Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 31 821
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, как сте с мазането? Аз явно на триместър изхабявам по 1 комплект продукти, та са ми на привършване нещата на Мустела. Приятни са, не остават мазни следи по дрехи и чаршафи, но бих пробвала и друго. Мажа сутрин и вечер.

Също исках да ви питам - споделили ли сте в социалнитe мрежи за хубавата новина? Ние направихме първата фотосесия и ме сърбят пръстите да си кача. ММ казва да качвам и да не съм суеверна, ама май ще изчакам още 1-2 седмици. Ако издържа GrinningVery Happy

# 31
Аз в момента се мажа с Eucerin Caring Oil. Една приятелка ми го подари, 100 % натурално е и попива бързо. Кожата след това е много мекичка и копринена. Преди това ползвах кокосово масло и също бях доволна, но то е малко по-мазничко, въпреки че пак попива добре.
Ако нямате някакви алергии, с каквото и да мажете, все ще има полза. Освен че ми е трета бременност, преди 4-5 години свалих и близо 30 кг, така че моята кожа има накъде да се разтяга без проблем. Не вярвам да ми се появят нови стрии, но всеки ден си се мажа Simple Smile .

# 32
Аз се мажа съд Палмърс (ако не се бъркам)но така забравям ако се намажа 1 път в седмицата ще е добре…Подсетихте ме да го вкарам във рутината това мазане😅
Подуват ли ви се глезените?

# 33
И аз се мажа с Палмърс всеки път след баня и е много приятно на допир, не е мазно, бързо попива и засега нямам стрии (в 28 гс). Препоръчвам го. Hug

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010019057

# 34
Здравейте, момичета! Аз също се мажа с лосиона на Палмърс и съм доволна.
Следя се в Токуда също и мисля там да раждам, живот и здраве.
Записвам се и в клуба на тези, на които им е назначено обременяване с глюкоза. Четох, че е доста кофти самото изследване и се надявах да ми се размине при липсата на предпоставки за ГД, но уви... Бихте ли споделили как премина при вас обременяването? В коя лаборатория го правихте, как се чувствахте и т.н.?

# 35
Мажа се с на Biobaza олиото за стрии. Почнах някъде декември. Засега нямам стрии - също 28г.с., но съм си предразположена към тях, от 7ми клас имам по гърдите и бедрата, та очаквах и от бременността, но засега още няма нищо. Всяка вечер преди лягане за корема си ползвам душ гела им и след банята се мажа и обилно с олиото. Дразни ме миризмата му, но аз си имам проблеми с много миризми като цяло, а с тази взех да свиквам. В началото почнах с крема им за стрии, но миризмата му ме побърква (мирише ми на роза, а ми се повдига от козметика с мирис на розово масло), но и видях че нещо не ми понася добре и ми излизат ситни пъпчици на корема. С олиото им нямам никакъв проблем, дори само от него ми спира сърбенето. Никак не съм икономична - душ гел + олио ми стигнат за около 2 седмици и редовно поръчвам, но засега има ефект

https://verdemivida.com/shop/biobaza-super-nourishing-dry-oil/
https://verdemivida.com/shop/biobaza-shower-milk/

Rarina, аз нямам социални мрежи, освен инстаграм, в който нищо не качвам, а засега дори голяма част от приятелите ми, с които не живеем в един град, не знаят, че съм бременна, а остават 2 месеца. Нямам и намерение да казвам - с когото се видя разбира, защото вече страшно много ми личи. Днес се видях в една витрина какъв корем съм отпрала и се стреснах, защото мисля, че всеки ден расте много. Най-близките ми знаят, защото се виждаме редовно. Имаме все още роднини, които не знаят Joy Не съм суеверна, но просто на мен никак не ми идва да казвам на когото и да е. Иначе аз всеки месец си правя снимки на корема, с бащата си правихме наши си снимки. На мен фотографията ми е страст по принцип и стативът много често влиза в употреба, a фотоапаратът ми вече ме мрази. Като се роди бебето ще стане още по-зле Grinning Щом не си суеверна и искаш да качиш, давай. Аз много се радвам, когато някой познат си качва такива фотосесии, просто на мен не ми идва за себе си да го правя Grinning

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 23:22 от genome

# 36
И аз съм тук. Момичета преди два дни пътувахме много надлаеч с колата, два дена път си беше, и от тогава са ми надути глезените. След масаж спадат малко, но ако стоя правя или седя пак се подуват. В 23 г.с. съм и малко се притесних от този симптом. Вие как те с подуванията?

# 37
Момичета, как сте с мазането? Аз явно на триместър изхабявам по 1 комплект продукти, та са ми на привършване нещата на Мустела. Приятни са, не остават мазни следи по дрехи и чаршафи, но бих пробвала и друго. Мажа сутрин и вечер.

Също исках да ви питам - споделили ли сте в социалнитe мрежи за хубавата новина? Ние направихме първата фотосесия и ме сърбят пръстите да си кача. ММ казва да качвам и да не съм суеверна, ама май ще изчакам още 1-2 седмици. Ако издържа GrinningVery Happy

Rarina, аз се мажа с Мустела крем, в момента ползвам втора голяма опаковка, като редувам с Bio Oil, мажа веднъж на ден. Днес обаче бях на дерматолог, защото ми се появиха едни пъпчици по корема и според нея е със сигурност от олиото, защото е доста мазно и запушвало порите... Та ми препоръча вместо олиото и мустелата някакво гел олио на А-дерма, било много добро и в същото време по-леко и изчистено, мисля да го пробвам.
В социалните мрежи не съм споделяла, онзи ден след разходка тръгнах да си поствам една снимка, но някакси нещо ме спря и се отказах... Според мен, както и когато си го усетиш ти.
Къде правихте фотосесия? Аз мисля след месец може би да направим, но не мога да си избера фотограф, иска ми се нещо по-естествено, не ми харесват масовите фотосесии, които виждам...

Gemini25, аз обременяването правих в Бодимед, лятото, преди да забременея пак правих обременяване там и останах много доволна от лаборантката, затова сега пак отидох при нея. Много ме е страх по принцип и вените ми са ужасно тънки и много трудно откриваеми, а тази жена е с много лека ръка и се справя чудесно. И трите боцкания бяха много леки и нямах проблем. Изпиването на глюкозата също не ми беше проблем и не ми е ставало лошо след това. Как преминава - взимат ти кръв на гладно, след това в рамките на 5 мин трябва да изпиеш глюкозата, след час ти взимат втори път и след още час - трети път. Като лаборантката каза, че е важно да седиш в лабораторията през това време, защото всяко физическо натоварване оказва влияние върху резултата. Аз живея близо до лабораторията, но не ме пусна да си ходя, защото каза, че дори и малкото натоварване, може да се отрази.

# 38
Ние също не сме споделяли нищо в социалните мрежи и единствено близки роднини знаят, а относно мазането аз използвам смес от какаово масло и масло от ший разтопени  и смесени,  аз също съм предразположена към стрий, но за сега нямам.

# 39
Gemini25, при кого се следиш в Токуда, любопитно ми е кой назначи обременяването, молейки се да ми се размине на мен Grinning

Еl*, мерси за информацията от дерматолога, доста полезно! Ще пробвам това на а-дерма. Bio oil със сиг. помага за еластичност и ще те е предпазило, но си има mineral oil, което вероятно утежнява.

Ние фотосесия направихме сами, просто използвахме студио на наши близки, но с мои дрехи, грим и концепция. Не ми допадат тези с фееричните тоалети, някак по-естествено го исках и ни се получи Simple Smile)

# 40
Привет!
Аз се мажа по един път в седмицата (не се сещам, а и не ми е приятно) с Uriage, мазно е, трябва да има капки вода, за да се разтвори. Не е приятно на мирис, ще го сменя скоро с някое от тези, които препоръчахте. При мен се получават малки, червени пъпки, които много сърбят, само в един участък на корема.
Относно снимките - нямам социални мрежи и никакво желание да показвам и казвам за бременността си. Даже ми е неприятно, когато ме видят някакви хора и почват да ми се радват, че да ми пипат и корема дори! Направо настръхвам! Иначе много се кефя да гледам снимки на други бременни Simple Smile
Момичета, аз сутрин имам разстройство през определено време. Не мога да разбера защо се получава, при вас как е? Вчера запек, днес това! Да взимам ли нещо? Преди хранене взимам пробиотик на ВитаРама и пия Билковата кръв на гладно, заради усвояването на желязо.

# 41
Здравейте, момичета! Аз също се мажа с лосиона на Палмърс и съм доволна.
Следя се в Токуда също и мисля там да раждам, живот и здраве.
Записвам се и в клуба на тези, на които им е назначено обременяване с глюкоза. Четох, че е доста кофти самото изследване и се надявах да ми се размине при липсата на предпоставки за ГД, но уви... Бихте ли споделили как премина при вас обременяването? В коя лаборатория го правихте, как се чувствахте и т.н.?
За глюкозното обременяване, аз в Бодимед ходя. Взима се трикратно проба през 60 мин. и трябва да не се движиш. Аз си изкарах стол отвън на въздух. Също така трябва да имаш 10-12 часа отстояние от последното хранене, така че не бива да ядеш много късно вечерта.
И по време на престоя в лабораторията, може малко вода само да пиеш. Моят съвет е после някой да те вземе, в случай че ти стане лошо, да не си сама.
Аз съм решила, че ако случайно ми го назначат отново, ще откажа да го правя. Предният път нямах проблем, но онзи ден ми стана много зле и повече няма да Аси го причинявам.

# 42
Момичета вие пиете ли протеин за бременни? От кой вкус и качества сте доволни?

# 43
Пием, пием...
ПрегнаКо взимам аз - два пъти на ден по 2 мерителни лъжици. Вкусът е шоколад е е много приятно за пиене. Препоръчвам го.
При мен общият белтък е малко под долната граница и това налага приема му. Не ям особено често месо, ма напоследък се насилвам, какво да правя...
Ти защо?

Момичета вие пиете ли протеин за бременни? От кой вкус и качества сте доволни?

# 44
Dobrana, колко ти е като стойност белтъка?

Общи условия

Активация на акаунт