Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 750
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, благодаря много на всички за инфото за намаленията, много ми е полезно! Да се похваля с първите две покупки - нагревател за шишета и стерилизатор със сушене. Супер случайно ги открих в сайта на Ремедиум, но стерилизаторът беше наличен само на мяСто, та отскочихме преди малко. Пускам линковете тук, защото са много изгодни, вкл. ако сметна 25% надолу в Комсед/Хиполенд.

https://remedium.bg/avent-sterilizator-elektricheski-premium-scf293-00-069103/p

https://remedium.bg/avent-nagrevatel-za-butilki-premium-scf358-00-069095/p

А вие чаршафки и друг текстил откъде взехте?

Иначе на Хип и аз се регистрирах за същото комплектче с мострички, бързо дойдоха

# 616
Чаршафчета от ВисВиталис. Нашето легло е с матрак колкото за коша за количката, та в началото ще минаваме с едни чаршафи навсякъде. Имаха 4 варианта на AlberoMio, а взех 3 от тях т.е. 6 чаршафчета -
https://visvitalis.bg/product/albero-mio-charshaf-za-kolichka-2br-baloni-sivo

Още няколко чаршафа в същия размер от Jukki. Имат размери. А в крайна сметка поръчахме гнездо от тях, от тези които са в комплект 5 XXL - с 2 възглавнички, одеало и матраче за гнездото. Първо взехме Comfort т.е. стандартния размер, но объркахме модела на гнездото, върнахме го преди 20дни и и на отделна поръчка взехме по-големия размер, че другото много малко ми се стори, все още имаме проблем с възстановяването на сумата за върнатото, а новия комплект дойде преди 2 седмици, платихме го отделно, та голямо размотаване сме с тях. Вместо да вътнат сумата по сметката вчера видяхме, че са изтеглили още веднъж само за гнездото от комплекта?? Реално първото гнездо сме го платили 2пъти, а вече е върнато при тях и отделно сме платили и новото, т.е. три купени гнезда. Утре ще говорим с тях, защото досега бяха много коректни к не знам какъв е проблемът. И възглавница за кърмене + калъфки за нея.
https://jukki.bg/category/bebeshko-spalno-belo/pamuchni-charshafi-80h40sm/page/2

Пелени за завиване взех на Little Dutch. Тънички са, памучни, много са меки и нежни. И от тях 3 различни модела 120х120.
https://www.happydays.bg/bebeshka-pelena-120x120-sm-baby-bunny-little-dutch

# 617
Момичета, благодаря много на всички за инфото за намаленията, много ми е полезно! Да се похваля с първите две покупки - нагревател за шишета и стерилизатор със сушене. Супер случайно ги открих в сайта на Ремедиум, но стерилизаторът беше наличен само на мяСто, та отскочихме преди малко. Пускам линковете тук, защото са много изгодни, вкл. ако сметна 25% надолу в Комсед/Хиполенд.

https://remedium.bg/avent-sterilizator-elektricheski-premium-scf293-00-069103/p

https://remedium.bg/avent-nagrevatel-za-butilki-premium-scf358-00-069095/p

А вие чаршафки и друг текстил откъде взехте?

Иначе на Хип и аз се регистрирах за същото комплектче с мострички, бързо дойдоха
Във фейса има група..Спално Бельо "Теди и Дени",от там взех комплектите и за кошара и за количка,порт бебе,летни одеалца,протектори за матраци...имaт също гнезда,хавлии.Качеството е добро!

# 618
  • Пловдив
Момичетата с колички Cybex, да ви питам какви дъждобрани сте купили ако сте? Не ми се дават безумни пари за глупости и техния не ми е фаворит. Спряла съм се на този на Moon, но хич не съм сигурна ще стане ли, макар че все си мисля, че трябва да са идентични като размери кошчетата.
https://www.hippoland.net/moon-dazhdobran-za-kolichka
Я ме светкайте Grinning

# 619
И аз питах същото, и още не съм решила. За техния четох мнения, че реално не покрива напълно коша и мокри текстила, въпреки че ми харесва "прозорчето му", но ще взимаме и на кошницата за кола дъждобран и комарник, а не ми се купуват двойно Grinning Ако някоя има и предложения за комарник, който да става за кошницата и коша също ще съм благодарна. Само чадърче мисля да вземем оригиналното засега и поставката за чаша.

# 620
Аз аксесоари за количка ще поръчам универсални от тему/shein. Иначе и в dm видях, че има, там също водят всичко универсално. И за комарниците - за всичко стават.
Точно си оправям списъка и се хващам за главата колко неща има Grinning но е вълнуващо много!

А, добавям - много ми е мерак да си направя готин baby cart на колелца, тип от тези в инстаграм - пълни с памперси, козметика, храна и вода за мама при кърмене и др. Имате ли такова, чудя се къде да намеря самата количка

# 621
Ние взехме Сайбекс Балиос и за дъждобран се спряхме на този на Reer.
https://visvitalis.bg/product/reer-universalen-dajdobran-za-koli … =65033&rlv_rpos=1
Тествахме го, пасва доста добре на количката.
Baby cart вчера гледах в Икеа, но мисля, че съм виждала и в Jusk. 😊

# 622
Благодарности за дъждобраните. Аз търся и някакъв, който да е за кошницата/столчето като го ползваме на количката, а обмисляме, ако е удобно на бебето да го ползваме така, ама и да не виси до средата на шасито Grinning
Baby cart и аз мислех да правя, че даже отидох до Икеа да взема и нещо ми се сториха грозновати на живо и се отказах засега. Слагам какво съм проучвала къде има Joy Казах ви, че имах списък за всичко

1.https://www.ikea.bg/brand/raskog/
2. https://aiko-bg.com/product-48264040007
3. https://www.sinsay.com/bg/bg/stelazh-069ah-08x
4.https://jysk.bg/skhranenie/miks/kolichka-kanstrup-svetlosiva

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 23:33 от genome

# 623
Еднократно бельо и аз съм взела Canpol бикини L и боксерки XL, точно защото четох, че са малки, но като ви чета, не е лошо да ги отворя и да видя как ще са ми... Ще си взема и памучно бельо, което си нося и сега. От началото на бременността изцяло си смених бельото, защото АГ ми каза, че абсолютно забранява прашките и всичко различно от чист памук, беше ми трудно да свикна, защото само прашки носех преди това. Но като свикнах, са ми доста удобни. Най-удобните са ми едни плитки отпред от vikababy, които се водят за бременни и за след секцио, отпред да минават под белега и да не го дразнят. Много са ми удобни през бременността, защото и заради инжекциите, от началото не мога да търпя нищо на корема, надявам се и после след секциото също да ми е удобно с тях.
Следродилни превръзки също съм взела на Canpol и Lansinoh, мисля и един пакет обикновени нощни да си взема.
Джапанки мислех да си нося между пръстите, с каквито си ходя по принцип, но няколко човека ми казаха по-добре да си взема такива, които не са между пръстите, защото много се подували краката и затова се чудех. В крайна сметка днес поръчах едни от sport depot.
Дъждобран и комарник взехме от raya toys универсални - комарникът е Hauck, а дъждобранът Petite&Mars. Не сме ги пробвали върху количката как са като размер. Видях и в dm, че има универсални.
Чаршафи и пелени поръчах от Вис виталис и Jukki, все още ги чакам, тези дни трябва да дойдат. Пелени също взех и от Нотино. Имаше много добри намаления в Нотино, та доста неща от там взех, бебефон на Avent също от там поръчах с хубаво намаление.
Стерилизатора и нагревателя ги изпуснах от там и от Айко, много бързо се изчерпаха, но успях да ги поръчам от Аптеки Нове с намаление, колкото в момента Rarina показа, че е в Ремедиум.
Нощници за болницата си поръчах от vienetta bg, също и халат.
Ваничката ни е Stokke сгъваема, изглежда ми, че ще е доста удобна. Взех и сгъваема каничка за поливане.
Изобщо не си представям да трябва да обикалям по магазините... Всичко поръчах онлайн, единственото, което сме взели от физически магазин, е количката.
Помпата ми е Medela swing flex, имах от приятелка swing, но липсваше фуния и се оказа, че вече не се произвежда този модел и за да купя ставащи фунии, трябва да купя и нов конектор и клапи и цената им стана почти колкото да си взема нова, та направо от емаг поръчах нова. Но имам чуденка за болницата как ще си пренеса нещата стерилизирани - помпата, силиконови зърна, биберон, шише... И после там как ще си почиствам и стерилизирам помпата. Не знам дали ще ми позволят да си занеса стерилизатора, за други болници приятелки ми казаха, че не дават, за Токуда не знам, трябва да се сетя да питам други ден, като ходя на тонове.

genome, благодаря за споделеното, регистрирах се и аз за hipp кутия.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 00:36 от EL*

# 624
EL*, от vikababy отговарят ли им размерите на бельото? Много им се чудих на такива бикини от там. От тях си взех колан иначе за след раждане, защото не знаех дали ще нося, а не ми се даваха много пари за колан и предпочетох за начало да взема някакъв бюджетен, че ми беше трудно да избера размера. Взех С/М и сега на бременен корем го пробвах и дори сега мога да го залепя, а макар и на ръба Joy Добре, че не съм взела големия размер.

За помпа за болницата аз също се чудя. Моят стерилизатор също е на Авент и го намирам за огромен, та абсурд да го нося в болницата Joy По-скоро ако там имат за ползване, но се съмнявам. След като приятелката с раждането в Надежда каза как е имало стерилизатор в болницата, можело е да го ползват, но не са давали да си храниш бебето с изцеденето от помпата. То да се стерилизира, ако бебето ще се храни с това, което излиза от помпата, но ако само фунията ще има допир до нас, а това което излиза ще се изхвърля не знам дали не може и просто с вряла вода и бебешки препарат да се измива в болницата? А обща помпа от болницата май не искам да ползвам, но знае ли се какво ще се случи след раждането.

Вие някакви идеи/хакове за повече удобство сещате ли се за неща за болницата? Че аз си мислих някакви неща, ако всичко мине наред де, че с тоя нисък хемоглобин не се знам колко ще ми е лесно. Имам в предвид:
-взех си по-дълъг кабел за зарядното на телефона, че да ми е удобно до леглото
-мои прибори за храненето. От кварталния взех малка кутийка за прибори, че си сложих ножче, вилица, лъжица
-косата ми в последно време се омазнява супер бързо в корените, в болницата за къпането ок, но моята коса е гъста и вече сравнително дълга, съхне бавно и без сешоар дори лятото не изсъхва, НО въпреки самостоятелната стая, банята е обща с друга майка при нас, бебетата ще са постоянно при нас, та го намирам за неудачно да си мъкна сешоара и да шумя един час с него. Та май ще си взема сух шампоан.
-имам голяма термочаша на tupperware, държи и дълго време топло/студено, има си сламка, та мисля да си я взема с мен
-козметиката си я сипах в travel шишенца, че да не нося туби
-от биобаза пак - ползвам си един рол он, който е изчистен като състав, мини мъничък, не му е натрапчива миризмата, че даже не се и усеща много и мислех да взема него, а не дезодоранти и парфюми, че не искам да набивам силни аромати на бебето от новородено, а при гушкане и кърмене все ще е притиснато в нас
-имам непромокаем несесер за бански и го сложих в багажа - да отделям бебешките дрешки и бельо за пране след като ги запера, че едва ли ще има къде да ги суша в болницата и ще са влажни, а ако нещо се е зацапало все ще го запера там
Това се сещам в момента, че съм подготвила.
Тези неща са ми най-малките кахъри, особено с оглед, че има вероятност да се роди преждевременно, с това, че аз може да имам усложнения, но като вече не ми останаха други неща за подготовка, то почнах за такива дреболии да мисля.

# 625
Леле, момичета, супер полезно инфо давате. Мерси, че споделяте. 💕 От седмици търся пижама за кърмачки (не нощница) и сега в този сайт на Vienetta видях, че има. 😊
За стерилизатор за болницата гледах, че има някакви торбички на Авент за стерилизиране в микровълновата и мислех да взема такива. В някои стаи в болниците знам, че има микровълнова, ще попитам и аз другата седмица как седят нещата в Токуда.
Иначе за нещата за болницата, всичките ми приятелки задължително казаха нещо връхно/халат. Аз обмислям да си взема и някое широко спортно екипче тип анцуг, но от тези широките, по-клошарските 😆, за да ми е по-комфортно ако се разхождам по коридорите на болницата. А и съм си добавила да си купя и сгъваема четка за коса, че се каня от няколко години вече да имам за път. Но предполагам, че повечето от вас имат такива. 😆

# 626
genome, аз си взех L от бельото и ми е добре, по принцип носех S/M. Колан също от тях си поръчах размер s/m, но дори не съм го отваряла да го видя, така си седи😃
Помпата, ако се ползва само за изцеждане и не се дава на бебето, според мен няма нужда да се стерилизира, но на мен не ми звучи ок да не можем да си запазим кърмата, след като и хладилник имаме в стаите... Но ще видим как ще е в Токуда.

Козметиката също мисля в travel опаковки да си я сипя, а сешоар задължително ще нося, със сигурност ще ми се наложи да си измия косата, а без сешоар няма как... Надявам се да може да съм в единична стая, но това не се знае предварително, защото не може да се запазва, а на място, ако в момента има свободна, те настаняват в такава.
Добра идея е по-дългият кабел за зарядното, особено за в реанимацията мисля, че ще е доста удобно да имаме такъв. Също и за приборите ми даваш добра идея, не се бях замислила за това.

# 627
Аз започнах също лека полека да оправям багажа за болницата, че ме гони странно чувство как събитията ще се развият по-рано от планираното.Grinning

Аз ще раждам в Токуда, така че единствено си приготвям лични и хигиенни вещи. След прочетеното се отказах от еднократните следродилни гащи на Canpol, взех такива на Chicco - дано да са по-читави. Отделно си купих обикновено бельо с по-висока талия, за да покрива белега след операцията.
В baby.bg имаше вчера промоция на дамските превръзки на Canpol, та взех по 2 пакета от дневните и нощните.
Отделно ще нося 2 бр. нощници, въпреки че там давали, но за всеки случай, ако не са ми удобни. Едната е на марката mamalicious , специално за бременни/кърмещи и я поръчах от aboutyou - излезе 37 лв.
Единствено нямам халат подходящ за сезона, джапанки имам нормални и мисля, че ще свършат работа.
Няма да разчитам, че наблизо ще имам контакт да зареждам телефон/таблет и ще си нося преносима батерия за по-голямо удобство.

Да ви попитам - кога най-рано може да се сложи колан за прибиране на корема след раждане? Чудя се дали сега да поръчвам или да изчакам? Също така можете ли да препоръчате марка, към която сте се насочили?

Стерилизаторът и нагревателя на Avent ги поръчах още февруари/март от Amazon.de - още тогава бяха на много по-ниски цени от тези в България. Ако ви предстоят още покупки, хвърлете едно око на Амазон, цените са доста по-ниски от тук. Пратките идват в рамките на седмица с Еконт.

Ваничка и стойка взех от Хиполенд - нищо особено, но общо излязоха 100 лв. Коритото ще го държим под мивката в банята, стойка не заема толкова място. Все ще се оправим:grinning:

Чаршафи взех на Cangaroo - нищо особено, за сега имам по 1 чифт, със сигурност трябва да взема по още един комплект.

За baby cart също се бях облъчила от Pinterest/ Insta, обаче за сега не виждам необходимост, понеже в стаята на бебето всичко е подредено и удобно за използваме. Евентуално за нощното спане в кошарата в спалнята нямам идея къде ще държа памперси, козметика, шишета и т.н , но ще се нагодим в движение.

# 628
Аз освен всичко друго, ще нося и компреси за гърди. Ще раждам секцио, та 3-4 ден, когато отичат ще съм все още в болницата. Моя приятелка и 2та пъти е ползвала кърпи с вода, защото не е имала компреси. Взех на Акуку за 16 лв. Като размер са същите като Лансинох, но ми харесват повече, защото от едната страна са като велур и няма нужда да ги пъхаш в джобче, за да ги ползваш.
При нас денят преди изписването има комплимент измиване на коса и правене на прическа и затова няма да нося сешоар. Иначе съм с коса до кръста и дори в момента вече ми е мъка сушенето, но поне там ще ме спасят. 😆

# 629

Ето го дългоочакваното намаление в Хиполенд Joy

Общи условия

Активация на акаунт