ДНК тестове- Ancestry, My Heritige, 23 and me и други

• 7 101
  • 175
  •   1
Отговори
# 15
Аз си правих базовия тест на ftdna. Аз на никого не писах. Писаха ми 2 по- близки роднини - втори братовчед на баща ми и една трета братовчедка - прабабите ни били сестри. Та живее в САЩ и там много хора си правят подобни тестове, но българите са малко. Изненадах се колко много финландци ми излезнаха за далечни роднини.

# 16
Да, някои  пишат на мен. На други, аз пиша. При мен в Ансестри, предполагам и в Херитидж, съвпаденията излизат в низходящ ред. Писах на тези, с които имам най-голямо съвпадение.
Най-близкия роднина, когото намерих е дете на моя трета братовчедка. Той няма ДНК тест, намерихме се само по родословно дърво. Така че, може да се регистрирате безплатно, като за начало и да си направите дърво. Останалите нямат достъп до него, само ако някой е платил премиум пакет и имате съвпадение на имена. Дори и да има премиум пакет, може да забраните достъп до имената на живите.

# 17
  • До хладилника, който обичам
На никого не съм писала, и на мен не ми пишат, защото най-близките съвпадения са 4ти братовчеди. Най-голямото ми съвпадение е трета братовчедка на някой от родителите ми, гъркиня на над 80г. (имам баба и дядо бежанци от Гръцка Македония и Егейска Тракия), която е в нечие родословно дърво, та няма да се свърже с мен тя. Но може би в бъдеще ще ми излязат и други роднини - преките си ги познавам, но имам трети-четвърти братовчеди, на които съм изгубила дирята, защото на първо място не съм знаела кой знае какво за тяхната страна на родословното дърво. И другият ми гъдел, с приятел(к)ите ми да излезем далечни родинни.

# 18
На никого не съм писала, и на мен не ми пишат, защото най-близките съвпадения са 4ти братовчеди. Най-голямото ми съвпадение е трета братовчедка на някой от родителите ми, гъркиня на над 80г. (имам баба и дядо бежанци от Гръцка Македония и Егейска Тракия), която е в нечие родословно дърво, та няма да се свърже с мен тя. Но може би в бъдеще ще ми излязат и други роднини - преките си ги познавам, но имам трети-четвърти братовчеди, на които съм изгубила дирята, защото на първо място не съм знаела кой знае какво за тяхната страна на родословното дърво. И другият ми гъдел, с приятел(к)ите ми да излезем далечни родинни.

Или с мъжа ти:)

Шегата настрана, но сигурно има и такива случаи. В гугъл като потърсих, ми излязоха доста такива случаи.
По-добре да не знам, ако мъжът ми е трети братовчед, примерно.

Иначе ми подариха за празник такъв тест, още не съм го направила.

# 19
На шега, на майтап, ама го обсъдихме и тоя вариант, двамата направихме тестове. Но както и той посочи, три деца по-късно, каквото - такова.
Но нямаме даже най-далечна роднинска връзка, за щастие. За сметка на това, на него му показа 4% грузински гени и беше заинтригуван, никой никога не е имал досег там от неговата фамилия уж.

# 20
Аз съм си мислила да си направя такъв тест. Още не съм, но може би в близко бъдеще ще го направя. И не толкова заради мен и за да разбера произхода си (имам толкова голяма рода и в момента, че повече не ми трябва), а за науката. Нека се трупа база данни, науката така се развива, излизат разни интересни неща, теории и т.н. Grinning

# 21
Аз получих разбивка и кои етнически групи, от кой родител съм наследила.

# 22
Бях чела някъде, че моделът Наталия Водянова е намерила чрез подобен сайт сестра си, която била осиновена като дете от американци.

# 23
  • България
Намерихме се с втори братовчед, пишем си и с други, с които не можахме да проследим откъде точно сме роднини.
Във Ф.., има и група, пишат интересни неща, показват резултати.

# 24
  • София/Севлиево
Аз,ММ и голямото дете имаме такива тестове още от 2016-та година (23andMe).
Честно казано изобщо не ме интересува кой ми е роднина и какви гени имам.Нито пък горя от желание да си комуникирам с тези хора.
Направихме ги с друга цел -да разберем повече за здравето си.Сега ще правим и на малкото дете.

# 25
  • Пловдив
Навих се и аз. Направих си регистрация в My heritage и ще чакам промоция. Сега е 89 долара.

# 26
Как се извършва този тест?
(Искрено се извинявам, мързи ме да питам гугъл)

# 27
Моят беше със слюнка, за Херитидж съм срещала, че е с натъркване на бузата, но нека другите да кажат.

# 28
Myheritage е с натъркване на бузите отвътре, да. Два отделни тампона и две натривки от двете страни.

# 29
За себе си не ми е много интересно да знам, но за децата, определено. Коя фирма бихте препоръчали, който ги е проучвал, знам, че зависи от бройката хора с определена националност, които са си правили теста, така че е добре да е някой, популярен и в България и в Южна Европа, за мен?

Общи условия

Активация на акаунт