Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 202
  • 903
  •   1
Отговори
# 870
За съжаление идеи за закуска без яйца и млечни не мога да дам, защото или я пропускам, или ако съм толкова гладна ям останалото от вечеря или приговеното за обяд (нося си храната за работа). Не ми пречи да е пържола/пиле/кюфте/салата дори Simple Smile
Големият съд може да се покрие с тензух и да се завърже да не пада.
Иначе като идея само - ако имаш карта Икея Фемили до 6 април подариха по 20 лв, та каната може да ти излезе подарък от тях Stuck Out Tongue

# 871
Абе и капак от тенджера може върху някаква купа, всякак може, само да си намери човек какво му е най-удобно за него.
Преди векове в кожените мехове са го правили тоя кефир из юртите, че ние ли на днешно време няма да намерим в какво? Grinning

Аз да се похваля че вече дишам през носа почти през цялото време и не ме боли глава, голям кеф Grinning Още си имам хрема разбира се и със сигурност някой и друг ден ще си прочиствам гърлото често ама мисля че това ще ми е.
Ще опека една желатинова баница по този повод, ще я направя достатъчно че да ми стигне за вечеря и за утре за обяд и вечеря. То до вчера не ми беше до някакво по-съществено готвене и не съм и пазарувала като за такова.

# 872
гущер палци от мен. Мен пък ще ми правят Dobutamine stress test. Туй пък ново 2сет. Някакво система някакъв препарат и цитирал физическа активност. Аз вече минах един такъв тест на бягащата пътека. Мислех ,че всичко е 6 пък доктора казал и тоя тест да мина 😃
Малко ви изпуснах

# 873
Натка, за синузита суха топлина външно (грейки за ръце, торбичка с костилки, някои казват и пакетче със загрята морска сол). Както и може да се маже с клеева тинктура в ноздрите (това предимно, ако има секрети и лигавицата не е суха). Най-добре топли инхалации с уред тип сауна за лице, аз лично над тенджера не успявам да се справя. Но после трябва да се стои поне два часа на топло, да няма рязка промяна в температурата.
Днес обичайния напоследък обяд от 3 сварени яйца и кафе със сметана. Вечерята беше 4 телешки кюфтета и тъмни тиквички, приготвени в уока с лют сос, както и чия пудинг с половин доза протеин и вода.

# 874
Нямам такава сауна, а и над нея не трябва ли пак да се надвесиш напред? Ей това много ме мъчи като са ми задънени синусите, то е ужасно усещането като се наклоня напред. Ако има как и ще спя седнала за да ми е на високо главата. Иначе да вдишвам водна пара ми се отразява много добре, вися под душа по сума време и после известно време ми е екстра.
Температурна разлика наистина е отвратително, имала съм случаи при обострен синузит да си сложа шапка или лента които ми покриват челото, искам и полъх да не усещам, а не че е студено около мен. Не търся чак да ми топли но да стои еднаква температурата, друго си е пък. Слагам и по нещо леко затоплено ако преценя, не винаги се чувствам по-добре след него. А ако е много възпалено, избягвам досущ горещо да слагам.
Сухо ми е в носа, хем никакви капки не ползвам, сухо до степен да ми дразни и да почвам да кихам от това. Аз днес вече само броени пъти посегнах към носните кърпи. Ако сложа и тая тинктура тя както си е спиртна... нещо не си го представям. А тя навътре няма да отиде, то пълен блокаж там. Капя си в чаша с малко вода като се сетя но не съм особено редовна. Умирисвам стаята с етеричните масла че тях ги вдишвам постепенно, отвътре навън с Геломиртола и стават работите. Имам и от тези малките инхалаторчета дето са предимно ментол и камфор, вече мога и от тях да смъркам като реша, до вчера нямаше много смисъл да опитвам през повечето време.
Вечер затварям едното око за подсладителя и си разтварям по нещо с деконгестант че да мога да легна да спя, ама май тая вечер последно ще ми е, ако изобщо. Аз основно така се церя като трябва, хич не съм фен на сиропи и подобни, хапчетата за смучене и те са ми като бонбони и ги избягвам, капки и спрейове за нос пък хич не ползвам. За една тъпа настинка - толкова.
Не съм станала чисто нова, естествено, още говоря носово и си прочиствам гърлото сравнително често но освен тия неща го броя че минава вече. Днес се наспах яко - над 9 часа непробудно и после през деня вече неудържима из къщи, както до вчера не ми се пипваше нищо Grinning

# 875
  • София
Натка, за сухотата в носа е много ефективна цикатридина назална маз.

# 876
Вярно че съществуваше и такова нещо, трябва да си сложа едно в аптечката да ми се намира че не се сещам да имам. Благодаря. То и това очаквам да премине съвсем скоро де, ама не е лошо да си имам под ръка.

# 877
Натка, за сухотата в носа е много ефективна цикатридина назална маз.

Подкрепям, това е вълшебен крем за нос.
Изпробвала съм много, но този е уникат.

# 878
Вълшебен, ама трябва да си се сетил да го купиш, а масло си имаме всички в тази тема - е с него се спасяваме ние Simple Smile

# 879
Краве масло ли за нос?
Ох, пробвах го, нищо не става.

# 880
По темата със закуските да добавя пушена риба със зеленчуци.

Healthylicious има много хубава рецепта в инстаграм за кокосови питки (wrap-ове), сега отворих да я видя по-конкретно - 60 гр. кокосово брашно, 2 с.л. хуск, 250 мл вода. Смесва се, разделя се на топки по 50-60 гр., разточва се между два листа хартия и се пече на тиган. Тя много пъти е казвала, че си ги замразява и винаги има под ръка. В профила й има много рецепти, които са или нисковъглехидратни или лесно могат да се адаптират като такива, така че който използва инстаграм може да я последва.

Вчера си направих две „палачинки“ от чисто разбито яйце и отгоре метнах пушена риба с някой друг зеленчук и малко крема сирене. Облизах си пръстите и ме държа сита доста време.

Относно оризовите кори - Весела Савова скоро пусна много яка рецепта за баница с оризови кори, но има сирене и яйца в състава. Иначе става много вкусно и доста бързо и лесно се приготвя. Мъжа ми омете половин тавичка и питаше за още, не беше разбрал, че е НВ баницата. Пак при Весела съм чела за мляко от крави Джерсей, което е тип А2 и не създава проблеми така както обикновеното мляко по магазините. Продуктите на Розино са с такова мляко, през ебаг са леснодостъпни.

# 881
Това е много полезно че казваш конкретна марка която е А2.
Козето мляко също мисля че е А2, че дали не беше и овчето и то, че от кравите за мляко малка част са такава порода. Джърситата са едни сладки малки кравички които дават маслено но не много плътно мляко и не се славят с най-големия млеконодой. За който гони литраж основно, са предпочитани други породи че дават повече.

Докато сме на млечните продукти - какво казвахте за маслото снощи - за мазане на носа ли и какъв в ефект има? Зер на тая мойта гага май само такова не съм пробвала да сложа, откак се помня са ми проблемни синусите и е страдала много.
Аз познах че днес вече ще ми е минала тая сухота и дразнене, де. Но ако кажа че е въпрос на време да ме стигне пак, също ще позная. Та има за кога и нови номера да науча.

# 882
Аз в момента съм близко до Розино, хубаво че ме подсетихте, ще отскоча да им видя фирмения магазин, че имат и месо за продаване Simple Smile

# 883
Много са им хубави нещата на Розино, като правя поръчки през ебаг не ги пропускам. Козето и овчето също са А2 до колкото знам, но първото е с особен вкус, а второто е сезонно, та е добре да има алтернативи.

Носа съм си го мазала с масло преди години, мен лично ме дразни като усещане. Бях си намерила едно кремче от пчеларския магазин с прополис и вазелин, то беше супер като усещане, но за запушен нос не мога да кажа, че помагаше особено. Та давам идея ако ще търсиш нещо за мазане може да попиташ в пчеларски магазин ако има наблизо.

# 884
Аз разбрах че за сухотата от която се оплаках а не че за отпушване. Ама да питам пак че да не стане развален телефон Grinning
Мина ми и тя вече, остава да изчистя досадна задна хрема само, от която си и прокашлям по малко, дано не я влача много нея.

Общи условия

Активация на акаунт