КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 22 867
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Нещо подобно на Индиго е, в голям мащаб. Опашки пред Пирогов с дарители на кръв, много трябвало при изгаряне. Чест ни прави да помогнем,  политици и народ никога не са едно и също.  Има и наше дете сред загиналите , учело в един от университетите ни, добре че забравям или имам забавено припомняне. Не знам дали имам поздрав от Алпите , прочетох го  в мамата израза и харесах.

# 76
Добре дошла на Лунно цвете!

Трагедията в Македония е голяма. Хубаво е, че  и нашата страна ще помогне. Съседът и от роднина е по-важен в такива моменти.
Касс, дуварът ( така се нарича стара каменна ограда) е правен от дядото на моя мъж и съседът му преди повече от 100 г.
Скрит текст:
Ние го наследихме, когато си направихме къщата.  От нашата страна е "облечен' в шпертплатови плоскости като временно решение, защото от съседите зависи да се бута и прави нова ограда. Да, ама там живее една 87- годишна баба и внук й. Синовете й се изнесоха преди десетина години  в близко село.  Нямат никакво намерение за бутане и правене.  От друга страна празен двор на други хора , та и там е проблем. Оградата е  мрежа и сложихме  зелена изкуствена ограда.  От третата пак мрежа, ама там съседи са деверът и етървата та горе -долу е добре.  Четвърта няма, защото къщата е на улицата.  Ядосвам се, че сме толкова неуредени, но не зависи от мен.  Дуварът боядисвам с боя. Днес пробвах с  латекс, но не става. Утре с   блажна боя.
За сега  толкова,че  почва филмът и лека вечер.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 22:42 от К.А.Г.

# 77
Здравей Лунно цвете! Разкажи ни за внучето, ако искаш Simple Smile

# 78
  • София
Кас, нмаше пожар в Индиго. Беше далавера на учителки, част от тях от у-щето на Ани. Имаше и много пострадали нейни съученици, но живи. Организираха предколедни дискотеки за ученици, събираха им по 5 или 10 лв. за вход и се разплащаха със собственика на заведението. Ани отказа да ходи с класа си, защото такава музика/бг рап/ не обичала. Тя тогава беше върла чалгаджийка. Класната  всяка сутрин ми се караше как не я пускам - близо било, щяла съм да я посрещна. Накрая ми писна и и дадох исканите 10 лв, но предурпедих да не я чакат - не иска да ходи.
После като се струпали децата имало нови охранители и те започнали да им събират по 2 лв за билетче. Децата се разправяли, задните се бутали, металните стълби били заледени и така станало. Първите били стъпкани, тези след тях наранени.
Но в суматохата никой не потърси отговорност от даскалиците, даже не споменаха за билетите.

# 79
  • Вила Великула
Ужасни са тези неща, Айша. Ани има ангел хранител.

# 80
  • София
И на мен ми е много мъчно за децата и се гордея, че сме помогнали!
Не ми изписа нищо очната лекарка. Освен да искам трето мнение.
По отношение на рамото, явно вече много съм свикнала всички стави да ме болят. Даже не смятам, че болката е толкова нетърпима, имала съм много по-силни болки години наред, болката е част от живота ми вече. Но наистина, това, което се откри на ЯМР няма как да се оправи без операция. Две скъсани сухожилия няма как да се оправят без операция. Аз даже писнах на chat gpt да ми разясни описанието на ЯМР и също написа, че се лекува с операция. Ще трябва да потърся и второ мнение за най-добрата болница за операция на горен крайник. Мисля си, че в София мед са добри в това, но ще търся утре.

# 81
  • София
Колко хубаво! Имаме си ново момиче!
ЛУННО ЦВЕТЕ - младолика, хубава, нежна, весела. Та вижте ника й - ЛУННО ЦВЕТЕ. Отговаря на 100 % на името й и на визията й.
Добре дошла, мила. Hug Няма да те посрещнем с червен килим. Ние военните момичета сме калени, можем да минем и без фанфари. Сигурен тил на нашите момчета сме .  Много съм ви разказвала за живота в КГБ и целта ми е била не да се хваля, а да ви покажа на вас, младите, да не се страхувате от късната зряла възраст,  която полека лека напредва - възрастта се намотава като кълбо прежда. Исках да видите, че има толкова красиви преживявания, забавления, мноиго смях и няма време за скука в тази възраст. Щом си вече при нас, сама ще видиш.
Сега напиши един виц и така ще си платиш членския внос.Grinning
След обяд имаше много работа. Една дузина пациенти минаха - всеки с болката, с оплакванията и с въпросите си. Е, справих се, но сега вече ще гася моята ламБа и ще ви пожелая лека нощ!
И утре е ден! Hug

# 82
  • Вила Великула
Мериян, нали има специализирана болница по ортопедия в Горна Баня. Нямам идея дали там или въобще къде е най-добре, но не избързвай. Направи нова консултация. Сигурна ли си в правилното разчитане на ЯМР?

# 83
  • sofia
Минавам набързо, че майка ми изведнъж се срина. То е и разбираемо. На почти 92 години е. Но не ми става по-леко. Не знам какво ще се случи тези дни. Вчерашния ден ми показа и краят, и началото на човека. Сутринта обгрижвах майка ми, а вечерта гледах внучката. Едно и също действие, а колко различни чувства предизвикват - тъга и радост, сълзи и смях. Философия на живота...
Мериан, в Софиямед лекарите в ортопедията са много добри. Дълго време  там работи колега на мъжа ми, който е ортопед и микрохирург на ръка. Мисля че прави консултации в един частен център. Казва се д-р Недко Гацов. Невероятно човечен, а и много добър специалист е.
Забравих да поздравя златния медалист. Все така напред и нагоре към други върхове за покоряване в плуването.
Всички ви поздравявам и желая един хубав ден.

# 84
"
- Знаете ли защо трябва да правим добро?
Защото, правейки го, ние не променяме само нашия живот. Променяме живота на децата си, на внуците си, променяме хода на историята. Всъщност променяме хода на вечността.
Но само ако знаехме, че всеки път, когато направим нещо добро, една болна клетка от тялото ни напълно се възстановява като по чудо, а то действително си е чудо, щяхме да го вършим непрекъснато!
Е, вече го знаем."
РАЯ ВИДИНСКА

В тази ранен час кафе за вас ... CoffeeCoffeeCoffee
Добро утро!

Нами, съжалявам миличка - рано или късно идва един такъв момент. По-добре да е по-късно, но е неизбежно ... Кураж и търпение, стискам ти палци Heart
Баба Марта си показва характера - нощес задуха, а и снежец прехвръква. Показваме характер Simple Smile
Вчера отново си "изпробвах" остеопорозата - така се проснах на паркинга на блока с пазарската чанта, че не е истина. Как не рухна блока Smirk Закачи ми се тока на обувката в бордюра и ... /то какъв ли ток/ Не стига, че си ме болят коленете като за световно ами ги и натъртих подобаващо. Есента същото ми се случи на тръгване от почивната станция - тогава яко си натъртих рамото. "Преболедувах го" няколко месеца без да ходя на доктор - слава Богу нямаше счупено.
Днес ММ води свеки на преглед при кардиолог - макар и доста възрастна лекарката я включи в някаква програма и сега я следят редовно. После ще трябва да я върнем на село, така че в зимния ден сме напред-назад.

Стойте си на топличко - и това ще мине, само ден-два Simple Smile

# 85
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Нами, бъди силна. Това са нещата от живота. За съжаление родителите ни остаряват, ние също. Дано се държи майчицата ти.
Макавели, май с теб трябва да се съберем и заедно да ни направят прощъпулник. Аз съм същата - доста често се спъвам и падам. И на всичкото отгоре мога да се задавя доли като пия вода. После разбрах каква е причината за задавянията, но за честите падания - до ден днешен не знам.  Даже имах един случай преди много години, с приятелки бяхме в Истанбул на изложба на Салвадор Дали. Докато чакаме на опашката пред залата, аз нетърпеливо обикалях и естествено се спънах. Паднах и много лошо си изкълчих глезена. Седнах на близката пейка и през сълзи се обаждам на ММ да му се оплача. А неговата реакция каква беше: попита ме, добре де, спъна се и падна, а преди или след това дали се задави? Идваше ми да го удуша.
Баба Марта наистина днес си показва зъбките. Само като гледам през прозореца, ми става студено. До вчера излизах по сако, днес май ще обличам зимното яке. След малко тръгвам към офиса.
Усмихвайте се и правете добро!

# 86
Добро утро! И ние си имаме сняг, честит ни последен!
 Разбра се ,че питка ще печем, ми да замесвам, а?
  Нами, стискам ти палци,  редуват се нещата от живота, неизбежно е, но и душа под нокът се носи, каквото дойде, посрещаме го.

# 87
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен!
При нас зимата се завърна с пълна сила. Снегът е повече от педя, а Т - 7! Язък за цъфналите дръвчета! И тази година няма да има сливи. Съответно и сливова Stuck Out Tongue Winking Eye
Нами, кръговрат на живота! Дано се стабилизира жената!

# 88
Добро утро,
И при нас има доста сняг надявам се да е последен , но не се знае.
Нами - стискам палци, бързо да се стабилизира и да и е по леко и на нея и на теб.
Докато си пия кафето измислих темата.вярно е това, че утрото е по-мъдро от вечерта Simple Smile Ако ми остане време по-късно, ще видя как се пуска тема и ако ви допадне ще се радвам да се присайдените

# 89
Добро утро и от мен!
                   При нас прехвъркват не снежинки, а злобинки - едни ситнички и гаднички.
                   Слушам БНТ и за генетиката на мозъка. Разликата между мозъка на маймуната и на човека е точно една гънка. Мисля си, че на много от хората тази гънка липсва. Няма друг начин да си обясниш някои събития в живота ни освен с този факт.
                   Борянка, като ще месиш питка направи я по-голяма, че и аз съм в групата на падащите и проверяващи остеопорозата си. До скоро ме боля лявото коляно от последното ми падане.
                   Нами, дано се стабилизира и да останат само положителните емоции с внучето.
                   Мериан, ще попитам дъщерята за докторите в Софиямед. Не се сещам дали е казвала за ортопедите мнението си. В Горна баня преди години ходихме и бяхме много доволни, но не знам дали са същите лекари, че беше много отдавна. Има си клиника горен крайник - специализирана. Не пречи да направиш консултация и там. Аз не бих разчитала на ИИ.
                   Спокоен ден и да е топло и слънчево в домовете ви.

Общи условия

Активация на акаунт