🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 039
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ние направихме медицинската застраховка в SDI.
.

И ние се обърнахме към SDI. Поисках една агенция, те ми пробутаха друга. Не, че имаше значение. За мен е важно коя агенция е наистина адекватна, ако се наложи. Все се надявам, че всички са така.

# 586
Ние в офис на  "Армеец" правим, преди всяко пътуване в чужбина.
Иначе SDI предлагат на няколко застрахователни компании, те са брокер.

# 587
  • Бургас
На мен с онлайн калкулатора на SDI ми излезе само на "Лев Инс".
Нещо им нямам доверие.
Добра цена, даже още по-добра, излиза в Generali.

# 588
  • Варна
повече от 10 г. в Generali.

# 589
  • Бургас
Властите в Истанбул планират превръщането на историческия център на града в пешеходна зона чрез серия от нови регулации:

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/950681-vlastite-v-istanbul-pl … sentar-na-grada-v

# 590
Таня67 , опитах се ,не мога да си променя това загубено FBI...
Момичета и момчета помагайте да се прекръстя с нормално име .
Аз в бг мама  пиша от телефона си.
"FBID1119177734809501, защо не си направиш един нормален ник, че да можем да се обръщаме към теб с нормално име? "

# 591
  • София
FBID1119177734809501, кликваш на името си на твоя публикация, после на настройки, после вход и сигурност. Никът е в поле, в което може да се пише. Но ще ти иска настояща парола. Знаеш ли я? Ако влизаш с фейсбук, може би става автоматично.

# 592
FBID1119177734809501, кликваш на името си на твоя публикация, после на настройки, после вход и сигурност. Никът е в поле, в което може да се пише. Но ще ти иска настояща парола. Знаеш ли я? Ако влизаш с фейсбук, може би става автоматично.
Благодаря Таня! Чрез Фейсбук профил влизам в бг мама. Ще се опитам .

# 593
Да Ви споделя едно видео за Сиркеджи. Извинявам се за езика, но е полезно. Потвърждавам, даже писах локацията за Балкан Локантасъ. Там няколко пъти хапвахме, добра храна, доста евтино. Жалко, че не знаехме за обществената кафетерия. Иначе има клипове и за други райони в Истанбул, примерно в Кадъкьой, водя си бележки за следващото ходене. 😀

https://youtu.be/CIb6MdjTaUQ?si=UDAxxCq5tYxEYTwO

# 594
  • София
По повод застраховките, съвсем скоро открих,че имам застраховка за пътуване в чужбина към дебитната ми карта- Мастър кард.Застраховката се активира веднага след ползване на картата в друга държава. Така последните два пъти в Турция и Сърбия минах с тази застраховка.

# 595
  • София
Споменахте Сиркеджи. Да кажа за любителите на гара "Сиркеджи" от 14.08.2025 г. е затворена за посетители заради извършване на цялостна реставрация. Ще се върне оригиналния вид на залите, реставриране на всички елементи по покрива, фасадата и интериора, както и обновяване на всички витражи. Освен Музей на истанбулските железници ще има и Музей на миграцията.

# 596
  • There I was on a July morning
Здравейте,
подготвям скорошно пътуване до Истанбул, което ще ми е за втори път. Първият път беше отдавна и с туристическа агенция, съответно не съм мислила за придвижване, настаняване и т.н.
Благодаря на всички, които споделят полезен опит и впечатления! Изчетох цялата предишна тема, сега чета настоящата, записвам си и направих някакви планове.
Имам питане във връзка с автомобила, с който ще пътуваме - на името на фирма е, а собственикът на фирмата е мъжът ми и той ще шофира. Ще ни искат ли някакви допълнителни документи /досега сме обиколили няколко европейски държави и не е имало проблем/, но все пак да питам за Турция как е?

# 597
Днес минахме граница от Малко Търново към Турция беше 12:10 ч. Отне ни 2 часа. Малко ме притесни това, че от Турция към България беше километрична опашката. Ние ще се връщаме другата неделя......
Системата им не работеше и не успяхме да си купим винетката от границата. Разбрахме, че до 15 дни трябва да платим някъде.......ама къде?...да сме търсили Simple Smile....
Бяха се обсъждали пазарите в Истанбул. На връщане ще сме 2 нощи и ми се искаше да посетим някои от тях. Петък и събота ще сме в Истанбул. Питах чат-а, даде инфо, ама дали е вярно се чудя.

# 598
Здравейте,
подготвям скорошно пътуване до Истанбул, което ще ми е за втори път. Първият път беше отдавна и с туристическа агенция, съответно не съм мислила за придвижване, настаняване и т.н.
Благодаря на всички, които споделят полезен опит и впечатления! Изчетох цялата предишна тема, сега чета настоящата, записвам си и направих някакви планове.
Имам питане във връзка с автомобила, с който ще пътуваме - на името на фирма е, а собственикът на фирмата е мъжът ми и той ще шофира. Ще ни искат ли някакви допълнителни документи /досега сме обиколили няколко европейски държави и не е имало проблем/, но все пак да питам за Турция как е?

По принцип ако колата не е на ваше име искат пълномощно от собственика, преведено на турски. В този частен случай вероятно също е по-лесно да си напише пълномощно за себе си като частно лице вместо да носи документи че той е собственик на фирмата...

# 599
  • There I was on a July morning
...........
По принцип ако колата не е на ваше име искат пълномощно от собственика, преведено на турски. В този частен случай вероятно също е по-лесно да си напише пълномощно за себе си като частно лице вместо да носи документи че той е собственик на фирмата...
Ами, на него му се струва странно да пише пълномощно сам на себе си, но ще пита нотариус тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт