Чувствате ли се женствена жена?

• 20 317
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
Именно за това казах, че на първо място много зависи как се чувстваш отвътре. Когато имаш вътрешното самочувствие, че си женствена, значи си такива. Но не мога да не приема, че външния вид има пръст. Като под външен вид нямам предвид, че всички трябва да изглеждаме като супер модели.

# 61
Да.
Гримирам се ежедневно, имам си процедури, правя си ноктите, косата, нося рокли, поли, хората ми отварят вратите, дават ми път/ред, не извършвам "мъжки" неща /въпреки че живея сама с детето/, а си плащам ако има нещо за колата или дома, отделно мъжете все искат да ми правят услуги някакви, да ми налеели масло, че било важно, да ми качат нещо до нас и пр.
Абе, откакто съм сама, съм повече жена, от както като бях с мъж...... Joy

# 62
  • София
Тогава що така ги хейтиш Bowtie

# 63
Хейтя само комплексарите.
За другите, само любов.

# 64
  • София
И аз някак навлизам повече в женската си енергия, откакто съм сама. Все още се уча де.
Но ми харесва да се грижа за себе си и дома си, да се гримирам и обличам по-женствено.

# 65
  • Поморие
Женският месец, отминалият вече осми март и нестабилното време в началото на пролетта ме накараха да се замисля за женствеността, вътрешната красота и привличането.

Чувствате ли се женствени?
Кое ви кара да се чувствате така? Имате ли специални ритуали за красота, време за себе си, нещо, което правите, за да се почувствате по-красива, желана, секси?

Успявате ли да ползвате женска сила в ежедневието си? Нямам предвид евтино поведение и промискуитет, а по-скоро да усещате реверанс и отношение от околните, благодарение на красотата и излъчването ви?
Правя всичко, за да се почувствам - било то, грим, подбрани дрехи и аксесоари, обувки, грижа за косата и напоследък сякаш се намирам за по-добре изглеждаща.
Друг е въпроса, че "светът навън" бързо развяля илюзоята ми и усещането ми за женственост. В последните години, колкото и да се старая, съм забележима колкото.. 80г. пенсионерка.
Чувството ми за женственост, колкото и хубава, слаба или стилна да изглеждам, се изпарява веднага, щом се размина с 16-18г. момиче с коса до кръста и дълги крака. Няма нужда да обяснявам коя ще има повече шансове в живота - не и наближаваща 30те "лелка", бутаща колички и спасяваща последните капки от отиващата си младост... Уви, в такъв свят живеем. Несправедливо, но факт.

# 66
Наближаваща 30-те лелка?

Която спасява последните капки от отиващата си младост?!

No Mouth

# 67
По-скоро съм със смесена енергия, която зависи от някои заобикалящи фактори.
Иначе когато излизам навън, гледам да се наглася. Никога не излизам без грим, изправям си косата, слагам парфюм, обличам се добре. Постоянно хората като ме видят, че съм с малко дете ми предлагат помощ, я да ми отворят вратата, я да ми помогнат с покупки. Не отказвам помощ и ми е приятно да я получа.
Вкъщи е малко по-различна ситуацията.
Аз съм 35-годишна лелка и да ви кажа, още ме заглеждат и ми пишат. Момиченца 16-18 какво да ги коментирам - може визуално да са хубави, но като си отворят устата и покажат знания, обща култура или по-скоро липсата им...от различни планети сме, различни поколения. Аз съм уверена за това, което съм, което съм постигнала, завършена жена съм, не ми трябват мигли, екстеншъни и хиалурон, за да бъда жена. Не изпитвам и нужда да се подлагам на естетична хирургия. Единствено бих свалила едни 5-6 кг.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 09:06 от mariamp28

# 68
  • София
Е то аз със години бях пълен мъж - просто трябваше да мина сама през живота и да се боря с мъж, потънал в женски тревоги.
Леля ви може и баба да ви е, ама въобще не се давам.

# 69
За да не говорим за застаряващи лелки на 30, е добре една жена да изгради връзка със себе си и да се чувства добре в кожата си. На чисто ментално и психическо ниво. Не говорим за свръх позитивизъм и разни женски тирирамби. А за център на женствеността.
Ако съм в ума си с усещане за женствеността, то дали ще съм днес с очна линия или без, утре с пола/рокля/дънки, няма никакво значение. Тази женственост се излъчва отвъд финтифлюшките.
А иначе, елементарната грижа за външността и стила, е базова. Тя често не излъчва женственост, а по-скоро претенциозност. Има направени много добре жени, но са като стерилни. Нищо женствено няма в тях.

# 70
  • Поморие
Наближаваща 30-те лелка?

No Mouth
Описах как се чувствам. Как обществото ме кара да се чувствам....

# 71
  • пустинята Гоби
Сменете обществото. Моето на 30 ме караше да се чувствам най-прекрасна на света! Хич не ми е хрумвало тогава да се сравнявам с 18 годишните, малко е нелепо жена с деца да се мери.

# 72
Наближаваща 30-те лелка?

No Mouth
Описах как се чувствам. Как обществото ме кара да се чувствам....
То едно общество....нали не искаме да ни харесват такива като Марто Елвиса. 39-годишен с 19-годишна....доста сбъркано.

# 73
Никак не ми е женствено принизяването на други жени, пък били те и 16 годишни. Почти деца...

# 74
А защо 30г”лелка” да се сравнява с деца на 16-18г. ?!Те са момичета, още са далеч от женската си енергия болшинството.
На почти 48г и се чувствам повече жена от моето 18г  аз.
Да, кофти ми е, че остарявам, но не се сравнявам с младежи, защото няма как просто.

Общи условия

Активация на акаунт