🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #7: от вторник до четвъртък, 20:00

• 121 926
  • 2 663
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
Скрит текст:
Книгата, която четеше Даниела Joy Joy Joy

Скрит текст:

Това не е сериозно просто Grinning Разбирам да беше на 15 макс. Как я виждате до Мартин, който може да е всякакъв, ама чете на английски за съветската инвазия в Берлин? Този човек ще се роди, ако даде шанс на истински образована и интелигента жена поне веднъж в живота си. Ама няма да стане.
Е, че как? Цялото й мислене на Даниела е плод на подобни книжки. Евтини любовни романи, в които млади жени си имат работа с богати и опасни мъже, които след много перипетии укротяват, правят бурен секс и се женят на пищна сватба. Следва
щастлив живот в лъскав имот, скъпи почивки и много коктейли край басейн.
Скрит текст:
Това си е тя, толкоз от нея. Не бих очаквала да чете нещо различно.
Току що описа обстановката предаването.
Много се пише за мъжкия комплекс Мадона-к*рва, непорочната съпруга и майка на децата срещу разкрепостената любовница. Но си мисля, че мъжете са по-здраво стъпили на земята от нас и много добре осъзнават кое е реалност и кое фантазия, коя жена става да си я заведеш вкъщи и представиш на вашите и коя е само за кревата или мокрите сънища.

За сравнение, много жени като Даниела и други в предаването не правят разлика между фантазията на най-разпространения женски фетиш (красавицата и звяра), който Tess d`Urberville перфектно описва в цитираното мнение, и реалния живот. Затова и налитат на мартиновци.
Не съм сигурна колко правят разлика и колко след решение, основано на "трябва и това е положението", после рязко не завиват в "мога и искам". По принцип са по-прагматични от жените, да. Обаче....

# 451
Марто го сиктирдоса чичката с подправките, защото беше досадно, да. Нямаше никакво чувство за хумор човекът. Но по-скоро не разбираше английски и си беше наизустил неща.
Няма какво да се научи толкова как действа кимиона и карамфила, знаем си го, а за мъжете е супер скучно предполагам.

# 452
  • Обран бостан ;)
Параван е самочувствието ѝ. На една доста изплашена жена.

Ами изплашена ще е. Ако книгата и е на тема "как да си намерим състоятелен мъж", а излезе от предаването без такъв, кой ще я купи ?

Скрит текст:
Марто го сиктирдоса чичката с подправките, защото беше досадно, да. Нямаше никакво чувство за хумор човекът. Но по-скоро не разбираше английски и си беше наизустил неща.
Няма какво да се научи толкова как действа кимиона и карамфила, знаем си го,
а за мъжете е супер скучно предполагам.

Освен за Шеф Ангелов Wink

# 453
  • Street of Dreams
Аз съм забелязала доста прилични мъже (финансово, външно и интелектуално),  със съпруги, каквато се опитва да е Даниела. По цял ден нищо не правят, грижат се за красотата си и четат любовни романи да се надъхват.
Представете си момичета, които имат сладка, невинна енергия, но често се губят в розовите си фантазии. Те не са особено умни в академичния смисъл, често задават наивни въпроси и вярват в идеализирана версия на любовта, научена от страниците на романтичните романчета. 

Обичат да мечтаят за принцове и бурни страсти, а когато става въпрос за любовния им живот, черпят вдъхновение от книжните си героини – понякога с комично преувеличение. Представят си драматични сцени, рицарски жестове и тайни съблазнителни техники, които невинаги се получават както трябва, но пламът в очите им прави всичко очарователно. 

Партньорите им – финансово стабилни и интелигентни мъже – понякога се усмихват снизходително на тези опити, но същевременно се наслаждават на чистата им преданост и нежност. Тези момичета може и да не могат да водят задълбочени разговори за бизнес и философия, но компенсират с мекота, лоялност и умението да превръщат всеки момент в романтично приключение.

Като цяло аз вярвам, че мъжът трябва да превъзхожда жена си интелектуално и финансово, и виждам че на мъжете в голяма част им харесва. Други, разбира се, търсят равна, силна и умна жена, с която те първа да градят.

# 454
Я бързо да си признаем, че изчетохме всички Арлекинчета - онези малки книжлета. Joy
Нито едно не съм чела.

Нали "Отнесени от вихъра" не е в тази категория? Rolling Eyes

# 455
Този човек ще се роди, ако даде шанс на истински образована и интелигентна жена поне веднъж в живота си. Ама няма да стане.
Но защо образована и интелигентна жена би го търпяла, и изобщо защо би му дала шанс?  Той е много зле и физически - кльощав, оплешивяващ и като поведение, отношение и злоупотреба с алкохол. Сериозна жена, ако иска и семейство абсурд с този човек, той има шанс само с тези от неговия контингент. А може би дори не желае истинско общуване, за него сигурно си има приятели, които да обсъжда сериозни книги, и се разтушва с Даниели.

Не всички интелигентни и образовани жени са “сериозни” Wink Има много, които перфектно биха му паснали на патологиите. Откачени като Емануела, играчки като Даниела, просто по-рафинирани. Но трябва радикално да смени средата.

# 456
Аз съм забелязала доста прилични мъже (финансово, външно и интелектуално),  със съпруги, каквато се опитва да е Даниела. По цял ден нищо не правят, грижат се за красотата си и четат любовни романи да се надъхват.
Представете си момичета, които имат сладка, невинна енергия, но често се губят в розовите си фантазии. Те не са особено умни в академичния смисъл, често задават наивни въпроси и вярват в идеализирана версия на любовта, научена от страниците на романтичните романчета. 

Обичат да мечтаят за принцове и бурни страсти, а когато става въпрос за любовния им живот, черпят вдъхновение от книжните си героини – понякога с комично преувеличение. Представят си драматични сцени, рицарски жестове и тайни съблазнителни техники, които невинаги се получават както трябва, но пламът в очите им прави всичко очарователно. 

Партньорите им – финансово стабилни и интелигентни мъже – понякога се усмихват снизходително на тези опити, но същевременно се наслаждават на чистата им преданост и нежност. Тези момичета може и да не могат да водят задълбочени разговори за бизнес и философия, но компенсират с мекота, лоялност и умението да превръщат всеки момент в романтично приключение.

Като цяло аз вярвам, че мъжът трябва да превъзхожда жена си интелектуално и финансово, и виждам че на мъжете в голяма част им харесва. Други, разбира се, търсят равна, силна и умна жена, с която те първа да градят.
Да, но Даниела не е нито нежна, нито невинна, нито има плам в очите й. Точно обратното е... студена, фалшива и с ужасен нос.

# 457
Даниела често замазва като изнаглее – стига дее, виж колко съм сладка. При мен това работи само с примати, не знам как очаква Марто да ѝ върже.
//
В чийклитчетата няма лошо, четях такива на 13 - четат се на 1 дъх и са лесни за осмисляне. После човек има нужда да надгражда и чете нещо по-стойностно. Но няма лошо всеки да чете, каквото иска, стига да чете. Не съдя никого за избора му на четива.

# 458
Няма какво да се научи толкова как действа кимиона и карамфила, знаем си го, а за мъжете е супер скучно предполагам.
Знаеше достатъчно английски човекът, за да го обясни. Но Мартин не го предразположи, важничеше, видимо не му обръщаше внимание, зададе един единствен нормален въпрос и после нервничеше и му даваше зор. А как се изплю звучно... no comment. Анна Мария и тя невъзпитано се държа. Въобще, тежка бай-ганьовщина беше.
Скрит текст:

По принцип и аз смятам, че е хубаво мъжът да превъзхожда жената интелектуално. Но това не значи, да я е задминал с 10 обиколки.
Да ти кажа, това описание на отношенията между тези мъже и жени ми звучи също толкова наивистично като романите, които самите жени четат. Моите наблюдения са по-различни - до към 35 години на жената горе долу се търпи, след това започват тежки разминавания в ритъма, светогледа и както и сама си отбелязала, има едно снизхождение, което се търпи от жената единствено, ако е много балама или много зависима. Мекота не бих казала - неадекватност и заспалост, да. Рядко, много рядко има действително приятни такива дами. Повечето към 50 вече съвсем не са в час в разговорите. Често и с изпилени нерви от това, че търпят мъжът им да си има постоянна любовница. Не е точно романтика. Но пък са финансово осигурени. Някои. В Бг ситуацията не е точно "заповядай кредитната карта".

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 14:35 от Linda*kiss

# 459
Аз пък мисля, че най-добре е жената интелектуално да превъзходна мъжа в една област, а той нея — в друга. Така хем се уважават и възхищават взаимно, хем няма пряка конкуренция, хем научават неща един от друг и откриват нови светове.

А като цялостно IQ е добре да са горе-долу равни, иначе единият ще умре от скука и рано или късно ще започне да презира партньора си, дори да го е срам от него.

——————

Косарка много рязко и страстно хареса Васил. Нетипично за натюрела ѝ досега. С какво я впечатли толкова бързо и с толкова малко общуване, че даже показа с ръка на Мартина колко по-нагоре бил Васил от Виктор? Да не са го проучили тайно на лаптопа на Даниела Grinning

# 460
И като градят уж заедно, накрая, вече изградили, зарязват жена си за някоя по-млада и по-секси Grinning
Като Косара, дето много го подкрепяла бившия, и накрая "чао".

# 461
Подкрепяла ли, чака ли, протривала ли ръце, не се знае...

# 462
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Даниела често замазва като изнаглее – стига дее, виж колко съм сладка. При мен това работи само с примати, не знам как очаква Марто да ѝ върже.
//
В чийклитчетата няма лошо, четях такива на 13 - четат се на 1 дъх и са лесни за осмисляне. После човек има нужда да надгражда и чете нещо по-стойностно.
Но няма лошо всеки да чете, каквото иска, стига да чете. Не съдя никого за избора му на четива.

Е, можеше сценаристите да проявят повече креативност.
Да и дадат Библията (примерно). Или "Капиталът" на Карл Маркс или 32-ри том от събраните съчинения на Тодор Живков - варианти много. Wink

# 463
Я бързо да си признаем, че изчетохме всички Арлекинчета - онези малки книжлета. Joy
Нито едно не съм чела.

Нали "Отнесени от вихъра" не е в тази категория? Rolling Eyes

Със сигурност не е в този жанр и на подобно ниво.
За мен беше контрапункт на Чичо Томовата колиба с другата гледна точка в сблъсъка на Севера и Юга.
Според мен Даниела има да работи над базовата си грамотност и да прочете много книги преди самата тя да пише. Ако разбира се има намерение наистина да пише, а не да преписва, да ползва клишета и да хитрува с игра на писател, женски гуру и (психолог) консултант с комерсиална цел, без да е образована, професионално обучена и дори без добра обща култура.

# 464
  • Street of Dreams
Не трябва да са 10 обиколки разбира се, но и в случая с Мартин и Даниела никак не са 10. Смятам, че в голямата си част мъжът ще предпочете този тип жена, при която се отпуска вечер, вместо някоя да си мери топките с него, като АМ.
При моите познати не знам за изневери, но знам при такива двойки, където жената го превъзхожда от всякъде. Не го казвам като закономерност, а че се случва на всякакви хора.
Случаи като на Косара също съм виждала - тя красива, умна, напредничава - подкрепя го морално и финансово, а той като се види с 10 лв в джоба и вече се мисли за звезда. Тогава отива при онази, която не го познава във времената, когато е бил мизерник.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 15:05 от OnDiNe_

Общи условия

Активация на акаунт