Термин Ноември 2025

• 27 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Аз днес минах да ми разчетат и резултатите от биохимичния скрининг - хромозомно бебето е добре, както се и очакваше заради пренаталния, а и измерванита от ФМ. За съжаление се потвърди едно съмнение, което лекарката имаше и вчера на феталната морфология, тъй като не й хареса много кръвотока на плацентата - имам повишен риск за прееклампсия (нормата е 1/100, а моят риск е 1/47, което е двойно). Препоръката е аспиринът ми да се увеличи от 75 на 150 мг и да съм много стриктна с диетата, тъй като не трябва да си позволявам да кача повече от 10 килограма за цялата бременност (а аз вече качих няколко, които ще се опитам да сваля или поне да задържа на това ниво). Реално трябва да си пазя теглото в здравословни граници (още преди бременността бях с BMI = 27.4), за да си държа и кръвното налягане в норми и да се надяваме, че ще си остана само с повишения риск за прееклампсия, но не и със самата прееклампсия.

Белушани, знам че при теб ФМ мина, разчетоха ли ти и резултатът от БХС вече?

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 13:18 от Fayona

# 571
Да, още в понеделник бях при следящия АГ. Нищо притеснително не видя.
Дано всичко е наред при всички ни.

# 572
Fayona, при предишната бременност и аз имах много завишен риск от прееклампсия- 1/39. Не съм пазила диета, не са ми казвали, но и не наддадох много. Мисля 12-13 кг. В 35гс направих много сериозна паник атака и от там отключих и запонах леко да вдигам кръвно. Дадоха ми Допегит, който не ми повлия по никакъв начин, но слава богу нещата се развиха добре и бебече се роди живо и здраво по план. Предполагам, че и сега риска при мен няма да е намалял, а отново има обстоятелства, които много повече от тогава обострят ситуацията, но не искам да ви натоварвам с тях. Стискам палци при теб всичко да е наред и да се размине само с аспиринче 🙏

# 573
За всички, които ще правят пренатален тест - имате ли си вече избран и към кои сте се насочили? Аз се чудя между 3/4 вида и все не мога да взема решение 😁

# 574
Има ли някой все още със зацапване?
Аз имах като бях 5г.с., само два - три пъти се случи, изписаха ми утрогестан. От тогава не бях имала, днес пак се появи съвсем леко, между жълто и бежово. Много се притесних, сега ще видя дали ще мога да се свържа с АГ.

# 575
Аз имах като бях 5г.с., само два - три пъти се случи, изписаха ми утрогестан. От тогава не бях имала, днес пак се появи съвсем леко, между жълто и бежово. Много се притесних, сега ще видя дали ще мога да се свържа с АГ.
Flower90 и аз съм със зацапване почти постоянно, най-често кафяво (едва ли са ми се събирали 48ч. "чисти"). В момента съм 8+6 г.с. и откакто съм видяла двете черти на теста съм ходила 5 пъти на ехограф, защото винаги съм на тръни. Дори току що се прибирам от последния преглед, тъй като снощи имах ужасни болки и розово. Всичко е чудесно за момента с ембриончето Слава Богу. Пия 2х1 Дуфастон, 2х1 Алеракт, 3х2 Ношпа, 2х1 м
Магнерот, 1 Огестен и слагам вагинално 3х2 Утрогестан. Днес докторката ми каза, че това, от което трябва да се образува бъдещата плацента (забравих как го нарече) ми било по-надолу и близо до шийката на матката. Евентуално това също можело да бъде причина ...
Повече почивка и положително мислене ❤️

# 576
На мен също доктора ми каза, че бъдещата плацента е започнала да се развива  и е покрила канала на шийката на матката и може от това да е.
Но това беше преди две седмици и уж нищо нямаше от тогава.
Каза, че ще се вдигне и няма да остане там, да не се притеснявам.
Сега може би пак ще отида, ако успея да си уредя час.
Flower90 и аз съм със зацапване почти постоянно, най-често кафяво (едва ли са ми се събирали 48ч. "чисти"). В момента съм 8+6 г.с. и откакто съм видяла двете черти на теста съм ходила 5 пъти на ехограф, защото винаги съм на тръни. Дори току що се прибирам от последния преглед, тъй като снощи имах ужасни болки и розово. Всичко е чудесно за момента с ембриончето Слава Богу. Пия 2х1 Дуфастон, 2х1 Алеракт, 3х2 Ношпа, 2х1 м
Магнерот, 1 Огестен и слагам вагинално 3х2 Утрогестан. Днес докторката ми каза, че това, от което трябва да се образува бъдещата плацента (забравих как го нарече) ми било по-надолу и близо до шийката на матката. Евентуално това също можело да бъде причина ...

# 577
За всички, които ще правят пренатален тест - имате ли си вече избран и към кои сте се насочили? Аз се чудя между 3/4 вида и все не мога да взема решение 😁

Аз съм се насочила към Cell Genetics има доста добри мнения за тях.

# 578
На мен също доктора ми каза, че бъдещата плацента е започнала да се развива  и е покрила канала на шийката на матката и може от това да е.
Най-добре ако имаш възможност отиди, почти съм сигурна, че няма да има нещо притеснително, но в момента, за теб и бебчо, няма по-важно от собственото ти спокойствие, (а мен само докторът може да ми го даде)! Стискам палци да нямаш повече поводи за терзания и всичко да върви по мед и масло от тук нататък! Ще се радвам да споделиш после как е минал прегледът!

# 579
Аз си записах час за Vision+ в Афродита. Това си избрах като пренатест Blush

# 580
Аз вече го споменах, но пиша отново, ако не се връщаш назад в коментарите, аз направих Vision+ в Афродита.

# 581
Мина ми прегледа, доктора не видя нищо дори течение. Каза, че може нещо да съм се одраскала, като слагам утрогестана .
Много странно, но пък по-добре да няма нищо.
Хориона (така че се казва на това дето ще е бъдеща плацента), още си и там, но доктора каза, че е твърде рано и има много време да се мръдне нагоре с нарастването на матката.
Друго се притесних, аз трябва да съм 8+2, а той измери ембриона 7+5. И предния път беше назад ама само един ден. Доктора каза, че няма нищо притеснително, ама аз си спомням как с първата бременност пак бебето вървеше все малко назад и много го мислех и се притеснявах.
Този път си бях казала, че доктора ако ми каже, че всичко е ок, няма да се вглеждам и притеснявам от измервания и тн ама нещо не ми се получава за сега.

Най-добре ако имаш възможност отиди, почти съм сигурна, че няма да има нещо притеснително, но в момента, за теб и бебчо, няма по-важно от собственото ти спокойствие, (а мен само докторът може да ми го даде)! Стискам палци да нямаш повече поводи за терзания и всичко да върви по мед и масло от тук нататък! Ще се радвам да споделиш после как е минал прегледът!

# 582
И аз се интересувам от пренаталните тестове- кой е добър, записва ли се предварително час, като цяло тези, които са правили, ако може да споделят. Благодаря предварително

# 583
Аз направо ще се цитирам, като така и така се повтарям.

Също, и по втория ми въпрос от преди два дена.. Забелязах, че Lookatthestars спря да пише в темата (надявам се всичко да е наред и просто да не й се занимава с форума). Искате ли да почнем да събираме информация за това списъче, че с това темпо, с което пишем, следващата седмица ще сме си изписали 50-те страници и трябва да мислим за новата тема? Някой има ли желание да се заеме с организацията и събирането на полезна информация за началната страница? Аз бих го направила, ако нямате против (и ако Lookatthestars не се върне да си я поеме).

Предишното ми мнение слагам в скрит текст, че стана много дълго всичко.
Скрит текст:
Аз го правих в МЦ Афродита в София, като предварително говорих с тях по телефона, за да обсъдим ситуацията ни и да ни запишат час. Предложиха ми втория пакет Vision Plus, тъй като имаме 3 предишни ранни загуби. Казаха ми, че трябва да съм минимум 10+2, за да има достатъчно от кръвта на ембриончето, циркулираща в моята кръв, и че резултатът става до 7 работни дена, всъщност стана само за 4 работни (6 календарни) дена. Аз отидох в първия възможен ден, когато бях точно 10+2, а и терминът ми е на 3-ти ноември, та предполагам, че затова съм първата с готов резултат в темата.

Аз също съм "за" да почнем да си правим списък с никовете, термините и пола (когато го разберем). Също може да си подготвим и полезна информация за началната страница на следващата тема. Lookatthestars, искаш ли ти да се заемеш с това, че си автор на темата ни, или предпочиташ някой друг да го поеме?

# 584
Flower90, не се притеснявай за размерите. При мен също беше така - по миналата седмица излезна, че плодът е с размери за 6+3 г.с, а аз бях вече точно 7г.с.. Миналата седмица като ходих беше с размери за 7+3, а аз бях тогава 7+6. Днес изключително много се изненадах и зарадвах, защото излезна точно 8+6, колкото би трябвало да е.
Тези милиметри са толкова относителни, къде точно ще разположи измерваните точици, зависи как е настроен апарата. Освен това после явно си наваксва ... Според мен изобщо не се тревожи за това. Радвам се, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт