук в София се чака и за нея.

# 308
Трикси, честита да си!

Нямам проблем с приготвянето на храна за него. Така или иначе и за нас готвя през ден, да не кажа всеки ден. От солените мъфини правя за 2 дни и така давам примерно две закуски ( сутрин или следобед). На третия ден кисело мляко с ленено семе, банан/ябълки и чия. На 4тия пюре със семена, 5ти яйчен пастет, 6ти овесени ядки и или бананов кекс със семена с кисело мляко или айрян. Днес му правих за обяд варено яйце, малко авокадо, малко кашкавал, зехтин и самардала но без сол. Намачках го, много му хареса. Само месото още не може да дъвче хич и му давам заготовки. Трябва да опитам- на чопъра или с пасатор дали става?
Утре ще му правя коприва, тъкмо е изкарала на двора. Не искам да му давам ориз, че и без товА ака на 3 дни веднъж, нещо ще я мисля с яйце и сирене и малко брашно и на запеканка сам да си яде.

Ей такова пюре, без картофи, но ориз има.
https://www.ozone.bg/product/simple-comme-zelenchukovo-pyure-s-t … -konventsionalno/

# 309
Аз ги харесвам Simple Comme. Те са бранд на BabyBio. Взела съм от всички пюрета с риба.
Във ВисВиталис има 10% отстъпка за първа поръчка, а регулярно имат 20% на SC и BB, но само на някои вкусове. Обаче им е куца безплатната доставка. Май беше над 80 лв, което е много. Ако поръчваш и други неща, от които имаш нужда - да. Само за пюрета си е доста.

# 310
Lina Ivanova 672609, в някои от магазините на веригата вече се предлагат храни от тази частна детска кухня. Приличат на кофички кисело мляко. Храните за деца от 1 до 3 г. са разнообразни, но имат сол, а някои и яйчен белтък и прясно мляко, а тези от захранване са доста гладки и моята не ги яде, ако не добавя нещо за дъвчене.

Аз не знам дали ще успея да готвя разнообразно за девойката. Старая се да има сварени зеленчуци, които да взима в ръчичка, обаче не ми одобрява манджите, независимо от подправянето им. Затова мисля да се възползвам и от Ян Бибиян - една порция е към 4 лв. и се яде до 72 часа. Евала на жените, които успяват да готвят разнообразно и в момента за тях и съпрузите им! Аз нещо не успявам. Явно не мога да се организирам, тюх.

# 311
Аз се старая, не винаги успявам, но се старая, да готвя разнообрязно за нас. Децата ако искат да ядат, ако не, нещо набързо ще им измисля или купя готово. Но да виждат че се ядат различни неща вкъщи и поне понякога да опитват. Ето днес готвих гъбена супа, стана страхотна, ядох си я само аз. Едното дете още не вечеря, другото яде половин парче баница с половин ракиена чашка айрян 🤪
Опитвам се да приемам с търпение…

# 312
Аз готвя само за детето😂 понеже аз не държа да ям, спокойно мога да карам на салата и айрян с дни, мъжа ми готви. Щото обича да яде😂
Но пак се изненадвам как включвам котлоните по 4/5 пъти на ден за всевъзможни неща. Ще го бутам така до лятото, когато планирам да сме мн често на вилата ни и в Банско под наем за месец два, а там нз как ще готвя и ще търся варианти.

# 313
Лина, може да си направиш някакви заготовки и да замразиш (ще пренесеш с хладилна чанта), ще изкараш известно време с тях. Предполагам и в Банско има детска кухня, та в краен случай е опция. Лятото вече ще са и по-големи и ще е по-лесно - бъркани яйца, авокадо, сиренце, домат и готово 🤣

# 314
Аз бих купила бурканчета. Винаги щом пътуваме някъде за дълго, купувам. Няма да се правя на супер майка и да ви лъжа. Важно е да се гледа добруването на детето, но е важно и да е посилно и не преко сили. В златната среда гледам да се движа.

Сега ще ви покажа 2 неща, които тя яде вчера преди обяд и следобяд.

1. https://recepti.gotvach.bg/r-101726-%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%85%D0% … BD%D0%BE?l=1#prep

2. https://m.youtube.com/watch?v=H67z99ao_S0&t=13s&pp=ygUX0YHQvtC70 … Lgg0YLQsNC90Y8%3D

Като на соленките обикнавенно добавям чубрица или мащерка вътре, още при замесването. Или трета опция зърна ким отгоре. На нея с ким не давам. Яла е с мащерка и чубрица.

Общи условия

Активация на акаунт