Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 147
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Cassy така както си нарисувала схемата на някакво 3д, метни едни примерни мебели и ги повърти малко из стаята.

Не виждам проблем за ъглов диван или тройка с две кресла...
Срещу портала на кухнята библиотека.ако е малко под/над /около тв  може още. Може и в тези 1.8 до стената, но бих оставила без библиотеки  в зоната на дивана, но място има.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:40 от Angel_Dust

# 691
И друг път съм го казвала, може би е досадно за някой, но според мен не разполагайте в издължено помещение неща по дължината. Прави го да изглежда малко коридоресто.
Библиотеките са чудесна мега класика. Но ако не може да бъде на късата страна, нека поне да не са много широки настрани самите шкафчета.

# 692
  • USA
Три вида подови настилки, хора! Искам да ги уеднаквя. Как да ги разположа тези плочки, като не искам никъде да има лайсни и преход?

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 08:33 от SkyBlue

# 693
  • София
Според мен както са в коридора и продължават в стаите както дойдат... Или ако холокухнята ти е най-важна почваш от там и както фойдат на другите места... Или си избираш  шесто или осмоъгълни плочки... При тях драма няма 😅Безумните ъгли ще си ги среже плочкаджията, ще си сложите первази и тн...
Иначе аз проблеми с различните настилки нямам и плочки в спални и холове не харесвам никак🤷‍♀️ по-точно бих обмислила винил или ламинат/паркет насвякъде, отколкото плочки

# 694
  • Варна
Casy, представям си стаята с бюро пред прозореца, след него по дългата стена библиотека/етажерки за книги и ъглов диван в края. Може и допълнително кресло към дивана да има, което да е към библиотеката. На отсрещната страна има място и за тв шкаф и отново раздвижена библиотека. Бих избрала такава с максимална дълбочина 25 см. А пред дивана може масичка за кафе със заоблени форми.
SkyBlue, вижда се че е до морето. Предполага се ходене на плаж и носене на пясък. Бих продължила плочките от коридора и в хола. А спалнята ще я оставя така. Всъщност ако става дума само за ваканционен имот, при положение че вече всичко е готово нищо няма да пипна няколко години. 😁

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 22:26 от antonia

# 695
И друг път съм го казвала, може би е досадно за някой, но според мен не разполагайте в издължено помещение неща по дължината. Прави го да изглежда малко коридоресто.
Библиотеките са чудесна мега класика. Но ако не може да бъде на късата страна, нека поне да не са много широки настрани самите шкафчета.

Да, четох го това и го обмислях, но ако сложа библиотека на дългата страна и дивана е ориентиран към прозорец или врата, май няма да остане много място от страни, а телевизора става мираж. Ако сложа библиотека на късата страна (1,80 см) и бутна  дивана към стената - отново проблем с телевизора.
Уж ми изглеждаше голяма стаята, а както и да го мисля не мога да ги наглася нещата.

@antonia, благодаря, не се бях замисляла за диван в ъгъла, аз като цяло реших, че ъгловия диван ще е много голям за помещението и ги игнорирах. Ще погледна пак някакви размери.

@SkyBlue и аз нямам проблем с различните настилки в различните стаи, но поне да са подобни. Това верно е сбирщайн. Аз на морето бих сложила навсякъде (не само коридор) или винил (лесно ще се нагласят ъглите) или теракот тип дърво

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:26 от Cassy

# 696
  • Street of Dreams
Ненавиждам асиметрични стаи, такова интериорно недоразумение са и ОКР-то ми подскача. В случая и аз бих заложила или на шестоъгълни плочки, или нещо с такава шарка, че да е във всички посоки, някаква асиметрична и с минимални фуги, ако може без.

# 697
  • София
😂 😂 Въпрос на лично усещане, аз наистина нямам против да е всяко помещение с различна настилка, стига сама по себе си тя да ми харесва и да ми носи конкретното усещане, което искам в помещението. Както нямам  проблем всяко помещение да е боядисано и обзаведено само по себе си. Те за това са отделни, имат си и врати😉 но аз съм си аз, който както му носи уют.
В случая просто, лично мен, не ме кефи ни една от настилките визуално... Но щом някой си ги е сложил, за него са хубави.

# 698
  • Варна
А и още нещо сега ми хрумна, Casy, ако все още не са готови стени и под, може късите стени да са в малко по-тъмен нюанс и шарката на подовата настилка да е перпендикулярна на дължината. Да се постигне илюзорно скъсяване.

# 699
  • Street of Dreams
За асиметричния апартамент - има и разни саморазливни подови настилки, които нямат фуги и симетрия.

# 700
А и още нещо сега ми хрумна, Casy, ако все още не са готови стени и под, може късите стени да са в малко по-тъмен нюанс и шарката на подовата настилка да е перпендикулярна на дължината. Да се постигне илюзорно скъсяване.

Не, тепърва почваме Satisfied Просто исках да си наглася някак нещата, предимно заради контакти и лампи.
Харесва ми, ще го имам предвид.

# 701
  • София
Добре де, наистина към това 3д защо ме метнеш 3-4 бебели, вс програми имат някаква библиотека с готови примерни... Повърти ги из стаята... Аз бих пробвала и ъглов с ъгъл към средата на стаята... Според мен тази би го понесла.

# 702
Аз при колебание в площта, размерите и пропорциите бих пробвала и макет (на програма) не с ъглов диван, а с два еднакви, но с различен размер, които мога да разположа както под ъгъл, така и в класическа позиция един срещу друг - според както се подредят и останалите мебели. Ъгловият диван винаги изисква специфично разположение, което не винаги пасва на останалата мебелировка, ходови линии и т.н.
Относно настилките - SkyBlue, перфекционистът в теб сигурно си поплаква, обаче аз ако имам такава гледка от прозореца си, сигурно на първо време просто ще си сложа подходящи килими, ще обмисля и планирам всичко останало и после внимателно и без емоция ще мисля настилките (съвкупно с всичко друго за всяка стая), даже не знам дали ще гледам някъде другаде в първата една година, освен през прозореца...

# 703
  • София
То има и разни заоблени, полукръгли и несиметрични дивани...

# 704
Добре де, наистина към това 3д защо ме метнеш 3-4 бебели, вс програми имат някаква библиотека с готови примерни... Повърти ги из стаята... Аз бих пробвала и ъглов с ъгъл към средата на стаята... Според мен тази би го понесла.

Ами не знам, не се справям много добре с тия 3д програми, а мозъка му буквално блокира, може би защото си представям отделни неща които няма как да съвместя заедно

То има и разни заоблени, полукръгли и несиметрични дивани...
Някакси ми се струва тясно за нестандартни дивани...

Ще пробвам довечера пак с някоя програма за 3д

Общи условия

Активация на акаунт