🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 057
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Когато бях в Истанбул за едно изложение - бяхме от четвъртък до неделя, беше от 8-ми до 11.05.
Четвъртък пътувахме, петък бяхме на Изложението и после на пазара на Фатих, наистина огромен. Бяхме в Лалели, от там трамвая 2 спирки посока надолу към Аксарай, вляво от трамвайната линия започва пазара , а вдясно има улички, на които са съсредоточени медицински и дентални магазини (ако ви послужи като ориентир). Аз не съм фен на такива пазари, но ми хареса - понакупих си доста нещица , имаше машини като в Одрин да екстрахират масло от черен кимион си купихме, разни си фанелки "Маркови" за 10 лв, ама супер памук, сушени плодове ,ядки - абе за всеки има по нещо.

# 571
Има промо на Пегасус послучай 20-ия им рожден ден. Полетите до Истанбул са от 23 евро/посока

Промоцията е до полунощ в четвъртък. И важи за полети по зимното разписание от края на октомври до края на март.  
Добавянето на багаж е само 5 евро
Скрит текст:

# 572
  • Бургас
Здравейте, изчетох, водих си бележки, набелязах два-три хотела Simple Smile
Имам въпрос - можете ли да препоръчате екскурзовод на български в самия Истанбул, който да ни организира едни Принцови острови? Мога да се пробвам и сама, но майка ми е възрастна и обича туровете с екскурзовод.

При самоорганизация разбрах, че хващаме ферибота и слизаме, където решим, като всеки път си купуваме нов билет. Тъй ли е?

Въпросният HGS стикер ако се купи в петък, а си тръгнем в понеделник, дали ще има време да отчете, че да не плащаме глоби? Че иначе ще трябва да търся път без магистрали Simple Smile

Чок тешекюр!

# 573
На българските екскурзоводи им е забранено да правят каквото и да е в Турция. Може да намерите турчин екскурзовод, който говори български.
Нашият се казваше Берк, но не пазя контакти за съжаление.

# 574
  • София
За Принцовите острови съвсем спокойно можете да отидете без екскурзовод.
На пристанището търсите будка, където пише ADALAR( островите).
На Еминюню е най- крайната вдясно.Първи тур мисля,че тръгва в 10:00 ч., значи  към 9:30 си купувате билет, може и по- късно, но се струпва много народ и се чака ред за влизане на кораба. Корабът спира последователно на 3 острова и накрая на най - големия и атрактивен Бююк ада. Там слизате и се разхождате, сядате за кафе или друго, а може да отидете на станцията за електробусчета, които правят туристическа обиколка на целия остров. Ако имате Истанбулкарт се таксувате с нея. Новост и за мен беше тази година, че на средата на обиколката може да се слезе, или да се продължи обиколката , но се таксуваш отново.
Можете при пристигането да видите разписанието на корабите за връщане. На Шехир хатларъ се таксувате с Истанбулкарт.

# 575
  • Бургас
На българските екскурзоводи им е забранено да правят каквото и да е в Турция. Може да намерите турчин екскурзовод, който говори български.

Да де, баш такъв.
Bqla breza, благодаря.

# 576
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Цената на Истанбулкарт вече е 165 лири, а не 130 както беше до скоро. Поне така изписа на автоматите миналата седмица.

# 577
Утре заминаваме за Турция. Ще минем през Малко Търново. Някой знае ли как е на границата. Има ли забавяне, чака ли се много?

# 578
Утре заминаваме за Турция. Ще минем през Малко Търново. Някой знае ли как е на границата. Има ли забавяне, чака ли се много?
Преди две седмици в събота около 10 часа сутринта имаше десетина коли.

# 579
  • Бургас
А в коя компания сключвате медицински застраховки?
Искам да имам за всеки случай.

# 580
А в коя компания сключвате медицински застраховки?
Искам да имам за всеки случай.
Аз в Алианц България.
Ето разписанието на Шехир Хатларъ, таксуване с Истанбулкарт до Принцовите острови - 88 - 89 лири е цената на едно таксуване в Истанбулкарт.

Сайтът https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … dNylDh4WPxUzK0gfK

# 581
  • Бургас
Днес бях в Анадолу каваъ. (снимки по-долу)

С фери само 44 лири (под 1 евро) на посока. На отиване Еминьоню-Анадолу каваъ покрай европейския бряг, на връщане до Юскюдар, само по азиатския. За общо под 2 евро…  пътешествие по Босфора (2+2 часа). А смятайте колко взимат туристическите агенции за “разходка по Босфора”. Изедници.

Вдъхнових се от този маршрут.
Босфор тур или линии трябва да избера?

И двете ли са с Истанбулкарт?

# 582
E, не, пак съм изпуснала промоцията с евтини полети. Записвам се тук да следя, защото уж се абонирах в сайта на Пегасус, но не съм получила за този промоция нищо Simple Smile

# 583
  • София
Tintina, гледаш Босфорските линии от нормалните фериботни линии, а не Босфорските турове. https://sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/ic-hatlar/bogaz-hatlari-52   Плаща се с Истанбулкарт. Първо трябва да гледаш EMİNÖNÜ - RUMELIKAVAĞI и слизате на Саръйер. След това ANADOLUKAVAĞI - RUMELIKAVAĞI - SARIYER (гледаш разписанието в обратен ред), като ако улучиш кораб, който тръгва от Саръйер към Анадолу Каваъ около 5 минути след пристигането от Еминьоню, можете да си спестите слизането от кораба. В Анадолу Каваъ може да хапнете в рибните ресторанти или да се качите до крепостта. След това се гледа разписанието ANADOLUKAVAĞI - ÜSKÜDAR

За Принцовите острови съвсем спокойно можете да отидете без екскурзовод.
На пристанището търсите будка, където пише ADALAR( островите).
На Еминюню е най- крайната вдясно.
Скрит текст:
Първи тур мисля,че тръгва в 10:00 ч., значи  към 9:30 си купувате билет, може и по- късно, но се струпва много народ и се чака ред за влизане на кораба. Корабът спира последователно на 3 острова и накрая на най - големия и атрактивен Бююк ада. Там слизате и се разхождате, сядате за кафе или друго, а може да отидете на станцията за електробусчета, които правят туристическа обиколка на целия остров. Ако имате Истанбулкарт се таксувате с нея. Новост и за мен беше тази година, че на средата на обиколката може да се слезе, или да се продължи обиколката , но се таксуваш отново.
Можете при пристигането да видите разписанието на корабите за връщане. На Шехир хатларъ се таксувате с Истанбулкарт.
Корабчетата за Принцовите острови тръгват от Кабаташ. Временно бяха от Еминьоню. Само един от курсовете след Кабаташ се отклонява и спира на Еминьоню, както се вижда от разписанието, което е дала FBID1119177734809501.
Скрит текст:
FBID1119177734809501, защо не си направиш един нормален ник, че да можем да се обръщаме към теб с нормално име?  Joy

# 584
Ние направихме медицинската застраховка в SDI.

Общи условия

Активация на акаунт