Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 30 635
  • 817
  •   1
Отговори
# 780
Салсера, този месец съм в пълно неведение, след последното инсе дори на преглед не съм била, събирах документи за фонда и си почивах. Ако до понеделник няма нищо ще ида. Аз в неделя като тръгна зацапване реших, че този месец е под часовник, че ми беше 28 ден.

# 781
Салсера   Да...видимо е, че набира, но не се получава връх, който да се спука, а си работи под кожата.... На моменти боли, като го третирам с кремове болката намалява драстично.... бях се вкарала яко във филма да не би да е нещо сериозно ама се опитвам да избягвам черните мисли....

# 782
Среднощно слънце, супер странно е това. Знам, че вече прави тест, но дали не е възможно да е късна имплантация. А и ти май го прави следобедно теста. Надявам се не ти давам празни надежди. Имаш ли симптоми на спаднал прогестерон?

Mommy, май може да означава наличие на антиспермални антитела.

Моят отчет е 13 оплодени и черна точка за ембриолозите. Обади ми се Кристиана и сякаш нищо не знаеше за нашия случай. Вика ми “тези неща трябваше да сме ги изговорили много по-рано”…. Е първо цялата ми история е при Станулов и предполагам, че имам файл с информация, второ на първото инвитро говорих с ембриолог от техния екип преди и след оплождането, трето и сега след пункцията държах да говоря с ембриолог и пак обясних всичко. Но явно нищо от тази информация не стига до нея или тя не я гледа. Как може да не знае как е минало предходното оплождане при тях и т.н…. Много ме беше ядосала вчера и се чудя кога мога да ида на среща, за да изясним всичко. Аз ли съм виновна, че всеки път като искам да говоря с ембриолог ми пращат другото момиче и излиза че те после нищо не си обсъждат? И не са направили оплождането както говорих и със Станулов и с едната ембриоложка 50:50, а както стандартно си го правят 60:40.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 09:25 от ВаНиЛа

# 783
Правих още два теста със сутрешна урина вчера и във вторник, пак нищо. И то от тези на easy@home, дето трябва да са доста чувствителни. Ако беше имплантационно, мисля че трябваше да е излязло вече?

Mommy, да споделиш ако научиш повече за това, мисля че и при ММ е имало на една от СГ, но никой нищо не каза.

Ванила, и аз много бих се ядосала, каква е тази абсолютна липса на комуникация..Недопустимо като става въпрос за такива неща. Все пак 13 оплодени е супер стойност, пожелавам всички да стигнат до хубави бластоцисти! Flowers Four Leaf Clover

# 784
Аз така на четвърти ден преди цикъл правих от ДМ за ранно тестване и беше супер отрицателен и три дни закъснение си видях втората черта ,даже бях решила че ми идва ,превръзки вече купих едно друго .
Правих още два теста със сутрешна урина вчера и във вторник, пак нищо. И то от тези на easy@home, дето трябва да са доста чувствителни. Ако беше имплантационно, мисля че трябваше да е излязло вече?

Mommy, да споделиш ако научиш повече за това, мисля че и при ММ е имало на една от СГ, но никой нищо не каза.

Ванила, и аз много бих се ядосала, каква е тази абсолютна липса на комуникация..Недопустимо като става въпрос за такива неща. Все пак 13 оплодени е супер стойност, пожелавам всички да стигнат до хубави бластоцисти! Flowers Four Leaf Clover

# 785
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ванила, това е несериозно.
Задължително сериозен разговор, просто задължително.
“Тези неща трябваше да сме ги изговорили много по-рано” - бих полудяла на тази реплика, защото е гаслайтваща и тъничко набиваща вина и в теб. А вината ти е нулева. Има хора които трябва да се координират помежду си и да не допускат подобни пропуски.
Черна точка indeed.

# 786
Пълнолуние честита Кая! Да бъде здрава, щастлива и много да Ви радва! Heart

Еми честито, много се радвам за теб! Стискам палци всичко да бъде наред и да имаш най-спокойната бременност! Flowers Four Leaf Clover

Диди тихичко честито и на теб! Flowers Four Leaf Clover

Моми чела съм съм, че желатиновите конгломерати и аглутинати може да са следствие на бактериална инфекция, може да пуснете една микробиология примерно, но имай предвид че ако са в голямо количество ще има промяна в цвета на еякулата към зелено и жълто, а при ТМ няма, така че не страшно.

Слънце аз имах такова зацапване когато имах полип и ми закъсняваше, надявам се да не е това при теб и стискам палци да е късна имплантация и да ни изненадаш! Flowers Four Leaf Clover

Аз този месец малко се отдръпнах след А, но чета редовно редовно. Вчера бях на преглед,  2 ден от МЦ и всичко е наред, перфектна лигавица и яйчници и горе долу дойде навреме. Имаме зелена светлина да действаме, ще направим фоликуметрия другата седмица и ще действаме естествено засега. Разбрахме се с Сенкова на есен да почваме с процедура, но тя силно вярва, че няма да се стигне дотам. Аз също вече имам малка надежда, че щом стана веднъж, ще стане пак. Въпроса вече е дали ще бъде успешно, но първо да стигнем дотам.

Извинявам се, ако съм пропуснала нещо важно, успех на всички!

# 787
Това с липсата на комуникация е масово.
Има един лекар с 1000 пациенти на главата, на тоя човек ако не му асистират адекватни хора нещата не стават. Ако няма проджект мениджър едно такова нещо, мани го.
Аз току що разбирам, че няма да има стимулация за мен този месец, защото докторът ще е отпуска след Великден.

Аз отказвам всякакви планове, всякакви пътувания, лични ангажименти, за да мога да присъствам и да участвам в каквото ми кажат ама нямат един човек, който да се сети да направи мейлинг лист или да го сложат на сайта си това нещо, че да можеш да си подредиш живота малко. Убеждавам се, че масово по тия клиники по-добре да ходят да вадят картофи.

# 788
Ужас, Кенди, отвратителна е тази липса на организация. И то на фона на хилядите левове дето гълтат, бива да сложат една заплата повече, ако мениджър ще оправи тези неща. Все пак предлагат скъпа услуга и тя трябва да върви с добро обслужване.

# 789
На мен ми е странно, че не е обсъдено на момента с теб.
При последните ми пункции ембриологът ме изчака да се събудя хубавичко, влезе и си обсъди надълго и нашироко с мен как смята да процедира с яйцеклетките. Аз държах на класическо инвитро защото нямаме мъжки фактор, той седна, обсъди с мен дали не бих искала ИКСИ, претеглихме заедно плюс/минус, говорихме за допълнителни екстри при отглеждането, разясни ми процеса (вече не ги вадят да ги гледат на 3 ден как са, ами чак на 5-ти ако има, има). Всичко от-до, на момента. Странно ми е, че не идват при теб и не обсъждат още в същия ден, на момента… явно процесът им е такъв, но ето че се изпускат неща Sad

# 790
Не, не, то това е проблемът. Дойде ембриолог и обсъдихме всичко. Но не беше главната Кристиана, с която говорих вчера, а другата. Тоест те двете не си говорят.... е, вече знам, че с всеки член на екипа им трябва да говоря по отделно...

При последните ми пункции ембриологът ме изчака да се събудя хубавичко, влезе и си обсъди надълго и нашироко с мен как смята да процедира с яйцеклетките. Аз държах на класическо инвитро защото нямаме мъжки фактор, той седна, обсъди с мен дали не бих искала ИКСИ, претеглихме заедно плюс/минус, говорихме за допълнителни екстри при отглеждането, разясни ми процеса (вече не ги вадят да ги гледат на 3 ден как са, ами чак на 5-ти ако има, има). Всичко от-до, на момента. Странно ми е, че не идват при теб и не обсъждат още в същия ден, на момента… явно процесът им е такъв, но ето че се изпускат неща Sad

# 791
В коя болница се случва това ембриолог да идва и да говори? Аз имам немалко пункции в Надежда и никога ембриолог не е идвал след пункция.

# 792
Ясно, аз разбрах, че и с Кристиана не сте обсъдили.
Доста притеснително, но може би ще повлияе добре ако поговорите и няма да се повтори.
Стискам палци на ембриончетата Kissing Face

В коя болница се случва това ембриолог да идва и да говори? Аз имам немалко пункции в Надежда и никога ембриолог не е идвал след пункция.

Инвитро център Неовитро.
Били сме по четири наведнъж в стаята, една по една е говорил с всичките в конкретика за техния случай.
В Надежда не можете да очаквате това, нито в Щерев, за жалост. (Била съм и на двете места, че и на трето, преди да стигна до Неовитро). Просто там отдавна са толкова претоварени, че се счита за "лукс" да даваш информация на пациента и... просто не го практикуват. От пациента в повечето случаи се очаква да бъде физически в даден ден и час там, без да си позволява да задава прекалено много въпроси, че започва да дразни... Поне това е моят опит.

# 793
Благодаря за отговорите, явно не нещо “страшно”. Simple Smile Може би се е получило от по-дълго въздържание (4 дни), уж както трябва, но пък и количеството е доста като милилитри.

Ще кажа дали е оказало някакво влияние като започнем да правим опити. Но засега от тази СГ изглежда всичко е наред. Друг е въпросът, че аз не се чувствам хич добре и се чудя вече дали няма физически фактор като хормони, дефицит на витамини и т.н.

Ванила, това е меко казано непрофесионално… сериозен разговор трябва, това накърнява твоето доверие в екипа, който си избрала.

# 794
Момичета, редовно чета ви, но напоследък съм доста заета и не мога да се включа в дискусиите.

Да се отчитам и аз. Вчера бях на ендокринолог. TSH и пролактинът се нормализираха, но за да проверя овулацията, пуснах и прогестерона. Но тук резултатът беше плачевен. Разбрахме се да отида на гинеколог и да се направи стимулация. Напоследък не можах да намеря добър специалист за себе си, та ендокринологът ми предложи да ме запише при майка му, с която делят един кабинет. Чух добри отзиви за нея, по-принцип е известен АГ в Русе. И ако има нещо, поне ще работят съвместно върху ситуацията. Така че сега чакам 2 май.

Прилагам и изследванията.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт