Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 915
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм веднъж месечно на преглед при АГ и той ми казва кога и какво да изследвам. Последния път каза да не пускам за следв. преглед след месец, а след около 6-7 седмици.
Аз не бих толерирала грубо отношение, особено в такъв деликатен момент. И още повече ако ще платя 1000 лв з апроследяване и още 5к за раждане Grinning Ако е по НЗОК, айде по-бива, макар че пак е недопустимо. Но знаем, че условията не са им добри и това се отразява в/у грижата и отношението Sad
Замислям се дали да не помоля при следващият преглед да е само АГ понеже тя е си е профисионалист и е човечна, а още от самото начало сестрата си е особенна. Може и да я затрудня понеже сестрата води административната работа, което позволява на АГ да се съсредоточи върху прегледа, не се следя по НЗОК.

# 106
Здравейте,
Има ли някоя от вас, при която гаденето да се е завърнало? До пети месец при мен беше много силно изразено и след това постепенно премина. От една седмица, след като хапна и започва да ми се гади отново. Не е така силно, както преди, но си е доста неприятно. Sad   
Няма разлика какво ям, просто ми се догажда .Чудя се, от хормоните ли е... На преглед съм на 31.03. и тогава ще питам АГ, но реших междувременно да проверя дали има и други, като мен.

# 107
Аз от шеста седмица досега в 30-та, все още повръщам и ми се гади силно от някои храни, а след две седмици влизам в осми месец. Щом зъбите ми и хранопровода не са се развалили, бутам го. Joy

# 108
Аз съм по същия начин. От 6та до 30та още ми се гади. Отмина ми тежкото повръщане в 4месец, но все още ми се гади най-редовно. А за яденето - само на малки порции, много съм гладна, но на 3тата хапка започва да ми става тежко и да ми се гади. Сутрин все още ми се повръща от вода обаче Grinning Трябва да съм била будна поне половин или един час, за да си изпия Еутирокса, а го пия буквално с малка глътка.

# 109
Момичета, съчувствам ви най-искрено! Frowning1
Това да ти се гади е ужасно! А щом при вас не е спирало, аз изобщо не трябва да се оплаквам. От средата на пети до края на шести месец при мен беше отшумяло и бях много доволна от този факт. Странно ми е, ще сега отново започна този дискомфорт. Иначе и аз гледам да ям на малки порции, ама вчера на обяд изядох една голяма чиния със зеленчуци и две яйца и след това около един час, не можех да дишам. Едва се движех, имах чувството, че съм изяла един камион храна. Weary . Отделно, започнах и много да се задъхвам, като качвам стълбите. До съвсем скоро се чувствах супер, а сега буквално за няколко дни всичко се промени. Чувствам се изморена. А остават още близо три месеца... Какво ще правя, не знам. Дано е нещо временно и преходно настройване на организма. Гледам да ходя много и да се движа. Не искам да се отпускам.

# 110
Аз си следих първата бременност в Токуда и попаднах точно на Богданова да е дежурна като ми изтекоха водите късно вечерта. Към мен се отнесе ужасно, все едно съм я събудила и ѝ преча понеже раждам през нощта, беше много груба при прегледа за разкритие и взимането на PCR за Ковид, отделно не отговори на нито един мой въпроса а аз бях доста ошашкана като се има впредвид, че ми беше първо раждане. И допълнително вдигна скандал на мен и мъжа ми защо съм си оставила личната карта на регистратурата на спешното, как можело така, аз не съм я оставила просто защото аз съм решила а понеже те ми я поискаха и казаха "качвай се бързо ние после ще я донесем на петия етаж". Изобщо цялата организация в Токуда при приемане и изписване е много усложнена (или поне така беше през 2020 год), има много необяснени процедури и ненужни документи и сега съм се насочила към Надежда. Иначе в Токуда раждах и се следих при д-р Атанасова и за нея мога да кажа само и единствено хубави неща, от нея съм много доволна! Да не говорим, че от Токуда после ни загубиха документите които се пращат за направата на Акт за раждане на детето и то на на всички родили за 3 дни в болницата, и трябваше пак да ходим да ги попълваме и да си подаваме жалби към Агенция за защита на личните данни защото вътре беше абсолютно всичко описано за мен, таткото и бебето.

Ох.. За Токуда съм чувала от 1во лице това за Богданова. Към някои пациенти била супер мила, към други - доста заядлива Sad Иначе.. как да се сети човек довйно да си увеличи предписаната от лекар доза?! Що за коментар Sad
Да и то при положение, че става въпрос за бременност. Да не е бременен човек, да си експериментира ако иска, но при бременност....както и да е 😄
Дежурният лекар беше др. Колева. Аз лично не бях чувала нищо за нея нито положително, нито отрицателно, така че имам само това като опит с нея, може просто да е имала кофти ден.
А иначе аз в началото много исках да се следя при Богданова, но и аз чух от приятелки, че е на настроения, та се отказах.

# 111
  • Пловдив
genome, да те питам, правила ли си си компютърна периметрия? Ендокриноложката, с която се следях в началото на бременността, но смених в последствие ми беше казала във всеки триместър да ходя на КП. Аз обаче до сега не съм била нито веднъж бременна, малко преди да забременея бях правила - стори ми се доста излишно и натоварващо. Сега ендото нищо не е споменавала та се замислих, дали да не ида, как се случват нещата при теб?

# 112
genome, да те питам, правила ли си си компютърна периметрия? Ендокриноложката, с която се следях в началото на бременността, но смених в последствие ми беше казала във всеки триместър да ходя на КП. Аз обаче до сега не съм била нито веднъж бременна, малко преди да забременея бях правила - стори ми се доста излишно и натоварващо. Сега ендото нищо не е споменавала та се замислих, дали да не ида, как се случват нещата при теб?
Не съм, даже не е споменавала. Тя знаеше, че ще почваме опити - пролактинът ми беше 100 и нещо месец преди да забременея и на 6м лечение с Достинекс, а ТСХ - 2 и нещо (аденомът ми е открит в края на януари, терапията почна някъде там или началото на февруари, първоначалната му стойност беше ~1500, а ТСХ тогава 5.21). Каза ми, че януари тази година трябва да повторим ЯМР, ако не съм бременна, а при положителен тест да спра Достинекса, да се видим да обсъдим ТСХ.
При положителения тест вече ми каза, че няма нужда да изследвам пролактин, защото така или иначе при бременност започва да се качва, да спра Достинекс, да изчакаме да родя, ако имам кърма да кърмя около 4месеца, но със сигурност не повече от 6 и да го почваме наново, защото високият пролактин "подхранва" аденома и може да започне да расте. Да изчакаме и да направим ново ЯМР да видим какво се случва.
ТСХ беше 0.68, когато бях с положителен тест и ми каза, че засега няма да увеличаваме дозата, а си оставам на 0.75мг, след месец да повторя и ако е много завишено да отида на контрола + че до края на първи триместър не трябва да минава 2.5. На мен ми се наложи да лежа в болница, после на легло вкъщи и пропуснах да го пусна. Едва в края на 1 триместър, началото на втори изследвах и беше 2.19. А преди две седмици 2.44, та не съм ходила на контрола. Общо взето ми каза, че ако не се покачи рязко ТСХ и се задържи в границите, не излезе някакъв нов ендо проблем през бременността, то няма нужда да ходя на втори преглед, а да се видим след като родя. За аденома и пролактина пък въобще не можем да гледаме нищо докато съм бременна, защото така или иначе има вероятност да расте заради завишения пролактин, но не иска да пипаме хормоните в този период.

# 113
Mомичета, има ли сред вас наскоро летели (бременни) с Bulgaria air? Скоро ми предстои полет, а в сайта пише, че е нужен медицински документ при бременност. Като го изтегля за попълване, в него няма нищо за бременност, а за разни други медицински показания.

Планирам да съм с широко сако, то така не ми личи, за всеки случай да не би да не ме качат Grinning но да ви попитам все пак

# 114
Аз ще летя скоро, но с Райънеър. По принцип документ ти е нужен от Аг-то, обясниха ми, че е стандартен такъв и се казва fit to fly , но той трябва да ти го издаде и подпечата. Аз тъкмо ще съм  в 32-ра седмица,  преди това не го искат, поне от Райън
Mомичета, има ли сред вас наскоро летели (бременни) с Bulgaria air? Скоро ми предстои полет, а в сайта пише, че е нужен медицински документ при бременност. Като го изтегля за попълване, в него няма нищо за бременност, а за разни други медицински показания.

Планирам да съм с широко сако, то така не ми личи, за всеки случай да не би да не ме качат Grinning но да ви попитам все пак

# 115
Здравейте ,момичета:)Мисля,че някоя беше споменала,че си е взела компресивни чорапи от Лили или Дм.След консултация със съдов х,при мен има разширени вени и подуване в краката и ми препоръча чарпогащник за бременни който е над 120 лв😅Трябва да го нося поне 10/12 часа което със идващото лято ми звучи  ужасно.Та може ли да кажете дали сте доволни от вашите и от къде точно сте ги взели?Не съм сигурна дали изобщо ще успея да ги нося толкова часове ,поне да не се набутвам с такава сума

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 10:36 от Rubitooo

# 116
Да, като цяло  са си скъпички компресиращите. Аз засега съм с чорапи до коляното, много съм доволна, около 25-35лв от Ремедиум. Тези от ДМ със сиг са по-евтини, но не стягат толкова.
Но наистина без тези чорапи ми отичат краката, доста е кофти.

Алтернатива на чорапогащника са дълги чорапи, т.е. до бедрото със силикон. В Ремедиум ги гледах онзи ден, около 60 лв. Ще си взема и такива аз, но и ти препоръчвам на теб, според мен по-добре от чорапогащник, който малко или много ще притиска коремчето.

# 117
Rarina,Да,предписаха ми чарпогащник за бременни ,но ми се струва мн запарващо😅И аз ще отида да прегледам ,1 чорап ли е или са чифт?В интерес на останата ,при мен се оказа ,че белтъка ми е под норма и Аг ми препоръча прием на протеин.Доста по-добре съм сега съм и в търсене  на протеин ,дали да е изолат примерно на now или прегнаго (мисля ,че беше този за бременнни)но има мн смесени отзиви за него

# 118
Момичета как сте с ритничетата от бебоците?Днеска направо ми разказва играта рита ме освен навсякъде, но и много ниско долу и като ме изрита там много ме заболява, да не говорим, че усещането е все едно ще излезе някой крак с тези ритници. Имате ли подобни усещания понякога?

# 119
Момичета как сте с ритничетата от бебоците?Днеска направо ми разказва играта рита ме освен навсякъде, но и много ниско долу и като ме изрита там много ме заболява, да не говорим, че усещането е все едно ще излезе някой крак с тези ритници. Имате ли подобни усещания понякога?
Постоянно. Снощи имаше толкова силен ритник ниско долу, че се превих. Изпишках се, тръгнах към спалнята и още в коридора ме ритна отново и имах чувството, че ще се напишкам, та се върнах. Expressionless Отделно че вече го усещам в ребрата си и дори ме е страх на моменти да седна, защото имам чувството, че ще го смачкам. Алергичните ми кихания започнаха и като кихам имам чувството, че го удрям от свиването Joy и след като кихна го усещам как почва да мърда и се размества, та явно и на него не му е много приятно. Няколко дни явно краката му бяха в ребрата ми, скъса ме от ритане и около 3дни бях с ужасна болка в реброто (била съм с пукнато ребро преди и болката беше почти същата), явно ме беше натъртил Grinning Аз като цяло съм с дооста къс торс и въобще не знам къде ще го побера още 2 месеца, а чувството, че ще изкара някой крайник отдолу го имам от месец някъде, в слабините ме боли костта като се движа, а АГ ми каза, че по-зле ще става, защото вече натежава долу, тазът се разширява.
В момента също усещам как е главично и като се изправя едвам си движа краката, а ритниците му са точно под гърдата ми Joy На прегледите е също толкова мърдащ и ритащ, на всеки ехограф рита директно в ръката на доктора и ми е много забавно да го гледам на екрана какви ги раздава Joy

Общи условия

Активация на акаунт