Старо жилище за ремонт.Да го продам ли или да го ремонтирам?

• 2 893
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Вероника май е от Варна.
Ако е за Варна, 3-4 стаен в центъра, и съм сигурна, че ремонтът ще излезе толкова, бих ремонтирала.
При продажбо-покупка имаш едни ок. 10 процента разходи, отделно какво можеш да купиш за останалата сума, дали има читаво предлагане и т.н.

Успех, каквото и да решиш!

# 16
Не бих продавала. Изхвърляне на мебелите, козметичен ремонт и даване под наем немебелирано. Така ще се понасъберат парици за по-основен ремонт, пак под наем и така - машина за пари.

# 17
  • Банско
Не продавайте, ремонтите не са толкова скъпи ако ги правите с минимални и по-евтини материали, но пък си е занимавка с майстори. но после може да го давате под наем и винаги ще имате доход.

# 18
  • пустинята Гоби
Това категорично не е вярно, НС с помещения като тези на СС, със същата реална площ, без включени тераси, мазета и подобни, се намират само в луксозни нови комплекси, а там цените на кв м се изравняват.
Това категорично не е вярно. По принцип не може да се обобщава център, нови—луксозни комплекси. Локацията е много ключова, но в хубавите старит софийски квартали (вероятно важи и за Варна) цените са уау. Това може да се провери с един клик. Успех с търсене на евтино жилище в Оборище, Лозенец, Яворов и сие. То там и скъпи за ремонт се намират трудно.

# 19
  • София
Аз едно време имах подобен казус. По-добре си го запазете и ремонтирайте, освен ако нямате твърд план за закупуване на по-голямо, по-добра локация и прочие.
При мен стана така че продадох гарсониера, купих къща, после продадох къщата и пак купих гарсониера, само че ремонтирана. 😁

# 20
  • Най-красивата страна
Не съм уточнила,става въпрос за Варна.
Имам средства за ремонт.
Ако реша да продавам обезателно ще купя друг имот и ще го дам под наем .Не бих го затворила.Смятам,че не е добре жилище да стои празно.Бих купила и ваканционен имот...

# 21
  • По света и у нас
Проблема при централните жилища е че цялата сграда е на 100 години и дори да го ремонтираш ако входа е ужас, това пак ти сваля цената, а самия ремонт на входа може да е невъзможен заради съседите.
От любопитство каква е локацията и колко би му искала без да е ремонтирано?

# 22
Аз бих направила ремонт и бих го давала под наем. Центърът на Варна и кварталите са различни неща. Но хората сме различни, мен не ме привлича покупката на ваканционно жилище например.

# 23
  • София
Жилище в центъра на Варна не бих продала щом имам пари за ремонт.

# 24
  • Най-красивата страна
PriMadonna,жилището е в центъра на Варна,стара сграда ,зад хотел Черно море.Синя зона е.За майсторите паркирането ще е проблем.
Ремонт е възможен,но ще трябва да се пази тишина от 14-16ч.,което означава,че ще стане по-бавно.
Половината съседи са възрастни семейства.
Входът се подържа.Сменена е дограма.
Асансьор няма.

# 25
  • пустинята Гоби
Няма асансьор, ама е на втория етаж. По принцип навсякъде се пази тишина от 14 до 16, нашите съседи например много държат на това, ама ремонти се правят. Мястото и апартамента доколкото разбирам са много добри, значи остава да си помислиш добре дали ти се захваща с ремонт, защото си е приключение.

# 26
  • Бургас
Аз не бих продала. Щом е голям, няма ли как да се обособи на два по - малки апартамента? Моя колежка така разделиха с брат си наследствения апартамент, отделни входове и тн. Вярно, скъпичко им излезе, но сега всеки си има двустаен за отдаване под наем Многостайните се отдават по- трудно, както дългосрочно, така и краткосрочно, а в случая ще си имаш наем и от двата, разликата е голяма.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 23:46 от rosi81

# 27
Ако ви се занимава и имате време и средства, може да го ремонтирате и дадете под наем. Но при 2  налични жилища, които трябва да се поддържат, да прибавите трето и старо,  ми се струва излишно. По-добре инвестирайте другаде. А и може да излязат още неща за ремонт- покрив, фасада, тръби и т.н.

# 28
  • По света и у нас
Супер локация. Не бих продала в такув случай, но ако ти се налага ти ще си прецениш.

# 29
Аз не бих продала. Щом е голям, няма ли как да се обособи на два по - малки апартамента? Моя колежка така разделиха с брат си наследствения апартамент, отделни входове и тн. Вярно, скъпичко им излезе, но сега всеки си има двустаен за отдаване под наем Многостайните се отдават по- трудно, както дългосрочно, така и краткосрочно, а в случая ще си имаш наем и от двата, разликата е голяма.
Много добра идея е да се раздели, ако има възможност.
Отдаване на големи си е драма.

В никакъв случай не продавайте, ако не купувате друго.
Ако купувате друго, вече е лично предпочитание какво по-точно.
Но ваканционен имот не се избива (лично мнение). Много по-изгодно е апартамент в голям град (София или Варна).
Щом имате пари за ремонт, и моментът е удобен (празно е), сега е моментът за някакъв ремонт.
Да купувате друго в кварталите не си струва. И пак трябва да кажете какво сте намерили и да се обсъжда за всяка конкретна оферта. Има и риск, ако е в строеж, по-малки квадратури.
Също, лично предпочитание е, дали ви е удобна локацията. Съответно ако купите друго, дали там ще ви е удобна.

Иначе тази локация е супер добра. Което означава, свръх лесно отдаване, в пъти по-малко разправия при огледи, 0ла празно време, възможност за РБНБ.

Общи условия

Активация на акаунт