Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 31 199
  • 817
  •   1
Отговори
# 795
Аз не знам кога ми е  закъснението, просто в неделя като зацапа, реших че идва. Последните 6 месеца ми е идвало и на 24 и на 37 ден.. Ще видим, другата седмица трябва да стане ясно вече.
В Неовитро след моята пункция Нели дойде да говорим как да стане оплождането. Това за отпуските е доста досадно.. Не знам какво да кажа, явно наистина им трябва един координатор. Съмнявам се да имат чак толкова хора, че да не могат от рецепция да прозвънят или пък да каже на някой от хилядите прегледи преди това.
unserwahnsin, това след доказана овулация ли е?

# 796
Прего, след пункцията говорих с Ивелина. На предишната пункция пак говорих два пъти с Ивелина. Вчера ми се обади Кристиана (тя е главния ембриолог и тя опложда) и ми каза, че нищо не знае за случая ни.

Лира, в Доверие е такава практиката. След като видят женския и мъжкия материал, идват да кажат какво е качеството и уж да се обсъди как да се действа.

Много се напрягам. Запазих час за разговор с Кристиана за понеделник, но така ми е кипнало, че не знам как ще издържа до тогава. Rage

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 11:16 от ВаНиЛа

# 797
Слънце, не, по-скоро изобщо нямах овулация. Правих тестове и нямам нито един положителен тест. Прогестерона пуснах на 19-я ден от МЦ.

# 798
Може и още да не е минала? Аз съм имала овулация и на 25ти ден. Тогава да тествам прогестерон по-рано би било абсолютно безполезно за мен. Колко ти е дълъг цикъла обикновено?

# 799
Между 25-28 дена по-принцип. Дори и да се случи през следващите няколко дни, прогестеронът все още е доста нисък. Аз и преди няколко години имах нисък прогестерон, подозирам че тука определено има проблем. То вече АГто ще каже от какво има нужда

# 800
Много е гадно това с липсата на комуникация и при двете. Дано въпреки всичко (и въпреки нервите) да имате много замразени ембриончета, ванила.
candy, само wtf ми иде да кажа. Все едно не се знае сигурно от 3 месеца, че ще почива доктора по Великден...можеше да те предупредят.

слънце, да е късна овулация и да било овулационно кървене?

Moni, дано скоро пак се получат нещата при вас!

unserwahnsin, няма никакъв смисъл да изследваш прогестерон ако не е 7 дни след доказана овулация или поне 9 дни след пик на ЛХ (положителен тест за О). Единственото,  което показва сега е, че не е минала овулация, което си го знаеш щом не си хванала с лентички. Може да ти е на 20ти ден О и чак след нея ще почне да расте.

Ще си помрънкам аз пак в скрит текст
Скрит текст:
снощи гледах пак тъпо тавана след полунощ и си разсъждавах за нередовния цикъл. Реших да си преровя историята в приложението, което ползвам от 2017. В края на 2016 бях на противозачатъчни за 2-3 месеца с цел регулиране на Ц, нещо не ми бяха достатъчни като доза и имах постоянно кафяво зацапване и ги спрях. След това съм почнала да следя в приложението.
2017: 5 цикъла с дължина 34, 46, 50, 35, 137 дни съответно
2018: 9 цикъла - един 85, след това редовни, защото почнах други противозачатъчни
2019 (тогава почнахме опити): 7 цикъла - 44, 63, 53, 33, 46, 61, 132 (последния приключи с дуфастон)
2020: 7 цикъла - 31, 55, 62, 69, 42, 29, 25. 4 от тях, дори 2 от по-дългите, бяха предизвикани с дуфастон.
2021: бременност
2022: 99, 78, 74 (последния с противозачатъчни)
2023: 11 цикъла, само 1 спонтанен след извънматочната бременност, всички други предизвикани
2024: 9, от които 4 спонтанни: 37, 44, 51 и 71 дни.
2025: за момента един предизвикан и втори текущо на ден 55

Разлика в хормоните и килограмите от 2017 досега е от земята до небето. На хартия всичко ми е по-добре и наистина не разбирам защо е така, момичета. Обмислям вече крайни мерки като тотално изключване на захарта (рядко ям по половин парче торта, иначе сладки неща само домашно приготвени, често с поне 1/2 кокосова захар, но явно не е достатъчно). От друга страна не знам нещо толкова крайно дали още повече няма да вкара тялото ми в някакъв стрес.
Взех си абонамент за някакво pcos приложение, първата им препоръка е включване на протеин на прах за закуска, или в смути, или в печиво. Ама точно в момента не ми се дават 300лв за протеин, пък и знам че контрола на производството там е мижав и хич не ми се минава на протеин на прах.
И пак съм на square one. Ама сериозно ми писва. Масово всички проучвания показват, че сваляне на дори 5% от теглото води до регулиране на цикъла при жени със СПКЯ, защото масово имат проблем със затлъстяване. Аз свалих повече от 10% от теглото си преди да забременея (а сравнено със 2017 са даже над 20%).

Наистина не знам къде греша и какво не правя. Не спортувам активно, ок това го знам. Ама ми е трудно да приема, че това е единствената причина.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 12:22 от 2402

# 801
Ванилка, това е супер фрустриращо и мисля , че не е твоя отговорност да говориш с Кристина , а ако е била е трябвало другата да ти каже, "ок ние тука си лафим, ама звънни на шефката и и кажи всичко щото Еди какво си" . Много е лесно вината да е винаги в нас, все едно не се разпъваме на кръст всеки ден, за всяко нещо сами...бахти хората.
Лудост, продължавай с тестове както казаха момичетата, не е минала ову. Не се отчайвай , еднократно стават аномалии, тук сме свидетели често , не е нужно да е радикален проблем. Аз също смятах, че примерно лигавицата ми е тънка, заради много измервания на прегледи, което и Цветков ми каза, но ей в месец, в който ми разресаха власинките на едната тръба( Grinning) е била достатъчно дебела , че да се захване ...тоест малко е Божа работа. Ако ти е нисък попринцип прогестерона, доказано след ову, си пиеш дуфастон или слагаш утрогестан след овулация и не е невъзможен проблем за решаване. Но не се настройвай задължително за проблеми, може да е моментно, това беше целта на този ферман ❤️
Кенди втф. Цветков трябваше да драсне...
Дими, първо гушкам те и те разбирам❤️ Според мен крайности също няма да подобрят нещата, защото трябва и ти да си щастлива , а не да живееш в константно ограничение и тялото ти оценява, когато умерено хапваш неща, освобождаващо ендорфини. Иначе има колаген на прах, 23лв , стига ми за месец и си го разтварям във вода сутрин, това също е протеин под някаква форма и е евтин, може да пробваш. Също в другата тема Денис написа, че прогестеронът влияел добре на СПКЯ ти имаш ли някакви наблюдения , твоя нисък ли е , висок?

# 802
Ванила, съвсем не е в теб вината, на тия хора това им е част от работата все пак. Ако имат прекалено много пациенти и прекалено много информация, която трябва да се предаде нанякъде, е редно да си оправят каналите на комуникация. И не, не да си говорят по коридорите или да си оставят бележки, ами да си вземат някой софтуеър, дето ще им свърши тая работа. Това за жалост не е нещо, дето ние можем да решим като проблем, нито пък можем да им дадем акъл какво точно да правят.
Кенди, също доста тъпо, можеше да кажат по 10 различни начина, че няма да го има. Никой не се замисля, че това на нас ни коства още един месец.
2402, аз пък мисля, че спирането на захарта не е лош вариант. Яж си въглехидрати, ама да не е от сладко. А пък ако ще е сладко, да е нещо тип лешников тахан илиии знам ли и аз, сурови бонбони, ама не с фурми. Ти сигурно си го знаеш това, ама закуската е хубаво да има достатъчно протеин, за мен най-лесно е да си приготвям нещо с яйца. Ако все пак решиш да огледаш протеините на прах, препоръчвам протеина на Pregnaco, доста е пречистен, има го само в аптеки май. Аз го пия ако съм тренирала в някакви странни часове и няма да се докопам до храна скоро. Иначе абсолютно категорично смятам, че спортът е може би най-най-важното нещо, за да се чувства човек добре. Не че 20те години спортуване са ми помогнали в бебеправенето, но пък точно те психически ме държат над водата със сигурност.

# 803
  • София
Ванила, аз ти пожелаам това, че са ги пуснали 60:40 да се окаже печелившо. Иначе е несериозно да не си говорят ембриолозите - не ми се е случвало досега, винаги всеки с когото сме говорили е знаел какво съм говорила с другият или сме обсъждали със Сенкова.

# 804
  • На изток от Ада
Слънце Изи хоум не са мн чувствителни 25 им е чувствителността.

# 805
  • Be realistic - plan for a miracle.
2402, наистина протеинът на закуска е много важен при забременяване (не само при pcos, ами изобщо), обаче според мен тия прахове, особено ако не си фен по начало, не са яка опция.
Защо не пробваш две яйца на очи, 1-2 лъжици домашен хумус, филийка протеинов хляб (аз приготвям от леща, има много рецепти в интернет), половин авокадо намачкано с лимон и сол? Добавям си и чери доматчета някои дни за още по-свежичко.
Това за мен е топ закуската, с доста протеин и полезни мазнини в нея, засища, зарежда, вкусна е. И никакви прахове не ми трябват Simple Smile
Първото кафе за деня също така е добре да е след хапване, това от една страна заради кортизола, но от друга и разбутване на хормоните причинява.
За захарта - ако можеш да си отпуснеш един cheat day и да хапваш веднъж в седмичцата, това е предостатъчно ограничаване. Никоя крайност не е полезна, психиката започва да се тормози и оттам - тялото... а сме едно цяло, както обичам да казвам Simple Smile

# 806
С две ръце за двете яйца 😄
Аз ям яйца май почти всяка сутрин, но ги приготвям различно - ако ми се яде сладко, слагам една лъжица бадемово брашно и ги правя на палачинка, мажа с някакъв тахан и примерно някакви берита, дето съм минала през огън, че да станат като конфитюрче.

# 807
  • На изток от Ада
Аз с това ядене, хич не съм добре.
Сутрин не ям , то сега ставам по-късно. Иначе колаген пия ...
Яйца обичам, взимам домашни от майка ми , сега ми свършиха, пък кой знае кога ще ходим ..

Нещо обаче забелязвам че ми се яде повече. Вчеря и обонянието ми беше доста засилено.

# 808
С яйцата - мога само варени и само белтъка. Авокадо с чери домати и лимон с хляб от лимец ядях до преди 2м, гастрото ми се накара. Сега мога по съвсем малко, примерно 1/4 авокадо. За тахана и хумуса (колкото и да не ги обичам) ще трябва да попрочета, защото полезни мазнини, ама...мазнини и пак трябва да приемам в минимални количества. Малко сложно ми е да си спазвам всички ограничения, ама все ще се намерят варианти.
Кафето го спрях преди 2 месеца. Нито сутрин, нито следобед пия (мъчно ми е, ама използвах момента като по неволя не пиех)
Благодаря ви за съветите Heart

Днес ми излезе трикратния кортизол, чатГТП-то каза, че сутрешния и вечерния не са оптимални, даде някакви насоки и тях да ги подобрявам.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 15:26 от 2402

# 809
Първото кафе за деня също така е добре да е след хапване, това от една страна заради кортизола, но от друга и разбутване на хормоните причинява.

Оф, всичко мога, но това е много трудно. Като съм вкъщи, то е лесно. Но ако трябва да отида на работа, все още не си създадох рутина със закуска. First coffee.

Общи условия

Активация на акаунт