Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 619
  • 674
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Има си лекарства за тревожност с натрапливости, за две седмици ще е нов човек.

# 481
  • Пловдив
Добре де .............в някакъв момент не можете ли да приемете ,че това е лоша, проклета жена , която след раждането на детето и т.н. връзване на мъжа и , са паднали всички задръжки в нейното поведение и държание.
Хайде да не отваряме другите теми , в който се говори за "прекрасни" мъже , който се след раждането и "връзването" на жената си показват всичките рога..
И тук да не излизаме с версия .... Една майка това не би го направила или една жена.........правят го , както го правят и мъже , така го правят и жени и светът е пълен и 2та модела хора .

Няма пол в лошотията и проклетията на хората , нямат пол и болестните състояния.

Trial периода е изчерпан  ..........време е за шоу.

# 482
Какъв trial период бе човек?
Спри се малко. Ако е просто луда - тя може въобще да не осъзнава какво върши.
Стига с тая мизогиния.

# 483
  • София
Добре де .............в някакъв момент не можете ли да приемете ,че това е лоша, проклета жена , която след раждането на детето и т.н. връзване на мъжа и , са паднали всички задръжки в нейното поведение и държание.
Хайде да не отваряме другите теми , в който се говори за "прекрасни" мъже , който се след раждането и "връзването" на жената си показват всичките рога..

Trial периода е изчерпан  ..........време е за шоу.
Падането на задръжки само по себе си е признак на разклатена психика. Това първо. Второ, не случайно съм започнала тема за невъзможните хора, т.е. лошите хора в семейството и вече 13 години си върви тук. Тези хора са манипулативни и карат близките да мислят, че онова, което лошият иска всъщност е идея на жертвата и ги оплитат финно в мрежи от манипулации. Насилниците правят същото, но и бият, ама за да ги търпи някой то този някой вече е поставен в сериозна зависимост финансово, емоционално и психически. Тези хора и обикновено не си гледат децата изобщо, камо ли да седне тя при 4-ма баби и дядовци да прави всичко сама. 4 месеца здраво бебе да не е видяно от никого, ни от собствените и родители, е яко извън норма. Мен лично това ме впечатлява най-много. Самата тя не контактува с никого и очевидно затъва все повече в тревожност и натрапливости, които избиват на истерия и агресия, вербална и физическа. Това не е просто лош човек, това е човек с много разклатена психика. За мен, не съм там, не съм психиатър, затова казвам, че психиатър може да сее произнесе и после да се мисли какво е решението.

# 484
Според мен жената има нужда от помощ, щом преди не е била така. Следродилната депресия далеч не е единственото психическо разстройство, което може да се отключи в перинаталния период, описаното повече ми прилича на post-partum anxiety или post-partum psychosis.

Сега, ясно, че у нас психическите проблеми носят стигма и силно се надявам авторът и семейството му да не отпишат жената като "луда", а да съдействат смислено да и осигурят помощ. И то по нейните правила. Нещото, в посока на което аз бих работила, е не роднините ми да видят детето и да ми помагат за него, а да се среща онлайн с психиатър - не психолог.

И да разкажа нещо от 1 лице. Детето ми се роди недоносено и по ковидно време (разбирайте със сериозен риск от тежки усложнения при респираторен вирус). Роднини го видяха също на по-късен етап, на месец и нещо (сиреч все едно новородено по коригирана възраст), и с условия - никакви неразположения, навън в парка и с FFP3 маска. Дали им е било приятно - надали. Мисля, обаче, че разбираха притесненията ми и ги споделяха, дума не са обелили за виждане и чакаха аз да иницирам среща. Особено моите родители - лекари, ежедневно виждащи се с болни - я видяха месеци по-късно. Не, че не са искали да гушнат първото си внуче още като новородено, но се страхуваха те самите.

Предложи такъв вариант - роднините да дойдат да видят внучка си на разходка навън и да са с маска и дезинфекцирани ръце. Без целувки и да му дишат в лицето. В момента все още има грип А и мнооого RSV, ако сте в София, тъй че не е неразумно да се вземат мерки. Ако съпругата ти няма страх от ваксините и RSV я плаши, може да предложиш да сложите Abrysvo, по наше време нямаше, за съжаление.

Прочетох, че детето е родено декември. Ако роднините ми и на мъжа ми са от типа срещащи се с много хора, работещи в отворени офиси, не ползващи маски и антивакс, аз също бих ударила спирачка на вижданията в грипен сезон. А сега съм от ларж майките, които си събират детето с други болни деца и сополът не го считам за болест, дъщеря ми хода гола и боса целогодишно. Но това е когато детето е поотраснало и като са му поставени нужните задължителни и пожелателни ваксини.

Смятам, че жената не се прави на интересна, защото правилата за майка й и свекърва й са еднакви. Ако за майка й можеше, а за свекървата - не, тогава да я подозираме в подмолност. Но явно има силно изразена тревожност, за която трябва да се работи, а междувременно да обсъдят без обвинения и натиск дали има някакъв вариант за виждане, който не я притеснява. Времето, прекарано навън и с нови добронамерени хора ще й се отрази добре. Даже нека е първо с нейните роднини, за да не се чувства на тръни с твоите. Ще мине този период, ще й се наместят чакрите на жената, но от поведението на околните зависи дали всички мостове ще бъдат безвъзвратно разрушени. А детето ви заслужава да има сплотено семейство.

# 485
  • Пловдив
Цитат
Насилниците правят същото, но и бият, ама за да ги търпи някой то този някой вече е поставен в сериозна зависимост финансово, емоционално и психически

Нарочно оцветих ..........абсолютно правилни са а твърденията  , точно емоционалото свързване е разковничето ...........виждаш нещата , но трудно реагираш.Още повече , когато и не срещаш подкрепа отстрани а това държание се оправдава даже и толерира и тук започваш и ти самият да търсиш грешката в себе си . Сега си представи ,че тази жена е Любовта му , това дете му е всичко и този брак е точно това, което човека си е мечтал и искал. Как да стане и да си тръгне , без да опита всичко нали все пак е МЪЖ ........обаче няма подкрепа за него и понеже е мъж , пък тя родилка ..........тя е хормонално обременена .........примерно

Затова и предложих камерите ..........защото това ако не се види , трудно може някой да го разбере , защото за някой потребители тук .........той преувеличава , той си измисля , той  предизвиква ........и подобни. И това е и отношението към него и отвън.

# 486
  • София
Цитат
Насилниците правят същото, но и бият, ама за да ги търпи някой то този някой вече е поставен в сериозна зависимост финансово, емоционално и психически

Нарочно оцветих ..........абсолютно правилни са а твърденията  , точно емоционалото свързване е разковничето ...........виждаш нещата , но трудно реагираш.Още повече , когато и не срещаш подкрепа отстрани а това държание се оправдава даже и толерира и тук започваш и ти самият да търсиш грешката в себе си . Сега си представи ,че тази жена е Любовта му , това дете му е всичко и този брак е точно това, което човека си е мечтал и искал. Как да стане и да си тръгне , без да опита всичко нали все пак е МЪЖ ........обаче няма подкрепа за него и понеже е мъж , пък тя родилка ..........тя е хормонално обременена .........примерно

Затова и предложих камерите ..........защото това ако не се види , трудно може някой да го разбере , защото за някой потребители тук .........той преувеличава , той си измисля , той  предизвиква ........и подобни. И това е и отношението към него и отвън.
Не разбираш как работи схемата и се хващаш за емоционално и психически. Тези хора не си гледат децата. Не се преработват и изобщо няма шанс да ти стои затворена с бебе и да истерясва. Вместо камери да я заведе на лекар. Психичноболните също са манипулативни, но им личи. Ето, че авторът отчита поведението и като ненормално. При жена психопат щеше да мисли, че той е ненормален и вместо тя да се кара с майка му той да се кара с нейната. Само гледане на филми не стига, за да се вникне в истории с психопати.

# 487
  • Пловдив
Аз продължавам да си твърдя ,че тя не е психично болна или поне не дотолкова колкото е приетото схващане.

Просто е ПРОКЛЕТА , ЛОША , характера и е такъв ........невъзможен. И сега вече с детето и с отстъпчив мъж  е решила  ,че има кой да и търпи изблиците ,всички задръжки са паднали и ролята на Майка и е отворила всички възможности да си изкара лошотията навън

# 488
  • София
Аз продължавам да си твърдя ,че тя не е психично болна или поне не дотолкова колкото е приетото схващане.

Просто е ПРОКЛЕТА , ЛОША , характера и е такъв ........невъзможен. И сега вече с детето и с отстъпчив мъж  е решила да си изкара всичко навън.
Може, но това не обяснява защо никой не е виждал детето и, защо се е нагърбила с отглеждането му сама, защо не се вижда с никого, и защо не е щастлива, а е в истерия. Лошите хора са уникални егоисти и си живеят прекрасно на гърба на другите. В случая тя е на път да остане сама, защото мъжът и няма да изтърпи това, а и не е нито финансово зависим, нито сам на този свят и родителите му вече виждат, че нещата са извън контрол. Да беше той жена по стара традиция щяха всички близки да му кажат да си трае и да търпи, но за мъж никой няма да даде такъв съвет.

# 489
Мъжът е писал, че са заедно от 7г., от 3 женени, тоест тя не е бързала да го връзва с дете, което е било желано пише и планирано от двамата.
Пише обаче, че тя категорично отказва да говори по темата, че нещо й има. Изкарва него безотговорен, въпреки че той си е намерил работа отвкъщи, за да помага, става нощем, прави храна. Това не го прави всеки мъж, особено нощем, когато майката кърми.
Всичко е започнало още със самото забременяване. Според мен е по-добре психолог, а не психиатър, който да я натъпче с лекарства, тя да стане кротко агне, но това още повече да разбърка всичко в организма й, и после цял живот да е зависима от лекарства.
Аз бих говорила и с родителите й лично, без да й казвам, да видя те какво мислят за цялото това нещо, за състоянието и изолацията й.
А какво е точно добра майка се вижда след години. Категорично жена, която ще контролира детето непрекъснато не е добра майка. Тук има проблем, то се вижда, но във форума няма да се реши.

# 490
Е, като е проклета и лоша, той къде е спал, че се е оженил за нея, че и дете са създали. Не е ли видял червените флагове? Нали така питаме, жените жертви на насилие, нека да зададем същите въпроси в случая.

# 491
  • Пловдив
Цитат
Ти си лекар и знаеш. Боже опази!
П.С.
Ако не спреш с отявлената мизогиния ще започна да те докладвам.

Млъквам!
Психиката ми трудно би понесла някой да ме докладва във форум. Такива травми ще ми се отворят ,че отиде години лечение ...........

# 492
Когато няма дете, много жени успяват да се прикриват, особено ако не живеят заедно с мъжа. Когато дойде бебето обаче, работата и отговорностите покрай него са много и тежат - къде от неумение, къде от умора.... Неслучайно много семейства се разпадат в първите години след раждането.

# 493
Ах, тия гадни, прикриващи се жени. Ми да не спят, мъжете. Нали така? Както питаме жените, къде спа, че не го видя какъв е, пък сега ревеш.
И мъже изтрещяват след раждане, въпреки че те нямат проблеми с хормоните.

# 494
Той каза, че преди бебето не е била такава, скандалите са били в рамките на нормалното. Защо си измисляте, че била лоша, а той не разбрал?

Общи условия

Активация на акаунт