Избор на телефон - 3 тема

• 15 020
  • 452
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Благодаря на всички за съветите!
Все пак бих искала да ви попитам и за мнение за APPLE IPHONE 11, който ми влиза в бюджета. Винаги ми харесват снимките направени с iphone, но ми е важна и практичната част, а също и дали ако си взема такъв телефон ще мога безпроблемно да прехвърля информацията от моето Xiaomi?

# 226
  • Мадрид / София
Благодаря на всички за съветите!
Все пак бих искала да ви попитам и за мнение за APPLE IPHONE 11, който ми влиза в бюджета. Винаги ми харесват снимките направени с iphone, но ми е важна и практичната част, а също и дали ако си взема такъв телефон ще мога безпроблемно да прехвърля информацията от моето Xiaomi?
За прехвърляне - ще го направиш, ама 11 е вече доста отдавнашен модел (тази година ще излезе 17), което ще рече, че няма да има актуализации много скоро. Тоест ще го ползваш докато приема обновяването на апликациите.

# 227
Iphone 11 ще получава ъпдейти максимум още две години.
Но предвид цената на нов в момента, идеята е добра. Ако се харесате, след две години може да го смениш.
От друга страна, ако нямаш приложения, които изрично да искат последен ъпдейт на телефона (а по-скоро нямаш), може да се ползва години след последния. Познавам хора, които още си ползват iphone 7 и 8 и не искат да сменят.
Имай предвид, че този модел е един от най-стабилните.
И да - цялата ти информация от андроид (с изключение на чатовете във Вайбър) ще бъде прехвърлена.

# 228
IPHONE 11 - вижте състоянието на батерията. на ios се вижда лесно в настройките. все пак телефона е на години - да не ходите със зарядно или външна батерия или да трябва да сменяте батерията.
чревоугодник е много прав за актуализациите - имам телефон с андроид 9, който си работи нормално и получава обновления на приложенията през плей магазина. просто гугъл трябва да затегнат контрола - имаше статии за премахнати приложения. и потребителите да не се подвеждат от фишинг атаки

# 229
Има приложения, които на по-стари модели не работят. Това беше причината да върна един такъв телефон и да взема по-нов.
Кои са тези приложения(говорим за Android)?

# 230
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За приложения проблем при по-стар телефон вземам за пример Huawei P Smart Z-Life 360,Find my kids, Shazam,
Има приложения, които им излиза да направя актуализация, но не става. Мисля, че Chroma-а беше едното, Opera, но аз определено не им обръщах внимание. По-важно ми е към момента локацията на детето и известията към тях. Сега се сетих, че известията на банката не ги получавам, въпреки, че актуализира без проблем. Явно има значение. В неведение съм, което не е опция. Плащам и не ме известява. Веднъж така се изовах в магазина с блокирана карта. Имах известия, но няма да ровя в телефона през две минути.

# 231
Какво мислите за модел телефон oneplus nord 4 https://www.emag.bg/mobilen-telefon-oneplus-nord-4-16gb-ram-512g … 126/pd/DFVZSVYBM/

# 232
Като характеристики е добре, ако не ви хареса тяхната така наречена "обвивка" на андроид можете да си сложите ланчер за да изглежда менюто както ви харесва. Сензора на основната камера ми се вижда малък- да не се бърка с пикселите, това е големината. Чревоугодник е дал прекрасно предложение в лицето на поко f6. Утвърдени модели има и Самсунг в средния клас. Вече кажете какво ви е приоритет -батерия, камера, процесор за игри

# 233
Скрит текст:
Приложенията и сега работят с много стари версии на Andoird.
Колко хора с хакнати смартфони знаеш? Каква информация беше засегната? Колко пари изгубиха? Теорията е хубаво нещо, но често се различава с практиката. За почти всички уязвимости е необходимо действие на потребителя или се осъществява с помощта на друго приложение, тоест Google не трябва да допуска уязвимости в самите приложения в Google Play и от там ще се защити и операционната система.
Със сигурност е по-добре смартфон с по-добър хардуер, отколкото с по-слаб. Остава преценката дали си заслужава парите.
Чревоугодник, за миналата година познавам един човек с хакнат телефон и източени пари, но на мен ми стига. На който му се вижда малко, да си носи рисковете.
Теория са точно такива разсъждения какво трябвало да прави Гугъл. Гугъл само за 2024 г. обявиха, че са хванали 2 400 000 зловредни приложения в Google Play. Обаче преди да ги хванат, те циркулират с месеци в мрежата. И не са някакви приложения, на които пише "зловредни", а най-безобидно изглеждащи - за PDF файлове, за сканиране, игрички.

Актуализациите не се свеждат само до това работят ли ти приложенията - не ти ли работят. И до сигурността само не се свеждат. Чрез тях се подобрява производителността на процесора и работата на батерията. Например всеизвестно е, че Pixel телефоните работят по-плавно от телефони с по-мощни процесори, точно заради софтуеърната оптимизация.

https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0% … D0%BA-558986.html

# 234
  • Мадрид / София
Има приложения, които на по-стари модели не работят. Това беше причината да върна един такъв телефон и да взема по-нов.
Кои са тези приложения(говорим за Android)?
PENUP апликацията ми даде, че е несъвместима с телефона (по-стар модел 4G, Android). Тя тази апликация я няма за IOS.
Същата я качих без проблеми на по-нов модел.

# 235
За приложения проблем при по-стар телефон вземам за пример Huawei P Smart Z-Life 360,Find my kids, Shazam,
Има приложения, които им излиза да направя актуализация, но не става. Мисля, че Chroma-а беше едното, Opera, но аз определено не им обръщах внимание. По-важно ми е към момента локацията на детето и известията към тях. Сега се сетих, че известията на банката не ги получавам, въпреки, че актуализира без проблем. Явно има значение. В неведение съм, което не е опция. Плащам и не ме известява. Веднъж така се изовах в магазина с блокирана карта. Имах известия, но няма да ровя в телефона през две минути.
Life 360, Chrome и Shazam са с минимално изискване Android 10. За Huawei P Smart Z пише, че има ъпдейт до Android 10, тоест хваща последния влак. Opera Android 12, но пък Mozilla Firefox изисква минимум Android 5, а нашумелия Brave Browser е с мин. Android 9.
Има два вида известия - едните ги праща Google, а другите са директно от приложението. Обикновено се използва първия вариант. Пиши на банката за проблема, защото най-вероятно е от приложението им, а не че ти е стар Android.

Чревоугодник, за миналата година познавам един човек с хакнат телефон и източени пари, но на мен ми стига. На който му се вижда малко, да си носи рисковете.
И е доказано, че причината е стара версия по сигурността?

PENUP апликацията ми даде, че е несъвместима с телефона (по-стар модел 4G, Android). Тя тази апликация я няма за IOS.
Изисква Android 9 текущата версия. 9 излезе през 2018г., но да кажем 2019г. повечето производители са я използвали. Това е доста стар Android все пак. Така или иначе толкова стар смартфон си е за смяна. От друга страна за някои приложения може да се намери алтернатива.

# 236
  • Мадрид / София
Моторола ейдж (Motorola Edge)  от 2021г. Не чак толкова стар модел, но за това приложение не ставаше. Андроид не помня кой, но също не беше много стар. Както и да е. Вече няма значение. Само го посочих като пример за възможен проблем при спряла актуализация на Андроида.

# 237
Life 360, Chrome и Shazam са с минимално изискване Android 10. За Huawei P Smart Z пише, че има ъпдейт до Android 10, тоест хваща последния влак. Opera Android 12, но пък Mozilla Firefox изисква минимум Android 5, а нашумелия Brave Browser е с мин. Android 9.
Има два вида известия - едните ги праща Google, а другите са директно от приложението. Обикновено се използва първия вариант. Пиши на банката за проблема, защото най-вероятно е от приложението им, а не че ти е стар Android.

И е доказано, че причината е стара версия по сигурността?

Изисква Android 9 текущата версия. 9 излезе през 2018г., но да кажем 2019г. повечето производители са я използвали. Това е доста стар Android все пак. Така или иначе толкова стар смартфон си е за смяна. От друга страна за някои приложения може да се намери алтернатива.
Ходих в банката на място. Проверяваха телефона-всичко е активирано, но цък.Вдигат рамене и не могат да помогнат. 😁Смених с Huawei Nova Y 70 и вече и ама известия от банката. Моя извод е този, явно в телефона е проблема.

# 238
Като характеристики е добре, ако не ви хареса тяхната така наречена "обвивка" на андроид можете да си сложите ланчер за да изглежда менюто както ви харесва. Сензора на основната камера ми се вижда малък- да не се бърка с пикселите, това е големината. Чревоугодник е дал прекрасно предложение в лицето на поко f6. Утвърдени модели има и Самсунг в средния клас. Вече кажете какво ви е приоритет -батерия, камера, процесор за игри
Благодаря. За игри по скоро няма да ми трябва. Батерия и хубава камера търся

Има ли  смелчаци с huawei в момента да кажат мнение?

# 239
Благодаря. За игри по скоро няма да ми трябва. Батерия и хубава камера търся

Има ли  смелчаци с huawei в момента да кажат мнение?
Аз😁, с Huawei nova Y70. Ползвам Gbox за приложенията, които ги няма в Апа. От камерата съм много доволна. Искам да го сменям😁защото имам проблем с локациите - Life 360 и  Find my kids. Примерно имам едно приложение за Времето и много ме дразни. Не мога да виждам 10 дневна прогноза, директно излиза от приложението. Ето такива дребни неща ме дразнят. Някой ако не ползва тези приложения може да няма проблем с факта, че няма официален Гугъл плей.

Общи условия

Активация на акаунт