Младостта си е малдост. Факт.
Обаче ежедневно наблюдавайки какво поколение се задава ви казвам, че положението не е никак розово.
И цел номер едно ще ми е дъщеря ни да не стане такава кифла, дето гледа като теле и не може в 12 клас елементарен тест да напише в word.
На 100% една 30 годишна жена, с харизма, знания опит, хобита ще е по-интересна от 18 годишна пикла, чиято единствена цел е да си масив джуките и са бъде звезда в ИГ.
В, разбира се зависи и от това, какъв мъж е насреща й.
Не знам каква е причината да се чувства човек така като съфорумката, със сигурност за нея е валидна и сериозна и я разбирам. Живеем в много недружелюбен за жените свят все още, колкото и да се правим, че не е така, но това е друга тема.
Аз никога не съм имала толкова внимание като ученичка, студентка, колкото сега като 36 годишна омъжена жена. И ми е много чудно защо е така.
Преди все се влюбвах в някакви невъзможни гора, топ красавци да ги наречем.
Все страдах от несподелени любови.
Или пък все ме харесваха най-добрите ми приятели. Такава беше тийнейджърската ми история.
Много съм се чудила как така, на какво се дължи, но е факт, че сега същите тия дето не ми обръщаха грам внимание като ме срещнат гледат като гръмнати, усмихват се, запят ме откровено, че даже и ми пишат.
И не правя нищо. Не съм кокетка, не флиртувам, не показвам никакъв интерес.
Държа се на разстояние и много ясно давам да се разбере, че граници никакви не могат да бъдат прескачани.
Пишат ми разни набори, които преди не са ме и забелязвали, приятели, стари познати.
Даже баща ми отчете, че много ме заглеждали мъжете из центъра 😅🙂
А пък мъжа ми все казва, че се кефи на това жена му да е харесвана.
Както бях почти незабележима девойка, така след като родих и се омъжих изведнъж се явиха всякакви ухажори.
Но като цяло бих казала, че се чувствам много по-уверена от 20 годишното си аз, и по-някак на място, знам ли. Приемам се, преди все се вглеждах в недостатъците си, сега ги приемем като мои си особености..
И говоря не само за външност, а и за характер.
За гримирането и женските ритуали-коментираме ги, защото се пита.
Не казваме, че грим, рокли и токчета е равно на женственост.
Но доста често се асоциират с това според мен има защо 🙂