Да се свържа ли с близките на баща си?

• 6 302
  • 123
  •   1
Отговори
# 45
Не обиждайте хората които са ви отгледали! Самия оплодител/защото това не е баща/не ви е потърсил 26години,какво могат да ви кажат роднините му?

# 46
Аз само не разбирам защо тя трябва да е вечно благодарна на майка си и на нейния съпруг.... тя някаква крепостна селянка ли е? Вие като си гледате децата за тяхната вечна благодарност и подчинение ли го правите? Иска да намери корените си. Какво лошо има в това, че я обявихте за неблагодарница?!

# 47
Така че всичко, което ще получиш при една такава среща е версия на трети лица, която няма как да докажеш вярна ли е, или не. Вместо да намериш отговори, ще се породят още повече въпроси и това ще те хвърли в още по-голям душевен хаос.

Да, това изглежда би бил най-вероятния развой, ако някога се стигне до такъв разговор. Семейството му знае за мен, но не са ме търсили. Четейки ви осъзнах, че няма да получа това, което търся, от такава среща и това ми подейства отрезвяващо.

Надявам се темата да бъде полезна и на други хора, които се сблъскват със същия проблем. За мен беше много полезно.  Благодаря на всички за мненията!

# 48
Повечето отговори със съвет да не си причиняваш това сега те разколебават, но вероятно след време пак ще те зачовъркат същите въпроси.
Ако решиш да предприемеш среща с роднините на осеменителя на майка ти (съжалявам, няма начин този човек да го нарека баща), най-разумното ми се струва да кажеш на родителите си "Мамо, татко, моля ви за разбиране. Имам нужда да се срещна с тези хора и така да затворя една страница. Наясно съм, че вероятно ще ме заболи много, просто искам да оставя миналото назад и да преодолея обидата от неговата постъпка. Обичам ви, моля ви да ме разберете."

# 49
Не е ли унизително да се търси контакт с човек, който пет пари не дава за теб?

Но пък като има зор, нека се срещне.
Все пак предвид реакцията на майка и, може да прояви разбиране и да не я уведомява повече за намеренията си.

# 50
Реакцията на майката едва ли има нещо общо с авторката. Майката може би още си носи обида или неприязън към този човек, кой знае какво е преживяла навремето, и реагира към него а не към дъщеря си.

# 51

Все пак предвид реакцията на майка и, може да прояви разбиране и да не я уведомява повече за намеренията си.

Той отдавна е починал, контактът ще е с роднините му, които са и нейни роднини. Най-малкото може да разбере за фамилна обремененост за болести

# 52
Повечето отговори със съвет да не си причиняваш това сега те разколебават, но вероятно след време пак ще те зачовъркат същите въпроси.
+1
Това желание не се изпарява ей така, то е заложено дълбоко в съзнанието. И колкото повече я разколебават, толкова повече тя ще настоява. Възможно е дори нейни деца да решат да си търсят корените и да стане по-сложно.

Защо да е предателство към родителите? По-скоро тях ги е страх да не би тя да иска да общува с другата страна. НО това е нейно решение. Те нямат право да ѝ отнемат тази възможност. Какви са тия загрижени родители, които спират детето от най-съкровеното си желание?

Дори само да ги види на живо, пак е от по-добре от неведението.

# 53
Тази тема много ми напомня библейската притча коя е истинската майка.

# 54
За фамилна обремененост и болести по бащина линия може да разбере и от майка си. Тя нали го е познавала. Ако имаше такива, толкова важни, щеше да и каже. Какво повече се очаква да разбере от чичото в това отношение.

За мен е изключително лоша идея да търси съвет и разрешение от родителите си по този въпрос. Или отиваш и се срещаш, без да ги намесваш и тях, или просто забравяш цялата работа. Пак казвам, че за мен е загадка какво очакваш да научиш от този чичо, но като те гложди, направи го.

# 55
За фамилна обремененост и болести по бащина линия може да разбере и от майка си. Тя нали го е познавала. Ако имаше такива, толкова важни, щеше да и каже. Какво повече се очаква да разбере от чичото в това отношение.

За мен е изключително лоша идея да търси съвет и разрешение от родителите си по този въпрос. Или отиваш и се срещаш, без да ги намесваш и тях, или просто забравяш цялата работа. Пак казвам, че за мен е загадка какво очакваш да научиш от този чичо, но като те гложди, направи го.

Това, че го е познавала, не значи, че знае за болестите, а някои се проявяват по-късно в живота. Аз на разни бивши гаджета, с които сме били за кратко (какъвто е бил случаят тук), изобщо не им знам семейните болести, че и те моите, да не говорим за неща, които са се проявили много след раздялата. Дори на приятелите ми не им знам фамилните обременености.

# 56
  • София
Така че всичко, което ще получиш при една такава среща е версия на трети лица, която няма как да докажеш вярна ли е, или не. Вместо да намериш отговори, ще се породят още повече въпроси и това ще те хвърли в още по-голям душевен хаос.

Да, това изглежда би бил най-вероятния развой, ако някога се стигне до такъв разговор. Семейството му знае за мен, но не са ме търсили. Четейки ви осъзнах, че няма да получа това, което търся, от такава среща и това ми подейства отрезвяващо.

Напротив, точно това, което търсиш ще получиш и то е яснота и истина. Кой каквото и да казва на едно дете, докато то не се убеди само, че липсата на родител или роднина в живота му е за добро, нищо не става. Потърси ги, виж ги какви идиоти са и ги забрави. А те, че са идиоти е ясно, защото нормалните и добри хора не постъпват така с дете.
Ти си добър човек сигурно и това ти е непонятно, не го очакваш и не можеш истински да го повярваш. Като те зачовърка ги виж и после пали свещ за късмета да нямаш нищо общо с тях.

# 57

Той отдавна е починал, контактът ще е с роднините му, които са и нейни роднини. Най-малкото може да разбере за фамилна обремененост за болести

Ами не, реално не са и роднини. Ако на мен ми звънне някоя непозната да ми каже, че преди 50 години баща ми бил бил забременил майка ѝ, аз ще я приема ли за роднина? Няколкото милилитра сперма правят ли ни наистина род? По-скоро ще се чудя тази сега какво иска и защо се е сетила.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 18:35 от Черна станция

# 58

Ами не, реално не са и роднини. Ако на мен ми звънне някоя непозната да ми каже, че преди 50 години баща ми бил бил забременил майка и, аз ще я приема ли за роднина? Няколкото милилитра сперма правят ли ни наистина род? По-скоро ще се чудя тази сега какво иска и защо се е сетила.

Аз пък бих я приела и много бих и се зарадвала даже. И да, точно ДНК прави хората роднини, аз имам роднини, с които почти не се чувам, но са ми роднини.

Ако се окаже, че имам братовчедка/племенница, с удоволствие бих я опознала

# 59
Явно сме различни. Аз имам  доста роднини, с които нищо не ни свързва освен, че сме някъде трето коляно роднини. Или по-далечни. Нямаме общи интереси, не се виждаме, не се познаваме даже... И това, че бабите ни са били близки не ни прави роднини. Какво остава за казуса от темата.

Общи условия

Активация на акаунт