💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 478
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Стискам палци болните бебенца бързо да оздравеят! Green Heart

Аз от няколко дни слагам бебешоната на гърне (купих от Вис Виталис гърне на ОК бейби заради облегалката) след сутрешна и следобедна дрямка. Не ѝ харесва, иска да става, но не плаче. Може би не ѝ е удобно много. Иначе нефроложката каза преди да слагам бебето на гърне, да го затоплям, защото иначе няма да го хареса и ще откаже да сяда. Не успявам винаги да го затоплям, обаче се опитвам да го правя.

От няколко дни е и с по-трудно изхождане на твърди топчета и ако има второ изхождане - на много твърд пластелин. Изхожда се с много напъни и усилие. Спряла съм хляб, батат, картоф, моркови, бисквити, яде само разхлабващи храни, обаче мъката продължава. Днес дадох Лактулоза. Някакви идеи да имате освен за нея и за клизмите?

Иначе и моята се изправя за всичко, което види и изобщо не обраща внимание на никакви играчки - иска само да се изправя и да подскача, ако реши. Не стои дори за 1 мин. кротка и заиграла се с нещо, все иска да се катери и да зяпа. Чакам я до месец-два да проходи. Тогава ли се взима уокър?
На нас тая лактулоза в началото действаше, вече не. Но на нас ни е предписана да я пием поне 3 месеца. Видях, че има и друг сироп, с друга активна съставка - ВаяЛакс. Има и натурален - Изилакс, но щом пюретата не ни действат, дори не го пробвам. Има чай на Blevit - L, доста го хвалят. Също кафена лъжичка зехтин преди ядене и овесена вода съм чувала.

Някой знае ли дали могат да пият това:

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 07:46 от Petya.P01

# 91
Петя, не знам дали по принцип могат, но състава е потресаващ. Като цяло овесеното мляко от вс ядкови е с най-кофти състав, защото бога ми от овес мляко не става😄 пробвала съм вкъщи да направя то е като инфузирана вода. И за да добие търговски вид и вкус овесените са пълни с гума.

Ако казвате, че спокойствието си заминава като започват да се изправят… досега спокойно ли ми бешее🤨😄 не се спира, само шава, крещи ако не седя до нея докато играе. Смяната на памперс е като да се бориш с прасе в кал😂 а имам 2 кучета не малки на които съм бъркала в устата да вадя квото там ядат и си мислех, че имам тренинг с борба с диви зверове😂

# 92
Сега е времето за уоулкър, разбира се и като проходи пак ще го използва. Има и разхлабващ чай на blevit, не е толкова гаден като сиропите. Но аз спрях всичко и просто я слагам на гърне, понякога ака през ден, но педиатрите казват, че не е проблем.

# 93
  • София
От кой уокър сте доволни- пластмасов или дървен? Ако имате предвид конкретен модел, бих се радвала да чуя ❤💐 хубав ден и да са здрави дечицата!

# 94
Моите момченца на тази възраст вече се изправяха, пълзяха и с придържане се правеха крачки. Верена хабер няма (:
Определено има разлика и в това отношение  между момченца и момиченца 😊
Някак по-физически активни са момченцата 😂
При трудно изхождане, пюре от круши и сливи, редувайте с вода (по-топличка) и мляко.
Лина, много ме разсмя с израза "като да се бориш с прасе в кал" 😂 наистина цялостно покрива изживяването - от край, до край 😂😂😂😂

# 95
Моите момченца на тази възраст вече се изправяха, пълзяха и с придържане се правеха крачки. Верена хабер няма (:
Определено има разлика и в това отношение  между момченца и момиченца 😊
Някак по-физически активни са момченцата 😂
При трудно изхождане, пюре от круши и сливи, редувайте с вода (по-топличка) и мляко.
Лина, много ме разсмя с израза "като да се бориш с прасе в кал" 😂 наистина цялостно покрива изживяването - от край, до край 😂😂😂😂

До дете си е, ние хабер нямаме дори от сядане. Прави опити, но още не е успяла. Лази като ранен войник, най-вече да докопа краката на стола на баща си и да играе с мръсните му колела. 😅
Круши и сливи й давам, дори пробвах аз да й направя, при нас нищо не действа. Веднъж й дадох да опита банан, много й хареса, но не й давам заради запека. Водата й давам на стайна температура, ще пробвам по-топла да предлагам. Киви и дадох, но не й допадна.

# 96
Vania давала ли си осцилококцинум? Емил беше с вируса и му давах (след консултация) сутрин и вечер разтворено във вода (в пластмасова спринцовка). И биозин . Мина най-леко при него.
Аз съм далеч от мисълта за гърне, може да го пробвам все пак. Забелязвам, че почти до сутринта памперса е сух, но сутрин оправям още двама и няма да имам време. Средното много лесно се научи, защото гледаше от кака си. Ще ги строявам всички на гърнетата 😂
Емил е роден в края на юни и в първи ден на девети месец, назад е от повечето бебчета тук. Слабичък е 8кг. Има време, батко му беше шишко и все пак преди годината проходи. Толкова тежеше, че никой не искаше да го носи и го оставяхме да пълзи на село навън, колената му бяха ожулени постоянно.
Менюто от вип бебе пристигна. И разбира се моркови 😂 пак ще е оранжев следобяд.

# 97
Не съм давала осцилококцинум. Ще изчакам днес кръвните да пусна и тогава. Мъка ми е как ще събера урина пак. Предния път 2-3 дни опивах да събера, но тогава не бързах да пусна кръвните, защото бяха профилактични, а сега не искам да ги отлагам заради урината.

# 98
Втори ден давам Лактулоза, освен засилена перисталтика и мъка за девойката, друго няма като ефект. Ще пробвам със зехтин. Продължавам и с пюретата.

Ваня, за събирането на урина: залепваш колектора, оставяш найлончето да виси надолу и държиш момата права, боса и без памперс с кърпа, завита през кръстчето. Разнасящ я така, пускаш и шум на течаща вода от Ютюб и чакаш. Така направихме ние, такъв беше съветът на нефроложката.

И аз ще съм благодарна за отзиви за уолкър. Не я виждам как ще се справя с него сега, ама щом трябва, ще се вземе.

# 99
Ние сме с този, не говори на български, не сме им топ таргет явно Sad, бута в двете посоки, забавен е, става за седнала игра, моето дете започна да се катери по него от първото изправяне, няколко дни по-късно го буташе.

# 100
Лина, смях се много та поста ти Joy прасе в кал Joy
Ваня, като залепиш коректора, я сложи по корем гола. Бях качвала линк със снимки, може да потърсиш

# 101
Нашата девойка е 7,700 а яде 3 пюрета на ден и поне 500мл мляко. Разпаря се от ядене, което е мн хубаво.

Нз какво му стана на това дете, тази сутрин някой все едно копче ѝ натисна и не спира да лази. Досега само метър два минаваше, днес овърша цялата къща. Следобед ще излизаме на хубавото време да си почине кучето от нея.

Вчера взех от пепко едно нещо за мачкане на зеленчуци. Не че с вилица не може ама за по-лесно, 3лв беше все пак😅 няма вече да пюрирам нищо само ще мачкам. Времето лети…

Едит:
Ваня, виж това

https://www.instagram.com/reel/C-CzZ-moW6z/?igsh=Y2YxYzFtZmFsZWgw

# 102
Моята явно е мързеланка. Ако някой не лежи с нея да я занимава, само си лапа играчките. Пръста няма да си мръдне 😂
Иначе и тя яде за световно, а 7 кг май не сме ги стигнали 😂 Явно има и ген в тая работа. И по мен мръвка много не се лепи 😂

# 103
Допълвам.

Нашето е такова. Преди малко повече от 8 години го купих, обаче често се обръщат с него и падат. Май трябва да е по-стабилно бебето. Абе гадничко е. Предната му част е лека. Затова се обръщат. Има едни дървени на viga toys не зная дали ги има още и от къде биха могли да се намерят. Преди години имаха магазин в гранд мол във Варна. Те бяха около 150-160лв, не съм го ползвала, но подарих на приятелка на нейното бебче е тя каза, че било голям хит и доста полезно. Та, това от мен 🙂

Нещо такова май беше.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 13:10 от КремонаЛиза

# 104
Благодаря за идеите за урината. Ще пробвам. Това на клипчето с портокала го гледах предния път, ама събрах от 5-я път. Днеска тотално объркване на режима и нямаше как да взема урина. Поне успях да пусна кръв и за гриповете. Няма Ковид, грип А, Б и респираторен. То и аз не мислех, че има, ама приятелка ми вика, пусни и тях, за да знаеш. Чакам сега кръвните. Поддържа си 37.

Лина, и аз много се смях на прасе в кал. Абсолютно вярно. Направо се моля да ака вечерта като баща й е тук, защото скачам, пея, мятам коса (много обича да я пипа) докато сменя памперс и направо ми става лошо само от това упражнение.

Уокър си мисля, че трябва да е по-стабилен. За това съм се насочила към дървен. Ако има и стопери, ще е супер. По принцип съм харесала на Литъл Дътч, ама малко се скръндзя да го купя 😃 Иначе скоро ще му дойде времето да го ползва като започне да се изправя. Не пълзи още. Само се влачи войнишката 😃

Общи условия

Активация на акаунт