Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 32 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Аз също ще изчакам мнение на педиатър и да видя какво ще кажат в родилното, но тъй като ще разждам, там където ражда приятелката ми миналата година, на нея й казаха да го забелва. Беше решила да почне леко, а при ходенето на педиатър й направиха забележка, че не го прави като хората и е започнала педиатърката да го забелва. Малкият ми братовчед също го оперираха от фимоза като беше малък.

# 61
За Прегнако - какви 900 кал, спокойно! Grinning това, което гледате, е 100г протеин/само прах/, а не 100мл разтворена доза. 100ина кал има една доза, фитнес протеините също са в този диапазон - 100-150 на доза. Аз продължавам да си пия нормален изолат/суроватъчен и добре ми се отразява, сравнявайки съставките с пренатален - сходни са, пък и избирам такива уж по-надеждни /немски и т.н./.
Но мисля да отскоча по обяд до Ремедиум за Прегнако шоколад Simple Smile ще пиша. Ако пак не ми допадне, ще го подаря на някоя от вас.

За подуването - аз като смятах, че не се подувам, снощи осъзнах, че се Grinning чорапите ми се бяха отбелязали необичайно на глезените, абе баш подуване. И се шашнах, че в семейството имаме разширени вени, а аз не носих регулярно компресиращите чорапи, а планирах да почна от 2ри триместър.. Вечер си стоя по 5-10 мин. с краката на стената. Днес, разбира се, сложих и чорапи, приготвих си и dry brush за стимулиране на кръвообръщението. Дано съм редовна! Иначе не смея да спра солта, че ми помага с ниското кръвно, а и ми се яде по-солено.

Иначе ми е много гордо, от 2 седмици коремчето ми е доста голямо и започнаха да ми честитят и странични хора всеки ден. Преди това - не Grinning

За забелването - ще слушам и аз лекарите, като дойде време. Много противоречиви мнения чувам.. А с личните лекари в София - някой проучвал ли е каква е ситуацията и имате ли набелязани?

# 62
ох, добре, благодаря ти за уточнението за калориите в протеина, аз съм зле със сметките и подведох и останалите момичета. Извинете ме, не беше умишлено! LaughingLaughingLaughingLaughing
Ще си го пия спокойно Laughing

Относно личен лекар - ние сме в Поликлиника България, там е групова практика, т.е. нямаме един личен лекар, а са няколко и който е на смяна, той те преглежда. Малко ми се струва тъпо за проследяване на бебе обаче, иска ми се по-лично отношение и някой, който да проследява и помни развитието на бебето, а не да чете в сиситемата какво е било предишния път на прегледа. В момента таксата им за профилактичен преглед за бебе е 40лв. на посещение. Домашно посещение е 230лв. Пакети за проследяване не предлагат в момета. Записват бебето, когато излезе актът за раждане, като се попълва онлайн анкета за записване за ОПЛ, която може да намерите в сайта на поликлиниката.
д-р Иван Стаменов е невероятен, изключителен. Работи в клиника Щерев е страхотен педиатър, но той не преглежда по НЗОК. Може би ще ходим при него, а за лекар по НЗОК ще запиша и бебето в Поликлиника България.
Когато синът ми беше малко бебе го следеше д-р Даскалова, срещу Майчин дом, тя е изключителен диагностик, обаче там е ад с паркирането. Винаги е пълно с много деца, голяма част от тях - болни... Има някакъв сектор за болни уж, но е само за замазване на положението. Не я харесвам, понеже не е много емпатична. Тя е нон стоп по предаванията, които се излъчват в телевизиите, когато става въпрос за вирусни заболявания при деца.
Близо ни е 3-та градска болница, но абсурд да го запиша бебето там и да чакам по тея гадни, тъмни, дълги коридори, пълни с болни хора!

Относно забелането - по препоръка на педиатърката навремето започнахме тая процедура (баща му де, мисля, че работата с мъжките атрибути е работа на татковците), обаче една вечер шурна една кръв, стана мазало. Консултирахме се с д-р Стаменов, който каза да не пипаме пишлето, че има причина тази кожа да бъде там, да презпазва от инфекции и тн. и таткото каза, че повече няма да пипаме и не сме забелвали на сина ми, когато порасна започнаха с баща му някакъв ритуал при миене вечер и сега вече е ок.

На мен ми предстой да гледам момиче, което е нещо ново и се чудя как ще стават там нещата с хигиената и почистването. Simple Smile

За Прегнако - какви 900 кал, спокойно! Grinning това, което гледате, е 100г протеин/само прах/, а не 100мл разтворена доза. 100ина кал има една доза, фитнес протеините също са в този диапазон - 100-150 на доза. Аз продължавам да си пия нормален изолат/суроватъчен и добре ми се отразява, сравнявайки съставките с пренатален - сходни са, пък и избирам такива уж по-надеждни /немски и т.н./.
Но мисля да отскоча по обяд до Ремедиум за Прегнако шоколад Simple Smile ще пиша. Ако пак не ми допадне, ще го подаря на някоя от вас.

За подуването - аз като смятах, че не се подувам, снощи осъзнах, че се Grinning чорапите ми се бяха отбелязали необичайно на глезените, абе баш подуване. И се шашнах, че в семейството имаме разширени вени, а аз не носих регулярно компресиращите чорапи, а планирах да почна от 2ри триместър.. Вечер си стоя по 5-10 мин. с краката на стената. Днес, разбира се, сложих и чорапи, приготвих си и dry brush за стимулиране на кръвообръщението. Дано съм редовна! Иначе не смея да спра солта, че ми помага с ниското кръвно, а и ми се яде по-солено.

Иначе ми е много гордо, от 2 седмици коремчето ми е доста голямо и започнаха да ми честитят и странични хора всеки ден. Преди това - не Grinning

За забелването - ще слушам и аз лекарите, като дойде време. Много противоречиви мнения чувам.. А с личните лекари в София - някой проучвал ли е каква е ситуацията и имате ли набелязани?

# 63
Ние за сега имаме уговорка с педиатърка в 3-та градска, да го запише. Много смесени мнения чувам за там, но ми е близко, ако не съм доволна съм си записала контакти на доктора в Щерев или друго място на частно. Какво да се прави, няма много избор за съжаление.

За пишката вече няколко жени ми казват да не я пипам, а се ходело два пъти - около 4-5 месец да го забели докторът и после да се провери дали е окей. Всичките ми приятелки с момчета ги забелват от раждането, някои имаха успех, но като че ли повечето все имаха някакви проблеми и мазаха с гел за отпускане на кожата. На мен ми звучи по-страшно не да го пипам честно казано, нали някак трябва да се измива/почиства това място.. и после като порасне ако стане проблем вече ще помни.. Има време ще го мисля още 🫣😀

# 64
А пробвала ли с яйчен протеин на прах? Казаха ми, че той се усвоявал най-добре. По-добре от млечния. Видях такъв за 67 лв./кг, което ми се стори доста добра цена. Ако моята АГ ми каже да пия, ще я питам дали може да пия такъв.
Dobrana, колко ти е като стойност белтъка?

62,6 при реф. долна 64 Sad
И не се повлиява никак.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 19:11 от Krassini

# 65
Не, не съм чувала, ще разпитам. Дай обратна връзка след разговора с Аг-то.

А пробвала ли с яйчен протеин на прах? Казаха ми, че той се усвоявал най-добре. По-добре от млечния. Видях такъв за 67 лв./кг, което ми се стори доста добра цена. Ако моята АГ ми каже да пия, ще я питам дали може да пия такъв.
Dobrana, колко ти е като стойност белтъка?

62,6 при реф. долна 64 Sad
И не се повлиява никак.

# 66
Минах и аз през глюкозното обременяване. Неприятно беше - аз обичам сладко, но това ми дойде прекалено. Smiley Ходих в Цибалаб и също трябваше да чакам 2 часа в лабораторията. Пита ме в началото дали да пуска и инсулин, аз нямах идея, но реших да е всичко, за да не се налага да го повтарям. Joy След това четох, че при бременност нямало смисъл да се изследва инсулина.
Слава богу, добре се чувствах след това. Резултатът излезе доста бързо, още същия ден и беше отрицателен, така че съм много доволна!

# 67
  • Пловдив
Стопли се и естествено започнаха да ми се надуват краката - откъде си купувате компресиращи чорапки?
И друго, водите са ми добре, изследванията за сега са добре, бебока е добре, но е седмица напред и е един килограм вече в 26та седмица. Док каза, че за момче е нормално да върви напред, но да ви питам по-дълго приемащите протеин. От него бебетата не започват ли още повече да наддават?

# 68
Моето момиче в края на 28 гс тежи 1,211 кг и го дължим на протеина, който пия по 2 пъти на ден. Шегуваме се с мъжа ми, че тя ще  излезне като батка. Joy

# 69
Компресиращите чорпаи са абсолютен game changer! Няколко дни съм редовна и вечер се радвам на тънки глезенчета😀 има в аптеките, аз си взимам от Ремедиум на място. Има и в магазини за стоки за рехабилитация. В ДМ също има на тяхна марка, не са ултра стягащи, но стават пак.

Аз съм в 26 г.с. и си чета в приложението какво е нормално за този период - линеа нигра и изпъкнало пъпче, но нямам следа от нито едното. При вас как е?

Аз да се оплача, че всеки ден имам кратка криза - 30-60мин с много учестен пулс, задух и ниско кръвно Sad(( и последните дни - страшна жажда! Досега го отдавах на анемията, но с тая неутолима жажда се притесних за ГД.. и ще тичам до аптека за глюкомер първо, ако има завишени стойнасти, ще взема и CGM. Някоя от вас беше споделила, че ползва глюкомер, може ли да сподели колко време след хранене и колко пъти на ден 😊

# 70
Rarina,сутрин на гладно като станеш,преди кафе(защото и то вдига кр захар) трябва да е под 5.1 ,на първия час и на 2рия .На мен н първия ми казаха под 7.8 ,но нз дали защото дъм с ГД ,2ри под 6.8

# 71
Мерси много, Рубито! Ти колко често използваш - всяка сутрин и след всяко хранене ли?

# 72
Компресиращите чорпаи са абсолютен game changer! Няколко дни съм редовна и вечер се радвам на тънки глезенчета😀 има в аптеките, аз си взимам от Ремедиум на място. Има и в магазини за стоки за рехабилитация. В ДМ също има на тяхна марка, не са ултра стягащи, но стават пак.

Аз съм в 26 г.с. и си чета в приложението какво е нормално за този период - линеа нигра и изпъкнало пъпче, но нямам следа от нито едното. При вас как е?

Аз да се оплача, че всеки ден имам кратка криза - 30-60мин с много учестен пулс, задух и ниско кръвно Sad(( и последните дни - страшна жажда! Досега го отдавах на анемията, но с тая неутолима жажда се притесних за ГД.. и ще тичам до аптека за глюкомер първо, ако има завишени стойнасти, ще взема и CGM. Някоя от вас беше споделила, че ползва глюкомер, може ли да сподели колко време след хранене и колко пъти на ден 😊
Аз съм прясно започваща 29г.с., а линеа ниграта ми се появи още в 9г.с. Joy Но от седмица и нещо забелязвам такава линия и на врата. Първоначално мислех, че е бръчка, но си е чиста пигментация все едно имам дебела бръчка около врата. Отделно и гърдите ми станали хиперпигментирани - буквално по три пръста около ареолите имам пигментация, а самите ареоли все едно са ми станали двойни и те.
Пъпът ми принципно е от онези доооста хлътналите навътре, но вече е доста изпънат и равен.
Бебето вече хълца доста, отделно забелязвам, че започва да мърда много на някакви конкретни песни все едно ги разпознава Joy Това най-вероятно аз си го въобразявам, но ако не е мърдал дълго време и пусна някоя от тези песни и почва да шава.

# 73
Rarina,оооо😀😀 аз го ползвам поне 10 пъти на ден😅отделно съм със сензор и затова проверявам толкова често ,защото се сменят на 10 дни и в началото не са точно(сензорите)но аз имам ГД и доста висока кръвна захар  и слагам и инсулин

# 74
Привет, момичета. Да се разпиша и аз в новата ни темичка 🥰
Вчера имахме късна ФМ 27 гс+3. Беболина отговаря на 26 гс+5 и тегло 1023 -+150 гр. Има ли някой, който също да върви така назад? Иначе всичко друго е наред, околоплодните са нормални, дано си остане всичко така. Ама ме чопли разликата от 1 седмица, защото при нас е инвитро и дето се казва се знае кога се случи чудото.

Общи условия

Активация на акаунт