Facebook / Фейсбук – 9

• 14 087
  • 364
  •   1
Отговори
# 315
Ново 20! Rolling Eyes Като гледам клипче от "Ленти", натисна пауза и оставя телефона за нещо, се оказва, че екранът не гасне. Ако затворя Фейса докато клипчето си върви и дори екрана изгасне, звукът си върви и никъде няма индикация, че нещо работи. Нищо не съм пипала по настройките на мултимедията, някой с такова поведение на клиповете във ФБ?

# 316
  • Пловдив
Забелязах, че сторитата когато са гледани от хора които не са ни в приятели се вижда вече профила който го е гледал, не е анонимно както беше до скоро..
Това е само, ако профилът е в професионален режим. Когато минеш на обикновен профил, отново не виждаш имена.

# 317
Ама къде го виждате това digital creator в профилите във фейсбук?

# 318
  • Стара Загора
А в професионален режим вижда ли се кой е влезнал/разгледал самия профил? Примерно ако реша да отворя профила на някой, който е digital creator.

# 319
  • Пловдив
А в професионален режим вижда ли се кой е влезнал/разгледал самия профил? Примерно ако реша да отворя профила на някой, който е digital creator.
Не, вижда се само, ако му отвориш историята

# 320
  • Точно където трябва
Вярно ли е, че срещу заплащане Фб страница може да настроиш да се показва на определена група потребители по някакви критерии и дори на конкретен потребител. Чрез въвеждане на номер, с който е регистриран или мейл.

# 321
  • София
Вярно ли е, че срещу заплащане Фб страница може да настроиш да се показва на определена група потребители по някакви критерии и дори на конкретен потребител. Чрез въвеждане на номер, с който е регистриран или мейл.

Вярно е, че срещу заплащане може да се показва на определена група потребители. Има рекламен акаунт, през него се настройват реклами, като целите им са различни.

Конкретен потребител - не, все пак това са доста лични данни.

Ако страницата е обвързана да речем със сайт, може да се покаже до хора, които са правили поръчки на сайта, стига да има инсталиран FB пиксел на сайта, който да събере нужната информация. Или до хора, които са го посещавали последните 90 - 30 дни, има много настройки на този пиксел.

# 322
  • Точно където трябва
До колко може да се персонализира дадена страница да се появява на определени хора? Примерно на хора, които са ми в контакти на телефон. Или пък да се изключи показването на такива? Къде евентуално на Фб мога да задам конкретно питане

# 323
  • София
До колко може да се персонализира дадена страница да се появява на определени хора? Примерно на хора, които са ми в контакти на телефон. Или пък да се изключи показването на такива? Къде евентуално на Фб мога да задам конкретно питане
Алгоритъмът е супер автоматизиран и подбира на кого да покаже дадена страница спрямо интересите.

Винаги можеш да поканиш приятели да харесат страницата ти, до контактите пряко няма как да влияеш. В зависимост от съдържанието, което публикуваш, алгоритъмът преценява до кого да достигне. На ден до един потребител могат да се появят около 1500 - 2000 неща в нюзфийда му, естествено се подбират точно тези, с които би-интерактнал най-силно и най-добре.

Комуникацията със съпорта на фб е доста ограничена, някои големи рекламодатели го имат това като опция при това за определени казуси. Като цяло във форумите може да се намери повече информация, стига да разбираш и английски, т.е. в чуждестранните такива. Може би и в Ютуб има полезно съдържание как е устроена самата платформа.

Идеята на платформата си остава непроменена - да свързват потребителите помежду им на първо място и на второ да ги задържат максимално време вътре показвайки им съдържание, което те биха консумирали.

# 324
  • Точно където трябва
Според Chat gpt Grinning мога да дам списък с телефони/ мейли, но трябва да е над 100 за да тръгне рекламата Grinning
Мога ли да огранича, които не са ми в приятели да не виждат лицата, които лайкват постовете ми. Примерно да виждат бройка или пък нищо, но да не виждат кой точно е.

# 325
Според Chat gpt Grinning мога да дам списък с телефони/ мейли, но трябва да е над 100 за да тръгне рекламата Grinning
Мога ли да огранича, които не са ми в приятели да не виждат лицата, които лайкват постовете ми. Примерно да виждат бройка или пък нищо, но да не виждат кой точно е.

Не!

# 326
  • София

Custom Audience може да се използва през рекламния акаунт, но съответно е желателно да си администратор на тези лични данни, да трябва да са над определен брой, за да може да се ориентира алгоритъмът.

Системата, това, което прави, е да ги криптира и съпостави с реални профили. Такъв тип реклама би била и доста скъпа, предвид че аудиторията е доста строго таргетирана.

Данните, които са събрани следва да бъдат законни и хората да са дали съгласие.

Тези данни реално биват използвани за съпоставяне, но не може да се види кои точно профили са издирени спрямо този списък.

Технически като опция съществува, но от една страна е скъпо, от друга трябва законово да имаш правото да го правиш, иначе се нарушава ОРЗД. Ако имаш доста голям списък и искаш да достигнеш до него и имаш разрешение - можеш да го импортираш и да го направиш. Винаги първоначално има една учаща се фраза.

По отношение на другия ти въпрос, са ти отговорили.

# 327
А как да видя кои са тези други двама, които са ми гледали сторито? Не ми излиза още...

# 328
А как да видя кои са тези други двама, които са ми гледали сторито? Не ми излиза още...

Другите се виждат само ако профилът ви е в професионален режим и има опция за последване.

# 329
На "моя" фейс вече два-три месеца транслейтера от английски език не работи и почвам да се изнервям... Yum

Общи условия

Активация на акаунт