Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 278
  • 903
  •   1
Отговори
# 570
  • В центъра на моретата
Мисля, че трябваше да е малко над средните стойности, но може да питате в темата за разчитане на резултати   https://www.bg-mamma.com/?topic=1716215

За еритритола - не се карамелизира. Изхвърлих няколко купички преди година, на които бях наръсила с цел да правя крем карамел. Стана кора, залепна за тях и после нямаше измиване. Та така приключих и с крем карамела, и с купичките.

# 571
Мдаааа, защо казах, че поне сняг си нямаме в Пловдив...😆😅 Като погледнах през прозореца, отначало помислих, че вятърът издухва белите цветчета от цъфнали дръвчета (имаме сравнително високи такива дървета под балкона и не бях погледнала по-нагоре).🤣
Вчера бях с по-тънка блуза, но с дебелото яке, сега ще вадя и по-плътна блуза (тъкмо ги бях изпрала за прибиране).🤭
Натка, по 4-5 човека май останаха в отбор. Не съм съвсем сигурна. Но и по 5-6 да са, пак не ми се вярва да успеят (предвид че последните две седмици не мисля, че са сваляли по 50 кг на седмица, хем бяха и повече хора). Първата седмица свалиха по доста кг и вероятно сборът е бил над 50 кг, но сега едва ли...
Доколкото гледам, май и треньорката на единия отбор ще се откаже (предполагам, че е по здравословни причини, че отсъстваше заради контузия). Интересно дали ще ги тренира другият треньор или пък ще им назначат нов.
Ще имат нова треньорка, Рори.

# 572
...

Ако не реве, отказвам се да гледам!

# 573
Frau B, солетките отдавна ги махнах. Мина мина повече от месец Grinning
Днес пак имаше изкушения на работа, ама не. Край. Един носи това, друг онова.

Днес по новинарските сайтове докато разлиствах и отново нападнаха кето диетата как причинявала рак в дебелото черво, защото липсата на В премахвала вътрешния слой на червата Grinning
Нещо такова.
Не се умориха да пишат глупости.

50 кг няма да свалят никогаш.
Ама ако направят по 1 фаст от 24 часа поне...

# 574
...

Ако не реве, отказвам се да гледам!
Как няма да реве, то си е задължително ...

# 575
Новинарските сайтове се борят за кликове, не за истина Grinning Преписват и то нескопосано, накрая... ама то не било компютри а компоти Grinning
А на какъв огромен диапазон неща съм виждала да им викат кето... там по-добре да не почвам.

А тия в това предаване ако наистина са 5 човека и да трябва да свалят общо 50 кила за седмица... ще им изкарат джигера и пак не си го представям.

# 576
Аз горе-долу взех да схващам нашия режим 😂😂😂че си и измислям вече сама неща за готвене. Тая вечер пържоли със сметана и зеленчуци с масло. За двамата направих картофено пюре, аз ще ям краставица. Вече все по-рядко търся рецепти в другата тема .....разгелеее след 5 месеца.

# 577
Нати,  колко човека са?
10 ли останаха? Или 9?
Досега се трудеха и видяхме как различно и бавно свалят.
То по 5 кила на човек просто няма начин.
Пак се гаврят с хората.

# 578
5кг за 7 дена е просто невъзможно.. милите, много ги съжалявам.

# 579
Нати,  колко човека са?
10 ли останаха? Или 9?
Досега се трудеха и видяхме как различно и бавно свалят.
То по 5 кила на човек просто няма начин.
Пак се гаврят с хората.
Не знам, аз също питах колко са че това не се и опитвам да го гледам... докторът ми е казал че стресът не е хубаво нещо и да го избягвам Grinning
Дано аз да не съм разбрала добре че иначе горките жертви (пардон, участници).

# 580
Ооо, хич не се и стресирам, нито се дразня.
Толкова съм свикнала.

# 581
Толкова са 10-11 човека, ама и 12 да са все тая... Аз го гледам иначе ама не помня точно колко са, че повечето пъти го гледам с едното око, или те мен гледат, защото като легна пред телевизора и заспивам моментално като по поръчка без значение 17ч ли е 16ч, 20 или 21....най-много изкарвам до 22ч и то рядко 😂

# 582
Живота е доказал, че когато удоволствието от пътя е заменено със стремеж към целта и страх от провал, ти преживяваш в съзнанието си всяко евентуално разочарование от неуспеха и никога това не ти става начин на живот!

По-кратко не успях да го съчиня...

# 583
Въхбожке, аз къде сънувам хахавелини от тоя пробиотик, да не се чува да заспя с това нещо насреща ми че хептен ще се стряскам! Joy
Това чисто теоретично де, аз изобщо нямам телевизор, камо ли навик като полегна да гледам такъв. Ама съм сигурна че човек ако си науми да го гледа това, не би било пречка.

# 584
Има ли някъде списък на храните, подходящи за инсулинова резистентност?
Не намерих такъв в първия пост или не се ориентирах сред многото информация там. Посочени са различни режими - зоната, НВ-ВМХ, кето и др. Няма ли някъде по-синтезирана информация? В нета попадам на много противоречиви препоръки. Трябва да почна да готвя за член от семейството с ИР и ме интересуват конкретно храни и рецепти.
Видях в първи пост списък с храни по НВ-ВМХ, но ми се струва, че те не се препокриват напълно с препоръчителното хранене при ИР. Виждам храни с нисък гликемичен индекс, които са забранени там.

Общи условия

Активация на акаунт