Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 785
  • 787
  •   1
Отговори
# 465
Да върна темата на Х.Димитър. Постоянните потребители знаят, че съм споделяла за апартамент, който взехме за отдаване под наем в частта, където е църквата. Последните години тази микро локация изцяло промени облика си и се превърна в много предпочитано място. Нови сгради, модерен стил. Очаквам или по-скоро се надявам скоро останалите индустриални сгради вкл и тази на бившия Зрънчо да си заминат и те. Имота го капарирах на зелено 2018, 2021 взе акт 16 и оттогава цената му се вдигна точно 3 пъти. Не пропускам да отбележа пред мъжа ми колко добро решение взех тогава, защото той беше против Simple Smile. Локацията е повече от отлична. На пешеходно разстояние е от парка Заимов, мол Сердика, на метри е от метростанция и да, това се оценява от наемателите.

# 466
  • до морето
Да, и на мен ми хареса Х.Димитър, но наистина самолетите все едно идваха да кацат върху хотелчето в което бяхме отседнали. Предполагам, че в целия квартал е така.

Благодаря на всички за мненията за Младост1. Всъщност имам предложение от собственик , тухлена сграда двустаен, но без паркомясто на 150000. На 500метра е от спирката на Метрото. И понеже не съм от София и Младост ми е доста непознат и почва голямото чудене. Гъстичко застроено ми изглежда наоколо и не знам Младост търси ли се и коя част е хубава.

# 467
Тортила..а пробва ли с фронтлайн да напръскаш  апартамента?
Не съм, но то мога ли всички общи части в блока да напръскам с пулверизатор. Вероятно в апартамента щях да се справя с фронтлайн ако тогава знаех. Но плъзнаха из цялата сграда, както и в съседната. Затворен комплекс от два блока са с общ подземен паркинг.

Пробвай..махат се. Може да накапеш и в ъглите директно от ампулата след 2 седмици и да го оставиш така  без да миеш.

За мен е вълшебен този фронтлайн.

# 468
  • София
Застрояването около Черковна административно трябва да е Сухата река, не Хаджи Димитър. И аз харесвам тази част, често минавам пеша Мадрид -> Черковна -> Вазов. Сградите около градинката са до една красиви и модерни. Тези по-навътре към площад Пирдоп не толкова, а и там още не е изградена уличната мрежа в цялост. Но са подредени удачно и в един момент когато се застрои напълно ще е лесно да се оформят прави, симетрични и е достатъчен габарит предвид, че там няма транзитен трафик а само локален.
Коментирали сме, единствения за мен, минус на това място - захождащите самолети от запад, които са точно отгоре. С тях не всеки ще свикне.

# 469
Не само самолети
Гледах местоположението на това, разбира се то е по далеч от вече оформената част на тази зона
https://ghome.bg/projects/delta

Ами то през релсите е гара Подуяне, докато се мотах да зяпам парцела, с онзи обработен глас се чу “ влака от нам-къде-си пристига на 1 коловоз”

# 470
  • София
И според мен този район се води Сухата река.

Благодаря за отговорите, звучи ужасно, ще го включим в клаузите определено. Някой знае ли тези фирми, които проверяват, дали могат да напишат нещо като констативен протокол, че жилището няма вредители. И това да бъде прикрепено към договора.

Относно хлебарките - не мисля, че тях си ги пренасяш. Те се движат по канализацията. И затова е хубаво блокът на абонаментен принцип да пръска в мазета, гаражи. При нас никога не са пръскали стълбищата.

# 471
  • София
Първи коловоз на гара Подуяне е демонтиран вече 5 години, нещо друго е било.
Съветът ми към търсещите в района е да игнорират наличието на гарата - цялото трасе включително коловозите на гара Подуяне се подменят с безнаставов железен път, който премахва окончателно характерни шумове от миналото.

# 472
Да върна темата на Х.Димитър. Постоянните потребители знаят, че съм споделяла за апартамент, който взехме за отдаване под наем в частта, където е църквата. Последните години тази микро локация изцяло промени облика си и се превърна в много предпочитано място. Нови сгради, модерен стил. Очаквам или по-скоро се надявам скоро останалите индустриални сгради вкл и тази на бившия Зрънчо да си заминат и те. Имота го капарирах на зелено 2018, 2021 взе акт 16 и оттогава цената му се вдигна точно 3 пъти. Не пропускам да отбележа пред мъжа ми колко добро решение взех тогава, защото той беше против Simple Smile. Локацията е повече от отлична. На пешеходно разстояние е от парка Заимов, мол Сердика, на метри е от метростанция и да, това се оценява от наемателите.
Една забележка.
Ако цената от 21ва се е вдигнала 3 пъти, това не е много в полза на Х Димитър, а точно обратното.
Бил е подценен 21ва и е бил изгодна локация. Но сега вече е наваксал и е с цени, като за всички останали квартали. И се губи изгодата от ниската цена.

Абсолютно същото се случи и с Малинова Долина.
Преди 5 години повтарях, че това е супер изгоден кватал. До планината, нови сгради и съседи, близо до Бизнес парка и тн. Но тогава цените бяха 2/3 от средните квартали. Примерно по 700Е на квадрат.
Сега пак имам малък афинитет за там, но вече изобщо не е същото, като цените почти се изравниха като навсякъде.

# 473
Second, на каква цена е това в Сухата река?

# 474
  • София
Последвах линка, не знаех за тази сграда. Но е на ГБС. Те не строят където им падне / където има парцел и щом са решили и там, то за мен е още един плюс за бъдещето на района щом и техните стандарти са покрити от него.
Ако търсех жилище в момента, бих се заинтересувал много.

# 475
Дани, много основателен коментар. Действително е така: преди няколко години беше подценен район, занемарени стари сгради, индустриални+ схлупени къщурки и който е купил тогава на онези цени, се оказва, че е взел далновидно решение. И да, няма никаква гаранция за потенциален ръст на цените,  ако се купи сега имот там на сегашните цени.Не бих могла и да предположа каква ще е тенденцията.
И да, административно си е май Сухата река, малко ми се разминават и на мен, кои райони са там.
Потвърждавам коментара на Rebelheart за плановете за сградата на гарата. Мисля, че до няколко години ще стане още по-предпочитана локация с всичките инфраструктурни предстоящи промени.

# 476
Не стигнах до цените, след като чух говорителката.
Айде може да не е бил първи коловоза 😂 но съобщението се чу пределно ясно.

# 477
Аз бях с дървениците вкъщи - миналата година. Откровено казвам, че психически не бях добре след това - постоянно усещане, че нещо ме полазва, постоянен страх, че ще изпълзят от някъде. Уж си лягам да почивам, но с очи търсех дали нещо някъде на лази.
Взех веднага мерки - изхвърляне на леговището им (дивана), пране и сушене на завивки, дрехи, изхвърляне, изхвърляне, чистене, гладене, пръскане и после пак всичко отначало. Вече като ходя по хотели първо оглеждам под матраците. Но ги изтребихме май.

Потвърждавам! Няма по-голям кошмар! Хлебарките са песен, трепят се трайно за нула време. Но дървениците са ужас. Не знам с какъв багаж сме ги донесли, но два месеца борбата беше страшна. Направо психясахме. Слава Богу след 4!!!! обилни пръскания от фирма вече една година няма. Всяка седмица обилно пръскане. Мога да препоръчам фирма и човек, спаси ни, Господ здраве да му дава. Но ни показа такива места, че направо не вярвахме на очите си. Известно време след това виждахме само умрели. Бъдете изключително внимателни.

# 478
  • Бургас
Всъщност имам предложение от собственик , тухлена сграда двустаен, но без паркомясто на 150000. На 500метра е от спирката на Метрото.

Без паркомясто в този район... Бих търсила с паркомясто. Вярно, че може наемателят да няма кола и т.н., но щом тепърва ще даваш пари и търсиш, по-добре търси с паркомясто и от строител. Собственикът вероятно препродава.

# 479
В Младост 1 остана ли все още някое незастроено парцелче? Те оттам почнаха в Младостите с НС застрояването на градинки и зелени площи.

За строежите около Черковна - не само ГБС, Инфинити също имат там строеж, сигурно е към приключване вече.
И двете компании строят и баш на Данаил Николаев до Моста Чавдар - там е много по-зле от другата част откъм Сухата река, самолети и от тази част прелитат, но си и на основен транзитен булевард и до транзитен мост, и срещу релсите също. Театрална Резидънс не е ли на ГБС, а Инфинити вече са вдигнали втората кооперация на мястото на бившата бензиностанция Петрол до данъчното на Силистра. И цените на кооперациите по Данаил Николаев са уау за минусите с булеварда. От другата страна на Черковна е доста по-тихо, мисля, а разстоянието с кола/ГТ е само 2-3 мин.
В Сухата река новите кооперации не знам как ги правят за отопление - в този квартал ТЕЦ-ът е особен, топла вода май има само през отоплителния сезон, а през лятото няма.

Общи условия

Активация на акаунт