Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 924
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви! На ехографа при мен са точно онези meme-та с бебе приличащо на извънземно/пиратски череп, лицето му фронтално на 2д Grinning Може да се дължи на предната плацента или просто му е удобно така.
Сьомга не обичам, а като цяло и на рибата не съм най-големия фен, но от известно време ми се яде. Но виж - за миди, скариди, калмари умирам Joy Ние сме и морски, имаме си един морски ресторант, който обичам основно заради мидите и нямам търпение да мога да ям отново Joy За месото - баба ми гледа кокошки и ми праща месо, а брат й телешко.

# 136
  • София
За питащите за чорапите от дм, изпращам снимка. Те са доста стегнати и помагат, поне на мен, да не ми се подуват краката.
Аз ги слагам сутрин и махам, като си лягам.
Те са за превенция. Ако имате вече разширени вени си трябва консултация с лекар и той да ви каже кои медицински да вземете.

# 137
Здравейте, мами! На къде сте се насочили да раждате? Някой към Майчин дом, проф. Иван Костов? Не изключвам и Шейново, но след онзи скандал с разменените бебета, малко със свито сърце ще отида там. Плашат ме от сега, че бебенцето ми ще е голямо до раждане, инвитро, на 40 години съм, почти сигурно да се настроя за секцио, но ако си е застанало в позиция и всичко останало е наред ще упорствам за естествено, въпреки едрото бебе. Много ме плаши операцията. Не знам дали въобще ще ми оставят право на избор. Моля се да се наредят така нещата, че да си родя естествено!

# 138
Здравейте
Аз ще раждам в Св.Лазар. В този ред на мисли ви препоръчвам екипа на Ла Вита Нова там, те подкрепят и съдействат напълно за естественото раждане, включително и при по-сложни обстоятелства. Доста лекари в Бг плашат майките, за съжаление, защото ползите от секциото за тях са повече.

Здравейте, мами! На къде сте се насочили да раждате? Някой към Майчин дом, проф. Иван Костов? Не изключвам и Шейново, но след онзи скандал с разменените бебета, малко със свито сърце ще отида там. Плашат ме от сега, че бебенцето ми ще е голямо до раждане, инвитро, на 40 години съм, почти сигурно да се настроя за секцио, но ако си е застанало в позиция и всичко останало е наред ще упорствам за естествено, въпреки едрото бебе. Много ме плаши операцията. Не знам дали въобще ще ми оставят право на избор. Моля се да се наредят така нещата, че да си родя естествено!

# 139

Аз съм се спряла на Майчин дом и доц. Славов. Ноември месец сестра ми ражда при него, а декември първата ми братовчедка - и двете са много доволни. Той е страхотен , много спокоен и позитивен. Вдъхна ми доверие. Глася се за естествено раждане, но да видим 😀

# 140
Момичета, изследвали ли сте Д-димер? В какви стойности е при вас? При мен е 560, пише, че до 500 е реф. стойност. Обаче чета, че при бремнност са съвсем други реф. стойности. А хематоложката казва, че имам нарушение на съсирването на кръвта и правих кръвни за тромбофилия, чакам сега резултат.
При вас как е положението?

# 141
Стойностите при бременност са различни до края на втори триместър дават 1.2 нормални(1200), а до края на трети моята ангиоложка каза до 1.7(1700), като каза, че дори и 2 се смята за нормално до края на трети. Аз го изследвам защото преди две седмици ме наложиха терапия с клексан, но моите стойности бяха 1.3 първоначално и за по малко от седмица, само с увеличаване на натаспина по два пъти на ден, бяха скочили на 1.5. Според мен изследването ти е супер, но все пак виж трамбофилията.

# 142
Момичета, изследвали ли сте Д-димер? В какви стойности е при вас? При мен е 560, пише, че до 500 е реф. стойност. Обаче чета, че при бремнност са съвсем други реф. стойности. А хематоложката казва, че имам нарушение на съсирването на кръвта и правих кръвни за тромбофилия, чакам сега резултат.
При вас как е положението?

Аз съм на фраксипарин и хематологът ми изследва всеки месец и д-димер. Последните 3 месеца стойностите са ми 0.34, 0.38 и 0.5 mg/L. В началото на терапията ми е бил 0.25. Хематологът казва, че са нормални за периода на бременността.

# 143
Аз бях на Фраксипарин, а сега съм на Клексан и края на месец февруари (2 месеца след старта на терапията) следящият хематолог ме изпрати на изследване за Д-димер. Предполагам, че в различните лаборатории референтните стойности са различни, защото при мен е 1.12mg/L (от дадени 0-5) и стойността е наред. Края на този месец пак ще ходя на изследвания.

# 144
Здравейте момичета, записвам се при вас с термин 28 юни. Не знам дали сте обсъждали темата но аз съм на вълна  пазаруване на дрехи вече. Първото бебче ми е майско и взимах дълги и къси дрехи, а сега се чудя от дългите изобщо по колко да взимам. Има ли някъде примерен списък с бройки от вид дреха  и размери Thinking

# 145
Моя приятелка роди началото на юни миналата година и до последната седмица на юни си го кара с дълъг ръкав, но тяхното бебче наддаде дооста бързо първия месец и още на дългите дрешки мина на 56-62 размер (Роден си беше точно 50). На около месец вече беше 62 размер и лятото си изкара на къси бодита 62.
На мен днес ми мина консултацията - моето определено се очертава да е майско. Средата на 30г.с. вече е ок.1800гр. Не ми мериха шийка, но ми спряха магнезия окончателно, освен ако не почна да получавам контракции, защото се оказа, че в крайна сметка от него правя бъбречни кризи.

edit: Добавям кг: +6кг спрямо тези, които бях като забременях.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 00:27 от genome

# 146
Момичета, случвало ли ви се е да имате воднисто течение? Вчера бях на преглед и всичко беше ок, от нощта ми се появи някакво воднисто течение без цвят и мирис. Не е много обилно, но нещо се притесних... Дали да потърся док. Или е нещо от хормоните и е нормално?

# 147
  • Пловдив
Не знам дали е същото, аз си имам малко по-обилно течение, от вече месец, близо два. Ходя с ежедневни превръзки, има дни по-обилно, има дни почти няма. По прегледите всичко е наред, предполагам, че е от хормоните, но се посъветвай с док ако те притеснява. Hug

Да се отчета и аз вече съм на по-чести прегледи през две седмици, отделно ходя и на частно и по ЗК, та реално 3 седмици от месеца съм все на АГ. И за 10 дни откакто приемам протеин (между другото ягодата е много готина на прегнако) бебчо е пораснал с 300 грама Flushed Та сега както ми каза едната АГ си имам едно щастливо, спокойно, дебело бебе. Grinning След седмица пак съм на преглед, ще ми е интересно да видя как е развитието.

Отделно минах през обременяването не беше върха, та спряха ми сладко и тестено, ама то си беше и редно, че последно време такъв неистов глад за сладко никога не е бил в моя живот.

До тук в 28г.с. съм +8кг

Относно дрешките, ако правя сравнение с дъщеря ми родена в зверска жега през август в един от топлите градове в България, първия месец си е била с дълъг ръкав и клинче, обличала съм я и по къс, но се намрежваше от студ. Та и на мен всичко купено ми е предимно дълго за в началото, имам 3-4 бодита с къс ръкав, но те са и малко по-голям размер.

# 148
Здравейте, момичета Simple Smile

И аз имам по-обилно течение, но е бяло и по-гъсто, микробиологията ми беше ок. Най-добре лекар да те посъветва.

Чувствате ли умора и сънливост, аз съм в 30гс и от няколко дена съм като парцал, както в първите месеци. Сутрин ставам и съм готова пак да си легна Sad Пусках изследвания преди седмица и нямаше нещо притеснително. Кръвното ми също е ок. Някоя чувства ли се по същия начин?

# 149
Момичета, случвало ли ви се е да имате воднисто течение? Вчера бях на преглед и всичко беше ок, от нощта ми се появи някакво воднисто течение без цвят и мирис. Не е много обилно, но нещо се притесних... Дали да потърся док. Или е нещо от хормоните и е нормално?

Аз съм със същото течение от ден 1 на бременноста ми. С ежедневни превръзки всеки божи ден. При мен поне всичко е на хормонална основа. Нищо не излиза от изследванията, които АГ ми е пускала, но все пак не е лошо да провериш с АГ-то.

Общи условия

Активация на акаунт