Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 430
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
И при моите е бил забранен телефона откакто започнаха да учат. За мен е успокоение , че не се прекалява с глупости и се ограничават средствата за това. Но е и проблем. Понякога се налага да си зареди ваучер за обяд или да сме забравили да му заредим сметката и да се обади, че не може да си плати на касата, да поръча билет за рейса предварително и да го изпусне ако няма ... и когато не му дават да ползва телефона не може да се ползва съвременната дигитализация в доста практични аспекти ... която няма как да се подмине вече.

# 151
  • Немция
Моите ученици също са вече на таблети(което пак е изкушение с интернета и то по време на час, въпреки забраната).
А за контрола - в училището на моите деца, учителите са се превърнали в контролен орган и който видят с телефон в междучасието, му го взимат до края на деня. Grin
Директорът чат-пат правел изненадващи посещения във всички ъгли на сградата. Grin
Има полза от това, но изкушението си остава...

# 152
При нас таблетите са раздадени от училището и може да се ползват само позволените от училището приложения на тях. Т.е. не може да си сложат браузър или друго приложение .

# 153
При нас таблетите са раздадени от училището и може да се ползват само позволените от училището приложения на тях. Т.е. не може да си сложат браузър или друго приложение .

И при сина ми са така с таблетите.

# 154
Телефонът не е само за забавление. Ако искат да ги забранят, да предоставят на всички ученици таблети, както е в училището на моя син. При дъщеря ми обаче, често се налага да се ползва телефона и в час за търсене на информация по зададена от учителя задача и преглед на материали и най-новите промени в учебния план, къде има отпадане на часове и т.н. Да помислят по тези въпроси, пък после да забраняват, каквото искат.
За първи път чувам да трябва с личен телефон по време на час да търсят нещо 🧐
Планът при нас е видим на монитори вътре в училището и не се налага да гледат приложения.

# 155
Използват телефоните точно за търсене на информация в час, а електронни табла нямат, отделно пускат информацията за отпадане на часове първо електронно и после я слагат пред секретариата. Дъщеря ми обаче е в съседната сграда на секретарията понеже е обещуфе и работа в централната сграда няма. Просто не всички училища са достатъчно модернизирани.

# 156
  • Немция
И в училището на моите преди таблетите, се търсеше информация на телефоните. Някои имаха право да работят на лични таблети тогава.

С приложенията на таблетите със сигурност е сходно навсякъде, не съм гледала какви са, слушам големият ученик какви ми ги разправя кой какво разцъква в час понякога.

Малкият работи доста по-малко на таблети в час заради възрастта, има ограничения.

# 157
Ами Бибит има начин училището да ограничи приложенията , които се ползват

# 158
Като чета дискусията ви, си давам сметка, колко много са се променили нещата и че съм си вярно един динозавър. Laughing
Моето поколение израснахме с черно бели телевизори, интернет и мобилни телефони не бяхме и сънували, информация търсехме в книгите, ходехме на читалня за което.
Просто разсъждавам, не е повод да споря или оборвам. Просто такива са вече времената...

# 159
Като чета дискусията ви, си давам сметка, колко много са се променили нещата и че съм си вярно един динозавър. Laughing
Моето поколение израснахме с черно бели телевизори, интернет и мобилни телефони не бяхме и сънували, информация търсехме в книгите, ходехме на читалня за което.
Просто разсъждавам, не е повод да споря или оборвам. Просто такива са вече времената...
Детето пише презентация по биология - Power Point, ще я носи на флашка. Трябва да посочи източници - източниците са ѝ от интернет … Малко ми стана тъпо и на мен, защото има абонамент за библиотеката.

# 160
Di Soleil много неща от библиотеката може да се заемат дигитално.
Ами други времена са , разбира се. Като заседне човек на някоя гара и влака го няма дори динозавъра се сеща да си пусне едно приложение и да си провери как да се докопа до крайната цел.
Или ако се решеи да си прегледа и резервира хотели или настаняване за екскурзия не разчита , че всяко село си има една гостилница Zum Kronprinzen  в центъра на всяко село, където ще може да преспи. И няма много друг избор.
Ами и динозаврите живеят добре в този свят и със съвременните технологии.

# 161
Di Soleil, при моите гимназисти винаги има бонус точки или поне потупване по рамото, ако източниците не са само онлайн сайтове, а се посочват и конкретни книги или други реални източници.

# 162
  • Немция
Не съм чувала за подобни бонус точки в училището на моите. Но не твърдя, че съм информирана за всичко. Grinning

Пипи, така е, дигиталният свят бясно се развива, аз не съм му голям фен- в моите очи взема повече, отколкото дава от човешка гледна точка, но няма как, нови реалности. Важното е да не преобладава в ежедневието на ученика, и не само.
От друга страна голямото ми момче, който е с афинитет към тази тема, е в свои води с дигиталното, работи бързо, струва му се елементарно и ако имаме въпроси, е направо отегчен от нашите въпроси. Grin

Тъй като му предстои скоро да подрежда желания за Leistungskurs в Oberstufe- каква е математиката в LK, много ли е трудно?
На него математиката му върви, без да има някакви свръхрезултати.
С баща му отдавна сме излезли от света на математиката, не сме му от голяма помощ.
Обмисляше LK Physik , но подочул, че е доста сложен и ще го откаже май.
Ще ми е интересно да споделите - колкото и индивидуално да е.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:44 от Бибит

# 163
Не е лесно Мате ЛК, но определящ е учителя. Ако е читав и ги подготвя добре плюс редовна работа в къщи, ще се получи. Трето мое чеденце ще запише Мате ЛК, без да са гении, справят се. Ако учителя е зле, е много , ама много трудно. Имам и двама с физика ЛК и БК, третото ще пропусне тази емоция изцяло Grinning

# 164
Кажете моля купен Bärlauch колко време мога да го съхранявам в хладилник и с месо става ли да се направи.
В училище не само търсят ами и работят с телефоните в час. Доколкото знам има и таблети, но не знам кой и кога работи с тях. Досега не са стигали до нашият клас. През телефоните директно се свързват с електронната дъска, която е огромна и не съм много ок с нея..

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 16:26 от Рейна

Общи условия

Активация на акаунт