За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 48 088
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
.... за многото заблудени хора които има .....

# 331
Че има вероятност пак да ставам баба.

# 332
Че има вероятност пак да ставам баба.
Ех, че хубаво!
Мисля си как ми се почива, а работният ми ден дори не е преполовил......къде е 20:00 ч.

# 333
  • София
.... за многото заблудени хора които има .....
+1.

Мисля си за това, че трябва да организирам някакво пътуване и малко да сменя средата.

# 334
Мисля си, че отпуската ми се струва много далече.

# 335
Мисля си, дали утре майсторът ще се справи с колата или ще са ми вързани краката уикенда...
Отделно си мисля колко ще ми излезе поредния ремонт.

# 336
… за хората които с годините се превръщат в най лошата версия на самите себе си . Не трябваше ли да е обратното ? Нали това се стремим уж - да ставаме по добри ??? Малко като в странния случаи на Бенджамин Бъртън - от възрастни ставаме бебета , от по добри ставаме по груби ??! Обратна спирала …

# 337
Мисля си, че е време вече да започна/свърша една работа.

# 338
Мисля си защо не ми се получват някои неща.  Нито едното, нето другото, дали много ги мисля или не правя може би достатъчно по въпроса…

# 339
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мисля си, че вероятността да ти бръкнат в окото с навит вестник (и на всичкото отгоре да не успееш да мигнеш преди това, та да предотвратиш травмата) е почти толкова вероятна, колкото да те ударят по шишарката с телефон с шайба.
Ама на малкото маймунче успя и това да му се случи, та сега лежи жално и с превръзка, а брат му го лъже, че лекарството ще трябва да се маже с четка за рисуване вътре в окото Grinning
Трябва да похваля доктор Любомир Александров от ИСУЛ - мило и отговорно отношение към малки и големи Heart

# 340
… за хората които с годините се превръщат в най лошата версия на самите себе си . Не трябваше ли да е обратното ? Нали това се стремим уж - да ставаме по добри ??? Малко като в странния случаи на Бенджамин Бъртън - от възрастни ставаме бебета , от по добри ставаме по груби ??! Обратна спирала …
Мисля си, че точно с житейския опит който натрупваме и умората от непрестанната надпревара ни прави по цинични, груби и нетолерантни( да не кажа лоши) към всеки и всичко.
Мисля си за съфорумка, която загуби прекрасното си куче по лош, гаден и несправедлив начин- нападнато от глутница домашни кучета.
Мъчно ми е и съчувствам на семейството им, което страда за тази душица.
Мисля си колко трябва да не те слуша главата, та да пуснеш свободно да се разхождат 7-8 големи кучета....

# 341
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Има едно страхотно стихотворение по темата, на Валери Петров:

Тинтявата

Бих го взел преди известно време
тоя стар турист със голо теме,
услужлив и мек съм общо взето,
возил съм мнозина по шосето,
пък сега надолу слизах празен
и навярно по-разнообразен
моят път би бил и бих узнал
нещо извън своя си квартал –
но спирачките натиснал вече
порива ми изведнъж пресече
лоша мисъл: от таблото вчера
някой ми свали електромера,
завчера един ме нагруби -
откъде да зная, може би
да е именно от тях и тоя?...
И не спрях, и гледах до завоя
стария човек да се смалява.
А държеше китка от тинтява
и навярно беше не от тия,
дето ще ти сторят мръсотия.
И си казах, леко огорчен:
- Утре ще си спомни той за мен
как съм го отминал и на други
ще откаже своите услуги,
и така нататък до безкрая...
Дребен случай, но след него зная
как и ние, меките, учтивите,
ставаме от грубите и дивите,
ставаме железни, нелюбезни
със беззвездни във душите бездни.
Хора на доброто, не умирайте!
Първите си пориви не спирайте!
Още сме едни във други сплетени,
още е тинтявата в ръцете ни!

Heart

# 342
Мисля си за хората които правят кариера като вредят на други хора и го докарват от приказки пред шефа. Същите на приказки са голями мазници - всичко те правят, другите не стават за нищо, а като допуснат грешка се оправдават с друг колега. Как пък веднъж не съм видяла такъв да си получи заслуженото от съдбата...

# 343
Мисля си, че все по-малко ми се споделя онлайн каквото и да е. С триста зора понякога оставям коментар, а друг път го изтривам точно преди да го публикувам, защото внезапно ме обхваща усещането, че просто няма смисъл, дори да съм го писала доста време. Преди много си разхищавах енергията да споря по интернет, да се препирам с гадни, кофти хора, които всъщност изобщо не си заслужават усилията. Сега все по-малко ми пука като че ли и се надявам тази тенденция да продължи. Знам, че съм права за себе си, нямам нужда от чуждото одобрение, то може никога да не дойде. В някои отношения да си самодостатъчен е повече от полезно. Спестява ти излишни надежди и очаквания.

# 344
Мисля си, че компютъра ми има нужда от ремонт, а не ми се стои без, докато е в сервиза и само отлагам, но да видим до кога.

Общи условия

Активация на акаунт