Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 702
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
merilen, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве за теб и близките, и хубав празник 🍀💚

# 751
  • София
merilen, честита да си! Много здраве и любов ти желая!

Онзи ден сутринта в 7, след неспокйна нощ с много кошмари (трябва да внимавам повече какви книги чета), гледам 5 съобщения от наборката "мамо, животът ми е скапан", "ще се разплача", "иде ми да се хвърля от под метрото". За малко да припадна, докато стигна до същността - изгубила си любимия ключодържател. Към 10 ми звъни и пищи "НАМЕРИХ ГООООО, БЕШЕ В ЗАДНИЯ МИ ДЖОБ".

# 752
merilen Честит рожден ден!!!
Да сте много, много здрави и щастливи!!!

# 753
  • София
merilen, честита да си! Много здраве и любов ти желая!

Онзи ден сутринта в 7, след неспокйна нощ с много кошмари (трябва да внимавам повече какви книги чета), гледам 5 съобщения от наборката "мамо, животът ми е скапан", "ще се разплача", "иде ми да се хвърля от под метрото". За малко да припадна, докато стигна до същността - изгубила си любимия ключодържател. Към 10 ми звъни и пищи "НАМЕРИХ ГООООО, БЕШЕ В ЗАДНИЯ МИ ДЖОБ".
Много го обичам това писане - по две думи в едно съобщение и цялото изречение - в 5 поредни съобщения. Никога не съм го разбирала. Не може ли всичко, което имаш да кажеш, да го напишеш в едно съобщение?

# 754
  • София
merilen, да си жива и здрава, спокойна и много щастлива! Весел празник! Kissing Heart

sanaka, чакала е госпожата да се включиш според мен, ама ти с тоз" непукизъм си я ошашавила Joy Моят и той се върна бесен ъгейн - не му били оценките реални викала същата госпожа, бил приписвал на всичките n-найсет нейни контролни Joy  Не й обръщам внимание вече и аз, има хора, които просто не знаят как и къде да си избиват комплексите

# 755
Merilen, да си  жива и здрава ! Щастие, късмет и по - малко нерви с наборчето ти желая Laughing
Sanaka, Ahoney, на вас сигурно не ви е било до смях, ама аз хубаво се посмях Smiley

# 756
  • София
Това да беше всичко. Преди малко ми пише
мамо
мале, има един човек
...... след 2 минути
висок над 2 метра.
Ама аз след случая като тичах да я прибирам, че някакъв я преследва и знаейки, че онзи лудият се движи в нашия район, усетих как краката ми се подкосяват.

Санака, и мен много ме дразни писането в различни съобщения, но се оказа, че в работата ми ако напиша всичко в едно никой не го чете до края, включително шефовете. И аз започнах да го разбивам в няколко, като тийнейджър.

# 757
  • София
Значи, хората трябва да се научат как се съобщават новини. Започва се първо с "всичко е наред" и тогава разказваш историята. Никога няма да забравя как преди около 5-6 години един приятел караше дъщеря ми от морето за София. И по едно време, докато знам, че са по магистралата, ми звъни и започва с думите: Претърпяхме инцидент! Сърцето ми слезе в петите. Просто вече чувах следващите му думи, че детето не е оцеляло. Като взе да разказва, ама пак не казва, че всичко е наред, се оказа, че имали спречкване с някакъв хулиган на пътя, че онзи го бил ударил отзад, че той пък тръгнал да го гони. И докато стигне до частта, че всички са живи и здрави, аз вече бях остаряла с 10 години. Ако ми беше пред очите, щях да му прегризя врата. Triumph

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 15:23 от sanaka

# 758
Като чета, май се радвам, че моята няма навика да ми пише и споделя всичко. Това с хвърлянето под метрото би ми скъсило живота с 5 години поне.
И аз много се дразня на неспирни съобщения с по 1-2 думи. И служебно като започне да ми пиука тиймса от колега, за когото знам, че пише по този начин, изчаквам 1 минута да спре да пиука и чак тогава отварям да видя. От друга страна се дразня и на твърде подробни и описателни мейли, за нещо, което може да се напише кратко, точно и ясно. Абе няма угодия.

# 759
Значи, хората трябва да се научат как се съобщават новини. Започва се първо с "всичко е наред" и тогава разказваш историята. Никога няма да забравя как преди около 5-6 години един приятел караше дъщеря ми от морето за София. И по едно време, докато знам, че са по магистралата, ми звъни и започва с думите: Претърпяхме инцидент! Сърцето ми слезе в петите. Просто вече чувах следващите му думи, че детето не е оцеляло. Като взе да разказва, ама пак не казва, че всичко е наред, се оказа, че имали спречкване с някакъв хулиган на пътя, че онзи го бил ударил отзад, че той пък тръгнал да го гони. И докато стигне до частта, че всички са живи и здрави, аз вече бях остаряла с 10 години. Ако ми беше пред очите, щях да му прегризя врата. Triumph

Това колко е вярно...!
Началото на пети клас е, изпратили сме синчето на училище и ненадейно звъни класната - за пръв път изобщо получавам обаждане от училище - и ми казва, "За съжаление се обаждам с лоша новина". Е, сърцето ми падна в петите, цялата станах като в олово и гък не мога да издам, стискам тоя телефон... Оказа се, че наборът в присъп на някакво лигавене със съученици, изхвърлили една намерена забравена от третокласник папка с учебни пособия. И следва да се възстановят нещата, блабла, а аз просто известно време не можех да реагирам, така се бях парализирала.

А въпросният стил "на час по лъжичка" ми е любим Simple Smile От тези дни:
Мамо
мамо
нали нищо
няма да ми стане
а
а
кажи
мамо

Забелязвам съобщенията с известно закъснение (на работа съм), а и притеснение, и се включвам със:
Защо, какво има?

След час и повече се отговаря:
Нищо

В последствие се оказа, че яли със съученик еднакви неща за закуска, на другото момче му станало лошо и повръщал, та затова се бил разтревожил. Та така. Не знам как е най-добре, дали да си казват всичко най-подробно, или да "спускат" частична информация Simple Smile

merilen, ЧРД!

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 16:34 от Итео8

# 760
"Също така, да ти кажа, че всеки въпрос се изпраща в отделно съобщение" - цитат от скорошна моя вайбър дискусия с тинейджъра. Та, той явно е убеден , че правилният начин на комуникация е да се насече всичко на отделни парченца и не може да понесе да прочете нещо по-дълго с няколко въпроса.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 17:41 от Koriandar25

# 761
  • при моите любими
Посмях се добре с последните разкази. При мен набора почти не ми пише, но умира да ми се обажда за всякакви глупости, но не и за важни неща. Всеки ден след тренировка ми се обажда. -Свърших и се прибирам.
- Добре.
Затваря телефона. След 15 Мин. се обажда пак.
- Автобусът ще дойде след 15 Мин.
- И аз какво да направя. чакай го ще дойде.
- Добре Чао.
Тръгва на училище. Обажда се след 30 Мин.
- Изгубих си шишето с вода.
- Купи си друга.
- Купих си. Чао.
Някой път мисля да не му вдигам, като съм много заета, но да не взема да пропусна пък нещо важно ...

А сестра му пише точно като описаното по горе. На ред по една дума. Не мога да им свикна на странната комуникация на тия тийнеджъри.

# 762
Моята всеки ден след училище ми пише един ферман на вайбъра(98% свързан с училище).Първи, втори,...седми час имахме,взехме, правихме и т.н. понякога научавам нещо социално за училище и толкова. През останалото време много рядко пише нещо.
Добре че, с Ahoney разменяме инфо, та горе долу се получава картина.

# 763
Всеки ден след тренировка ми се обажда. -Свърших и се прибирам.
- Добре.
Затваря телефона. След 15 Мин. се обажда пак.

Едно към едно сме.

Merilen, честит празник!

# 764
  • София
Ни се обажда, ни пише. Rolling Eyes Звъни само, когато го мързи да ходи от спирката и моли да го взема. Или от стаята си, когато иска да му направя втора вечеря, но го мързи да слезе до долу да ми каже.

Общи условия

Активация на акаунт