Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

  • 21 986
  • 903
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 17 271
Нати, аз четох, че е пълен с холестерол. Нали съм задръстена с холестероли, викам един път няма да ме запуши. То да имаше редовно, да го мисля.
Нави търси под вола теле. Или под ройтерите мляко. Квасете и лапайте.

Нави, има ли откъде да вземеш ел би?

Аз оттам вземам някакви пробиотични млека и айрян за мм. Само на тях е минал, щото КЕФирът не го КЕФИ.

# 31
  • Мнения: 1 195
Имам чувството че съм на урок по химия 😃

Честит празник!

# 32
  • Мнения: 24 632
Тайс, ами че те моят или твоят мозък нали и те с холестерол са пълни бе душа Joy

# 33
  • Мнения: 17 271
Нати, ами аз съм като доцент Денев - Тодор Колев от един бг филм, дето на симпозиуми казваше умно, че тялото се състои от клетки. Та и за мен мозъкът се състои от мозъчни клетки, мозъчни гънки, сиво вещество и ...сухо/ кухо  вещество. 🤣

# 34
  • Мнения: 1 319
Е аз щото сега ми е тръпка и споделям Wink То е ЯСНО, че квото и да има - си го пием и те тва е, нали ема ефект? Това е важното... но и малко информация по въпроса за мен е любознателно и важно Simple Smile

Сега една мацка ми донесе фермерско мляко, какво открих в него шапката ми пада Simple Smile Simple Smile Simple Smile Пълно с хранителни дрожди, явно го ползват за закваска, щото те малките производители нямат такъв технологичен контрол и чистота и правят каквото стане... ей го на, на слоеве... единия фраш с дрожди... но иначе яко с Булгарикус, това кефи:





И така при по-малко увеличение изглежда коагулираният белтък...



И ЗА ДА съм съвсем сигурен, че правя нещата ПРАВИЛНО, а не като д-р Дейвис и там който и да е влогър... вземам БиоГая Гаструс и поставям във физиологичен разтвор, в случая намерих из кашоните ампула калциев глюконат, идеалка за случая... поставям на топло за 30-40 минути до час и после капка на предметното стъкло и воалла:



ДОВОЛНО КОЛИЧЕСТВО РЕУТЕРИ Simple Smile което е добре...

Ето и капсула с 20 вида пробиотици с концентрация към 30 милиарда в нея, красота!



А така изглеждат активирани във физиологичен разтвор комплекс 4 пробиотика: лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus), бифидобактерии лактис (Bifidobacterium lactis), Лактобацилус паракасей (Lactobacillus paracasei) и Лактобацилус рамнозус (Lactobacillus rhamnosus).
Закупени от iHerb на фирма SOLGAR:



ТОВА за мен вече е научно експериментално доказателство, че може да имам правилен старт Simple Smile
И вече АКО след като направя йогурт с ТЕЗИ стартери не намеря това, което съм сложил в началото... значи ЛОШО Simple Smile

В досегашните не намирам... има само коки. Няма лакто... Значи някъде по пътя греша.
1. Или не правя силен стартер, защото само изсипвам капсула в мляко и те не успяват да се активизират и биват "изядени"
2. Или просто не виреят добре и са изместени от стрептококус термофилус, която е масова и агресивна нашенска бактерия... дето си е в нашенското кисело мляко...
3. Или трябва да ползват УЛТРА пастьоризирано прясно мляко, защото в другото тази бактерия бъка вътре ...

# 35
  • Мнения: 24 632
Той си го казва че препоръчва ултрапастьоризирано или да се свари ама не ей така да заври ами да се държи температурата 10 минути ли беше или повече, не помня. За минимум конкуренция. Пак не знаеш после какво ще му внесеш още, че и инулинът естествено не е стерилен, ама стерилни неща в ничий дом няма тъй че - колкото може.
Има някакви ентусиасти дето искат да правят тия неща със сурово мляко... ей това вече е опасно даже.
Продължавам да си мисля че нещата няма как да са чак толкова прости.
Нищо лично към теб, ама ако беше толкова проста работа, щяха да хващат от улицата хора да работят из лабораториите, ей тъй прочели нещо в интернет и ги хванал ентусиазъма, пък и с микроскоп в ръка се озовали... ама не, искат им квалификации. Отново, надявам се да не ми се обидиш, но ако правилно съм разбрала тези неща далеч не са ти специалност (или поне кажи ако е, че да ми намалее малко скептицизмът). Както и на мен не са. Но знам нещата от които аз разбирам колко различно могат да изглеждат на незапознат, дето прочел нещо и си мисли че го е разбрал как работи. Това винаги го има като риск и човек не трябва да е много категоричен освен ако наистина не е специалист и много добре запознат.
Не защитавам и Дейвис, той самият е кардиолог, не е като да е чак такъв специалист и той и едва ли е надянал окуляра и той да ги гледа и търси тия бактерии. И на неговите приказки не вярвам изцяло. Неговата работа е да си продава книгата, собствената марка добавка и абонамента за платения си блог и общност. Има със сигурност и някои неща верни и потвърдени, но има и много които са предположения и догадки.
За едно е прав - полезно е и трябва да се ядат ферментирали храни. Ама това не го е открил той де, това и баба ми можеше да му го каже, умна и практична жена беше Grinning

# 36
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Дара, ❤️🤗

А възможно ли е, не всички реутери да са способни да се възпроизвеждат? Нещо като когато посееш семена, но не всички поникват. А другите ги изяжда някой друг бактер. Ако започна да търся какво точно съдържа храната ми, няма да ми остане време да ям.
Един въпрос имам, като замразяване кюфтета, слагате ли яйце в каймата? Аз веднъж слагам, веднъж не . Винаги се получават после, в смисъл не се разпадат, но досега съм замразявала три пъти : два пъти без яйце и един път с яйце. Днес замразих с яйце.

# 37
  • Мнения: 24 632
Аз си слагам, правя си ги както и ако няма да са замразени а да пека веднага. Ако знам че ще ги замразявам, гледам парчета лук да няма че ми е странен после, но сух на прах или пък смлян с пасатора лук също се е случвало да сложа в сместа. Но това ми е единственото ограничение което си слагам, просто на мен не ми допада нарязан лук и като се размрази. А и ако има суров лук, имам чувството че миризмата му минава и през плика в който съм опаковала, та ми изкарва и още работа Grinning Но аз и готови от магазина някакви да взема, те май също са все без лук, така че моите пак са ми по-добрия вариант за нещо набързо дето само да го метна в еърфраера вечерта.

# 38
  • Мнения: 1 319
Така е, Нати...

Ама и ние не сме лекари, ама се занимаваме с ИР, че и лекарите критикуваме Wink

П.П.
Жена ми е завършила медицина, брат и, който живее на съседния етаж и се виждаме почти ваеки ден е лекар, практикуващ 30 години...

П.П.П.
Аз се занимавам с "реклама" Wink

П.П.П.П.
Колкото и да е, че за първи път през живота си пипам микроскоп, видях и се убедих, че в бурканчетата ми ройтери НЯМА Simple Smile Това ако не е малко... какво да е Wink

# 39
  • Мнения: 40 436
Язък, толкоз произвеждаше млекца с ройтери и да няма.

Да вземеш на елби киселото мляко да тестваш има ли.

# 40
  • Мнения: 1 319
Язък, толкоз произвеждаше млекца с ройтери и да няма.

Да вземеш на елби киселото мляко да тестваш има ли.

Да, тествах 3,6% и това, с пробиотик плантарум. Има много пробиотици, добро е Simple Smile Всичко е точно там!

# 41
  • Мнения: 686
Аз да повдигна още едно съмнение Joy Това, че ги виждаш под микроскоп не значи, че са "живи" или че ще се заселят в чревния тракт успешно.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 21:23 от Costa

# 42
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
... чревния трактор успешно.
😂🤗🥰 Обичам го коректора на Гугъл 😆
Натка, благодаря! Аз нямам проблеми с лука. Не ми пречи замразен, или суров, или недопечен. Иначе какво да сложа на кИфтетата?

# 43
  • Мнения: 31 857
Дани, всичко слагам на кюфтетата за замразяване (особено ако ми се занимава). Най-много обичам обаче да замразявам готови изпечени или полуготови, за експресно хапване е супер.😃

# 44
  • Мнения: 686
... чревния трактор успешно.
😂🤗🥰 Обичам го коректора на Гугъл 😆
Натка, благодаря! Аз нямам проблеми с лука. Не ми пречи замразен, или суров, или недопечен. Иначе какво да сложа на кИфтетата?
Редактирах трактора Joy Мразя го тоя ауто корект

Общи условия

Активация на акаунт