Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

  • 22 286
  • 903
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 2 035
Аз не съм мерила инсулин след нищо. Не съм яла храна и да ида до лаборатория да си меря инсулина. Иначе млечни ям, но аз не съм за пример тук все нещо обърквам... Тая вечер правих ризото миланезе с патешко в масло. Значи, ориз харесвам и съм яла само по този начин през живота ми. Аз ориз никога не съм харесвала. Е, направих го дори без да опитам дали е станал, дали е ок на сол само на око 😂 Не опитах дори, момчетата го харесаха... Аз ядох патешко и домати. Днес съм ок с яденето, напълно в режима, даже пропуснах обяда, обикаляхме напред назад, и не остана време. Не, че не ми престърга по едно време, ама си викам по-добре, и аз веднъж да пропусна някое ядене.

# 616
  • София
  • Мнения: 9 047
Кой пита за карфиолено пюре? Нищо особено, като картофеното се прави. Вари се карфиолът, пасира се, добавят се сол, сметана или прясно мляко, по желание черен пипер и индийско орехче. Аз слагам задължително орехчето. И накрая голяма бучка краве масло, да се разтопи в пюрето.

Значи, давам идея за качествен протеин в голямо количество - брашна от насекоми.

# 617
  • Мнения: 40 739


Значи, давам идея за качествен протеин в голямо количество - брашна от насекоми.

Joy пепел ти на устата Joy
Аз като имам силна алергия към хлебарки, сигурно и  към това нещо ще имам, та не мисля да пипвам такива глупости.

Иначе с кашкавала специално съм икономична. Сирене ям, но не много. Просто си слагам в омлета.
Кашквала даже наскоро си взех 1 кило от работа.
Може пица кето да направя, ама другото ще го замразя на парчета, че иначе ще отиде на кино.
Не съм и по паниран кашкавал, нали е пържен.
А и като прекаля с него и ме запича. Особена мазнина е.
Като цяло като правя примерно телешко със зеленчуци или пилешко със задушени зеленчуци на финала слагам няколко малки парченца за цвят.

# 618
  • Мнения: 24 841
Оле, вярно че ти беше с хлебарките, представям си какво внимаване те чака... Защото според мен е въпрос на време да вкарат буболечките в масовите продукти.
Кашкавал много обичам, но те и вече едни кашкавали правят... не стига че са златни, ами и рядко наистина да ми хареса, предимно се разочаровам. И го ограничих по естествен начин поне да не се ядосвам. Със сиренето е същата работа.
Паниран съм правила в еърфраера между другото, с режимна панировка. Добре става, ако му се занимава на човек. На мен предимно не ми се Grinning

А карфиоленото пюре е даже още по-лесно от картофеното, защото можеш и с пасатор или блендер да действаш. От картофите би станало на туткал, но от карфиол става всякак.

# 619
  • Мнения: 2 035
Ти се смееш за брашното от насекоми, но ....моето куче има много хранителни алергии, хапе се до кръв, сърби го чеше се, целия става на рани. Ако яде пилешко, агнешко, патешко, свинско това са му доказаните с тестове. Последно прояви към патешкото, от повече от година яде висок клас гранули с Fish and Insects с кокосово масло хипоалергенни, лъсна като паун още на 2рия месец, не е боледувал откакто яде тях плюс масло от сьомга пак на същата фирма. Та кучо вече яде insects... не че много ги харесва, ама той и не харесва нищо.

# 620
  • Мнения: 6 170
За сирене и кашкавал от България харесвам само LB Bulgaricum. Може и други добри марки да има, но аз не ги знам. Като видя калциев двухлорид и бягам с 200. То не се яде от сол...

# 621
  • Мнения: 3 105

Значи, давам идея за качествен протеин в голямо количество - брашна от насекоми.
Ти сериозно ли или майтап си правиш?

# 622
  • София
  • Мнения: 9 047

Значи, давам идея за качествен протеин в голямо количество - брашна от насекоми.
Ти сериозно ли или майтап си правиш?

Абсолютно съм сериозна. Участвах в такива проучвания.

# 623
  • Мнения: 708

Вярно, започнах да свиквам с тренировките. Дори добавих клекове. Преди не можех. И времето увеличих. Абе ще вая костенурка 🐢🤣

Дани много ти се радвам:hugs: Евалата, че със счупена ръка пак правиш нещо. Хората си намират извинения и за по-малки неволи.
Имам още с 10 страници да наваксам, много пишете!
Някой питаше за сладолед. Имам ninja creami, заслужава си всяка стотинка. Прави ми протеинов сладолед без сметана или мазнина, а консистенцията е кадифена. И да знам, че ядем ВМ, но някои трениращи хора си имат protein target, без да хвърчат калориите Sunglasses

# 624
  • Мнения: 3 105

Значи, давам идея за качествен протеин в голямо количество - брашна от насекоми.
Ти сериозно ли или майтап си правиш?

Абсолютно съм сериозна. Участвах в такива проучвания.
Ах, не, мерси. Оставям го всичкия този качествен протеин на ентусиастите, които нямат против да експериментират със здравето си.

# 625
  • Мнения: 24 841
Абе не знам вредно ли е и колко, за който не е алергичен де. Но определено звучи гнусно.
Не че не поглъщаме пак по някакви части от насекоми в другата храна чат-пат ама все пак.
Има и народи които си ядат насекоми от векове, живи и здрави са хората, рупат там Grinning Има и много държави в които нашето ядене на всякакви карантии ги потриса и чак не винаги вярват че това става да го ядат хора. За тях е немислимо.
Скрит текст:
Бившият ми през какъв бърз шит тест мина точно с яденето... в една от първите му вечери в България изобщо в живота го замъкнах в кварталната бирария. Неговорейки и дума български и мило казвайки че ми се доверява аз да му поръчам да опита нещо хубаво. И се озова с чиния пред него, в която имаше микс от дробчета, воденички и сърчица, с лук разбира се Joy Много хубаво ги правеха. Първо беше леко изплашен, после дори не ме послуша да си ги посоли ами така си ги изяде и рече че ако не го гледат ще си оближе и чинията Joy Там не са свикнали да трябва ти да си овкусяваш храната, за него както му я сложат в чинията - той готвачът му е сложил каквото трябва. Та така ги преглътна и безсолни, след броени минути се беше похвалил на половината си рода в Канада какво нещо ял и колко било яко Joy Другото което за тях беше немислимо а той се влюби беше език, особено телешки език в масло. Даже и обясняваше на който би го слушал как телешкият е по-вкусен от свинския, разбира му вече нали Grinning А там като чуят за такива деликатеси и реагират както аз на това за протеина от буболечки.

# 626
  • Мнения: 3 105
А бе то има такива които и кучета ядат... В моята генетика няма такива които са яли насекоми, няма тепърва аз да полагам тази традиция. Не толкова че е гнусно, което си е така, но мен повече ме притесняват други неща в тоя напън да се лапат мухи. Просто не мисля да участвам.

# 627
  • Мнения: 24 841
Ако имам избор и аз мисля да се въздържам. Стига да имам, че не се знае какво ще настане по-нататък Grinning Вече твърде малко неща ме учудват.

# 628
  • Мнения: 32 243
И аз мисля да пропусна насекомите.🙂
Иначе яйца си хапвам поне по 2-3 на ден (е, имам и периоди, когато са по по-малко от това, зависи) и съм си ок.
Днес цял ден бях на едно кафе със сметана и мъничко вода (бях доста време на зъболекар, там нямаше как да пия вода, а и не си носеха с мен, та пих чак по-късно). Вечеря салата айсберг с репички, консерва сардини, две варени яйца (предварително сварени и обелени) и парче кашкавал.
Costa, по каква рецепта правиш този протеинов сладолед без мазнини?

# 629
  • Мнения: 40 739
Артемис, разкажи повече за проучването, какво точно си яла, как ти понесе?

Общи условия

Активация на акаунт