Отговори
# 15
  • София
Намалете контактите.
Намалени са до минимум.Виждаме се всяка седмица през уикенда.Или в събота,или в недяла.Много рядко и в двата дни.
Също ако се наложи да гледа малкия,докато аз съм по задачи.
Всяка седмица за мен е прекалено често.

# 16
Не се насилвам да поддържам контакти с хора, които са ми неприятни неависимо дали децата ни са били на близка възраст. Но аз съм егоист и интроверт и не държа да имам близки отношения с много хора. Това даже ме натоварва.
Не съм позволила на никого освен на бащата да участва във възпитанието на детето ми, така че и там драми не съм имала.

Ти обаче се виждаш със свекървата всеки уикенд, понякога и през двата почивни дни, както и през седмицата, ако ти се наложело нещо. Това за мен е изключително чест и близък контакт и аз страшно бих се напрегнала. Като й ползваш непрекъснато услугите ще търпиш и присъствие, което не ти е дотам приятно. Предполагам етървата и тя често ходи и се засичате. Дръж се възпитано, няма как да вземаш от меда, а да не опиташ от жилото.

# 17
За съжаление, много хора не умеят да поддържат тънкия баланс в отношенията си с хора, които най-общо казано не са техен проблем. И за много хора е въпрос на чест да се налагат и месят в животите на околните. Има една политическа коректност, която винаги съм си мислела, че трябва да е норма в отношенията със съпрузите/съпругите на дете/брат/сестра, родители/брат/сестра на съпруг/съпруга. За съжаление обаче, често границата, отвъд която тази коректност спира да е възможност се прекрачва прекалено рано от някоя от страните.

Тъжното е, че децата са чувствителни и изживяват тези раздори и неприязън. Няма дете, което да не иска да празнува Коледа и семейните празници с цялото семейство - с баби, дядовци, лели, чичовци, братовчеди и т.н. За някои това може да е тъпо клише от американските филми, но пък е хубаво клише.

Скрит текст:
За себе си съм решила, че половинката на брат ми не е мой проблем и нито изказвам мнения за приятелките му, нито изказвам принципни позиции, нито нищо. Обичайно не ги харесвам, но не го обременявам с мнението си. Държа се приятелски и възпитано. Имах един случай, в който едно негово гадже прекрачи границата. Обади се на майка ми да се оплаква от брат ми, как да се скарали и майка се разстрои жестоко. Изобщо не реагирах да се карам с въпросната, но се обадих на брат ми и му обясних, че това повторили се, аз ще се разправям с нея, така че да се погрижи да й обясни, че така не се прави.

Скрит текст:
Леля ми по майчина линия не е читав човек и постоянно въвличаше майка в дългове и оттам произлизаха сериозни скандали между майка ми и баща ми. Тези скандали белязаха детството ми.

Баща ми не общува с нея, не се виждат, не си ходят на гости. Изтърпя леля ми само на моя бал и на бала на брат ми. И в двата случая през цялото време бях на тръни да не стане някой скандал. До такава степен ме е травмирала ситуацията, че съм се зарекла никога да не правя сватба. Ако поканя леля ми, рискувам скандал, който и да не се реализира, аз пак няма да се чувствам ок. Ако не я поканя, майка ми ще се обиди и разсърди.

Скрит текст:
Преди години излизах с един мъж и нещата между нас много бързо станаха сериозни. Заведе ме да ме запознае с родителите си и приятелите си. Поводът беше имения му ден. Почти нямах възможност да общувам със семейството му и на практика си разменихме общи приказки - питаха ме за семейството ми, какво съм учила, работя и т.н. Втория път като отидох не се показаха добър ден да ми кажат.

Впоследствие ми стана ясно, че не ме искат. Не че не ме харесват, а не ме искат. Бившият ми имаше дете от друга връзка, което живее в чужбина. Проблемът беше, че в селото говорели, че бившата му жена го изгонила и според родителите му той трябвало да се събере с нея. Стигнаха до там да я поканят за лятото на гости с детето, като преди това е идвала еднократно след като е забременяла. Бившият ми не издържа на целия натиск и напрежение и се разделихме

Години по-късно имахме потенциал да се съберем отново. В крайна сметка открито му казах, че аз повече при семейството му няма да ида. Нямам какво да правя при хора, които ясно са ми демонстрирали, че съм нежелана. А на него ще му е най-малкото криво от това. За добро или лошо, аз съм много честолюбива и не бих могла да забравя отношението им, да го преглътна или да ходя да лицемернича. Съгласихме се, че това не ни осигурява добра перспектива за бъдещето и това е напрежение, което няма да се разсее във времето. Не мога да си представя как ако имахме деца, те щяха да са обременени с отказа ми да общувам с роднините от страната на баща им. По същия начин, както "лошата кръв" между моя баща и леля ми обремени мен.

# 18
.Виждаме се всяка седмица през уикенда.Или в събота,или в недяла.Много рядко и в двата дни.
Вие с твоя мъж и детето кога успявате да сте семейство? Нямате ли си собствени планове и занимания през уикенда? С хора на вашата възраст, или само тримата?

# 19
Хубаво я съветвате да намали контактите, но това дете някой трябва да го гледа, особено, ако авторката реши да учи. Опитва се да си реши проблемите на парче, но не вниква в цялостната картинка..

# 20
Не е само ученето на майката, а доколкото разбирам детето е малко.
С напредването на възрастта напредва и нуждата от помощ, най-вече за логистиката.
Някой да заведе/вземе детето до детска, училище, спорт, приятелче.
С бебе и малко дете е лесно - майката обикновено е в майчинство и то е нейн придатък, след 3-4 си имат собствен социален кръг и “програма”.
Честно казано за три пуканки хич не бих си развалила отношенията със свекървата, всеки си има кусури, този е нейният. Децата и без това учат от дадения им пример.
Това го говоря като човек, който няма помощ от роднини и виждам плюсовете и минусите на такава ситуация.
Плюсовете определено са в повече за всички, особено за детето и майката.

# 21
Аз лично бих се притеснила от даването на  пуканки на толкова малко дете, ама майката явно с това няма драма, а с бройката.

# 22
Авторката с кого има проблеми в отношенията си не разбрах? Пита се за етърви и братовчедки,оплаква се от свекър и свекърва.... Нищо не разбрах.

# 23
Хубаво я съветвате да намали контактите, но това дете някой трябва да го гледа, особено, ако авторката реши да учи. Опитва се да си реши проблемите на парче, но не вниква в цялостната картинка..
Като почна да уча за Ausbildung,детето ще бъде на ясла през това време или баща му ще го гледа след работа,ако почна да посещавам вечерно училище за Realschulabschluss.
Бабата и дядото са на смени,така че няма как да разчитам на тях,не държа и да ми помагат.
Аз лично бих се притеснила от даването на  пуканки на толкова малко дете, ама майката явно с това няма драма, а с бройката.
Пуканки от царевичен грис с влус на плодове и зеленчуци тряжва да са проблем?За мене не,защото моето дете има вече зъбки и желая да си упражнява дъвченето.Да,и домашните манджимки са с парченца.
Авторката с кого има проблеми в отношенията си не разбрах? Пита се за етърви и братовчедки,оплаква се от свекър и свекърва.... Нищо не разбрах.
Реално погледнато се разбирам с всички роднини на партньора ми.
Жената на брата на мъжа ми ми също има дете.Те си живеят в България.В началото,като се бях запознала вече с нея преди четири години,се опитах да се опознаем,но осъзнах,че това желание е едностранно и спрях да ѝ пиша(винаги все аз бях тази,която пишеше на нея.)Не обичам да досаждам.
.Виждаме се всяка седмица през уикенда.Или в събота,или в недяла.Много рядко и в двата дни.
Вие с твоя мъж и детето кога успявате да сте семейство? Нямате ли си собствени планове и занимания през уикенда? С хора на вашата възраст, или само тримата?
Или само ние тримата,или с неговите родители.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 11:02 от Анонимен

# 24
Сега видях, че всички живеете в Германия.
Честито, с яслата, ако е до 13:00 часа и аусбилдунг като на пълно работно време, ако се скараш със свекърите ще е най-голямата глупост, която можеш да направиш, ако ще да са най-големите дразнители. Имай предвид, че и бавачките на час са трудно за намиране, а може и да не останеш по-доволна от грижите им в сравнение с тези на бабата. Тя най-малкото ще му сложи шапка.
Нарочно не споменавам сополите.

# 25
Сега видях, че всички живеете в Германия.
Честито, с яслата, ако е до 13:00 часа и аусбилдунг като на пълно работно време, ако се скараш със свекърите ще е най-голямата глупост, която можеш да направиш, ако ще да са най-големите дразнители. Имай предвид, че и бавачките на час са трудно за намиране, а може и да не останеш по-доволна от грижите им в сравнение с тези на бабата. Тя най-малкото ще му сложи шапка.
Нарочно не споменавам сополите.
Никъде не съм споменала да се карам с нея или да прекратявам контакт с нея.KiTa работи до 18:00.Разбира се в началото трябва да се съобразя с детето,но мисля да го запиша преди да започна да уча,за да може да е свикнало да ходи на ясла.

# 26
Аз го пиша най-добронамерено и като последен съвет - проучи добре условията за място в яслата, защото за целодневните места се чака с години, а и не само за тях.

# 27
  • София
Здравейте!
Случвало ли ви се е да имате роднини(напр. зълва,етърва,братовчедки и тн.),с които не се разбирате,не поддържате контакт или просто не се харесвате,сте станали и двете майки и ви се “налага” да общувате?Или по-скоро намалявате контакт с нея?Или пред децата се правите,че се разбирате,като обсъждате общи теми(за децата,за ежедневието си)?Как се държите към нея пред вашия съпруг/партньор и нейния?
Ще се радвам да чуя вашите истории и мнения.
И защо да се виждам с хора, които не харесвам, защото и те имат деца? Това не разбирам изобщо като въпрос.

# 28
Здравейте!
Случвало ли ви се е да имате роднини(напр. зълва,етърва,братовчедки и тн.),с които не се разбирате,не поддържате контакт или просто не се харесвате,сте станали и двете майки и ви се “налага” да общувате?Или по-скоро намалявате контакт с нея?Или пред децата се правите,че се разбирате,като обсъждате общи теми(за децата,за ежедневието си)?Как се държите към нея пред вашия съпруг/партньор и нейния?
Ще се радвам да чуя вашите истории и мнения.
И защо да се виждам с хора, които не харесвам, защото и те имат деца? Това не разбирам изобщо като въпрос.
Има жени,които не се разбират с роднините на мъжа си,обаче той с тях-да,което означава,че някои мъже ще продължат да поддържатконтакт със своите роднини и ще си уреждат срещи,за да могат напр.вашите и техните деца да си играят.Има жени,които в такава ситуация ще се занимават с кещо друго,докато мъжете и децата им са на гости на тези роднини.Има жени,които ще отидат на гости,защото искат да бъдат постоянно до децата си.Всякакви случки и варианти има.Затова зададох този въпрос.Да разкажете вие.

# 29
  • София

Има жени,които не се разбират с роднините на мъжа си,обаче той с тях-да,което означава,че някои мъже ще продължат да поддържатконтакт със своите роднини и ще си уреждат срещи,за да могат напр.вашите и техните деца да си играят.Има жени,които в такава ситуация ще се занимават с кещо друго,докато мъжете и децата им са на гости на тези роднини.Има жени,които ще отидат на гости,защото искат да бъдат постоянно до децата си.Всякакви случки и варианти има.Затова зададох този въпрос.Да разкажете вие.
Българска класика е в неделя бащата да отиде с децата при майка си, а жената на кафе с приятелки или спорт, свои занимания. Не съм била в такава ситуация, но ако мъжът не настоява да ходи и жената няма защо тя да си го причинява. Децата са с баща си и тя си ползва времето като свободно. Иначе покрай децата неприятния възрастен ще изглежда още по-неприятен според мен.

Общи условия

Активация на акаунт