Facebook / Фейсбук – 9

• 14 041
  • 364
  •   1
Отговори
# 330
  • Точно където трябва
Вярно ли е, че администраторите на страница не получават известие за лайкване на публикация, ако е изтрит лайк-а веднага. Не оставало запис като в личните профили...

# 331
  • София
Вярно ли е, че администраторите на страница не получават известие за лайкване на публикация, ако е изтрит лайк-а веднага. Не оставало запис като в личните профили...
Нямам идея кой би го следил това, особено когато става дума за голяма страница или за каквато и да е била.

Ако си администратор на страница - разгледай хубаво какви функции имаш. Тествай го това и ще разбереш. Много от нещата стават с тестове. Така ще можеш да разиграеш тези сценарии, които те интересуват и да проследиш реално какво остава и какво не.

Като цяло алгоритъмът засича абсолютно всичко и така преценява на кого и как да покаже публикации от дадени страници.

На "моя" фейс вече два-три месеца транслейтера от английски език не работи и почвам да се изнервям... Yum

От къде влизаш? Ако е браузър - изтрий кеша и всичко, логни се наново и виж дали се е оправило. Ако е приложението - виж за обновление, изтрий, инсталирай наново. Това мога да дам като съвет. Естествено е хубаво да си знаеш паролата преди да предприемеш действие.

# 332
  • Точно където трябва
В случая аз неволно лайкнах и изтрих веднага. Даже няколко пъти съм *харесал- нехаресал* заради  тапване върху клип. Но не искам администратор да види.

# 333
  • софия
Здравейте,
Разговарях и с една приятелка и тя също сподели че е забелязала че явно не се отчитат всички лайкове, които слага. Давам пример - излиза ми пост със снимка на колежка, аз я харесвам, след малко като ми се обнови фийда, отново ми излиза същият пост и моят лайк го няма , все едно съм я харесвала въобще.

# 334
  • София
Здравейте,
Разговарях и с една приятелка и тя също сподели че е забелязала че явно не се отчитат всички лайкове, които слага. Давам пример - излиза ми пост със снимка на колежка, аз я харесвам, след малко като ми се обнови фийда, отново ми излиза същият пост и моят лайк го няма , все едно съм я харесвала въобще.
И при мен се случва често напоследък. Отдавам го на бъг във Фейсбук. Проблемите, които възникват в платформата са доста чести, тъй като тестват всичко в реална среда върху различни профили.

# 335
Бъг е, ако отворите снимката, която вече сте лайкнали, но сега във фийда виждате, че отново не сте, ще видите броя на всички лайкове, включително и това, че е лайкната и от вас.

# 336
Здравейте.От няколко месеца ми прави впечатление ,че във фейсбук не ми излизат пъбликации,истории и снимки на бклизките ми приятели,а само на някакви,които са ми не особено близки,не ме вълнуват, никога не съм и им харесвала каквото и да е .А на приятели,които се интересувам,излизам и т.н. -нищо.Трябва специално да им влизам в профилите за да видя снимки или истории.Не са ме ограничавали категорично-това са хора с които излизаме и се виждаме често.И само реклами за каквото се сетиш,макар,че не гледам нито клипове,нито реклами-нищо.Някой знае ли как да коригирам нещата за да  виждам публикациите на близките приятели,а другите да не ми пълнят  със всичко ,което правят...? Благодаря.

# 337
Да, това е новата политика на Фейсбук- безплатната версия.

# 338
Мерси,DX3 Simple Smile .Хмм -значи така ще е и няма вариант за избягване.... Sad За рекламите-както и да е -ще се изтърпяват.Но каква е логиката да гледаш хора които никога не си-не схващам.... А да не ти излиза нищо за близки ....

# 339
reninel, при мен е същото от години, далеч преди да въведат платени/безплатни потребители. Изчезнаха от фийда публикациите на приятели, които винаги съм лайквала. Появяват ми се една-две публикации от приятели, по една от хората, които следя без да си ми приятели, няколко от страници, които съм харесала, останалото е реклами.

# 340
При мен е от 2-3 месеца .Но е много дразнещо ...и понеже никой не следя който не познавам ми се пълни с глупости и незнайни хора и страници които не ме интересуват.А има лесно-като не го изтърпявам -ще изтрия профила и толкова.Явно не само при мен е така.Колежките на работа обаче 2-3 не са така казват..
Надявах се да има начин някакъв да си отбележа приемерно 10-тина човека ,които ме вълнуват и да виждам техни неща..

# 341
Moже да се сложат във Favorites тези хора и да излизат повече, знам ли.Моят фиид , освен непознати хора, се пълни с групи.

# 342
  • София
Абсолютен гювеч е във фейса. Виждам групи, в които не членувам, хора, които не са ми приятели. Бъркотия.
Да не говорим за клиповете, че виждам американски наркомани, които лежат и се въргалят по улиците надрусани до козирката. Отвратително е. И това се започна, след като гледах по Нешънъл джиографик едно предаване на Мариана Ван Зелер по същата тема. Доста странно съвпадение.

# 343
И аз вече от много години не виждам публикациите на приятелите ми. Почти всичко е постове от групи, дори на такива, в които не съм, спонсорирани реклами, предложения за групи/хора/ страници. Тук-таме ми излиза публикация на някой от приятелската листа.

# 344
  • София
Ако влизате през браузър, можете да ограничите рекламите, които виждате като ползвате Brave браузър или сложите на другите ад блъкъри.

Опитайте се да се задържате повече време на това, което е от интерес за Вас. Така може да помогнете на алгоритъма да си влезе в ритъм. Давайте обратна връзка - понякога има дали дадена публикация, група представлява интерес за Вас или не.

Общи условия

Активация на акаунт