Дубай /Тема 18/

• 9 611
  • 164
  •   2
Отговори
# 30
Ноември или февруари да избера за ходене в Дубай с децата с идея за плажуване? Миналата седмица се върнахме от 8-дневна екскурзия, видяхме повечето неща, влюбихме се в Дубай и искам да се върна с децата за почивка.
Може ли да споделите с коя ТА ходихте на екскурзията, през ноември мисля да си направя една такава за юбилея ми.  Благодаря предварително.
Ние ходихме през ноември 2024 с ТА "Дари турс" Ст.Загора, много сме доволни .Горещо препоръчвам тази туристическа агенция – професионално отношение, отлична организация и пълно съдействие на всяка стъпка от пътуването.

# 31
Много хвалят Дари тур, бих погледнала тях, но за нашето време нямаха свободни места. Ние бяхме с Елка Антонова. Има страница във фейсбук Explore Dubai with Elka Antonova. Лошото при нея е, че няма избор на хотел, затова не препоръчвам, аз имам претенции към мястото си на отсядане. Иначе като екскурзии и всичко останало беше страхотно.

# 32
Ние бяхме с Елка Антонова. Има страница във фейсбук Explore Dubai with Elka Antonova. Лошото при нея е, че няма избор на хотел. Иначе като екскурзии и всичко останало беше страхотно.

Здравейте, кой хотел ползват? Явно е само един!? В кой район?

# 33
Ние бяхме с Елка Антонова. Има страница във фейсбук Explore Dubai with Elka Antonova. Лошото при нея е, че няма избор на хотел. Иначе като екскурзии и всичко останало беше страхотно.

Здравейте, кой хотел ползват? Явно е само един!? В кой район?
Montrael Al Barsha. Покъртително място.

# 34
Да споделя и аз, че от Елка няма нужда....Нито пък от агенция , мястото е много добре организирано за туристи и много лесно дори за хора като мен без език.
Тази седмица се върнахме ,самостоятелно.
По дни си бяхме направили страхотна програма, така ,че да се насладим на всичко, без стрес и умора.
Билети изцяло от интернет. За транспорт ползвахме само таксита, въпреки, че бяхме на крачка от метро и спирка. Дори не ми се наложи да ползвам приложение за такси. Те са навсякъде в изобилие , карат на един лев на километър.
За интернет - Револют

# 35
Здравейте момичета. Аз ще пътувам до Дубай на 23 април, гледам температурите са над 40 градуса. Някой ходил ли е по това време на годината и Как се справите с жегата?

# 36
  • here and now
Навсякъде е климатизирано. И тук лятото има такива температури.

# 37
Здравейте,
Може ли да ми обясните с флайдубай от София до Дубай на терминал 2 ли кацат самолетите? От терминал 2 как да се придвижа до хотел rove downtown!

# 38
Здравейте,
Попадна ни една оферта за Абу Даби и Дубай на Lux Travel. Не сме ходили и с моя мъж буквално го решихме от днес за утре. Някой дали е чувал за тази агенция? Знам, че ще е много горещо, но..... Имам два въпроса. Каква валута да вземем от България? Какви са цените на храната приблизително спрямо в България, за да може да преценим долу горе колко да обменим. Благодаря

# 39
Здравейте,
Попадна ни една оферта за Абу Даби и Дубай на Lux Travel. Не сме ходили и с моя мъж буквално го решихме от днес за утре. Някой дали е чувал за тази агенция? Знам, че ще е много горещо, но..... Имам два въпроса. Каква валута да вземем от България? Какви са цените на храната приблизително спрямо в България, за да може да преценим долу горе колко да обменим. Благодаря
Ние пътуваме тази събота, да се стоплим малко Laughing. Няма да обменяме дирхами. Преди като сме ходили, все си ги връщаме. Там може да се плаща с карта, освен, предполагам на суковете или на подобни пазари. Храната е в зависимост от това, което търсите. По ресторантчетата, храната е повече от нормална и достъпна, там също може да се плаща с карта. За супер лукс ресторантите нямам наблюдения.
За агенцията нищо не мога да кажа, ние си организираме всичко сами - от хотел, през кола под наем, до атракции.

# 40
Може ли препоръки за рент-а-кар в Дубай?

# 41
Ние ще наемаме за трети път от тези, взимаме колата от летището в Абу Даби, отиваме с нея до Дубай и я връщаме пак на летището в Абу Даби преди полета за София:
 https://www.europcar.com/en-ae?ldUuid=540d26c0-ef68-11ef-9710-a9 … eiSxoCyIQQAvD_BwE

ПП: Забравих да кажа, че по принцип за наемане на кола искат международна шофьорска книжка, която си вадите от тук, но на нас не са ни ги искали. Също така, много внимавайте кой ви кара и паркира колата (в хотела например), защото застраховката не покрива щети при управление на автомобила от друг шофьор, освен този, който е вписан в документите при наемане. Повечето хотели, в които сме били не предоставят опция сам да си паркираш колата, а го правят служителите от хотела.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:02 от FreakOnALeash

# 42
Ние ще наемаме за трети път от тези, взимаме колата от летището в Абу Даби, отиваме с нея до Дубай и я връщаме пак на летището в Абу Даби преди полета за София:
 https://www.europcar.com/en-ae?ldUuid=540d26c0-ef68-11ef-9710-a9 … eiSxoCyIQQAvD_BwE

Благодаря, с Премиум застраховка ли наемате, и какъв депозит ви блокират в кредитната карта?

# 43

Благодаря, с Премиум застраховка ли наемате, и какъв депозит ви блокират в кредитната карта?
Да, с най-голямата застраховка. Миналия път имам спомен за около 800 лв. депозит, но бяхме с по-хубава кола и за 4 дни. Сега сме с базовия автомобил за една седмица и не знам колко е, ще питам и ще пиша допълнително. Доволни сме и не сме имали проблеми с компанията.
А, сетих се и че някои коли са с изцяло затъмнени стъкла и вечер е доста странно да се шофира и при огромния трафик в Дубай не е съвсем ок.

ПП: Редактирам, по около 32-33 лв. на ден излиза колата с най-голямата застраховка като не знам дали имаме някакъв купон за отстъпка към тях или не. Депозитът е около 500 лв. за цялата седмица.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:26 от FreakOnALeash

# 44
Здравейте,
В събота се завърнахме от едноседмична ваканция в Абу Даби и Дубай.
За разлика от предишните пъти, в които сме ходили и за по-кратко време, съм повече от очарована. Преизпълнихме плана и като се абстрахираме от трафика в Дубай и факта, че навигацията не се справи на 100 % с промяната в маршрутите, заради многото строежи, съм повече от щастлива за това малко бягство на топличко.
За всички, които имат съмнения относно пътуването през месец май, трябва да кажа, че нямаше чак екстремни горещини и хотелите и атракциите не бяха неприятно претъпкани. Имаше доста хора с малки деца. Уви, според местните, предстоят 3-4 месеца, в които, заради очакваните жеги през лятото, се очаква да почти да няма посещения на туристи. Новият активен сезон се очаква през октомври.
Докладвам, че с колата под наем, за която писах нямахме никакви проблеми с Europcar, както винаги. Хотелите, особено втория в Дубай (там бяхме 2 вечери в кораба Queen Elizabeth и 3 вечери в Ramada Hotel and Suites by Wyndham Dubai JBR) бяха супер, а цените повече от добри. Aquaventure беше включен в програмата в последния момент, а плажът му, точно пред Atlantis the Royal и в близост до Atlantis the Palm беше разкошен и почти пуст, гледката като от картичка. За сметка на това, не останахме очаровани от публичния плаж на JBR, който освен, че не е хубав, платената зона е скъпа като за точно този недобър плаж, цената е 240 дирхама (120 лв.) за два шезлонга и чадър на втора линия. За сравнение, входът за Soul Beach на Saаdyat Island в Абу Даби е 70 дирхама на човек с включен шезлонг и чадър и е в пъти по-екзотичен и красив. Сафарито в Абу Даби отново беше на ниво, но този път още по-екстремно и дълго като бяхме само двамата в джипа и шофьорът се постара да направи страхотно шоу в дюните.
Имам още много за споделяне, ако някой се интересува от нещо конкретно, нека пита.

Общи условия

Активация на акаунт