🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Първото ми посещение в Истанбул беше с агенция. От дворците, мисля, че всички агенции, чиито оферти гледах, предлагаха само посещение на Долмабахче.

# 256
Не бях сигурна дали все още се посещава, защото не знам защо не е включен о в програмите на агенциите, които предлагат пътувания от нашия град.
Не го включват заради цената. Цената е 2000 лири близо 100 лв. , да добавим и наемането на турски  екскурзовод за двореца  и цената ще скочи до небесата.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 23:15 от FBID1119177734809501

# 257
Наистина ли са такива цените? Малиииии. Значи съм имала късмет да ида преди години ( явно тогава не ми е направило чак такова впечатление цената) . Също имахме късмет преди 3 години да влезем в Света София безплатно. Много беше красива. Впечатляващо беше !
Тази година ходихме до Бейлер бей. И там беше много интересно и впечатляващо.

# 258
  • София
Не бях сигурна дали все още се посещава, защото не знам защо не е включен о в програмите на агенциите, които предлагат пътувания от нашия град.
Него включват заради цената. Цената е 2000 лири близо 100 лв. , да добавим и наемането на турски  екскурзовод за двореца  и цената ще скочи до небесата.
Долмабахче не е ли на подобна цена?

Наистина е странно агенциите да не предлагат посещение на Топкапъ. Преди 12-13 години ползвах евтините превоз и хотел на агенциите и тогава в програмите им присъстваха и двата двореца. Обаче и на двете места предлагаха само основната част, без харемите.

# 259
  • Варна
Може ли да напишете по колко са билетите за градския транспорт и корабчетата (за тях приблизително)?

Бях си запазила скрийншот за новите магистрални такси, но не мога да го намеря. И за тях се интересувам.
Погледнах първа страница и една таблица, но простете, явно съм много проста, защото нищо не разбрах от таблицата.

Благодаря!

# 260
  • София
Може ли да напишете по колко са билетите за градския транспорт и корабчетата (за тях приблизително)?

Благодаря!
Трамваите (този през Лалели и покрай Златния рог) са по 27 лири. Не знам дали важи за всички трамваи.

Това са цените на фериботите - https://sehirhatlari.istanbul/tr/ucret-tarifeleri  Гледаш първата колонка с най-високите цени.

На метро този път не се качвахме. Ползвахме автобус в азиатската част и май също беше 27 лири.

# 261
Това е много добра цена,27 лири са под 50 цента реално. 1 евро удари 42 лири преди 2 седмици, не сега не съм проверявал

# 262
  • моята мила родна страна
Аз съм си запазила това:
НОВИ ЦЕНИ ЗА ТРАНСПОРТ В ИСТАНБУЛ от 18 януари 2025г.
 Обществен транспорт:
 Автобус, метро, ​​трамвай, Телеферик , Тюнел- 27 лири (беше 20 лири).
 Метробус - 40,08 лири (беше 29,69).
 Мармарай (цяло пътуване) - 59,76 лири (беше 44,27 лири).
 Долмуши:  от 26 до 30 TL в зависимост от разстоянието.

Това са цените в момента, проверено преди 2 седмици. Simple Smile

# 263
  • Варна
Много ви благодаря!

Да се включа, че преди 13 години бяхме с ТА и двата двореца бяха включени, но без харемите или поне аз не помня.

# 264
Него включват заради цената. Цената е 2000 лири близо 100 лв. , да добавим и наемането на турски  екскурзовод за двореца  и цената ще скочи до небесата.

Зависи коя е агенцията.
Повечето агенции не предлагат вече Долмабахче и Топкапъ.
Но например ТА Поход искат 22 евро за Топкапъ и 25 евро за Долмабахче.
Запрянов травел пък не предлагат изобщо дворците.

# 265
Сега искаха 60 евро от ТА за Долмабахче. Но аз съм ходила 2 пъти и не се записах.

# 266
Цени на градски транспорт в Истанбул, чекиране с Истанбулкарт
Цени на корабчетата на Шехир Хатларъ

# 267
Първото ми посещение в Истанбул беше с агенция. От дворците, мисля, че всички агенции, чиито оферти гледах, предлагаха само посещение на Долмабахче.
Самоцитирам се, за да уточня, че първото ми посещение на Истанбул беше 2023 г. Т.е. сравнително скоро. И няколкото ТА, чиито оферти гледах, не предлагаха Топкапъ. Сравнявах оферти, защото исках да видя повече обекти.
Но например ТА Поход искат 22 евро за Топкапъ и 25 евро за Долмабахче.
Запрянов травел пък не предлагат изобщо дворците.
Погледнах сега оферта на ТА Поход за 2025 г и предлагат само Долмабахче.

Може последните години ТА да са прекратили предлагането на посещение на Топкапъ.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 19:13 от Вени Ев

# 268
Сега за дата 8.05 предлагат и двата дворци по желание или само единия

# 269
Еха, Сапфир за 25 евро е добре. На нас ни го предлагаха за 40.

Общи условия

Активация на акаунт