Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 253
  • 903
  •   1
Отговори
# 165
Елора, мен като ме изнерви някой, и по- малък нож ми върши същата работа 😁 Те тънките шайбички лесно се размазват.

🤣🤣🤣😁
Зайче и аз провя такана лимонада но не слагам захар а по-скоро като концентрат. Народа си слага газирана вода тук я има подсладени и не и си пият.
А бъза си го бера от гората 😁

# 166
С газирана вода не съм се сещала, аз си запарвам като чай и му слагам и малко лимон но това е идейно за лятото - по-силна запарка, охладена и да си я разредя с газирана вода. Ще имам аромата от бъза но няма да ми е сладко. Където живеят нашите има наблизо откъде да се набере без да е в град или до път. Че и тук има на 2 крачки от мен храсти но са до оживена улица и само им се радвам като цъфнат.
Чай от ройбос също е много хубав охладен, между другото. Много ме е яд че сравнително трудно се намира само ройбос, все са смески и то странни и неестествени. С ванилия, с карамел, с някакви други щуротии дето съм сигурна че и те са изкуствен аромат... А той си е много хубав сам по себе си, освен и че е полезен. Имала съм периоди лятно време да си правя по една кана и да стои в хладилника.

# 167
Минавам само да Ви благодаря за помощта. Най-сетне тръгна надолу пикочната киселина и е благодарение на това с черешите,  което ми препоръчахте тук...

Не успях да се справя с търсачката. Дори ЧатГПТ не ми намери такава рецепта Sad Може ли да споделите?

# 168
Май ставаше дума за някаква хранителна добавка, а не че у тях си приготвя "рецепта" с череши. Май нещо си с дръжки от череши имаше, изпозабравила съм ги вече а пък са ми минали безброй през ръцете.

# 169
Аз не казах, че са длъжни да описват стевията в чайовете изрично като подсладител, а просто се чудех какво изобщо прави там.🙂 Много рядко ми се пие плодов чай, а за малиновия се подведох и не прочетох състава, защото реших, че е като лидълския. Представях си колко ще е свеж, ще киселее приятно от лимона, а то...блудкав и сладникав.😄 Пила съм чай със сладък корен, но с минимален процент от него в състава, затова и чаят е бил балансиран на вкус, а не сладникав.
В чай за деца пък не виждам какво прави точно стевия...Който иска, може да си го подслади, но да се извади стевията не става.
Лимонада от бъз съм пила преди 3-4 години на един детски рожден ден, страхотна беше. С газирана вода, с резенче лимон и беше само леко сладка. Много добре бяха дозирали разреждането.
Чай от каркаде и някои други съм разреждала с газирана вода, понякога и с добавен лимон или лимонов сок, и в хладилника. Приятно се получава, но като цяло не пия често чай през лятото.

# 170
  • София
Минавам само да Ви благодаря за помощта. Най-сетне тръгна надолу пикочната киселина и е благодарение на това с черешите,  което ми препоръчахте тук...
Може ли да споделите?

За тази добавка ставаше въпрос. Не само тя конкретно - и други добавки с череши биха били със същото действие.
Скрит текст:

А дръжките от череши ги ползваха за стартер за кисело мляко в един блог.

# 171
  • В центъра на моретата
natka, ройбос има натурален, т.е. без добавки, в Зоя.бг и в магазин Дрога на прима виста. Аз поне вземам от време на време от втория.
https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B9-%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%B1% … hIjoaAlJHEALw_wcB

https://droga.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=22_26&products_id=168

# 172
Това са, освен и на Лечител магазините който ми е единственият физически достъпен. В Лечител е на пакетчета а не насипен но пак е само ройбос. Зоя и Дрога - рядко търся нещо от тях и предимно не ме радва да платя и доставка. Имам пак вариант де, просто ме е яд че масово ройбосът е в такива сладникави комбинации, чудя се и аз като Долче за какво им е. Те му прикриват неговия аромат, аз не искам на бонбони да мирише а на него.

# 173
Бях купила един Ройбос на пакетче с аромат на сметана (Ройбос и сметана се води, дали има общо със сметаната...това е друг въпрос😂). Поне чак сладникав не беше, а и аз му добавях често и по малко истинска сметана, та биваше. Другият вид беше с вишна май и не съм го пробвала. Едва ли са докарали аромат или вкус на вишна и без това.😀
Не съм голям фен на насипните чайове, предпочитам в пакетче да са. Не за друго, ами ми е по-тегаво приготвянето им.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 19:24 от dolce miele

# 174
С газирана вода не съм се сещала, аз си запарвам като чай и му слагам и малко лимон но това е идейно за лятото - по-силна запарка, охладена и да си я разредя с газирана вода. Ще имам аромата от бъза но няма да ми е сладко. Където живеят нашите има наблизо откъде да се набере без да е в град или до път. Че и тук има на 2 крачки от мен храсти но са до оживена улица и само им се радвам като цъфнат.
Чай от ройбос също е много хубав охладен, между другото. Много ме е яд че сравнително трудно се намира само ройбос, все са смески и то странни и неестествени. С ванилия, с карамел, с някакви други щуротии дето съм сигурна че и те са изкуствен аромат... А той си е много хубав сам по себе си, освен и че е полезен. Имала съм периоди лятно време да си правя по една кана и да стои в хладилника.
Има на дипломат такъв тук в Лидл. Чист. Не съм.се сещала в кана да го сипвам и  с лед студен. Полезен и за кръвното мм го пие бил ужасен на вкус ама го пие🤣

# 175
Бях купила един Ройбос на пакетче с аромат на сметана (Ройнос и сметана се види, дали има общо със сметаната...това е друг въпрос😂). Поне чак сладникав не беше, а и аз му добавях често и по малко истинска сметана, та биваше. Другият вид беше с вишна май и не съм го пробвала. Едва ли са докарали аромат или вкус на вишна и без това.😀
Не съм голям фен на насипните чайове, предпочитам в пакетче да са. Не за друго, ами ми е по-тегаво приготвянето им.
Парфюмирани са с някакви химии, ти нали не мислиш че наистина някой ще ти сложи вишни друго там и то в количество че да ги помиришеш в готовия чай Grinning Масово плодовите които наистина си миришат на плод са с добавени аромати. Пише че били натурални... сигурно и ти им вярваш колкото и аз Grinning
Аз си пия и домашни насипни, и в пакетчета, билкови чайове обичам и пия често. Но аз съм израсла с домашно брани и смесени, за мен пакетчетата са нещо от след като съм се изнесла от нашите а другото ми е цял живот.
Между другото, листата на касиса се оказа че дават също аромат на касис както и плодчетата изсушени, майка ми има в градината но от скоро и съответно няма голям добив ами бере колкото за идеята. Но суши и от листата им за чай.

# 176
Естествено че няма никакви вишни в този чай, то си го и пише на кутията. Просто не вярвам да са го докарали на вкус, а вероятно и на аромат.😅
Аз общо взето си харесвам десетина вида чай и си ги въртя според моментното желание. 3-4 от тях са джинджифилови. Към плодови посягам най-рядко. Затварям по едно око за ароматите, все пак не се прехранвам с литри чай.

# 177
Аз пия доста и тия плодовите с добавените аромати са ми малко като пресолена манджа, не е често да ми допадне някой та предимно ги избягвам. Но има достатъчно други де, преди години бях се изловила че на работа не пиех вода, ама много драстично. Билковите чайове ми бяха начинът да оправя положението, нали гледаш да изпиеш чашата докато е топла, а и обичам.

# 178
Ни в клин, ни в ръкав, но по повод ароматите да се обадя, че пих наскоро една "дюлева" ракия, от която целия следващ ден се оригвах на парфюм. Съсипали спирта! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 179
  • В центъра на моретата
Абе, парфюмират ги пакетчетата чай. Познавам директор на фирма, занимаваща се с изкупуване на билки и производство на билков чай. При въпроса - какъв чай пие, отговорът беше - за нищо на света няма да пия от този чай. Преди години ползвах хартиени пакетчета за чай, които купувах от ДМ, пълня ги с билки и запарвам. Ама реших, че е по-удачно с щипка за запарване. Ако мога да си набера от чисто място билки, това най-много ме радва..
Джинджифилът ги режа и го слагам да поври, след което в тази вода, в която е врял, запарвам билки или бял чай.

Общи условия

Активация на акаунт