Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 389
  • 903
  •   1
Отговори
# 285
Какво е това al dente?

# 286
Пастата не се вари по принцип докато стане кашава и лепкава, а трябва да има какво да захапеш и дъвчеш.
Но те тия приказки че по-малко им пречи не ги казват само за пастата а и за хлебните неща - пици, хляб и прочие, а хляб недосготвен няма как.
Тя и пастата им е все от твърда пшеница там, а тук май си е все от нормално бяло брашно, поне масовата евтина паста - макароните които сме яли като деца и подобните, не говоря за хубава примерно италианска паста, доколкото я има налична у нас де.

# 287
О, намира се и тук паста с прилично качество. Но не може човек с ИР да лежи на тази кълка.😀

# 288
  • на острова на мечтите
Al dente ще рече буквален превод на зъб, т.е. леко твърда, както е обяснила Натка. На опаковката на пастата обикновено пише колко минути са необходими, за да остане леко несварена. Хлябът е от твърда пшеница, но не всички видове хляб се правят от такава ппеница. Всеки район си има свой тип хляб. Най-странен ми е хлябът вТоскана. А, и още нещо, обикновено не е много висок /бухнал хлябът.
Тайс, може пък да са срамежливи зелените човечета😂
Дара, ❤️
Долче, Елора, казвайте кога и как започвате с пълнолудието 😁

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:18 от danilu

# 289
Хаха, Долче, за нас не е, това си е ясно. Просто дори за някой който не е за тук, има и неща които са къде по-лоши да ги изяде от италианската паста...

Иначе ей това гледам сега и е много интересно, тъкмо го привършвам. За който не го бърка че е на английски, си заслужава да отдели близо час, колкото и да си ги знаем някои от тия неща вече.
Заглавието ясно че е за зарибяване, видеото си е много информативно.

За тия дето ги заболява главата като видят Минди - когато е така в диалог с някого си се държи съвсем нормално, не кудкудяка както когато застане самостоятелно да дръпне една реч, че това наистина не е за всеки Grinning Но така в някакво интервю с някого си е добре, независимо дали е домакин или гост, т.е. дали тя задава въпросите или на нея задават но пак я държат в някакъв планиран коловоз.

# 290
Дани, аз мисля да направя около 36 часа фаст. От четвъртък след последното хранене до събота по някое време.

# 291
Данилу, в петък е. Не в четвъртък. Даже съм имала календарче на телефона.
Повече няма да гледам тоз на стената на работа.

Долче, аз ако издържа целия петък и ям събота ще съм герой Joy
Макар че съм имала по няколко дни като тийн на плодове, ама ще видим.
То и за стомаха не знам колко е ок да няма нищо в него толкова време.
Миналия път не издържах и вечерях.
Ще видим.

# 292
Към 8-9 ч сутринта в петък е пълнолунието. Преди 9 ч, но само на едно място проверявах.
Аз съм свикнала с фастовете, така че 36 ч без храна в стомаха са ми ок, но то и моят стомах не е от чувствителните и ми позволява. По принцип предпочитам тридневни фастове точно на пълнолуние, обаче нали миналият месец правих един доста дълъг фаст и затова сега съм с нагласата за 36 часа.🙂
Натка, освен това има значение и порцията, и
с какъв сос е пастата. В Италия по ресторантите порциите са по-скоро гурме или поне там, където аз съм била.🙂

# 293
Ами то петък е най-добре. Викаш след 9 почва да намаля Grinning

# 294
Елора, гледай си хубаво и какво ще ядеш точно преди фаста, от това също ти зависи успехът. Наблягай на протеин и мазнинка, ако смяташ да правиш 24ч или нагоре даже не ти дреме и дали ще ядеш фибри или друго там да храниш бактериите, тях ще ги заселваш после с кефир и подобни. Но да си се наяла добре и то супер режимно, да почнеш с кетоните възможно най-рано. И съответно и да не си гладна. Сол си знаеш да имаш под ръка.

Долче, има го и това за порциите, а и те там мисля че рядко сядат и цялата им вечеря е голямата чиния с паста там, пастата е просто едното нещо и съответно не е и огромна порция. А около мен който яде паста, си сипва количество дето да го наяде до пръсване едва ли не, че после може и допълнително да си сложи Grinning Добре поне че нямаме тая ужасна традиция дето при хамериканците я виждам много, не знам в Италия има ли такова нещо - ядат спагети и с тях ядат и чеснов хляб, направо припадВам Grinning

# 295
Е, да знам.
Принципно гледам какъвто и ще фаст да е да съм си чиста в режима иначе смисъла се губи.
След това също.

# 296
Е как? Защо?
Но остави тестените. Да ме научи как да лапам всякакви торти без щети по тяло и изследвания tooth

😃😃😃😃🤣🤣🤣
Елора идвам да се учим заедно 😃
Тайсче❤ пия хапа още го боря но все пак спадна на 160-150 .
Обаче като се ядосам го вдигам яко. На работа един път чак ми причерня . Копегите казаха че съм била  червена каго домат. То и аз усещам как всичко ми пламва. Доктора като го измери щеше да припадне 200 на 100 . Някаква система ми пуснаха. Чакаха да стане 120-130 та да ме пуснат но ги успокоих че няма да стане щото отдавна не съм виждала тези стойности 😃
Браво Гущер. Гордостта на групата . Само да не се обиди и другия младеж в групата че тези мъже много обидчиви😃
Дани
Тоя доктор от нашите викаш😃
Да се оправяш бързо.
Аз готвех едно месо.  Казвам.готвех защото го сложих и съм заспала.  Ха познайте тоя въглен яде ли се🤣
Мм отиде за кебап от Турския.

# 297
  • USA
Здравейте, извинете ме, че си задавам въпроса в тази тема, но понеже не знам къде, а тук обсъждахте Lactobacillus Reuteri, може ли някоя добра душа да ми каже директно ли се пият тези капсули или да ги заселвам в кисело мляко? Ако може да не е много сложно.
Четох тук, но явно не хванах дискусията в началото и съвсем се обърках.
На моите пише, че са със забавено освобождаване и да се пият по 2 на ден преди хранене. 200мг, 5 млрд, ако това има значение.
Благодаря!

# 298
Ех, помня аз как преди на първи етаж се задъхвах.
Сега хич.
Даже откакто спрях цигарите още по-добре съм вече.

Долче, на фастчета колко вода пиеш? Стандартно ли? 2 литра.
Ох, миналия път нали се оплаках, че ми се натовариха бъбреците.
Замислих се дали не пих повече вода.

SkyBlue, за какво ще ги ползваш?
Честно казано пий ги както ти пише на опаковката.
Иначе за хелико май беше преди хранене 30 минути.
А Нави беше дал клип, в който май се обясняваше, че няма голямо значение.
Той Нави си ги слага, подквасва. Висш пилотаж е неговото.

# 299
  • USA
SkyBlue, за какво ще ги ползваш?

Не са за мен, но общо взето за подобрение на съня ги взех основно.

Общи условия

Активация на акаунт