Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 30 678
  • 817
  •   1
Отговори
# 150
Ще кажа че след първия ми спонтанен аборт в начални седмици доктора ми каза .Случва се ,понякога без причина и се случва защото като наш организъм той е отговорен да пази майката и може да е имало (например) проблем с плода, което се случва в някакви проценти и при здрави жени .Минавам само с тези редове да ви кажа не се обвинявайте ,не се предавайте и не мислите дали е могло или не (поне според мен ) .Не мога да дам съвети освен да кажа .Една голяма прегръдка Simple Smile
Здравейте, зачетох се в темата и реших да се включа и аз. За първи път се престрашавам да пиша в подобни теми и форуми, обикновено чета само информативно.
Нека да ви разкажа моята история. На 24 години съм и "бебеправенето" е нова тема в живота ни, категорично я поставихме на преден план в началото на годината. Нещата при нас се случиха доста бързо, положителен тест имахме още след първите опити.
Всичко това беше доста учудващо за мен, с Хашимото съм и със съмнения за СПКЯ, но непотвърдени. Чела съм доста и за двете диагнози и може би не очаквах нещата да минат толкова гладко.
С приятелят ми бяхме меко казано развълнувани. Още на следващия ден пуснах ТСХ и фт4 и се консултирах с еднокринолог, за да коригигаме дозата на левотироксина. Започнах да пия и Иногинол заради притеснения на ендокриноложката.
Първи час за преглед запазих около 6г.с., което беше вчера в понеделник, но за съжаление не стигнахме до там.
В петък след секс, установих леко бледорозово зацапване, което не беше продължително и първоначално се успокоих, че е нормално и в крайна сметка в понеделник ще коментираме с АГ. В събота вечерта, вече кървях обилно.
Много тежко го приехме и двамата, но може би в момента намирам за трудно да споделя емоциите от загубата особено в писмен вид. Виждам с темата отговори на двойки, които имат много по-дълга история от нашата и повече трудности и се чудя дали не преувеличавам емоциите си и не се притеснявам допълнително без причина за това.
На прегледа в понеделник не беше установено сакче, нито в матката, нито в тръбите. АГ каза, че може би ако бях посетила спешен център в събота е имало възможност да задържим плода, което мен ме разстрои още повече и някак се почувствах виновна. Това така ли е? Не е ли много рано в 6г.с. да се правят опити за задържане на плода? Отделно пуснах бЧХГ, който беше изключително нисък- 91 mU/ml. Не се чувствам много доволна от прегледа при АГ, може би нещата които каза ме притесниха повече отколкото да ме успокоят. Утре предстои да пусна отново бЧХГ.
Главата ми е каша и не знам как да мисля за нещо друго и да не изпитвам вина за случилото се. Какво следва от тук нататък?

# 151
  • На изток от Ада
Фей браво

# 152
Скъпоценна, първо следва да не ходиш повече при лекар, който ти казва “ако бяхте, можеше…” Няма как да се каже можело ли е да бъде спрян един такъв процес или не. Не ми стана ясно кога е изследван ЧХГ - В деня с позитивен тест, по-натам или сега след кървенето? Ако е бил 91 в 6гс (преди кървенето)за съжаление бременността не е имала никакъв шанс и тялото е направило това, което трябва.
Моето мнение е да продължите с опитите, когато емоционално сте готови. Не се обвинявайте, не се сравнявайте с другите и наистина, кажете на тая лекарка да ходи да копае картофи по-добре.
Проследете ЧХГ дали спада убедително.

Файона, браво момиче!

# 153
  • Замък сред облаците
Фей, чудни новини, браво!

Иначе мейлът на Михайлова й е публикуван и в сайта на Александровска - не е личен в смисъл на персонален, ползва си го служебно, просто не е на болница/МЦ:

Скъпоценна, с 2 ръце се подписвам под поста на Кенди.

# 154
fayonka, само с такива добри новини да се включваш Heart

skupocenna, съжалявам и подкрепям казаното от момичетата. Имаш пълно право да си го изживееш. За съжаление такива неща се случват по-често отколкото предполагаме, ама това не ги прави по-леки. Пожелавам ти когато сте готови да опитате отново нещата да се случат бързо и да е до термин!

# 155
Фей, изключително много се радвам! Само хубави новини да чуваш до термин! ❤️
Скъпоценна, много съжалявам! Присъединявам се към мненията на момичетата.

# 156
Здравейте, момичета, нямам много възможност да ви чета редовно и съвсем бегло хвърлям по някой поглед на темичката, но ви мисля. Искам да напомня за кампанията на радио Витоша "ПОВЕЧЕ БЪЛГАРЧЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ 2025", че е активна, така че може да разгледате и който желае да кандидатства за някои от процедурите/прегледите.

Файонка, много се радвам за теб, мисля че пропуснах да ти честитя по-рано и се възползвам сега да го направя. Лека, спокойна и най-важното успешна бременност ти пожелавам. Вярвам че този път ще е различно. Heart Hug

Съжалявам и за момичетата които нскоро прочетох, че преминават през загуби. Пишете тук и в съседните теми, излейте си емоциите, ако имате нужда, сигурна съм, че е едно от най-подходящите места на което да срещнем подкрепа. И не губете вяра, знам че е трудно, но за съкровените мечти си заслужава да се борим. Heart Успех!

# 157

skupocenna, съжалявам за това, през което преминаваш.. Broken Heart Най-добри съвети ще могат да ти дадат в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1701239

Първо, честито за твоите добри новини! Иначе благодаря много за насоката, ще почета и там, но утре вече. Днес май ми става много...

Не ми стана ясно кога е изследван ЧХГ - В деня с позитивен тест, по-натам или сега след кървенето? Ако е бил 91 в 6гс (преди кървенето)за съжаление бременността не е имала никакъв шанс и тялото е направило това, което трябва.
Да, извинявам се за неяснотата. ЧХГ изследвах чак в понеделник т.е след прокървяването. Аз не очаквах много по-различни резултати, но АГ иска да отметне възможността за извънматочна бременност. И може би и аз споделям вашите мнения относно АГ, малко на сляпо запазих час при нея по препоръка на ендокриноложката ми заради притеснения от гестационен диабет и нуждата от следене, но няма да повторя със сигурност.
Ще кажа че след първия ми спонтанен аборт в начални седмици доктора ми каза .Случва се ,понякога без причина и се случва защото като наш организъм той е отговорен да пази майката и може да е имало (например) проблем с плода, което се случва в някакви проценти и при здрави жени .Минавам само с тези редове да ви кажа не се обвинявайте ,не се предавайте и не мислите дали е могло или не (поне според мен ) .Не мога да дам съвети освен да кажа .Една голяма прегръдка Simple Smile
И аз така знам, че толкова рано просто не е било "писано" и нещо не е било наред с ембриончето, но.... Благодаря ти за потвърждението, че не е "грешката" при мен и моето мислене.
Благодаря и на всички останали за положителните отговори. Не очаквах, но се чувствам малко по-спокойна след като споделих с някого случилото се. Heart Decoration

# 158
Fayonaa, страхотни новини! Heart Все такива да са!

Scupocenna, нямало е какво да направиш! Hug

S.G.C, ти как си?

# 159
Файона, чудесни новини! Нека всяко посещение при лекаря бъде изпълнено с въднуващи сърдечни удари на вашето бебче.

Скъпоценна, съжалявам 💔 Не се обвинявай. И няма нужда да се срамуваш от чувствата си, имаш право да изживееш това преживяване по начина, по който можеш. И аз препоръчвам да намериш някой за второ мнение и изобщо да смениш лекаря. Според мен, израженията на този са токсични.

Forest flower, аз нямам миома, но приятелката ми имаше. Забременя буквално след два месеца опити, но имаше проблемна бременност и тежко раждане. Първо трябваше да се излекува, но стана каквото стана..

# 160
Ох момичета и аз има час при Калчев скоро, който е записан от миналата година. Сега като прочетох какво пишете, се зачудих дали въобще да ходя…

# 161
Fayona, много се радвам за теб и ти пожелавам щастие от тук нататък!
Скъпоценна, нямало е какво да се направи според мен.
Благодаря на момичетата включили се за миомата, много ме е страх и събирам информация.

# 162
Silence Според мен не се отказвай от прегледа с Калчев. Отиди и виж какво ще ти каже и какви прегледи ще ти назначи. Ако го усетиш, като твоят лекар продължавайте. При мен пуснахме изследвания, направихме офис хистероскопия, консултация с имунолог и др. Пробвахме 2 месеца на естествени опити с лека с стимулация и терапията, която имуноложката назначи и нямаше успех. Напълно нормално е да ни насочи към инвитро, за да се види има ли оплождане , развиват ли се и тн. Все пак той може да провери определени неща и ако е отметнал тези, които смята, че трябва да се проверят, то е безмислено да те мотае. Успех ❤

Фей Страхотни новини. Дано всичко е наред.

Anigo Съжалявам за развоя при теб 🤗

Скъпоценна Съжалявам, че минаваш през това. Подкрепям мненията на другите момичета. Не се обвинявай. Дано следващият път всичко е наред.

# 163
  • Be realistic - plan for a miracle.
Разбира се, че е добра идея да отидеш. Никога не знаеш. Калчев е помогнал на много жени, включително на моя много близка приятелка, която всички други бяха отписали, че няма са има родно дете.

Ох момичета и аз има час при Калчев скоро, който е записан от миналата година. Сега като прочетох какво пишете, се зачудих дали въобще да ходя…

# 164
Файона, толкова хубава новина като за края на деня ми, искрено ме усмихна. Чакаме те след всеки преглед с още по-вълнуващи и хубави новини. Не знам за останалите, но мен лично, подобни новини ме зареждат много позитивно и колкото и да е бил труден денят, ми го оправят.
Скъпоценна, съжалявам за развоя, но така е трябвало да се случи. Най-важното е да не се обвиняваш. Изживей си го колкото е нужно и ти желая успехът да дойде съвсем скоро.
Към момичетата от Варна - търся препоръки за специалист по акопунтура. Ако някой е ходил някъде и е доволен дайте контакт моля.

Общи условия

Активация на акаунт